вівторок, 22 червня 2010 р.

Антивірусні компанії не встигають блокувати шкідливі сайти

Розробники антивірусів не встигають стежити за появою сайтів, що заражають комп'ютери користувачів, повідомляється в звіті компанії NSS Labs, що тестує програмне забезпечення для захисту від вірусів, передає УКРІНФОРМ із посиланням на РІА "Новості".
Великим антивірусним компаніям потрібно в середньому близько двох днів на те, щоб внести в чорні списки сайти, створені для інфікування призначених для користувача комп'ютерів, йдеться у звіті.
У NSS Labs розробили тестовий софт, що імітує поведінку типового веб-серфера, що не дуже піклується про свою безпеку. Програмне забезпечення працювало цілодобово протягом дев'яти днів, реєструючи потенційно небезпечні веб-сторінки і час реагування на загрозу антивірусних компаній. Виявилось, що в середньому на блокування сайту з шкідливим ПО йде приблизно 45,8 години. Всього було протестовано десять популярних пакетів для захисту комп'ютера, пише ресурс CIO World.
NSS Labs проводить незалежні дослідження і не отримує грошей від творців антивірусного софта, що, за словами президента компанії Ріка Мойі, підвищує достовірність викладень його підопічних.