вівторок, 22 червня 2010 р.

Спілкування з батьком робить дітей щасливішими

Британські дослідники дійшли висновку, що діти, які регулярно спілкуються зі своїм батьком, відчувають себе щасливішими, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на The Telegraph.
Вчені опитали 1200 підлітків віком від 11 до 15 років. Виявилось, майбутнє благополуччя дитини також сильно залежить від його підліткових стосунків з батьком, як і з матір'ю. Серед підлітків, які заявили, що могли серйозно розмовляти з батьком "майже щодня" на теми, які їх хвилюють, щасливих виявилося 87%, тоді як серед тих, хто сказав, що майже ніколи цього не робив - ця цифра становила усього 79%. 46% молодих людей заявили, що вони "майже ніколи" не говорили батькам про свої проблеми, тоді як з матерями не обговорювали наболіле тільки 28%. При цьому "майже щодня" розказували батькам в свої справи тільки 13% дітей.
Крім того, дослідження показало, що молоді люди починають рідше говорити з батьками про важливі питання, коли стають старшими. Дані свідчать, якщо в 11 років 42% підлітків роблять це більш ніж 1 раз на тиждень, то в 15 років подібні довірчі бесіди ведуть тільки 16%.