пʼятниця, 18 червня 2010 р.

Німецькі підлітки намагалися збити літак лазерною указкою

Поліція ФРН затримала двох молодих людей віком 19 і 17 років, які намагалися збити пасажирський літак, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Welt. Знаходячись у своїй квартирі в гамбурзькому районі Хорн, вони використовували лазерну указку, аби засліпити пілотів лайнера, що заходить на посадку в аеропорту Фульсбюттель.
Екіпаж негайно повідомив поліцію, зазначивши, що червоний промінь був направлений із міста. Сама посадка пройшла успішно. Поліція негайно розпочала пошукову операцію, задіявши для цих цілей гелікоптер Libelle, оснащений спеціальним устаткуванням. Усі літаки було спрямовано на іншу ЗПС.
Гелікоптер зняв лазерний промінь і локалізував будинок, із якого він був направлений. Коли пілоти наблизилися до будівлі, вони також були засліплені лазером. Тим часом молоді люди, сховавшись за огорожею балкона, спробували повзком повернутися до кімнати, щоб залишитися непоміченими.
Однак їх виявили за допомогою камер відеоспостереження з гелікоптера. Адресу було передано поліцейським підрозділам на землі, які затримали зловмисників у той момент, коли вони вибігали з під'їзду будинку.