пʼятницю, 25 червня 2010 р.

Липень буде багатим на події - експерт

Україну у липні чекає ювілей - 60-річчя Президента. Про це сказав під час прес-конференції в УКРІНФОРМі, анонсуючи події на липень, директор Інституту проблем управління імені Горшеніна Володимир Фесенко.
Експерт вважає, що цей ювілей стане важливою подією для української політичної еліти.
На останні дні липня можна прогнозувати законодавчий ривок парламентської коаліції, зазначив В.Фесенко. "Ми побачимо, як пакетами голосуватимуть важливі законодавчі акти в останні дні парламентської сесії", - сказав він.

Зокрема, політолог очікує, що буде розв'язане питання з місцевими виборами: "Думаю, буде визначена дата і проголосований новий закон".

У другій половині липня відбудеться черговий пастирський візит Патріарха Московського Кирила. За словами В.Фесенка, Патріарх приділяє Україні дуже велику увагу. "Він опікується нашими справами, я думаю, що тут не лише особистий інтерес, тут є певна ідеологічна тенденція", - зазначив експерт. На його думку, це певною мірою непокоїть українську владу: "Хоча президент достатньо релігійна людина і він з великою повагою ставиться до Кирила, але коли московський високий духовний начальник починає не лише проявляти інтерес, а й впливати на українське суспільство, це певною мірою змушує якось реагувати і Президента, і його адміністрацію". В.Фесенко вважає, що фактор впливу Патріарха Кирила на внутрішні справи України - це "тенденція, яку ми спостерігатимемо не лише протягом цього літа, а й упродовж наступних років".