пʼятницю, 18 червня 2010 р.

Електоральним лідером нині є Партія регіонів - дослідження

Якби вибори до Верховної Ради відбулися наступної неділі, то за Партію регіонів віддали б свої голоси 41% тих, хто зголосився піти на вибори, за БЮТ - 16%, партію "Сильна Україна" С.Тігіпка - 11%, блок "Фронт змін" А.Яценюка - 5,3%. Такі дані дослідження громадської думки, проведеного у червні Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та Центром ім. Разумкова, навела директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, повідомляє кореспондент агентства.
І.Бекешкіна також повідомила, що на межі прохідного бар'єра, враховуючи похибку, перебувають всеукраїнське об'єднання "Свобода" (3,1%) і Комуністична партія України (2,9%), а рейтинг партії "Наша Україна" наразі становить лише 0,7%.
Відповідаючи на запитання журналістів про те, як може вплинути на рейтинги політичних партій дата виборів до місцевих органів влади, директор Фонду "Демократичні ініціативи" зауважила, що соціологи не запитували в людей, коли вони хочуть обирати місцеву владу. "Але судячи з того, що переважна більшість населення підтримала відміну місцевих виборів 30 травня, що для нас було досить несподівано, я не думаю, що для населення критично важливо, коли це буде - у жовтні чи навесні наступного року", - зазначила вона.
На думку І.Бекешкіної, для нинішньої влади вигідніше провести вибори у жовтні, "тому що далі все може бути: зима - це завжди ризикований час для влади".