четвер, 24 квітня 2008 р.

Суд зобов'язав депутатів Лисичанської міськради відзвітувати перед виборцями

ЛУГАНСЬК, 24 квітня. /Олена Особова - УКРІНФОРМ/. Донецький апеляційний адміністративний суд задовольнив позов лисичанського виборця Володимира Веригіна до депутатів Лисичанської міської ради. Суд зобов'язав депутатів відзвітувати перед виборцями, - передає кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на прес-службу Луганського обласного відділення Комітету виборців України.
Відповідно до статті 16 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" депутат місцевої ради періодично, але не менше одного разу на рік, зобов'язаний звітувати про свою роботу перед виборцями. Оскільки лисичанські депутати про цей свій обов'язок "забули", то житель Лисичанська Володимир Веригін звернувся до міського суду з адміністративним позовом, щоб суд визнав бездіяльність депутатів неправомірною і зобов'язав їх відзвітувати.
Позов було подано до секретаря Лисичанської міської ради К.Гатілова і до депутатів, що є головами комісій міськради або що раніше працювали заступниками міського голови.
Судовий процес тривав майже рік, і за цей час Лисичанський міський суд двічі відмовляв у позові, а апеляційний суд двічі скасовував рішення міського суду. Юридичну підтримку виборцеві надавало Луганське обласне відділення Комітету виборців України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: