середу, 23 квітня 2008 р.

Заарештовано 6 членів злочинної групи, які 10 років обкрадали церкви в різних областях України

РІВНЕ, 22 квітня. (УКРІНФОРМ). Заарештовано шестеро членів злочинної групи, які 10 років обкрадали церкви в різних областях України, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на ЦЗГ УМВСУ в Рівненській області. Під час обшуків у них вилучено 126 ікон, 15 євангелій, безліч хрестів, чаш та іншого церковного майна (усього близько 300 найменувань). Усе це свого часу належало церковним громадам Вінницької, Чернігівської, Житомирської, Хмельницької та Рівненської областей. "Погоріли" ж злодії саме на Рівненщині, де впродовж грудня 2007 та січня 2008 року скоїли дві крадіжки з церков у Корецькому районі та спробували пограбувати Божий храм у Гощанському.
- В ході оперативно-розшукових заходів було встановлено, що до складу організованої злочинної групи входили жителі Київської та Вінницької областей, - повідомив начальник Управління МВС України в Рівненській області полковник міліції Ярослав Голомша. - Правоохоронцям вдалося також встановити міжрегіональні зв'язки усієї групи та осіб, які скуповували крадене. Правоохоронці також вилучили три автомобіля: "Ауді", "Мерседес" та "Фольксваген-Пасат", якими крадії перевозили святині.
За словами Ярослава Голомші, чимало запитань залишилося у співробітників міліції і до скупників краденого. У останніх під час обшуків також вилучили чимало цінностей. Тепер належить з'ясувати, за яких обставин вони були придбані та з яких церков викрадені.
На разі порушена кримінальна справа, за розслідування якої узялася міжвідомча слідча група досвідчених оперативників.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: