середу, 23 квітня 2008 р.

Слідчі Чернівецької області пояснили причини взяття під варту колишнього секретаря обкому КПУ

ЧЕРНІВЦІ, 23 квітня. (Наталія КоманякУКРІНФОРМ). Слідче управління УМВС у Чернівецькій області повідомило про причини взяття під варту колишнього секретаря обкому КПУ, керівника приватного детективного агентства та товариства «Україна-Куба», редактора «Об’єктивної газети» Володимира Довгешка. Справа набула неабиякого резонансу після заяви сина Володимира Довгешка про те, що його батька - журналіста з 40-річним стажем - незаконно утримують під вартою за принципову громадянську позицію та публікацію матеріалів про корупцію в місцевих органах влади, правосуддя й органах внутрішніх справ, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
Як повідомили правоохоронці, Володимира Довгешка затримано 16 квітня Першотравневим РВ УМВС згідно з судовим дорученням. На даний час він утримується під вартою в Чернівецькому слідчому ізоляторі ВДДУ ВПВ у Чернівецькій області, найближчим часом справу стосовно нього буде розглянуто в судовому засіданні.Як встановлено під час судового слідства, коментують правоохоронці, 11 липня минулого року Володимир Довгешко вчинив хуліганські дії з застосуванням пістолета «Форт-12 Р» калібру 9 міліметрів, на володіння яким мав дозвіл. В одному зі стоматкабінетів у Чернівцях він вдарив у груди лікаря, котрий захотів вивести його за лайку з приміщення, двічі вистрелив із пістолета гумовими кулями в його напрямку та вдарив одного з працівників руківкою зброї. Хуліганські дії були припинені громадянами, які в той час були на прийомі в стоматолога. Вони ж і затримали звинувачуваного, відібравши пістолет та утримуючи його до приїзду працівників міліції.
18 липня слідчим відділом Першотравневого РВ УМВС України в Чернівецькій області було порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 296 ч. 4 КК України (хуліганство). 21 серпня Володимиру Довгешку пред’явлено обвинувачення у грубому порушенні громадського порядку та в діях, вчинених із особливою зухвалістю та з застосуванням пістолета травматичної дії. Відносно нього було обрано запобіжний захід - підписку про невиїзд. 12 вересня кримінальну справу направлено прокурору Першотравневого району міста Чернівці для затвердження обвинувального висновку. А 27 березня Першотравневим районним судом міста винесено постанову про розшук та затримання підсудного й замінено міру запобіжного заходу щодо нього з підписки про невиїзд на тримання під вартою.
16 квітня Першотравневим РВ УМВС, згідно з судовим дорученням, Володимира Довгешка було затримано в порядку ст. 115 КПК України та поміщено в ІТТ УМВС України в Чернівецькій області.
Довідково. Володимир Довгешко в 90-х роках очолював обком КПУ, але потім публічно вийшов з лав партії, залишившись при цьому редактором «Об’єктивної газети», котра вважалася друкованим органом обкому КПУ, але була зареєстрована на його ім’я як приватного підприємця. Останнім часом активної участі в громадському житті краю не брав, однак активно публікувався, здебільшого, в друкованих виданнях ближнього зарубіжжя.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: