вівторок, 29 квітня 2008 р.

До місця аварії вертольота МІ-8 у Чорному морі направлені судна ДАТ «Чорноморнафтогаз»

СЕЛ. ЧОРНОМОРСЬКЕ, АРК, 28 квітня. /Сергій Павлів - УКРІНФОРМ/. До місця аварії вертольота МІ-8 у Чорному морі, унаслідок якої загинуло 20 осіб, направлені судна Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз».
Як повідомили кореспонденту УКРІНФОРМу в оперативному штабі ДАТ «Чорноморнафтогаз», розгорнутому в селищі Чорноморське Автономної Республіки Крим, яке є базою технологічного флоту підприємства, до місця аварії вирушає кілька суден, які здійснять завантаження тіл загиблих, а також доставлять їх на берег.
У зв'язку з аварією, що сталася сьогодні, СПБУ «Таврида» зараз не може прийняти жоден вертоліт, відзначили у штабі.
Як вже повідомляв УКРІНФОРМ, сьогодні у Чорному морі, близько 9-30 сталася аварія вертольота МІ-8, який прямував на самопідйомну плавучу бурову установку "Таврида", що належить ДАТ "Чорноморнафтогаз" і знаходиться за 70 кілометрів від берега.
При підльоті до вежі вертоліт зачепив лопаттю опорну колону, після чого впав на вертолітний майданчик. При падінні стався вибух паливного бака. Вогонь був погашений силами інженерно-технічного персоналу платформи. На борту перебувало 20 осіб: 3 - зі складу екіпажу і 17 співробітників компанії "Чорноморнафтогаз", які прямували на вахту. Унаслідок вибуху загинуло 19 осіб. Механік з обслуговування та ремонту електрообладнання Павло Личко, який залишився живим, згодом помер від отриманих травм.
Вертоліт МІ-8 належав кримському державному авіапідприємству "Універсал-Авіа" (борт 24275) і виконував планову доставку вахтового персоналу "Чорноморнафтогазу" на плавучу бурову установку "Таврида".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: