середу, 23 квітня 2008 р.

Підлітки обстріляли будівельників зеленкою з водяних пістолетів, 6 госпіталізовано з опіками очей

ХАРКІВ, 23 квітня. /Світлана Лігостаєва - УКРІНФОРМ/. Шестеро робітників будівельної фірми "Альянс" у Харкові госпіталізовано з опіками очей, повідомляє кореспондент УКРІФНОРМу.
Як пояснили в черговій частині Московського райвідділу міліції, група підлітків обстріляла їх із водяних пістолетів, заряджених спеціально на такий випадок зеленкою і синькою. Як пояснюють самі діти віком від восьми до чотирнадцяти років, таким чином вони виражають свій протест у зв'язку із забудовою спірної території.
Рік тому за підтримки Олександра Протаса - радника глави ОДА і за участю жителів мікрорайону на цьому місці обладнано дитячий майданчик і футбольне поле. У свою чергу, фірма "Альянс" має дозвіл міської влади на будівництво тут супермаркету. За словами директора фірми Олега Рибченка, підстав для суперечок немає: дитячий майданчик не демонтують, його просто перенесуть на інше місце. Проте жителі мікрорайону влаштовують тут акції протесту, вимагаючи припинити будівництво.
Ситуація загострилася, коли Харківський господарський суд вирішив справу на користь фірми "Альянс" - законного орендаря земельної ділянки. У відповідь жителі мікрорайону поставили поблизу будмайданчика наметове містечко, зламали частину огорожі, кидають у робітників каміння. Коли ж в акції взяли участь діти з водяними пістолетами, адміністрація фірми ухвалила рішення про тимчасове - до чергового суду - припинення будівельних робіт. Сьогодні міліція здійснює поквартирні обходи для з'ясування обставин участі дітей у конфлікті між дорослими.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: