пʼятницю, 7 жовтня 2011 р.

Світ відзначає День посмішки

У п'ятницю, 7 жовтня, відзначається Міжнародний день посмішки, запропонований американським художником Харві Боллом, винахідником "смайлика".

"7 жовтня 2011 року ми відзначаємо тринадцятий Міжнародний день посмішки. Як завжди, тема дня - Зроби добру справу. Допоможи кому-небудь посміхнутися", - йдеться на сайті World Smile Day.

Х.Болл, який призначив себе Міжнародним послом щастя і заснував Світову корпорацію посмішок, запропонував відзначати День посмішки кожну першу п'ятницю жовтня, коли саме передчуття уікенду сприяє гарному настрою.

"Смайлик" Х.Болл вигадав у 1963 році як символ для страхової компанії State Mutual Life Assurance Company of America. Художник запропонував їм усміхнене жовте обличчя. Замовникам ця ідея сподобалася. Були зроблені значки і роздані персоналу компанії. Їхні клієнти були в захваті від такого нововведення, і вже через кілька місяців було випущено більше 10 тисяч значків. Потім ця мила посмішка з'являтися на футболках, бейсболках, конвертах, листівках, сірникових коробках. Навіть поштове відомство США випустило марку з цим символом.

Художник помер в 2001 році, а гроші за використання запатентованого "смайлика" зараз надходять до некомерційного фонду Харві Болла та йдуть на доброчинність. "Ніколи ще в історії людства і мистецтва не було жодної роботи, яка б, настільки поширившись, приносила стільки щастя, радості та задоволення", - говорив художник про свій винахід.


http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1047170