четвер, 6 жовтня 2011 р.

Прихильники Apple оголосили масовий траур у зв'язку зі смертю С.Джобса

Прихильники екс-гендиректора Apple Стіва Джобса, що помер у середу, оголосили масовий траур у різних країнах світу. Люди збираються біля магазинів Apple у Нью-Йорку, Шанхаї, Гонконзі, Сіднеї та інших містах. Будинок Джобса у Пало Альто, штат Каліфорнія, також збирає навколо себе натовп людей, повідомляє Reuters.

"Фанати Apple від Нью-Йорку до Австралії зібралися, щоб оплакати смерть Стіва Джобса, вони приносять з собою продукти Apple, букети та щирі співчуття у пам'ять про людину, яка змінила комп'ютерну, музичну та телефонну індустрію", - йдеться у повідомленні.

Крім того, фанати Стіва Джобса запропонували оголосити 14 жовтня, день, коли розпочнеться продаж нового IPhone 4s, Днем Стіва Джобса. Прихильники Apple відкрили меморіальний сайт, присвячений Джобсу, і закликали усіх користувачів продукції компанії у цей день одягатися як Стів Джобс і писати про нього в усіх соціальних мережах. "Ми захоплюємося його роботою і дуже цінуємо те, що Стів Джобс приніс у світ. Давайте віддамо йому шану пам'яті та призначимо 14 жовтня днем Стіва Джобса", - пишуть засновники меморіального сайту.

У Петербурзі намічено відкриття алеї блогерів, пишуть російські ЗМІ. Саме там у четвер зберуться представники влади, інтернет-компаній, відомі блогери. Українські фанати Стіва Джобса також висловлюють свої співчуття у зв'язку зі смертю Ст.Джобса, публікуючи в інтернеті слова співчуття і створюючи сайти, присвячені Ст.Джобсу. Віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тигипко у своєму мікроблозі Twitter написав, що світ "багато втратив" у зв'язку зі смертю засновника корпорації Apple.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, співчуття у зв'язку з кончиною Ст.Джобса висловили президент США Барак Обама, засновник Microsoft Білл Гейтс, глава Facebook Марк Цукерберг та інші відомі особи.

http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1046837