середу, 12 жовтня 2011 р.

Тимошенко має брати участь у парламентських виборах наступного року - Білий дім

Сполучені Штати закликають звільнити екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко та інших політичних лідерів і колишніх урядовців, а також наголошують на важливості їхньої участі у парламентських виборах в Україні. Про це заявив прес-секретар Білого дому Джей Карні, повідомляє УКРІНФОРМ.

"США закликають звільнити Ю.Тимошенко та інших політичних лідерів і колишніх урядовців і вважають, що вони повинні мати необмежену можливість повною мірою брати участь у політичному житті, в тому числі парламентських виборах наступного року", - підкреслив Джей Карні.

"Сполучені Штати рішуче підтримують мету українського народу стати демократичною і квітучою європейською державою і залишаються відданими зміцненню двостороннього співробітництва, заснованого на спільних цінностях та спільних інтересах", - підтвердив прес-секретар Білого дому Джей Карні. Водночас, за його словами, Україна "не може досягти цієї мети без подвоєння зусиль по захисту і зміцненню демократії та верховенства закону для всіх громадян країни".

Як повідомляло агентство, Сполучені Штати висловили "глибоке розчарування засудженням і вироком, винесеним колишньому прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко" й політично вмотивованим переслідуванням. "Звинувачення проти Тимошенко і проведення суду над нею, а також переслідування інших лідерів опозиції та членів попереднього уряду викликали серйозні побоювання з приводу прихильності уряду України до демократії та верховенству закону", - зазначають у Вашингтоні.

Наталія Костіна, ВАШИНГТОН. 12 жовтня 2011 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1048149