вівторок, 12 липня 2011 р.

Рекорд купальського вінка вагою три тонни зафіксували у Вінниці

Найбільший в Україні купальський вінок сплели на свято Івана Купала у Вінниці. Рекорд зафіксували у дипломі Книги рекордів України: на створення вінка пішло 50 тисяч квітів. Діаметр вінка - 7 метрів, довжина - 24 погонних метра, ширина ободу вінка - 2 метри. Загальна вага "творіння" рук вінниччан - 3 тонни.
"Вінницький вінок - душа Поділля, адже створений городянами та гостями міста спільно. Широкі, багаті зеленню листя папороті, уквітчані ромашками, трояндами, колосками пшениці, синіми волошками та червоною калиною дарують потужний енергетичний запал, надихають на творчість", - відзначила представник Книги рекордів України Наталія Ярмоленко.
У Книзі рекордів зафіксували, що на вінок пішло 10 тисяч ромашки декоративної, 3 тисячі квітів троянди та 37 тисяч інших квітів. Вінок-рекордсмен вінниччани можуть побачити у центральному парку культури і відпочинку ім. Горького, куди його транспортували. Для того, аби квіти не зав'яли, виготовлено спеціальний каркас, який дозволить упродовж 5-7 днів залишатись ромашкам та трояндам "живими".