пʼятницю, 1 липня 2011 р.

У США схрестили самокат, скейт і велосипед

Американці розробили новий дивовижний апарат під назвою Sbyke - гібрид самоката, скейта та велосипеда (scooter, skateboard, byke).
У новинці використане переднє колесо найпоширенішого серед велосипедів класу BMX розміром 20 дюймів і вилка, подібна до велосипедної. Але позаду наїзник виявить лише підніжку і пару 85-міліметрових коліщаток, як у роликової дошки.
Із самокатом у цього гібрида трьох транспортних засобів спільним є високе кермо і можливість розгону за рахунок відштовхування, з велосипедом - велике переднє колесо, а з роликовою дошкою - спосіб повороту. Переднє колесо апарату фіксоване, а управляється він зміщенням центру ваги, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на ТСН.
Однак задній механізм повороту не скопійований напряму зі скейта - це оригінальна запатентована система, обладнана пружиною. В результаті на Sbyke можна як виконувати "фігури вищого пілотажу", так і спокійно кататися доріжками в парку.
Sbyke може стояти на місці сам по собі, на відміну від самоката. Алюмінієва рама та кленова дошка укупі з вибраними міцними вузлами покликані надійно витримувати дорослу людину. Сам апарат важить приблизно 6 кілограмів.
Рекомендована роздрібна ціна гібрида становить 249 доларів. Sbyke має надійти в продаж у США вже у серпні 2011 року.