понеділок, 4 липня 2011 р.

Брати Клички святкують історичний тріумф - німецька преса


Перемога Володимира Кличка над Девідом Хеєм стала у неділю головною спортивною темою німецької преси. Цей боксерський бій підтвердив звання "поєдинку року" і назавжди увійшов в історію, адже брати Клички тепер володіють усіма титулами у професіональному боксі у надважкій вазі, вважають провідні спортивні коментатори.
"Дощ і низька температура не змогли зіпсувати боксерський поєдинок року, - пише газета Financial Times Deutschland. - 45 тисяч глядачів на гамбурзькому стадіоні стали свідками нелегкої і сповненої тактики боротьби. Завдяки небагатьом, але ефективних ударам Кличку-молодшому вдалося перемогти Хея". За даними видання, бій став найдорожчим в історії боксу, адже кожен боксер отримає за нього гонорар у розмірі щонайменше 8 млн євро.
Газета Hamburger Abendblatt вітає братів Кличків з "історичним тріумфом", адже Володимиру вдалося заволодіти останнім поясом, якого бракувало у родині українців. "Війна завершилася без жертв, - з полегшенням констатує видання, нагадуючи, як Хей обіцяв відірвати супернику голову. - Хею бракувало мужності нанести сильніші удари, а Кличко так і не зміг відправити суперника в нокаут, який мав би стати 50-им у його списку".
"В ринзі Кличку вдалося примусити балакучого Хея замовкнути", - зауважує газета Die Welt. На думку видання, британець хоч і не зміг перемогти українця, як того обіцяв, але був дійсно гідним суперником. "Обидва боксери боролися до останньої секунди, - пише автор статті. - Буде шкода, якщо Хей, як і обіцяв, залишить професійний бокс". Перед початком бою, нагадує кореспондент, Хей підігрів інтерес публіки своїм запізненням, за що напевно йому доведеться заплатити штраф. "Але свою поразку він прийняв гідно, нарешті потиснувши руку Володимиру", - констатує журналіст.
За даними телеканалу RTL, у Німеччині за поєдинком Володимира Кличка та Девіда Хея спостерігали 16,28 млн телеглядачів.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, чемпіон світу з боксу у надважкій вазі за версіями Міжнародної боксерської федерації (IBF), Всесвітньої боксерської організації (WBO), Міжнародної боксерської організації (IBO) українець Володимир Кличко переміг в об'єднавчому поєдинку у Гамбурзі чемпіона Всесвітньої боксерської асоціації (WBА) британця Девіда Хея. За підсумками дванадцяти раундів Володимир Кличко виграв бій одноголосним рішенням суддів з рахунком 118:108, 117:109, 116:110. Таким чином, тепер всі титули у професіональному боксі у надважкій вазі належать братам Кличкам. Старший брат Володимира Віталій володіє поясом чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC).
Ганна Снігур-Грабовська, БЕРЛІН.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1025663