суботу, 23 квітня 2011 р.

Найшанованішим релігійним святом для українців є Великдень - опитування

Найшанованішим релігійним святом для більшості українців є Великдень. Це підтвердили 73% учасників опитування, результати якого оприлюднила компанія Research & Branding Group, що з 4 по 14 квітня досліджувала ставлення українців до релігійних свят і святкування Великодня.
Водночас, повідомляє УКРІНФОРМ, постійно дотримуються Великого посту лише 8% жителів України. Дві третини українців, а саме 60%, хоча б раз пістували, а третина опитаних не робила цього ніколи. Основними обмеженнями, які, на думку українців, вимагає Великий піст, є відмова від тваринної - 71%, жирної їжі - 57%, а також від вживання алкоголю - 50%.
Крім того, щодесятий українець вважає Великдень просто вихідним днем. Для більшості ж, тобто 59% населення, це свято - передусім велике таїнство. Близько третини жителів країни вважають, що воно - привід зустрітися з родичами і друзями.
Збирання інформації проводилося методом особистого інтерв'ю у 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності становив 2077 осіб. Очікувана середня помилка вибірки - 2,2%.
Валерій Барський, КИЇВ.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1007646