середу, 3 листопада 2010 р.

Талісман Євро-2012 презентуватимуть 16 листопада у Варшаві

Презентація офіційного талісмана фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року відбудеться 16 листопада у Варшаві. Про це повідомив речник спілки "Євро-2012 Польща" Юліуш Глуський.

Урочистість, яку організовують УЄФА і місцеві організаційні комітети з підготовки до турніру "Євро-2012 Польща" і "Євро-2012 Україна", розпочнеться у столичному Великому театрі о 12-й годині за київським часом, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

Як повідомлялося раніше, у серпні Ю.Глуський заявив, що талісман враховуватиме елементи української та польської культур. За його інформацією, талісман готував УЄФА, однак країни-організатори турніру на засіданнях Наглядового комітету організації змогли внести свої зауваження, які були враховані. Не вдаючись у деталі, речник "Євро-2012 Польща" тоді повідомив, що "талісман відображатиме сучасні тенденції того, чим люблять бавитися діти".
Права на проектування і створення талісману в результаті проведеного тендера отримала відома американська компанія "Warner Brothers".