понеділок, 23 січня 2012 р.

Цієї ночі настав Рік Дракона

За Східним календарем 23 січня настає рік Чорного Водяного Дракона. Він триватиме до 10 лютого 2013 року, який пройде під знаком Змії.

За Східним календарем Дракон - істота сильна й могутня, може стати як потужним покровителем, так і посіяти хаос. Чорний Дракон втілює сильну первісну стихію водного потоку, яким потрібно буде навчитися управляти.

Для китайців народитися у рік Дракона вважається величезним везінням. Адже ця міфічна істота втілює щастя, міцне здоров'я й успіхи в кар'єрі. З давніх часів Дракон був символом китайських імператорів.

Щороку напередодні Нового року люди наклеюють на дверях червоні парні написи, запускають хлопавки, у будинках горять вогні, люди не лягають спати і не сплять всю ніч, що по-китайськи називається "Шоу сунь" - "оберігати рік".

Ніч під Новий рік китайці називають "ніччю зустрічі після розлуки". Для них це найважливіший момент року. Уся сім'я збирається за святковим столом до новорічної вечері, яка відрізняється великою кількістю і різноманітністю страв.

Перші п'ять днів нового року призначені для зустрічей. Родичі, друзі, однокласники, товариші по службі відвідують і вітають одне одного З Новим роком.

На Новий рік традиційним подарунком є кишенькові гроші в спеціальних червоних конвертах, які прийнято дарувати дітям. Дотримуючись давніх звичаїв, гроші дарують будь-якій дитині, що прийшла у будинок у перші 15 днів Нового року.

На свято Весни кілька днів поспіль проводяться шумні народні гуляння і ярмарки, де виконують танці лева і драконів, хороводи "сухопутних човнів", номери на ходулях. Новорічні свята закінчуються після свята Ліхтарів, на п'ятнадцятий день першого місяця за Місячним календарем.

http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1071797