четвер, 12 січня 2012 р.

Відсьогодні можна подавати заявки на реєстрацію нових доменних імен першого рівня

12 січня всі бажаючі почнуть подавати заявки на реєстрацію нових доменних імен першого рівня, повідомляє Бі-Бі-Сі. Як ім'я тепер можна буде використовувати практично будь-яке слово - від торговельної марки або назви організації до географічних назв. Внаслідок цього список звичних закінчень інтернет-адрес - таких, як .com, .org або .ru - може доповнитися доменами .pepsi, .london та іншими.

Реформа доменних імен першого рівня викликала неоднозначну реакцію експертів і міжнародних організацій, але американська організація Icann, що регулює систему найменування сайтів, вважає її необхідної для заохочення конкуренції і свободи вибору у мережі.

Експерти говорять, що реєстрація домена коштує досить дорого, тому буде доступна далеко не всім бажаючим. Одна лише подача заявки коштуватиме приблизно 185 тисяч доларів. Втім, дорожнеча не зупиняє тих, хот бажає отримати нове доменне ім'я. Серед таких "претендентів" вже називаються, зокрема, провідні транснаціональні компанії. Прийом заявок припиняється у квітні поточного року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1069474