пʼятницю, 20 січня 2012 р.

Хакери з руху Anonymous атакували сайти ФБР і мінюсту США

Хакери з міжнародного угруповання Anonymous зламали сайти ФБР і міністерства юстиції США, а також деяких звукозаписних компаній в помсту за закриття найбільшого в світі файлообмінника Megaupload, передає CNN.

"Уряд закрив Megaupload, через 15 хвилин після цього Anonymous закрив сторінки уряду і музичних підприємств", - говориться в повідомленні угруповання.

Крім веб-ресурсів американської влади, хакерської атаки зазнали сайти компаній-правовласників у сфері музики і відео - Universal Music, Warner Music Group, Американської асоціації звукозаписних компаній. За ніч більшість сайтів вдалося "підняти". Джерело в Мінюсті повідомило, що ФБР почало перевірку.

Хакери Anonymous провели свою акцію у відповідь на закриття файлообмінного сервісу Megaupload і арешт в Новій Зеландії його фундатора Кіма Доткома, а також трьох його помічників. Керівництво файлообмінника обвинувачується в піратстві, відмиванні грошей і завданні своїми діями втрати власниками прав на інтелектуальну власність на десятки мільйонів доларів.


http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1071579