четвер, 6 листопада 2008 р.

На Вінниччині затримано вісьмох митників за одержання хабарів та сприяння контрабанді

КИЇВ, 6 листопада. /УКРІНФОРМ/. У ході спецоперації затримано вісьмох працівників Дністрянської митниці /Вінницька область/ за фактами неодноразового одержання хабарів. Про це повідомив в.о.голови СБУ Валентин Наливайченко сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
Зокрема, правоохоронці спіймали "на гарячому" одного з керівників зазначеної митниці, який за своїми функціональними обов"язками відповідав за організацію боротьби з контрабандою.
Встановлено, що посадовець отримував хабарі за сприяння контрабандному переміщенню товарів через митний кордон. Причому, він особисто налагодив канал незаконного перевезення сільськогосподарської продукції з Молдови. Внаслідок протиправної діяльності митника до держбюджету не надходили митні платежі, а на територію України потрапляли небезпечні та заборонені до ввезення продукти харчування.
Порушено кримінальну справу.
За даними СБУ, з початку поточного року за матеріалами спецслужби порушено 243 кримінальні справи за фактами одержання хабарів працівниками державних контролюючих органів.