середу, 31 жовтня 2012 р.

Парад на Хелловін у Нью-Йорку відбудеться і пройде під знаком апокаліпсиса

Традиційний парад масок, приурочений до Хелловіна, відбудеться у середу ввечері на нижньому Манхеттені, незважаючи на наслідки урагану "Сенді" й параліч громадського транспорту.

Про це повідомляє агентство РІА Новини, зазначаючи, що парад відбуватиметься під знаком апокаліпсиса.

"У цьому році, останньому році світу,
hallowyn-2-2за календарем майя, видіння апокаліпсичної ейфорії наповнюють нашу уяву. Ми досліджуватимемо безліч вимірювань часу - цокаючий звук секунд переконує нас у безперервності нашого Всесвіту, але чому одні моменти буття тягнуться з крижаною повільністю, а інші проносяться швидкоплинно?" - говориться на сайті організаторів параду.

Традиція нью-йоркського параду на Хелловін налічує майже сорок років. З року у рік паради стають все більш масовими й барвистими.

У середу у Нью-Йорку третю добу не працює затоплений і пошкоджений "Сенді" метрополітен, що пов’язує райони мегаполіса з Манхеттеном. Влада міста обіцяє відновити тільки автобусне сполучення.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/parad_na_hellovin_u_nyu_yorku_vidbudetsya_i_proyde_pid_znakom_apokalipsisa_1767877

Любителі ужастиків відзначають своє "професійне" свято

У багатьох країнах світу hellouin-1-2сьогодні відзначають Хеллоуїн - одне з прадавніх свят.

Його історія нараховує тисячоліття. У Хеллоуїні поєднуються кельтська традиція вшановування злих духів і християнська - поклоніння всім святим. У ніч на 1 листопада прийнято одягатися в костюми нечистої сили і влаштовувати маскаради. В давнину в усій Європі ця ніч ознаменовувала перехід до зими. Вважалося, що в цей час душі померлих відвідують свої будинки, щоб погрітися біля вогню. Вони бродять навкруги, збираючи пожертвування їжі і напоїв у інших членів сім'ї. Разом із ними з’являються і інші темні сили: демони, домові, відьми - вся нечиста сила спускається на землю. Щоб не стати здобиччю мертвої тіні, люди гасили вогнища в будинках і вбиралися якомога страшніше - в звірині шкури і голови, щоб відлякати злих духів.

Після поширення в Європі християнства церква зробила 1 листопада Днем усіх святих, щоб вшанувати тих святих, у яких немає свого особливого свята. У народі "День усіх святих" - All Saints' Day - називали Allhallowmas (the mass of all Hallows), а ніч перед цим днем отримала назву All Hallows Eve - "Переддень Дня всіх святих". Власне, звідси і пішла назва свята - Halloween.

У 19 столітті іммігранти з Ірландії "завезли" це свято до Америки, де згодом і склалося те, що ми сьогодні називаємо Хеллоуїном. Свято стало заходом із конкурсами, концертами, колядуванням.

Головним символом Хеллоуїна є так званий Світильник Джека (англ. Jack-o'-lanternДжек-ліхтар). Це гарбуз, на якому вирізане обличчя, що зловісно усміхається; всередину гарбуза ставиться запалена свічка. Вперше "світильники Джека" з'явилися у Великобританії, але спочатку для їх виготовлення використовували брукву або ріпу. Вважалося, що подібний плід, залишений у день всіх святих поблизу будинку, відганятиме від нього злих духів. Коли традиція святкування Хеллоуїна поширилася в США, світильники стали робити з гарбузів, доступніших і дешевших.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/lyubiteli_ugastikiv_vidznachayut_svoe__profesiyne_svyato_1767673

вівторок, 30 жовтня 2012 р.

Найбільше місячне море виявилося слідом від астероїда

aВчені визначили, що найбільше місячне море - Океан Бур, - знаходиться в західній частині видимої сторони супутника Землі, насправді є слідом від падіння гігантського астероїда.

Результати своїх досліджень планетологи виклали в статті,
опублікованій в журналі Nature Geoscience, повідомляє сайт "Світ24".
у боці була здерта і розплавлена. Відкрита магма швидко загусла і перетворилася в рідкісний вид "Планетологи хотіли зрозуміти, чому видима сторона Місяця мало не повністю покрита морями і рівнинними формами рельєфу, а на зворотному боці набагато більше пагорбів і височин. За їх словами, в період формування Місяць був атакований астероїдами. Як пояснюють експерти, саме через падіння великого астероїда застигла кора Місяця на видимоммінералу - низько-кальцієвий піроксен (LCP)", - говориться в повідомленні.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/naybilshe _misyachne_more_ viyavilosya_slidom_vid_asteroiida_1767304

У Москві щодня викрадають по 35 автомобілів


За дев'ять місяців 2012 року кількість aавтовикрадень у Росії зросла на 14% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року. Лише у Москві щодня викрадають, у середньому, 35 автомобілів, включаючи 26 іномарок.
Про це повідомляє РІА Новости.


Раніше глава столичного управління МВС Анатолій Якунін заявляв, що на Москву припадає 23 відсотки всіх автомобільних викрадень у Росії і 53 відсотки викрадень у центральній частині країни. Загальну вартість викрадених машин Якунін оцінив у 3,1 мільярда рублів.

Загальна кількість зареєстрованих у Москві авто оцінюється приблизно в чотири мільйони одиниць (299 машин на тисячу жителів).

А особливою популярністю у викрадачів користуються японські марки Honda, Toyota, Lexus, Mazda і Mitsubishi.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1767305

Фільми жахів сприяють схудненню - вчені

Виявляється, схуднути можна найефективнішим способом: сидячи на дивані й дивлячись кіно.

Є тільки одна умова: дивитися потрібно фільми жахів, пише Daily Mail.

"Річ у тім, що фільм має бути страшний: чим жахливіший, тим більше калорій ви витратите", - пояснює неназваний журналіст видання, посилаючись
на дослідження Вестмінстерського університету.

Вчені доручили 10 піддослідним дивитися класичні фільми жахів. При цьому заміряли пульс піддослідних, кількість кисню, який вдихається, й вуглекислого газу, що видихається.

Виявилося, що при перегляді страшного кіно витрачається в середньому на третину більше калорій, ніж при спогляданні пустого екрана. За 90 хвилин перегляду фільму спалювалося у середньому 113 калорій.

Найкорисніші для схуднення фільми: "Сяйво" (у середньому 184 калорії), "Щелепи" (161 калорія), "Екзорцист" (158 калорій). Дослідник

Річард Маккензі пояснює, що всьому провиною викид адреналіну.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1767311

Горілчаний бренд "Білочко: я прийшла!" узаконили у Росії

Компанії "Русінвест" вдалося зломити опір aРоспатенту й зареєструвати горілчаний бренд "Білочка: я прийшла!".

Раніше "Русінвесту" відмовили в реєстрації цього товарного
знака через асоціації з антиалкогольною рекламою МОЗ про "пекельну білочку", повідомляють "Известия".

На пляшках зображено зубасту руду білку.


Нині компанія випускає горілку "Білочка" на горіхах, на шишках, на кокосі, на грибах і на траві.

Антиалкогольний ролик МОЗ про білку потрапив на друге місце у рейтингу "найшаленішої й найдивовижнішої російської реклами", складеному Buzzfeed.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1767309

У вівторок у столиці дощитиме цілий день

aУ Києві станом на 8-у годину ранку дощить, і згідно з прогнозом синоптиків, невеликий дощ очікується упродовж усього вівторка. Температура повітря становитиме 2° тепла.

Про це повідомляє Sinoptik.ua.


Швидкість вітру на цю годину в столиці 2,0 м/с, атмосферний тиск 754 мм рт.ст, вологість повітря 99%.


http://www.ukrinfo

понеділок, 29 жовтня 2012 р.

Завершився перший комерційний політ корабля Dragon

Американський космічний корабель Dragon, що aвідстикувався від Міжнародної космічної станції, у неділю успішно повернувся на Землю.

Про це повідомляє ІТАР-ТАСС із посиланням на НАСА.

"У другій половині дня він (Dragon) приводнився в заданому районі Тихого океану в кількох сотнях кілометрів від узбережжя мексиканського півострова Каліфорнія.
Звідти він буде доставлений на борту спеціального 30-метрового судна у Лос-Анджелес, а потім - в науково-технічний центр в Макгрегорі (штат Техас)", - йдеться в повідомленні.
Dragon вирушив до МКС з космодрому на мисі Канаверал три тижні тому і доставив екіпажу орбітального комплексу близько 450 кг вантажів, у тому числі харчі та одяг, а також обладанння і матеріали для 166 наукових експериментів.
Назад він привіз результати вже проведених досліджень, матеріали для продовження наукових робіт і близько 230 кг старого обладнання.

Серед найцінніших вантажів - 500 заморожених місткостей з аналізами крові і сечі, взятими у екіпажів станції за останній рік. За словами фахівців космічного відомства США, їх буде доставлено з Макгрегора в НАСА протягом 48 годин. Інші вантажі, які не вимагають термінового транспортування, прибудуть до місця призначення трохи пізніше.
Нині Dragon є єдиним вантажним кораблем багаторазового використання. Вперше він вирушив у випробувальний політ до МКС у травні цього року, а тепер здійснив перший комерційний рейс до станції.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/zavershivsya_pershiy_komertsiyniy_polit_korablya_dragon_1766989

Знаменитий напис "Голлівуд" реставрують у США

aНа Голлівудських пагорбах у Лос-Анджелесі (США) триває реставрація знаменитого напису "HOLLYWOOD" ("Голлівуд").

Про це повідомляється на сайті The Hollywood Sign, передає "Лента.ру".


Реставрація приурочена до 90-річного ювілею напису, що святкуватиметься у 2013 році.
Ремонт розпочався у перших числах жовтня і займе десять тижнів. Робітники видаляють з 15-метрових букв пил, бруд та іржу, після чого вони покриють кожну з дев'яти букв білою фарбою. На це піде 400 галонів (понад 1,5 тисячі літрів) фарби.

Знак на Голлівудських пагорбах був установлений у 1923 році. Спочатку це був напис "HOLLYWOODLAND", покликаний рекламувати житлові квартали у цьому районі, однак у 1940 році останні чотири букви слова були видалені, а сам знак став сприйматися як символ кіноіндустрії США.

У 1970-х роках у рамках відновлення знака кожна з букв слова "HOLLYWOOD" отримала свого "спонсора". Останній на сьогоднішній момент ремонт напису проводився у 2005 році.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/znamenitiy_napis_golivud_restavruyut_u_ssha_1766999

неділю, 28 жовтня 2012 р.

Дивіться онлайн-трансляцію виборів


Слідкувати за перебігом виборчого процесу на усіх виборчих дільницях, не виходячи з дому, можна в режимі онлайн.

Онлайн-трансляцію виборів дивіться тут.


Нагадаємо, у серпні 2012-го Президент Віктор Янукович підписав закон «Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року».

Закон передбачає можливість онлайн-спостереження за парламентськими виборами.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/divitsya_onlayn_translyatsiyu_viboriv_1766537

Ранок у Києві з дощем, але незвично теплий - +14°

У Києві вранці в неділю хмарно, йде дрібний дощ, але значно потеплішало, порівняно з учорашнім днем.

За даними сайту sinoptik.ua, станом на 8.00 температура вже досягнула +14°,
вологість повітря - 100%, вітер південний, 5 м/с.
Синоптики прогнозують, що вдень також буде дощ, а з 11.00 до 14.00 повітря прогріється до максимального в цей день значення - +15°. Снігу в Києві на 28 жовтня не обіцяють.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1766540

суботу, 27 жовтня 2012 р.

У день виборів Україна перейде на зимовий час

У ніч перед парламентськими виборами 28 жовтня Україна знову перейде на зимовий час шляхом переведення стрілок годинників на годину назад.

Нагадаємо, що 20 вересня 2011 року Верховна Рада ухвалила постанову "Про порядок обчислення часу на території України", що передбачала запровадження на території України часу
"другого часового поясу з додаванням години" без щорічного переведення годинникової стрілки, тобто, фактично, перехід на інший часовий пояс. Це рішення спричинило серйозний суспільний резонанс. Тож 30 жовтня парламент скасував свою постанову, направивши її на доопрацювання.

Наприкінці листопаду того ж року Кабмін запропонував новий законопроект про порядок обчислення часу, який передбачав встановлення в Україні часу другого часового поясу протягом усього року. У 2012 році уряд рекомендував відкласти прийняття цього проекту, щоб не створювати незручностей під час проведення влітку чемпіонату Європи з футболу. Цей законопроект ще й досі не прийнятий. Водночас, за прогнозами, рішення про встановлення зимового часу як постійного може бути прийняте у 2013 році.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_den_viboriv_ukraiina _pereyde_na_zimoviy_chas_1766484

Сьогодні - "день тиші"

В Україні настав "день тиші" перед виборами народних депутатів.

У цей день заборонена політична агітація, щоб виборці могли свідомо,
без будь-якого впливу визначитися щодо кандидатів.
У неділю о 8:00 розпочнеться голосування, під час якого громадяни України оберуть 225 народних депутатів за списками партій та 225 - в одномандатних округах.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/sogod

пʼятницю, 26 жовтня 2012 р.

Українці не визнають Хеллоуїн

helloweenУ ніч з 31 жовтня на 1 листопада у багатьох країнах відзначається незвичне для слов'ян свято - Хеллоуїн. День усіх святих традиційно відзначається "страшним" меню, "жахливими" костюмами і надзвичайними веселощами. Однак, незважаючи на те, що в Америці, наприклад, це свято є чи не всенародним, українці не горять бажанням його відзначати.

Про це пише "Багнет".

Так, згідно з опитуванням, проведеним на сайті "Їмо зі смаком", 94% відвідувачів порталу відповіли, що Хеллоуїн не їхнє свято, і тому відзначати його не будуть.

Близько 2% респондентів заявили, що відзначатимуть його вдома незвичайним меню.
Стільки ж – 2% опитаних розповіли, що орієнтуватимуться на настрій у цей день. І лише 1% учасників опитування запевнили, що підуть на тематичну вечірку.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1766109

Підйом ваги корисний для серця - американські медики

НавантаженняФізичні вправи, що передбачають підйом ваги, зменшують ризик появи метаболічного синдрому. Це, у свою чергу, зменшує вірогідність розвитку хвороб серця і діабету.

Такого висновку дійшли учені з Університету Північної Флориди, повідомляють американські ЗМІ.

Медики проаналізували дані 5 тисяч дорослих жителів США, враховуючи стан їхнього здоров'я і фізичну активність.

Для метаболічного синдрому характерні великий розмір талії, високий рівень жирів у крові, зниження рівня "хорошого" холестерину, підвищений артеріальний тиск, високий рівень цукру у крові. Наявність навіть трьох з п'яти чинників говорить про метаболічний синдром.

Порівняльний аналіз показав, що люди, які займаються спортом з підйомом ваги, мають на 37% нижче ризик розвитку цього захворювання.

Такі види спорту традиційно популярніші серед чоловіків. Проте вправи на підйом ваги можна рекомендувати і жінкам, і літнім людям як засіб профілактики метаболічного синдрому, вважають автори дослідження.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1766106

Акції компанії Apple несподівано подешевшали

appleАкції американської компанії Apple впали на 4% на електронних торгах після закриття біржі Nasdaq на тлі повідомлення про нижчий, ніж прогнозували аналітики, продаж планшетів iPad, а також прогнозу про зниження прибутку з розрахунку на акцію в першому кварталі 2013 фінансового року. Про це повідомляє агентство Блумберг. У грошовому вираженні ціна однієї акції впала з 609,8 до 585,1 долара.

Це сталося, незважаючи на те, що чистий прибуток Apple у четвертому кварталі поточного фінансового року , що завершився 29 вересня 2012 року, зросла на 24% – до 8,2 мільярда доларів або 8,67 долара на акцію. Виручка Apple за липень-вересень 2012 року становила 36 мільярдів доларів, що на 27% перевищує показник торішнього періоду.

Раніше Apple повідомила про продаж 14 мільйонів планшетів iPad за четвертий квартал, а також про реалізацію 26,9 мільйона смартфонів iPhone і 4,9 мільйона комп'ютерів Mac. Однак, за прогнозами аналітиків, компанія повинна була продати в звітному кварталі близько 25 мільйонів iPhone, 16 мільйонів планшетів iPad і 5,1 мільйона комп'ютерів Mac.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1766119

Археологи знайшли античні амфори на дні Чорного моря

АмфориУнікальну знахідку – дві грецькі амфори, датовані V століттям до нашої ери – виявили учасники глибоководної підводно-археологічної експедиції „Берег Богів” в районі Кінбурнської коси (Миколаївщина).

Про це повідомив учасник експедиції, заступник директора НДЦ «Лукомор'я» Інституту археології НАН України Олександр Смирнов, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

„На цьому місці 2,5 тисячі років тому, очевидно, загинуло античне судно, яке перевозило вантаж в амфорах. Дві з них ми знайшли на дні Чорного моря неподалік від Кінбурну. Вони призначені для зберігання вина або оливкового масла”, - розповідає О.Смирнов.

На його думку, на морському дні є ще багато цих посудин. Але частину з них вже виявили і підняли на поверхню „чорні археологи”.

Саме ж судно поки що не знайдено. Вчені вважають, що воно могло не зберегтися, адже, швидше за все, було виготовлене з дерева. З наступного року на Кінбурнській косі діятиме стаціонарна археологічна експедиція.

Головний організатор експедиції „Берег Богів” - Міністерство культури України.

Алла Мірошниченко, МИКОЛАЇВ
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1766103

У Німеччині дозволили видаляти себе з карт Google

КартиДекілька великих компаній, серед яких Google, Microsoft, Nokia та ряд інших, запустили проект, за допомогою якого користувачі мають можливість видалити згадки про себе з Google Street View і аналогічних сервісів — вимагати приховати обличчя, "затерти" номери або зняти з публікації іншу інформацію.

Про це повідомляють "Комментарии".

"Після відправки скарги проводиться перевірка, потім приймається рішення про видалення матеріалів або їх приховання. Це може бути не тільки фото автомобіля або обличчя людини, але навіть ціла будова, власник якої не бажає, щоб її було видно на Google Street View, наприклад", - говориться в повідомленні.

Компанії беруть участь у проекті з власного бажання. Правда, за його допомогою вони можуть уникнути позовів з боку користувачів та організацій, що висловлюють занепокоєння вторгненням в особисте життя і простір жителів європейських країн.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1766110

четвер, 25 жовтня 2012 р.

Львівські шанувальники легендарної німецької рок-групи «Scorpions» проголосували за кумирів квитками на концерт

ScorpionsПонад сім тисяч шанувальників легендарної німецької рок-групи «Scorpions» вже «проголосували» за прощальний концерт кумирів у Львові.

Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили в прес-службі міської ради.

«Понад сім тисяч шанувальників легендарної німецької рок-групи «Scorpions» вже «проголосували» за прощальний концерт кумирів у Львові. Саме стільки квитків уже придбано на виступ гурту, який відбудеться 27 жовтня на велотреку СКА», - розповіла прес-секретар міського голови Львова Христина Процак.

«Scorpions» завітають до Львова у межах прощального світового туру. Вони представлять найуспішніше і найбільш масштабне шоу - Final Sting Tour. Місяць тому йому аплодували у Мексиці, а перед Україною – у Туреччині та Білорусі. Після столиці Галичини музиканти відвідають Київ і Дніпропетровськ.

П`ятірка виконавців – Клаус Майне, Рудольф Шенкер, Маттіас Ябс, Павел Мачівода і Джеймс Коттак – прилетить до Львова напередодні концерту – 26 жовтня. Від аеропорту до готелю гурт супроводжуватиме офіційна охорона, ДАІ та спеціальний «конвой» львівського байк-клубу «Галіція».

Містом Лева артисти пересуватимуться у п`яти чорних «Мерседесах» класу SL-210. Житимуть у п`яти номерах-люкс.

Гастролює зі «Scorpions» і їхній особистий кухар. На самому ж концерті музиканти вимагають величезну кількість якісної води та багато чистих м`яких рушників.

У Львові артисти пробудуть до вечора 28 жовтня. Оскільки це буде перше перебування рок-легенд у місті Лева, вони планують познайомитися не тільки із львівськими меломанами, а і з містом.

Львівські фанати готують кумирам незабутній прийом. Зокрема, під час шоу відбудеться флеш-моб, учасником якого зможе стати кожен охочий. А напередодні концерту, у п`ятницю 26 жовтня, фани німецьких рокерів планують велопробіг, присвячений приїздові улюбленої групи.

Обіцяють не залишитися у боргу і музиканти. На кожному концерті одному з фанів поталанить спіймати барабанні палички, які буде кидати в юрбу під сценою барабанщик Джеймс Коттак.
На глядачів, які прийдуть на концерт, чекає також незабутнє феєричне рок-шоу, під час якого перед очима публіки пронесеться вся історія групи. Понад двогодинна програма, з якою «Scorpions» завершують свою музичну кар`єру, складається виключно із суперхітів: Wind of Change, Still Loving You, Send Me An Angel, You and I.

Лише 11% жителів Великої Британії добре говорять іноземною мовою, 22% не знають жодного слова

Іноземна моваБританські туристи відчувають найбільші складнощі під час спілкування за кордоном. Дослідження показало, що лише 11% жителів Великї Британії добре говорять іноземною мовою. При цьому 22% не можуть відповісти іншою мовою жодного слова.

Про це пише The Telegraph.

Найбільш талановитими у цьому питанні виявилися німці - 70% з них можуть вільно говорити принаймні однією іноземною мовою, і лише 1% не здатен вимовити жодного іноземного слова.

За даними дослідження, відмінно володіють хоча б однією чужою мовою і 51% італійців, 50% французів і 43% іспанців.

Експерти вважають, що причина, з якої британські туристи так помітно відстають, можливо, криється у тому, що 74% з них збиралися зустрітися за кордоном з тими, хто говорить англійською. А 19% британських мандрівників очікують побачити у чужих країнах покажчики як місцевою мовою, так і англійською.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/lishe_11_giteliv_velikoii_britaniii_dobre_govoryat_inozemnoyu_movoyu_22_ne_znayut_godnogo_slova_1765799

Сміття на морському дні в Арктиці стало удвічі більше

СміттяПротягом останніх десяти років кількість сміття на морському дні в Арктиці збільшилася у два рази. Таких висновків дійшли учені, проаналізувавши знімки арктичного дна, зроблені глибоководною обсерваторією AWI Hausgarten.

Про це повідомляє РІА Новости.

Дослідники відзначили, що сміття на фотографіях 2002 року можна було побачити на 1% знімків, переважно це був пластик. Тоді як на знімках 2011 року вже на 2% фотографій було присутнє сміття. Різке збільшення кількості сміття припало на 2007 рік.

На думку учених, 2% - результат, на перший погляд, не викликає побоювань. Проте варто врахувати, що Арктика - найвіддаленіший і незаселений людиною куточок планети.

Кількість кораблів в арктичних водах значно збільшилася після того, як відступила крига. Кількість приватних яхт, що борознять північні простори, збільшилася втричі. А риболовецьких суден, що ходять недалеко від Шпіцбергену, стало у 36 разів більше порівняно з 2007 роком.

Учені попереджають, що близько 70% сміття впливає на флору і фауну морського дна. Крім того, залишки пластика містять токсини, які також негативно впливають на довкілля.

У серпні експерти Японського аерокосмічного агентства (ДЖАКСА) повідомили, що загальна площа льодів у Північному Льодовитому океані зменшилася до рекордного мінімуму за всю історію ведення спостережень.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/smittya_na_morskomu_dni_v_arktitsi_stalo_udvichi_bilshe_1765797

Міст за проектом Леонардо да Вінчі побудують в Туреччині

МістУ Стамбулі над затокою Золотий ріг, що розділяє європейську частину міста на північну і південну, побудують міст за проектом Леонардо да Вінчі.

Про це повідомляє італійське агентство ANSA з посиланням на заяву турецької влади.

Усі пропорції споруди, закладені італійським майстром, будуть дотримані, проте при його зведенні будуть використані сучасні технології. Довжина моста становитиме 220 метрів, висота - близько 25, ширина моста досягне 10 метрів.

Проект, який розроблявся три роки міжнародною командою фахівців, повністю фінансуватиметься на гроші приватних спонсорів, без залучення бюджетних коштів. Місцева влада вже затвердила проект, проте коли розпочнеться будівництво, поки що не повідомляється.

Проект Леонардо да Вінчі датується 1502 роком - саме тоді султан Османської імперії Баязид II вирішив побудувати міст над затокою, проте проект да Вінчі не сподобався. Після практично 500 років до концепції італійського майстра Відродження звернулися в Осло - в 2001 році там була побудована зменшена версія моста Леонардо. Після цього в Туреччині вирішили відтворити оригінальний проект. Зараз над бухтою Золотий ріг, що впадає в протоку Босфор, перекинуто чотири мости, але один з них не використовується.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/mist_za_proektom_leonardo_da_vinchi_pobuduyut_v_turechchini_1765795

Бідність і безробіття в Японії стають загальнонаціональною проблемою

БідністьУ Японії триває зростання кількості бідних. За даними офіційної статистики, число людей, які живуть на соціальну допомогу, зростає в країні уже третій місяць поспіль, повідомляє японське міжнародне радіо.

Наразі в Японії понад 2,1 мільйона людей отримують державну допомогу. Тільки за останній місяць до них додалося близько 10 тисяч жителів країни. Виплати соціальної допомоги зростають на тлі безробіття, від якого страждають не менше 3,5 мільйона осібкожна двадцята людина працездатна.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/bidnist_i_bezrobittya_v_yaponiii_stayut_zagalnonatsionalnoyu_problemoyu_1765808

На аукціоні продадуть найбільший у світі бюстгальтер

aНа онлайн-аукціон eBay виставили найбільший у світі бюстгальтер. 26-метровий ліфчик важить стільки ж, скільки приблизно 1800 стандартних ліфчиків.

Про це повідомляє Lenta.ru.


Ліфчик, виготовлений у 2011 році у рамках кампанії з привернення уваги до питань лікування раку грудей, продадуть у неділю,
28 жовтня. Його оцінили в одну тисячу фунтів стерлінгів. Виручені кошти підуть на проведення акцій, пов'язаних із захворюванням.

Пошитий у Великій Британії до місячника боротьби з раком грудей, у 2011 році гігантський яскраво-рожевий бюстгальтер був занесений у Книгу рекордів Гіннесса.

Нагадаємо, недавно бренд Victoria's Secret обнародував перший знімок супермоделі Алессандри Амбросіо в одному з найдорожчих ліфчиків у світі - бюстгальтері Fantasy Bra вартістю $2,5 млн, який вона продемонструє на фешн-показі марки 4 грудня 2012 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/na_auktsioni_prodadut_naybilshiy_u_sviti_byustgalter_1765800

Водіям не рекомендують курити кальян

Після куріння кальяну в крові людини kaljanвідбуваються такі ж процеси, як після викурення 200 сигарет. Такий висновок зробили ізраїльські дослідники. Вони довели, що кальян знижує концентрацію уваги до небезпечного для життя рівня.

Про це повідомляє LikarInfo.


У дослідженні, проведеному вченими з Техніона і медичного центру Зів у Цфаті, брали участь 100 водіїв. 70 учасників перед початком експерименту викурили кальян, а потім проїхали на симуляторі 10 кілометрів. Порівнявши результати водіння курців і некурців, вчені виявили, що куріння кальяну підвищує ризик виникнення аварії на дорозі на 40%.

Експерти пояснюють, що після куріння кальяну в крові підвищується концентрація рівня окислу вуглеводу (до рівня, відповідного 100-200 викуреним сигаретам). Річ у тому, що вода, через яку проходить дим, охолоджує його, і це дозволяє диму проникати глибоко в легені. Дія диму триває 6 годин.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/vodiyam_ne_rekommenduyut_kuriti_kalyan_1765803

середу, 24 жовтня 2012 р.

Морська свинка вижила після чотиригодинного знаходження у сушарці

aМорська свинка по кличці Чика провела у сушильному апараті загалом більше чотирьох годин і при цьому залишилася живою. Інцидент стався у новозеландському місті Нью-Плімут.Про це повідомляє "Лента.ру".

"П’ятимісяний гризун після усіх пережитих подій почуває себе нормально", - йдеться у повідомленні.

У апарат Чика потрапила, забравшись у простирадла,
підготовлені для сушіння. Господиня свинки Мерилін Джонс не
помітила її у купі білизни і поклала її сушити. Джонс встановила таймер сушки на 30 хвилин, але через якийсь час відключила прилад, оскільки їй не сподобався запах, що виходив від нього. "Сушарка почала пахнути. Знаєте, цей запах гарячих простирадл", - зазначила господиня Чики.

Однак на цьому пригоди Чики не закінчилися. Гарячі простирадла залишалися у сушильному апараті протягом чотирьох годин, перш ніж брат Джонса забрав їх і почав застеляти постіль. Під час цього процесу Чика вилетіла із висушеної постільної білизни.

Жителька Нью-Плімута повідомила, що крім свинки (та п'яти її родичів) її вихованцями також є пес, рибки, жаба і аксолотль, але раніше ні з ким із них не траплялося нічого подібного та небезпечного для них.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1765423

У Харкові футляр з духовим інструментом прийняли за бомбу

Духовий інструмент у футлярі, забутий недалеко aвід Південного вокзалу, прийняли за бомбу.

Про це кореспондентові УКРІНФОРМу розповіли в черговій частині Ленінського райвідділу міліції.

"У чергову частину надійшло повідомлення про те,
що по вул.Полтавський шлях, 52, що недалеко від Південного вокзалу, знаходиться невелика підозріла валіза. На місце події виїхала слідчо-оперативна група райвідділу міліції, прокурор району і вибухотехніки. Місце було оточено нарядами міліції, інспектори ДАІ перекрили дорожній рух. При обстеженні підозрілого предмета встановлено, що в шкіряному футлярі знаходиться ...духовий музичний інструмент".

Як підтвердили в Центрі громадських зв'язків ГУ МВСУ в Харківській області, міліція звернулася в музичні колективи міста для встановлення особи власника інструмента і обставин його втрати.

Світлана Лігостаєва, ХАРКІВ. 24 жовтня 2012 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1765413

Кияни побачать колекції з шести країн світу на мистецькому форумі в Арсеналі

Art KyivСьомий Міжнародний форум сучасного мистецтва ART KYIV contemporary 2012 відбудеться з 1 по 18 листопада у Мистецькому Арсеналі і презентує 30 галерей з 6 країн світу.

Про це повідомляє прес-служба Мистецького Арсеналу.

"ART KYIV contemporary, що продемонструє якісне вітчизняне та світове актуальне мистецтво, цього року змінює ярмарковий формат і вперше буде репрезентований у форматі форуму. У структурі ART KYIV contemporary 2012 - презентації спеціально підготовлених проектів 30 провідних галерей з України, Польщі, Росії, Італії, Німеччини та Франції, які познайомлять колекціонерів та поціновувачів мистецтва з останніми доробками та яскравими іменами з різних країн світу", - зазначається в повідомленні.

Зокрема, "Творчий доробок та міф Віктора Вазарелі" у рамках Угорської платформи познайомить з етапами та творчим методом французького митця угорського походження. Віктор Вазарелі - художник зі світовим ім'ям, засновник художнього напрямку оп-арт, що вплинув не тільки на розвиток мистецтва, але й на дизайн та архітектуру. В експозиції - 140 робіт митця: 120 сериграфій (особливого різновиду шовкографії, що є багаторазовим накладенням шарів фарби), 20 об'єктів, автопортрет Віктора Вазарелі та єдиний у світі витвір мистецтва, що побував у космічному просторі, на космічній станції "Салют 7" у 1982 році, - колаж "Космос (Вир)".

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1765424

Сьогодні два нові елементи таблиці Менделєєва отримають офіційні назви

ТаблицяУрочиста церемонія присвоєння найменувань 114-му і 116-му елементам таблиці Менделєєва, вперше синтезованим фізиками з підмосковної Дубни, відбудеться сьогодні у московському Центральному будинку вчених, повідомляє веб-сайт Російської академії наук - РАН.

Елемент під номером 114 було отримано у 2000 році шляхом бомбардування на циклотроні мішені з плутонія-242 ядрами кальцію-48, а 116-й елемент - у 2004 році в реакції кальцію-48 і кюрію-245.

Ці експерименти проводила група вчених Лабораторії ядерних реакцій імені Флерова Об'єднаного інституту ядерних досліджень під керівництвом академіка Юрія Оганесяна за участю американських колег з Ліверморської національної лабораторії (США).

У травні 2012 року Міжнародна спілка теоретичної та прикладної хімії ухвалила пропозиції, внесені першовідкривачами у грудні 2011 року, і присвоїла 114-му елементу найменування "флеровій", а 116-му - "ліверморій", закріпивши за новими елементами позначення Fl і Lv. Однак офіційні "хрестини" нових елементів відбудуться тільки сьогодні.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1765447

Киян запрошують на традиційні сільськогосподарські ярмарки

ЯрмаркиУ Києві 24, 25, 26 та 27 жовтня відбудуться традиційні сільськогосподарські ярмарки.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, у середу, 24 жовтня, ярмарки відбудуться у Дніпровському районі на просп. Возз’єднання, 2-8; Подільському районі на просп. Правди, 31-35; Шевченківському районі на вул. Трудовій,7-А.

У четвер, 25 жовтня, ярмаркуватимуть у Деснянському районі на просп. Маяковського, 63/12.
У п'ятницю, 26 жовтня, ярмарки організують у Голосіївському районі на просп. 40-річчя Жовтня, 116; Деснянському районі на просп. Маяковського, 63/12; Дніпровському районі на вул. Гродненська, 1/35-5; Оболонському районі на вул. Бережанській, 15; Печерському районі на розі вулиць Первомайського та Мечнікова та Тверському тупику, 6/8; Подільському районі на просп. Правди, 5-11; Святошинському районі на вул. Зодчих, 62-64; Солом’янському районі на вул. Освіти (в межах вулиць Вузівської та Кривоноса); Шевченківському районі на вул. Воровського,2-4, вул. Ризькій,1, вул. Якіра,19, вул. В.Піка,18, розі вул. Щусєва та Тираспольської.

У суботу сільськогосподарські ярмарки пройдуть у Голосіївському районі на вул. Маршала Конєва (в межах вулиць Вільямса та Ломоносова); Дарницькому районі на вул. Ревуцького; Деснянському районі на вул. Маршала Жукова (в межах просп. Лісового та вул. Волкова); Дніпровському районі на вул. Малишка, 5-15; Оболонському районі на вул. Лайоша Гавро, 1-9; Печерському районі на вул. Драгомирова, 8-10; Подільському районі на просп.. Московському, 5; Святошинському районі на вул. Семашка,21; Солом’янському районі на вул. Героїв Севастополя, 42; Шевченківському районі на вул. Олеся Гончара, 55-65.

На ярмарках споживачам запропонують різноманітні продукти харчування майже з усіх регіонів України від безпосередніх товаровиробників, підприємств харчової та переробної промисловості за цінами на 10-15% нижчими від ринкових.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1765449

Siemens залишає сонячну енергетику, визнавши цей бізнес збитковим

Сонячна енергіяНімецька компанія Siemens вирішила згорнути свою діяльність у сфері сонячної енергетики, визнавши цей бізнес збитковим, повідомляє британська газета Guardian. Буде скорочено кількість співробітників відповідного підрозділу компанії, в якій сьогодні працюють близько 800 фахівців. Можливо, його навіть буде продано.

Водночас Siemens планує зосередити свої зусилля на дослідженнях у сфері енергії вітру та води. Експерти компанії вважають, що вона може, зокрема, підвищити свої прибутки від освоєння нових ринків вітрових установок на 40 відсотків вже наступного року.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1765433

Сироїдіння шкідливо для інтелекту - американські вчені

Сира дієтаВчені в черговий раз підтвердили, що сира дієта обмежує розмір мозку у приматів, а винахід термообробки їжі був одним з ключових моментів в антропогенезі.

Робота опублікована в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, а її короткий зміст наводить Science Now.

Дослідників зацікавив взаємозв'язок між об'ємом мозку у людини і приматів, кількістю енергії, яка витрачається на його роботу, і тією формою, в якій ця енергія використовується.

Вони виходили з того, що мозок людини містить близько 86 мільярдів нейронів, що майже втричі більше, ніж у найближчих приматів (мозок горил і шимпанзе складений з приблизно 30 мільярдів нейронів).

Серед мавп були як крихітні ігрунки, так і найбільші примати - горили. Дослідники оцінили час, який необхідний приматам на поглинання сирої їжі в зв'язку з об'ємом розрахованих енерговитрат. Виявилося, серед найбільш інтелектуальних мавп він складає: 7,3 годин для шимпанзе, 7,8 годин для орангутанів, 8,8 годин для горил. Для людини час поглинання сирої їжі, якої було би достатньо для того, щоб прогодуватися, склав рекордні 9,3 години.

За словами вчених, горили витрачають практично весь свій час на поїдання їжі. Людина, мозок якої містить втричі більше нейронів, в таких умовах просто б не вижила.

Робота вчених підтверджує гіпотезу про ключову роль для антропогенезу вогню, яким навчилися користуватися предки людини.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1765425

вівторок, 23 жовтня 2012 р.

У Букінгемському палаці відкрили нову вакансію

ПокоївкаУ Букінгемському палаці відкрилася вакансія помічниці королівської покоївки.

Про це пише британська газета The Telegraph.

Як повідомляється в тексті вакансії, розміщеному на офіційному сайті королівської сім'ї, в палаці потрібна досвідчена, акуратна до дрібниць, ініціативна, працелюбна і готова навчатися жінка.

До обов'язків помічниці покоївки входить, серед іншого, прибирання королівських резиденцій, турбота про гостей, а також догляд за королівськими коштовностями.

Умови роботи мають на увазі проживання на території Букінгемського палацу, а також виїзд за межі Лондона приблизно один раз на три місяці за рік. Річний оклад помічниці покоївки становить від 14200 фунтів при роботі близько сорока годин на тиждень.

Королівська сім'я вимушена ретельно добирати персонал, передусім, з міркувань безпеки. Крім того, відомі випадки, коли слуги повідомляли пресу про подробиці повсякденного життя резиденцій, або самі журналісти влаштовувалися на службу в королівський палац. Так, у 2006 році під час спроби влаштуватися помічницею королівської покоївки була заарештована співробітниця лондонського таблоїду News of the World.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_bukingemskomu_palatsi_vidkrili_novu_vakansiyu_1765099

14 мільйонів молодих безробітних обходяться Європі в 200 мільярдів доларів

БезробітніКраїни ЄС щороку втрачають 1.2% свого сукупного ВВП через «втрачене покоління» молодих європейців, які ніде не працюють та не навчаються. 14 мільйонів молодих європейців-гультяїв обходяться ЄС в 153 мільярда євро (200 мільярдів доларів) щороку, повідомляє агентство Eurofound, яке провело відповідне дослідження.

Воно показало, що кількість молодих людей у віці від 15 до 29 років, які не працюють і не навчаються, досягла рекордного в історії Європи рівня. Щотижня вони обходяться економіці ЄС в 3 мільярда євро (витрати на державні допомоги плюс втрати від зниження рівня виробництва). Якщо виключити з підрахунків упущену вигоду, то на одні тільки державні допомоги молодим безробітним ЄС тратить 10.8 мільярда євро на рік.

З 2008 року витрати на утримання цієї групи населення зросли на 28%. Найбільше навантаження несе Італія, економіка якої втрачає через невикористання потенціалу молоді 32.6 мільярда євро на рік. Франції ця соціальна проблема обходиться в 22 мільярда євро, Великій Британії — в 18 мільярдів євро на рік.

Кількість працюючих молодих європейців знизилася останніми роками до рекордного рівня, і навіть серед працюючих без малого половина працюють з неповною зайнятістю, на тимчасових і випадкових роботах. Десять років тому на тимчасових роботах було зайнято приблизно третину працюючих молодих людей до 29 років, у 2011 році таких було 42%. Частка працюючих на неповну ставку за той же період зросла з 9% до 30%.

Молоді аутсайдери демонструють набагато більш високий рівень розчарування у системі й низький рівень участі у політиці, ніж їх ровесники, які працюють та навчаються. Багато хто з них зовсім не має трудового досвіду — навіть серед безробітних у віці 25-29 років 28% ніколи і ніде не працювали.

Експерти заявляють, що Європа «не виконує умов суспільного договору» щодо молоді, і, якщо так піде далі, у Старому світі можуть спалахнути повстання, подібні подіям «арабської весни».

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1765119

Визначено кращого автора саундтреків року

ІглесіасНа міжнародному кінофестивалі (Ghent Film Festival), що завершився у Бельгії, було вручено нагороди Всесвітньої Кіноакадемії саундтреків.

Про це повідомляють іноземні ЗМІ.

Лауреатом головної премії - "кращий композитор року" став Альберто Іглесіас, який створив саундтреки до таких картин, як "Чернець", "Шпигун, пішов геть!" і "Шкіра, в якій я живу". Він також отримав перемогу в номінації "кращий оригінальний саундтрек року".

Творцем кращої пісні року визнано композитора Брайана Бірна, автора композиції "Lay Your Head Down" для фільму "Таємничий Альберт Нобс". Бірн також удостоєний нагороди в категорії "відкриття року".

Приз глядацьких симпатій отримав композитор Абель Корженевські за музику до фільму "МИ. Віримо в любов".

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/viznacheno_krashchogo_avtora_saundtrekiv_roku_1765101

Київські чиновники пройдуть обстеження у психіатра і нарколога

ДовідкаВлаштуватися в мерію або в райадміністрацію в Києві стало набагато складніше. Якщо екс-мер Леонід Черновецький своїх чиновників "проганяв" через детектор брехні, то тепер кандидати змушені проходити перевірку у нарколога, психіатра, а їх дипломи ретельно перевіряють органи. Посилення вимог пояснюють боротьбою з корупцією.

Про це повідомляє "Сегодня".

«КМДА як орган державної влади зобов'язаний виконувати закон про протидію корупції. Думаю, що жорсткий відбір кандидатів на посаді в адміністрації абсолютно виправданий. У владі повинні працювати люди з бездоганною репутацією», - сказав заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

Але якщо в інших місцях можна пройти медогляд за місцем проживання і безкоштовно, то в Києві одна довідка Ф 133/о обійдеться в 400-500 грн., і видають її лише одна-дві поліклініки в кожному районі. Сюди входить огляд у психіатра і нарколога. Окрім цього, доведеться пройти терапевта, офтальмолога, хірурга, дерматолога, отоларинголога, зробити кардіограму. І витратити цілих 2-3 дні. При цьому жодного огляду ніхто не проводить. Психіатр і нарколог просто дивляться, чи не стоїш ти на обліку, запитують, чи немає скарг, і видають свій сертифікат з печаткою. За нього беруть 48 і 78 грн. Лікарі в кабінетах сидять ті самі, що і в поліклініці. Але якщо прийоми вони проводять безкоштовно, то тут за те, що заглянуть тобі в рот, беруть гроші. При цьому в КМДА говорять: випадків, аби серед чиновників виявився наркоман або психічно хворий, не було.

Окрім лікарських довідок, йде і перевірка дипломів - у виші направляють запити з проханням підтвердити, чи дійсно у них навчалася така людина. У Києві офіційних заяв про фальшивки не було, але тепер людей без закінченої вищої освіти в КМДА навіть на найнижчі посади не беруть, а до дипломів вимагають і додатки з оцінками.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/kiiivski_chinovniki_proydut_obstegennya_u_psihiatra_i_narkologa_1765104

Вища рада з біотехнології Франції спростувала висновки дослідження кукурудзи з ГМО

КукурудзаВища рада з біотехнології Франції (ВРБ) у понеділок спростувала висновки дослідження французького професора Жіля-Еріка Сераліні з університету Кана щодо наявності зв'язку між онкологічними захворюваннями та продуктами з ГМО.

Про це повідомляє AFP.

"Вища рада з біотехнології Франції заперечує наявність причинно-наслідкового зв'язку між результатами дослідження та споживанням кукурудзи NK603, обробленої гербіцидом Roundup", - йдеться у заключному висновку ВРБ, яка за дорученням уряду здійснила аналіз спірного дослідження.

Разом з тим фахівці рекомендують провести довгострокові дослідження щодо безпеки кукурудзи NK603 американського виробника-гіганта Monsanto незалежними установами під егідою уряду.

До висновків досліджень вчених університету Кана скептично віднеслися також у Європейському агентстві з безпеки харчових продуктів (EFSA). Зокрема, його фахівці розкритикували методологію Сераліні.

Франція, а також Австрія, Угорщина, Греція, Люксембург, Румунія та Болгарія, тимчасово заборонили використання модифікованих рослинних культур, зокрема насіння кукурудзи MON810 від виробника Monsanto.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, професор Сераліні оцінив генетично змінений продукт і застосовуваний з ним пестицид з точки зору їхнього впливу на здоров'я більш тривалий період, ніж це робилося представниками урядів та харчової промисловості ЄС. На думку Жіля-Еріка Сераліні, продукти з ГМО токсичні, а їхнє споживання призводить до фатальних наслідків, зокрема захворювань на рак.

Роман Сущенко, ПАРИЖ
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1765092

Український діджей вперше увійшов до Top 100 DJs

aАвторитетний британський журнал DJ Mag опублікував свій черговий щорічний рейтинг найкращих діджеїв світу Top 100 DJs. Вперше в історії до сотні найкращих увійшов та представник України. Учасником рейтингу став молодий діджей і продюсер з Донецька Omnia (Євген Смирнов), що посів 58 місце.

Про це повідомляє Корреспондент.net.

"Omnia - артист компанії VIRUS Music, добре відомий в першу чергу завдяки виступам на найбільших танцювальних подіях і фестивалях:
Global Gathering, Godskitchen, Gatecrasher, KaZantip, Tiesto Club Life, A State of Trance 550 та ін.", - зазначає видання.

Його музику видає популярний голландський лейбл Armada Music, який належить діджею № 1 Armin van Buuren, а його треки грають такі зірки електронної сцени, як Above & Beyond, Paul van Dyk, Ferry Corsten, Gareth Emery, Andy Moor, Paul Oakenfold, Richard Durand та ін.

Останній великий успіх Omnia - перше місце в транс-чарті популярного музичного порталу beatport c композицією The Fusion, написаній у співавторстві з DJ IRA '. Цей та інші треки також ввійшли до цілого ряду престижних збірок і популярних підкастів, забезпечивши українському діджею популярність далеко за межами своєї країни.

Зараз Omnia активно гастролює, виступаючи на різних клубних майданчиках як у країнах СНД, так і в Європі. У лютому 2013 разом з іншими артистами Armada Music він відправиться в гастрольний тур Австралією.

На першому місці в рейтингу DJ MAG виявлялися Carl Cox, Sasha, Armin Van Buuren, David Guetta, Paul Van Dyk, Paul Oakenfold, Tiesto.

DJ MAG - щомісячний британський EDM таблоїд. Перший номер вийшов у 1991 році. З 1997 року DJ MAG визначає сотню найкращих діджеїв світу. DJmag Top 100 DJs - найпрестижніший рейтинг світової танцювальної музики.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1765091