неділю, 30 вересня 2012 р.

Біг підтюпцем поліпшує пам'ять - дослідження

Біг підтюпцем поліпшує діяльність мозку та пам'ять. До такого висновку прийшли дослідники з Кембриджського університету за підтримки Національного інституту США з питань старіння.

Про це повідомляє інтернет-видання neboley.com.ua.

"Біг підтюпцем цілюще впливає на діяльність мозку, допомагає справитися зі стресом та поліпшує пам'ять. Дослідники сподіваються, що їхнє відкриття допоможе боротися з віковими погіршеннями пам'яті",
- йдеться у повідомленні.

Автор дослідження, невролог Тімоті Бассей в інтерв'ю газеті The Guardian розповів, як проводилися досліди на мишах.

Одним гризунам встановили у клітці "бігове колесо", що дозволило їм "накручувати" в день по 24 км, а рухливість інших гризунів було обмежено.

Мишей ставили перед екраном комп'ютера, на якому було зображено два квадрати. Якщо миша носом штовхала квадрат, що знаходиться зліва, то отримувала шматочок цукру. "Спортивні" миші вдвічі частіше вибирали "призову" фігуру, ніж лежні.

Найкращі результати миші з першої групи показали, коли квадрати були так близько один до одного, що між ними майже не було проміжку. Т. Бассей пояснює, що на цьому етапі мишам доводилося згадувати про те, що було раніше.

Зразки, взяті із зубчатої звивини медіальної і нижньої поверхні півкулі великого мозку, показали, що у "спортивних " мишей утворилося близько 6 тис. нових клітин на кожний кубічний сантиметр мозкової тканини. Саме ця частина мозку відповідає за "спогади".

Вчені поки не можуть відповісти, що саме призводить до утворення нових клітин, однак вони вважають, що це може бути пов'язане з посиленням кровообігу або гормональним сплеском, що спостерігається під час спортивних тренувань.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1759265

Монету в один цент 1943 року продано за $ 1 млн

Рідкісну "помилкову" монету в один цент 1943 року випуску продано за мільйон доларів.

Про це повідомляє ABC News.

"Монету номіналом у один цент, помилково виготовлену із бронзи, а не з оцинкованої сталі, було продано за мільйон доларів", - йдеться у повідомленні.


Продавцем виступила компанія Legend Numismatics, а новим власником монети став один із керівників бейсбольної команди Texas Rangers Боб Сімпсон.

Бронзовий цент із зображенням президента Лінкольна було викарбувано монетним двором Сан-Франциско у 1943 році. В роки війни влада США перейшла на випуск монет з оцинкованої сталі, оскільки мідь, яка входить до складу бронзи, спрямовувалась на військові потреби.

У власності Сімпсона, який колекціонує рідкісні монети, також знаходиться ще один бронзовий цент, який він купив у 2010 році
за 1,7 мільйона доларів.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1759260

суботу, 29 вересня 2012 р.

У Женеві виставили другу Мону Лізу

У Женеві виставили картину, яка вважається ранньою версією Мони Лізи знаменитого італійського художника і винахідника Леонардо да Вінчі, написаної приблизно на десятиріччя раніше за виставлену в Луврі сестру.

Як повідомляють зарубіжні ЗМІ, організатор виставки Фонд Мони Лізи, який проводив дослідження для підтвердження автентичності картини, назвав полотно Айсвортська Мона Ліза - за назвою невеликого міста у передмісті Лондона. Вченим було потрібно близько 35 років, аби встановити, що Айсвортська
Мона Ліза молодша за знамениту Джоконду на 11-12 років.

Автор книги "Мона Ліза: рання версія Леонардо", фахівець в області історії мистецтва Стенлі Фелдман раніше заявляв, що жоден із проведених вченими тестів не зміг спростувати припущення про те, що картина належала пензлю знаменитого майстра.


Дві Джоконди дуже схожі, але все-таки мають деякі відмінності. Так, Мона Ліза з Айсворта дещо більша за розміром, і кольори на картині більш яскраві, ніж на картині з Лувра. Основою для полотен також служили різні матеріали: більш віковий портрет виконаний на полотні, тоді як молодий - на дереві. Зображення жінок на обох картинах майже ідентичні, однак фон позаду них разюче відрізняється.

Разом з тим, професор Оксвордського університету Мартін Кемп (Martin Kemp) все-таки вважає, що Айсвортська Мона Ліза є не більш ніж копією картини Леонардо да Вінчі, виконаною іншим художником. Він вважає, що пейзаж за Моною Лізою "позбавлений атмосф

Власний Біг-Бен стане прикметою Харкова

Власний Біг-Бен, що відтворює форму знаменитого баштового годинника у Лондоні, з'явиться у Харкові.
Про це кореспондентові УКРІНФОРМу розповіли у прес-центрі Харківського національного економічного університету.
"Годинник, що нагадує лондонський, буде встановлено на башті навчального корпусу університету, що будується, розташованого у центральній частині міста. Корпус заввишки 30 метрів почали будувати восени 2011 року. На сьогодні зведено каркас восьмиповерхової будівлі, і на її даху встановлено металеву опору для майбутнього годинника", - зазначили у прес-центрі.
Цей годинник, як задумано, матиме підсвічування, щоб хвилинна і часова стрілки було видно здалеку. Вдень годинник відбиватиме час кожні 15 хвилин. Комп'ютерні технології забезпечать точний хід механізму.
Новий корпус, як розповіли у відділі капітального будівництва вузу, буде здано в експлуатацію у 2013 році, до 23 серпня - Дня міста. Будівництво здійснюється за рахунок власних коштів університету, загальний кошторис перевищує 40 млн грн. Площа новобудови - 5 тис. кв.м.
Майбутній Біг-Бен поповнить список прикмет Харкова, куди, між іншим, входять будівля Будинку державної промисловості (Держпром), збудованого наприкінці 20-х років минулого сторіччя у стилі конструктивізму (загальний малюнок будівлі нагадує нотний запис "Інтернаціоналу"), і одна із найбільших у Європі площа Свободи, неподалік якої розміщено
Харківський національний університет ім. Каразіна, заснований у 1804 році.
Світлана Лігостаєва, ХАРКІВ. 29 вересня 2012 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1759191

пʼятницю, 28 вересня 2012 р.

Mercedes замінить Шумахера Хемілтоном - ЗМІ

Команда Mercedes Grand Prix має намір замінити hamiltonМіхаеля Шумахера на гонщика McLaren Льюїса Хемілтона з початку нового сезону автоперегонів "Формула-1".

Про це повідомляє у п'ятницю німецький новинний портал BILD.de.


"Кар'єра 43-річного Міхаеля Шумахера у "Формулі-1" добігає кінця. За інформацією BILD.de, з початку сезону 2013 року Mercedes візьме до себе Льюїса Хемілтона з McLaren", - пише видання.

За його даними, незабаром команда повідомить про це офіційно.

Міхаель Шумахер виступає за Mercedes з 2010 року. Тоді семиразовий чемпіон світу з автоперегонів, що виступав до цього за команду Ferrari, повернувся після трирічної паузи. Договір з Mercedes завершується з кінцем цього сезону.

Як нагадує BILD.de, за останні три роки М.Шумахер лише один раз стояв на п'єдесталі переможців - як бронзовий призер у Валенсії в цьому році.

Ганна Снігур-Грабовська, БЕРЛІН. 28 вересня 2012 року.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/mercedes_zaminit_shumahera_hemiltonom___zmi_1758928

Блохін подав заяву про відставку, але ФФУ її не прийняла

BloxinОлег Блохін написав заяву про звільнення з посади головного тренера національної збірної України, але написана вона у некоректній формі, а тому не була прийнята Федерацією футболу України.

Про це заявив президент ФФУ Анатолій Коньков, повідомляє прес-служба федерації.


"Олег Блохін дійсно подав заяву на звільнення, однак написана вона у некоректній формі, що фактично означає, що ніякої заяви на сьогодні немає, й Олег Блохін залишається тренером збірної. Я розмовляв з ним, і нами було досягнуто домовленості про те, що він підготує збірну до двох найближчих матчів проти Молдови й Чорногорії. На яких умовах - або за контрактом, або на громадських засадах - ми поговоримо пізніше. Найголовніше, що Олегу Блохіну зараз потрібно зосередитися на підготовці збірної до важливих матчів і досягненні позитивного результату. Це і є найбільшим пріоритетом на даний момент", - сказав Коньков.

За його словами, помічники Блохіна Юрій Роменський і Андрій Баль взагалі не писали заяв про звільнення. "Ми не отримували від них жодних заяв, тому на сьогодні вони залишаються тренерами національної збірної. Якщо щось зміниться, ми обов'язково повідомимо про це", - зазначив Анатолій Коньков.

Президент ФФУ підкреслив, що пошуки нового тренера почнуться тільки після того, як федерація отримає від Блохіна офіційну заяву про звільнення. "Але ми готові до цього. Нещодавно нами було призначено голову комітету національних збірних і тренерської ради - Михайла Фоменка. Він вивчить це питання і запропонує нам кандидатури, і після цього можна буде більш предметно говорити", - сказав Коньков.

Нагадаємо, у вівторок Олег Блохін підписав 4-річний контракт з київським "Динамо". Водночас, він залишається тренером збірної України й готуватиме команду до двох відбірних матчів чемпіонату світу-2014 проти збірних Молдови й Чорногорії.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1758893

Пляшка вина зміцнює сім'ю - новозеландські вчені

ВиноЗа даними новозеландських вчених із Університету Отаго, подружжя, які розпивають пляшку вина як мінімум раз на тиждень, радіють життю більше, ніж пари, які ведуть тверезий спосіб життя.

Про це повідомляє Medikforum.ru.

Результати дослідження показали, що чоловіки, чиї дружини погоджувалися з ними випити, почували себе утричі щасливішими, а жінки, до яких приєднувалися їх другі половинки – у 4 рази. Крім того, атмосфера в сім'ї ставала більш дружньою, коли і чоловік, і дружина розпивали бокальчик-другий.

Проаналізувавши дані опитування, вчені дійшли висновку, що пляшка хорошого вина дарує щастя сім'ї. Щоправда, важливий і настрій при розпиванні. Відверті розмови і сміх підвищують задоволення партнером, а ось істерики і сльози, навпаки, знижують.

Непорушною залишається й істина: що занадто, то не здраво. Побутове пияцтво псує стосунки.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1758855

Вчені висловили сумнів у користі риб'ячого жиру для поліпшення здоров'я серця

ЖирДослідження вчених ставить під питання ефективність добавок Омега-3 для поліпшення здоров'я серця.

Результати дослідження були опубліковані в Журналі Американської медичної асоціації, повідомляє eurolab.ua.

"Вчені проаналізували близько 20 досліджень за участю майже 70 000 чоловік, серед яких було багато пацієнтів із захворюваннями серця. Висновки вчених говорять про те, що додання Омега-3 жирних кислот у раціон не знижувало ймовірності виникнення серцевого нападу або інсульту", - говориться у повідомленні.

Багато людей приймає капсули риб'ячого жиру, щоб отримати Омега-3 жирні кислоти. Але не всі Омега-3 людина отримує з риб'ячого жиру, цей компонент також можна отримати і з інших продуктів.

У дослідженні не вдалося показати вигоду від вживання жирних кислот Омега-3 для людей з хворобою серця. Проте Американська асоціація серця, як і раніше, рекомендує, щоб всі дорослі люди вживали, принаймні, 200 грамів риби на тиждень, а люди із захворюваннями серця - близько 1 грама на день двох типів Омега-3 жирних кислот (EPA і DHA), переважно з жирної риби.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1758865

На російський ринок вийдуть льодяники "Юлькины сосульки"

ЦукеркиЗасновник алкогольних брендів "Путинка" та "Володя і медведі" маркетолог Станіслав Кауфман зареєстрував у Роспатенті товарний знак "Юлькины сосульки" для випуску льодяників.

Про це пише "РБК daily".

Льодяники будуть випускатися у формі коси колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Цукерки будуть випускатися у масовому сегменті та продаватися в пакетиках на підході до кас у супермаркетах.

За словами Кауфмана, для дорослих новий продукт містить політичний підтекст. Однак при цьому основним споживачем льодяників будуть діти, і маркетолог спробував "зробити товар максимально веселим і позитивним". Він оцінив свою назву як "дуже задьористу".

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1758858

Удар Зідана головою у груди Матерацці увічнено у бронзі

ЗіданЗнамениту сцену фінального матчу чемпіонату світу з футболу 2006 року, коли півзахисник збірної Франції Зінедін Зідан ударив головою у груди італійського захисника Марко Матерацці, тепер втілено у бронзі.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"П’ятиметрова скульптурна композиція алжирського скульптора тепер стоїть перед центром мистецтв і культури імені Жоржа Помпіду у Парижі", - зазначається у повідомленні.

Інцидент стався у фіналі ЧС на початку другого додаткового тайму: після короткого діалогу з Марко Матерацці француз ударив італійця головою у груди.

Головний суддя зустрічі не бачив цього епізоду. Однак після консультації з помічником він показав Зідану червону картку, і футболіст покинув поле, залишивши свою команду у меншині.

Збірна Франції програла у фіналі, однак експерти не вважають Зідана винним у цьому програші, оскільки результат матчу визначився у серії пенальті, а не через чисельну перевагу італійців.

Коментуючи свій вчинок, Зідан стверджував, що італієць, проходячи мимо, образив його, згадавши крутим словом його матір і сестру. Матерацці заявляв, що нічого подібного не говорив.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1758853

Вчені: життєвий простір мавп катастрофічно скорочується

МавпиНімецькі вчені з Інституту еволюційної антропології товариства Макса Планка провели дослідження, з якого виходить, що середовище проживання мавп в Африці, зокрема горил і шимпанзе, значно скоротилося порівняно з 20 роками раніше. Про це повідомляє Бі-Бі-Сі (http://www.bbc.co.uk/).

Східні горили, які вважатимуться найбільшими у світі приматами, позбавилися більше половини свого звичного ареалу проживання з дев'яностих років минулого століття, а зона проживання шимпанзе і мавп бонобо поменшала на 30%.

За словами дослідників, найбільшу загрозу для мавпи несуть лісозаготівлі й полювання. Вчені вважають, що ситуація з людиноподібними мавпами продовжить погіршуватися.

www.ukrinform.ua/ukr/news/vcheni_gitte_viy_prostir_mavp_katastrofichno_skorochue_tsya_1758868

четвер, 27 вересня 2012 р.

Роулінг хоче переписати два романи про Гаррі Поттера

roulingАвтор серії романів про юного чарівника Гаррі Поттера Джоан Роулінг повідомила про бажання переписати два із семи томів епопеї, не уточнивши, які саме.

За словами автора, вона написала їх "похапцем" через тиск її видавців, повідомляє Бі-бі-сі.


Під час презентації її першої книги для дорослих Роулінг заявила, що не виключає перевидання двох "недоопрацьованих" романів у новій формі, описаній письменницею як "режисерська версія".

У новому творі "Вільне місце" дія відбувається в англійському селі, де неповна сім'я стикається з мінливістю місцевої політики.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1758562

Universal встановила рекорд у касових зборах

Кінокомпанія Universal встановила свій власний universalрекорд у домашніх касових зборах.

З початку 2012 року проекти студії заробили в Північній Америці один мільярд 128 мільйонів доларів, повідомляє The Hollywood Reporter.


Таким чином, було покращено досягнення 2008 року, коли домашні касові збори досягли одного мільярда 127 мільйонів доларів.


Основними "локомотивами" Universal були мультфільм "Лоракс" і комедія "Третій зайвий", на долю яких припадає майже третина рекордної суми.

У пакеті кінокомпанії є ще декілька потенційних хітів, які вийдуть до кінця року. Перш за все, це мюзикл "Знедолені" і бойовик "Чоловік із залізними кулаками".

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1758556

Названо найбільш рідкісні професії в Україні

ПрофесіяВ Україні названо найбільш рідкісні професії. За інформацією порталу rabota.ua, ТОП-5 рідкісних професій очолює футуролог. Таких «оракулів» компанії наймають, щоб прорахувати можливі бізнес-ризики. І якщо представлена ними аналітика дає реальні результати, то і реальна зарплата футуролога може становити близько 10 тис. грн.

На другому місці - кавіст. Представник цієї професії відповідає за елітний український алкоголь. До обов'язку кавіста входить вміння підібрати алкоголь на будь-який смак і колір, з урахуванням ситуації та мотиву. Таких дегустаторів наймають переважно дорогі алкогольні магазини та ресторани. Зарплата спеціаліста нараховується залежно від елітарності закладу, ну і, звичайно, досвіду. «Найдешевший» кавіст отримує 3 тис. грн.

На третьому місці - твітестер. Це також дегустатор, але не міцних, а просто гарячих напоїв, а саме - чаю. Досвідчений спеціаліст (п'ять років навчання і стільки ж практики) спроможний розрізнити до кількох тисяч смакових відтінків. Нюх та смакові рецептори твітестерів оцінюються від 2 тис. грн до $2 тис. доларів.

На четвертому місці знаходиться постижер - спеціаліст зі створення накладної рослинності. До сфери його діяльності входить створення перук та шиньйонів, а також вусів та бакенбардів. Кожне замовлення суто індивідуальне, тому робота постижера надто копітка. Так, на створення однієї перуки йде в середньому кілька місяців. За одну одиницю роботи постижер отримує кілька тисяч гривень. Наприклад, створення перуки коштує не менш як 5 тис. грн.

Замикає топ «тренер із життя» або лайф-коучер, який відповідає за персональне зростання клієнта, допомагаючи йому добитися намічених цілей, зберігаючи при цьому баланс між усіма сферами життя: від роботи та родини до хобі. Незважаючи на те, що ця професія вийшла із спорту, сучасні лайф-коучи мають більше спільного з психологами, ніж зі спортивними тренерами. Залежно від клієнта та поставленої ним мети вартість послуг такого спеціаліста стартує від 4 тис. грн.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/nazvano_naybilsh_ridkisni_profesiii_v_ukraiini_1758558

Через стрілянину в "Каравані" міліція посилила патрулювання вулиць Києва

МіліціяЧерез стрілянину в торгово-розважальному центрі "Караван" київська міліція посилила патрулювання вулиць столиці.

Про це повідомили в головному управлінні МВС України, передає "5 канал".

"Всі патрулі мають фотографію чоловіка, якого підозрюють у потрійному вбивстві", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вдень 26 вересня у київському ТРЦ "Караван" грабіжник убив з вогнепальної зброї трьох співробітників приватної охоронної фірми. Четвертий постраждалий у тяжкому стані перебуває у лікарні.

За даним фактом столична міліція порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 115 ККУ (навмисне вбивство).

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/cherez_strilyaninu_v_karavani_militsiya_posilila_patrulyuvannya_vulits_kie_va_1758548

У столичному ТРЦ "Караван" невідомий вбив трьох охоронців

СтрільбаУ столичному торговельно-розважальному комплексі "Караван" невідомий убив трьох охоронців.

Про це УКРІНФОРМу повідомили у відділі зв'язків з громадськістю (ВЗГ) ГУ МВС України у м.Києві.

"Сьогодні (26 вересня) близько 15.00 спецлінією "102" до чергової частини Оболонського РУ ГУМВС України в м.Києві надійшло повідомлення, що на вул. Луговій, 12, в торговельному центрі "Караван" невідомий розстріляв трьох приватних охоронців та одного поранив", - поінформували у ВЗГ.

На місце виклику негайно виїхали керівництво столичної міліції, слідчо-оперативні групи міської та районної міліції, оперативні підрозділи та експерти НДЕКЦ.

Як встановила міліція, біля однієї з кас мегамаркету приватні охоронці помітили чоловіка, який намагався без оплати винести флеш-карту пам’яті. Задля з’ясування обставин сек’юриті його затримали та провели до службового приміщення.

"Щойно переступивши поріг кімнати, затриманий вчинив стрілянину. Внаслідок вогнепального поранення троє приватних охоронців загинули на місці події, ще одного з тяжкими травмами доставлено до лікарняного закладу. Після кривавої розправи стрілець втік", - розповіли у ВЗГ.

Наразі на місці злочину працюють правоохоронці, опитуються свідки та можливі очевидці вбивства.

За даним фактом слідчим відділом Оболонського райуправління столичної міліції порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 115 ККУ. Проводяться оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення та затримання зловмисника.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_stolichnomu_trts_karavan_nevidomiy_vbiv_troh_ohorontsiv_1758453

У родині Андрія Шевченка ось-ось з'явиться поповнення

ШевченкоВідомий український футболіст Андрій Шевченко втретє стане батьком імовірно вже цього тижня.

Дружина футболіста, американська модель Крістен Пазік ось-ось народить. І, як відомо, знову хлопчика. У подружжя вже є 7-річний син Джордан і 5-річний Крістіан, повідомляє ТСН.

У телефонній розмові сестра Шевченко розповіла, що сам Андрій вже вилетів до Лондона, де буде біля дружини, поки дитина не з'явиться на світ.

"Він тільки туди поїхав. У неї термін цього тижня. Але, на жаль, у Facebook ще нам не повідомив, коли він з'явиться на світ", - розповіла Олена Шевченко в ефірі програми "ТСН.Особливе", уточнивши, що Крістен Пазік почувається чудово.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_rodini_andriya_shevchenka_os_os_zyavitsya_popovnennya_1758554

В Україні цьогоріч очікують два нові штами грипу

ГрипЦьогоріч в осінньо-зимовий період в Україні очікують два нові штами грипу.

Про це в середу на брифінгу під час засідання уряду повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

«За даними Інституту епідеміології інфекційних хвороб імені Громашевського, це вірус АН302, а саме новий штам «Вікторія Н3 М2» та вірус типу Б «Вісконсін», - сказав Толстанов.

Він підкреслив, що особливістю нових штамів грипу буде нетиповість ускладнень у вигляді пневмонії. Стосовно вірусу Н1N1 "Каліфорнія", так званого «свинячого грипу», заступник міністра зауважив, що його роль буде другорядною.

Толстанов додав, що на сьогодні медичні заклади вже забезпечили 30 тисяч ліжко-місць на період спалаху хвороби, з персоналом проведені навчання. За його словами, під нові штами грипу вже готові нові актуальні вакцини.

Водночас головний державний санітарний лікар України Анатолій Пономаренко поінформував, що підвищення захворюваності на грип очікується в листопаді-грудні, раннього спалаху, як минулоріч, медики не прогнозують. «На сьогодні епідеміологічна ситуація стабільна», - сказав Пономаренко.

середу, 26 вересня 2012 р.

Західні банки почали виводити капітал з України - експерт Ігор Манцуров

Західні банки з початку року kapital-2почали виводити капітал з України.

Про це заявив член-кореспондент Національної академії наук України Ігор Манцуров під час відеомосту Москва-Київ на тему "Більше, ніж СНД: новий формат співробітництва в рамках Співдружності", який відбувся в Києві у вівторок, повідомляє кореспондент
УКРІНФОРМу.

"Банки з західним капіталом почали виводити фінансові ресурси з України", - заявив Ігор Манцуров.

За його даними, за 9 місяців 2012 року Райффайзенбанк вивів приблизно 20% від загального капіталу з України, "Альфабанк" - 11%, Укрсоцбанк - 12%. "І тільки російські банки, у першу чергу “Сбербанк” і ВТБ, розширюють свою присутність в Україні", - наголосив Ігор Манцуров.

Він, зокрема, сказав, що з початку 2012 року “Сбербанк” збільшив на 180% обсяг фінансових ресурсів. "Безумовно, це сприяє розвитку української економіки", - додав член-кореспондент НАН України.


Наталя Печоріна, КИЇВ. 25 вересня 2012 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/zahidni_banki_pochali_vivoditi_kapital_z_ukraiini___ekspert_igor_mantsurov_1758185

Мітинг проти заборони You Tube і цензури в інтернеті хочуть провести у Москві

У Москві мають намір мітингувати проти заборони You Tube і введення цензури в інтернеті.

Про це кореспондентові
УКРІНФОРМу в РФ повідомили у Громадській коаліції на захист Москви.

"Сьогодні ряд московських громадських діячів подали в мерію Москви повідомлення про намір провести мітинг проти введення цензури в мережі інтернет і заборони доступу до YouTube та інших ресурсів інтернету", - йдеться у повідомленні.
Мітинг передбачається провести 6 жовтня на Пушкінській площі.

Заявники мітингу
YouTube free - 3-2вважають, що введення заборон на доступ до матеріалів у всесвітній мережі на підставі незадоволення релігійних або інших груп неприпустиме у правовій, світській державі. Подібні дії характерні тільки для тоталітарних, фундаменталістських режимів.

"Сьогодні всесвітня мережа інтернет є головним джерелом, яке забезпечує право людей на отримання вільно поширюваної інформації", - впевнені організатори.

Заявники збираються запросити на мітинг всіх користувачів інтернету, які не згодні зі спробами державних органів закрити небажані їм сайти і знищити свободу слова в мережі.

Ігор Соловей, МОСКВА. 25 вересня 2012 року.

Росія незаконно нарощує військову присутність у Південній Осетії - Саакашвілі

Російська Федерація незаконно нарощує stop-russia-3-2військову присутність на території самопроголошеної республіки Південної Осетії, що може бути зовнішньою загрозою грузинській демократії.

Про це заявив
президент Грузії Михайло Саакашвілі, звертаючись до учасників загальних дебатів на 67-ій сесії Генеральної Асамблеї в Нью-Йорку, передає Центр новин ООН.

"Місія спостерігачів Європейського Союзу щойно оголосила, що російські війська незаконно нарощують військову присутність на окупованій території Грузії, на колишній території Південної Осетії, що знаходиться в межах міжнародний визнаних кордонів Грузії", - заявив він.

Cаакашвілі також вказав на масштабні військові навчання російської армії на Північному й Південному Кавказі напередодні парламентських виборів у Грузії, що відбудуться 1 жовтня.

Президент Грузії додав, що наразі Росія стягує туди військову силу і наступальні озброєння. Він назвав рішення про проведення навчань "провокаційним і безвідповідальним".

"Неможливо уявити собі більш провокаційного і безвідповідального підходу, ніж стягувати військові сили під час такого критичного моменту в демократичному житті кожної країни", - заявив Саакашвілі, закликавши міжнародне співтовариство "заявити в один голос проти цих погроз і підтримати наші незалежні демократичні інституції".

Росія та Євросоюз ведуть "газову війну" - експерт

Між Росією та Європейським Союзом іде практично відкрита "газова війна".

Про це журналістам у вівторок заявив глава російського Фонду національної енергетичної безпеки Костянтин Симонов, передає кореспондент
УКРІНФОРМу.

"Зараз починається битва гігантів, починається практично відкрита (газова - ред.) війна між Росією й Європою. Зрозуміло, що український транзит дуже важливий, але на фоні розбірок з ЄС суперечки з Україною йдуть на другий план", - вважає експерт.

На його думку,
Газова вiйна-2зараз Європа "абсолютно чітко реалізує установку на те, що російський газ є політично небезпечним". За великим рахунком, відбувається свідоме видавлювання Росії з газового ринку Європи, хоч заміни російському газу немає, додав він.

"Європа веде політичну гру, а Росія цим же відповідає, заявляючи про перенаправлення потоків до Китаю. Є продавець, є покупець, які довго жили і щасливо, але після "газової війни" з Україною 2009 року всі немов з ланцюга зірвалися і луплять одне одного палицями по голові", - вважає К.Симонов.

На його переконання, Єврокомісія затіяла боротьбу з "Газпромом" з метою змусити його знизити ціни і прибрати штрафні зобов'язання за невиконання контракту. "Практично, мова йде про скасування принципу "take or pay" (бери або плати - ред.), - сказав експерт.

К.Симонов зазначає, що поки що європейським газовим компаніям це вигідно, але ситуація змінюватиметься. "За цей "пряник" компаніям доведеться розплачуватися передачею регулюючих функцій у Брюссель. Сьогодні Єврокомісія робить запити на інформацію, завтра вона вимагатиме візувати газові контракти, а завершиться це тим, що через кілька років Брюссель може запропонувати укладати довгострокові контракти тільки зі своєю участю", - сказав він.

Як відомо, 27 вересня 2011 року з ініціативи Європейської комісії в офісах дочірніх і залежних компаній ВАТ "Газпром" у Центральній і Східній Європі, а також в офісах деяких європейських покупців російського газового монополіста, пройшли несподівані інспекції, спрямовані на перевірку дотримання конкурентного законодавства ЄС.

4 вересня цього року Єврокоміссия розпочала формальну стадію антимонопольного розслідування діяльності ВАТ "Газпром" в Європейському Союзі.

Ігор Соловей, МОСКВА. 25 вересня 2012 року

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/rosiya_ta_e_vrosoyuz_vedut_gazovu_viynu___ekspert_1758095

Криміналізація наклепу небезпечна для будь-якого громадянина - експерт

Прийняття закону, яким Вiкторiя Сюмарвстановлюється кримінальна відповідальність за наклеп, є небезпечним не лише для журналістів: в умовах інформаційного суспільства досить складно кваліфікувати викривлення інформації.

Таку думку висловила керівник Інституту масової інформації Вікторія Сюмар на прес-конференції у вівторок.
Закон про наклеп небезпечний не тільки для журналістів, але для кожного громадянина, який користується інформацією і словом”, - заявила вона.

На думку експерта, "наклеп" є дуже розмитою категорією і в умовах інформаційного суспільства досить складно кваліфікувати деформацію інформації. “Тому більшість міжнародних інституцій рекомендує всім країнам позбуватися криміналізації наклепу”, - відзначила Сюмар.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада України прийняла за основу законопроект, яким встановлюється кримінальна відповідальність за наклеп. Документ передбачає до 3-х років позбавлення волі за наклеп. Частина експертів вважає, що закон може перешкоджати роботі журналістів та вільному висловленню у ЗМІ.

Марина Гонта, КИЇВ. 25 вересня 2012 року.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/kriminalizatsiya_naklepu_nebezpechna_dlya_bud_yakogo_gromadyanina___ekspert_1758070

Двісті безкоштовних велопарковок створять у Києві восени

ВелоЦієї осені у Києві з'явиться 200 безкоштовних велосипедних стоянок.

Відповідне розпорядження підписав голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов, повідомляє прес-служба КМДА.

Згідно з документом, велопаркінги на 10 місць «Київтранспарксервіс» облаштує біля Музею національної архітектури та побуту України (вул. ак. Заболотного), біля станцій метро «Позняки» і «Харківська», біля входу у Національний ботанічний сад ім. Гришка та на площі перед Палацом спорту.

Велосипедні стоянки на 6 місць також облаштують біля Національної бібліотеки України ім. Вернадського, на Оболонській набережній, біля Миколаївського костелу, поруч з Водно-інформаційним центром і Національною парламентською бібліотекою, біля «Ракушки» у Маріїнському парку, на площі Слави (біля центрального входу у парк та біля туалету), поруч з музейним комплексом «Мистецький арсенал» та пам’ятником жертвам Голодомору. Три велопарковки, кожна з яких розрахована на 6 місць, облаштують на Русанівській набережній, ще по одній – на Поштовій площі та у парку «Володимирська гірка» біля фунікулера, у сквері на Контрактовій площі, біля Національного заповідника «Софія Київська», у парку «Золоті Ворота», біля Національної опери України, поруч з Будинком архітектора і Національним науково-природничим музеєм, біля Олександрівського костелу, біля входу до Київського зоопарку та на Михайлівській площі.

У КМДА зазначили, що схему розміщення велопарковок та їх зовнішній вигляд узгоджено з Асоціацією велосипедистів Києва та ДАІ, і нагадали, що столична влада нині реалізує програму з облаштування 17 велосипедних доріжок на основних магістралях, а також створення велосипедних трас у парках і скверах.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/dvisti_bezkoshtovnih_veloparkovok_stvoryat_u_kie_vi_voseni_1758004

Facebook спростовує порушення приватності користувачів

FacebookКомпанія Facebook назвала помилковим слух про те, що особисті повідомлення користувачів соціальної мережі з'являлися в їх загальнодоступних хроніках.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Деякі користувачі, переважно у Франції, стверджували, що їх повідомлення, відправлені в період з 2007 по 2009 рік, несподівано опинилися у відкритому доступі.

"Ці повідомлення є старими записами на стіні, які завжди були видимі на сторінках профілів користувачів", - заявили Бі-бі-сі в Facebook.

"Facebook пересвідчився в тому, що порушень приватності користувачів не було", - додали в компанії.

Інше джерело всередині корпорації передало слова інженерів про те, що змішення приватних і відкритих даних користувачів технічно неможливе: "жодних механізмів" для цього ніколи не створювалось.

Аналогічні чутки, за словами джерела, з'являлися минулого року і після "широкого розслідування" виявилися неправдивими.

Незважаючи на спростування з боку Facebook, багато користувачів продовжують наполягати, що в них у хроніках почали з'являтися матеріали, які, за їх твердженням, спочатку були приватними.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1758226

Вчені виявили зв'язок погоди у стратосфері з кліматом

КліматКліматологи встановили, що зміни у стратосфері (регіон атмосфери на висотах від 10 до 50 кілометрів) можуть впливати на океанічні течії.

Короткий виклад статті вчених наводить ScienceNOW, повідомляє "Лента.ру".

"У рамках нової роботи вчені взяли модель, якою користується американське Національне управління з дослідження океанів й атмосфери (NOAA). Отримані дані внаслідок моделювання близько 4 тисяч років кліматичної історії вчені порівняли з даними спостережень. У результаті вченим вдалося виявити взаємозв'язок між вітрами в стратосфері й кліматичними змінами", - зазначається у повідомленні.

Отримані результати було перевірено на 18 інших кліматичних моделях.

Дослідникам вдалося виявити такий механізм. Зміна температури стратосфери на тимчасових проміжках близько двох років позначається на циркуляції повітря у верхніх шарах атмосфери, зокрема, у полярних регіонах. Як наслідок, міняється напрямок деяких течій у цьому ж регіоні. Це зачіпає всю систему течій, на глибині до двох кілометрів.

За словами вчених, обурення, що створюються в стратосфері, відповідальні за значну частину (до 30 відсотків) всіх кліматичних коливань.

Нову роботу було схвалено фахівцями. Експерти говорять, що нові результати вимагають перегляду кліматичних моделей, які звичайно не враховують явища в стратосфері.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1758229

Киян запрошують на сільськогосподарські ярмарки

ЯрмарокУ Києві 28 та 29 вересня пройдуть традиційні сільськогосподарські ярмарки, на яких фермерську продукцію пропонуватимуть за цінами на 10-15% нижче від ринкових.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"На ярмарках споживачам запропонують різноманітні продукти харчування майже з усіх регіонів України: картоплю, овочі, фрукти, м'ясо та м'ясні продукти, рибу та рибопродукти, цукор, борошно-круп'яні вироби, олію, мед, консервовані продукти та інші продовольчі товари від безпосередніх товаровиробників, підприємств харчової та переробної промисловості за цінами на 10-15% нижчими від ринкових", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у п’ятницю, ярмарки відбудуться у Голосіївському районі на просп. 40-річчя Жовтня,116; Дніпровському районі на вул. Алма-Атинська,109; Печерському районі на розі вул. Первомайського та Мечнікова, на розі вул. О.Вишні та Дружби Народів; Подільському районі на просп. Правди, 5-11; Святошинському районі на вул. Зодчих, 62-64; Солом’янському районі на вул. Освіти (в межах вулиць Вузівської та Кривоноса); Шевченківському районі на вул.Воровського,2-4, вул.Ризькій,1, вул.Якіра,19, вул. В.Піка,18, розі вул. Щусєва та Тираспольської.

У суботу - у Голосіївському районі на вул.Конєва; Дарницькому районі на вул. Ревуцького; Деснянському районі на вул. Курчатова; Дніпровському районі на вул. А.Малишка, 5-15; Оболонському районі на просп. Оболонський, 23-43; Печерському районі на вул. Лумумби, 23/35; Подільському районі на вул. Світлицького, 25; Святошинському районі на вул. М.Булгакова, 2-а; Солом’янському районі на вул. Стадіонній; Шевченківському районі на вул. В.Василевської, 1-17.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/kiyan_zaproshuyut_na_silskogospodarski_yarmarki_1758222

Закоханий канадець шукає ірландську незнайомку

ПошукКанадський зубний лікар Сенді Крокер подолав вісім тисяч кілометрів і прибув до Ірландії, де він сподівається знову зустріти дівчину, з якою кілька хвилин розмовляв у 2011 році.

Про це пише The Province, повідомляє "Лента.ру".

"34-річний медик не може забути молоду ірландку і має намір відшукати її. За словами Крокера, він зустрів прекрасну незнайомку в липні 2011 року в Енністімоні в графстві Клер", - йдеться у повідомленні.

Зустріч відбулася під час сніданку в місцевому кафе. Лікар побачив дівчину, яка сподобалася йому, дочекався, коли вона доїсть замовлені страви, і підійшов до неї. Однак тривалого спілкування не вийшло - Крокер встиг поговорити з нею лише про погоду, а також запитати, куди йому і його брату, з яким він приїхав до країни, краще вирушити і що подивитися.

Дантист зізнався, що не припиняв думати про ірландську дівчину ні під час подорожі, ні після повернення на батьківщину. У результаті він вирішив повернутися до Ірландії, що і зробив через деякий час. Він має намір відвідати великі міста і постаратися відшукати незнайомку. Крокер розказав, що на вигляд їй 20 з чимось років, у неї темно-руде волосся і веснянки.

Пошуки, затіяні Сенді Крокером, освітлюються в місцевій пресі. Поки що канадцю не вдалося знайти ту саму рудоволосу дівчину.

За інформацією на 2011 рік, в Ірландії мешкали, за різними даними, від 5 до 6,4 мільйона осіб. Співвідношення статей при цьому оцінювалося як 99 чоловіків на 100 жінок.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1758228

вівторок, 25 вересня 2012 р.

Українці найбільше скаржаться на проблеми з отриманням віз до Італії, Чехії та Великої Британії

visaКонсульські установи Італії, Чехії та Великої Британії викликають найбільше нарікань серед громадян України.

Про це в понеділок повідомила керівник громадської ініціативи "Європа без бар'єрів" Ірина Сушко під час презентації в УКРІНФОРМі результатів незалежного моніторингу практики видачі віз громадянам України консульствами країн ЄС та Шенгену.

"Місце лідера критичних ситуацій знову посідає консульство Італії. Воно з-поміж шенгенських країн викликає найбільше нарікань у громадян України. Ми сподіваємося, що, можливо, за багато років уперше представники даної консульської установи почують оцінки, надані відвідувачами їхніх консульств", - сказала вона.

Як повідомила Сушко, також серед "лідерів занепокоєння" - Чеська Республіка. "Ця країна проводить візову політику, нетипову для країн Центрально-Східної Європи. Неприродно низька частка віз за тривалим терміном дії, відносно високий рівень відмов, тривалий термін розгляду документів відносить цю країну до "лідерів занепокоєння", - зазначила експерт.

Водночас, за словами Сушко, окреме занепокоєння викликає візова практика "нешенгенської" Великої Британії. "На наш погляд, Велика Британія уникає системних кроків в напрямку спрощення візових вимог і проводить найбільш закриту і непрозору візову політику з-поміж країн-членів ЄС", - зазначила вона.

Результати дослідження представлено за підсумками чергової (шостої) річної хвилі моніторингу практики видачі віз громадянам України консульствами країн ЄС та визначення якості виконання положень Угоди про спрощення оформлення віз та окремих положень Візового кодексу ЄС. Окрім визначення поточного стану візової практики, були взяті до уваги наявні тенденції, за якими були визначені "лідери прогресу" та "лідери занепокоєння".

Наприкінці вересня в Україні буде тепло, як влітку

До кінця вересня в Україні утримуватиметься тепла та суха погода. В деяких областях температура досягне літніх показників.

Про це під час брифінгу в понеділок повідомив заступник директора Українського гідрометеорологічного центру МНС України Анатолій Прокопенко.

"До кінця вересня в Україні буде тепло. В окремі дні пройдуть невеликі короткочасні дощі. Переважно це буде в північних, західних і центральних областях", - сказав синоптик.

За прогнозом Гідрометцентру, 24 вересня в Україні опадів не передбачається, температура вдень становитиме +14-19, на Закарпатті та у південній частині країни +21-26 градусів.

25 вересня у західних та більшості північних областей пройдуть дощі, на решті території без опадів, температура повітря вночі становитиме +7-12 градусів, вдень +17-24.

26 вересня опадів не буде, лише вночі у північних та центральних областях короткочасний дощ. Температура вночі +10-15, вдень +19-24, на півдні до +29 градусів.

27 вересня температурний режим не зміниться, опадів також не передбачається.

28 вересня знову буде суха погода, температура вночі до +20, вдень +22-27, на Одещині, Миколаївщині та Вінниччині можлива температура +30, тобто температура досягне літніх значень.

29 і 30 вересня температура вдень становитиме +24, вночі +10-16 градусів.

Заступник директора Укргідрометцентру додав, що початок жовтня буде сухим і доволі теплим. "Якщо говорити про початок жовтня, треба сказати, що практично на всій території України, він буде сухим. Лише 1 жовтня у центральних та східних областях місцями можливий короткочасний дощ. Температура вночі буде становити +3-10, вдень +18-24", - сказав він.

Китайські туристи в Криму "п'яніють без вина" - огляд інтернет-ресурсів

ВиноКитайські туристи в Криму "п'яніють без вина". Спогадами і певним культурним шоком від відвідання України самі туристи діляться на сайті caijing.com.cn.

Огляд їх вражень на прохання УКРІНФОРМу провів наш позаштатний кореспондент Роман Хівренко.

"Тут, на Чорному морі, чим можна займатися? Пити вино і ще раз пити вино. Втім, від Чорного моря, різномаїття квітів і спекотного сонця п'янієш і без вина", - захоплюється один з китайських "першопроходців".

Кількість туристів з Азії на кримських курортах поки ще не така велика. Однак, Чорне море, як і вся Україна, є для них відкриттям і "далекою екзотикою".

За їх мірками, життя в українських містах дуже розмірене. "У денний час багато людей просто сидить на вулицях", - зазначають мандрівники з Піднебесної, де міське життя, як правило, швидше нагадує мурашник. Прогулянки вулицями, як здалося китайцям, є улюбленим заняттям українців. При цьому азіатські гості особисто пересвідчилися, що під час прогулянок серед приголомшуючих кримських пейзажів час летить швидко і непомітно. Будь-яка дачна ділянка потопає у великій кількості фруктових дерев і чагарників троянд. Однак близько підходити не варто, оскільки за кожними воротами криється сторожова собака, застерігають очевидці. "Насправді це розкішне сільське життя", - не приховує емоцій турист. Це й справді так, адже подібний літній будиночок з трояндами і садом навряд чи дозволить собі навіть дуже спроможний житель перенаселеної Піднебесної.

Туристи захоплюються тим, що навіть вночі на набережній Ялти можна купити безліч цікавих дрібничок, подивитися вистави вуличних співаків і танцюристів, оцінити картини місцевих художників. Коли ж відпочинок на пляжі приївся, а місто все стоптане, допитливий іноземець може виявити безліч інших способів приємного проведення часу. Можна поїхати побачити знамените Ластівчине гніздо або піти у похід в гори, які буквально оточують кримські міста.

За відгуками китайських мандрівників, якщо хочеться привнести у подорож Україною більше романтики, варто обов'язково побувати у Києві і прогулятися Андріївським узвозом, з його українським культурним колоритом і "величезною картинною галереєю просто неба". Тут, у серці столиці "майже кожний другий будинок - храм", захоплюється китайський турист.

На думку азіатських гостей, більшість українців дуже привітні, хоча представники правопорядку залишили у туристів не найприємніше враження. При цьому мандрівники радять своїм співвітчизникам при поїздці в Україну завчасно обзавестися перекладачем зі знанням російської мови, який попутно міг би взяти на себе роль провідника.

Укрзалізниця запевняє, що квитки у Крим є

КвиткиДержавна адміністрація залізничного транспорту України спростувала поширену низкою ЗМІ інформацію про відсутність квитків на потяги, що курсують між Кримським регіоном та Києвом, а також іншими великими містами України.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

«У вільному продажі є досить квитків на поїзди, що курсують між великими містами України. Усі бажаючі виїхати з Криму в напрямку інших великих міст країни мають змогу скористатися залізничним транспортом», - зазначається у повідомленні.

Так, наприклад,із Сімферополя у напрямку Харкова на 12 жовтня у вільному продажі залишається 665 проїзних документів. На 5 жовтня з Донецька до Севастополя у вільному продажі залишається 222 проїзні документи. У зворотньому напрямку Сімферополь - Донецьк у вільному продажі на 12 жовтня залишається 58 квитків

Пасажири можуть без будь-яких обмежень довідатися про наявність квитків на будь-яку дату, їх вартість, а також зарезервувати або викупити проїзні документи на сайті он-лайн бронювання (Booking.uz.gov.ua ).

Крім того, проблему дефіциту квитків до Харкова та Донецька вже кілька місяців тому повністю вирішено - зокрема, із запуском швидкісних поїздів «Український експрес». На сьогодні квитки на цей та інші класи поїздів є у достатній кількості.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/ukrzaliznitsya_zapevnyae__shcho_kvitki_u_krim_e__1757768

Залізничники Швейцарії мають намір судитися з компанією Apple

appleПредставники швейцарської залізничної компанії CFF мають намір подати судовий позов проти Apple, звинувачуючи останню у плагіаті, повідомляє інформаційний ресурс Mignews. Справа в тому, що на нових iPad Apple красується годинник, дизайн якого було скопійовано з тих годинників, що висять на швейцарських вокзалах.

"Ми задоволені тим фактом, що компанія Apple використала дизайн вокзальних годинників, що доводить їх унікальний стиль. Однак використання дизайну швейцарських годинників корпорацією Apple було не санкціонованим", – заявили швейцарці. CFF є єдиним власником марки і єдиним творцем вокзальних годинників. Вони з'явилися на вокзалах країни ще в 1944 році і були розроблені швейцарським інженером і дизайнером Гансом Хілфікером.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/zaliznichniki_shveytsariii_mayut_namir_suditisya_z_kompanie_yu_apple_1757981

Зйомки сиквелу "Міста гріхів" почнуться у листопаді

gorodУ листопаді цього року почнуться зйомки довгожданого сиквелу "Місто гріхів", повідомляє bigmir)net.

Знятий 2005 р. спільно Робертом Родрігесом і Френком Міллером фільм, заснований на коміксах Міллера, дістав великий комерційний успіх і користувався хорошими відгуками у критиків. Цей чорно-білий кримінальний трилер міг похвалитися хорошим акторським складом: Брюс Уїлліс,
Мікі Рурк, Клайв Оуен, Джесіка Альба, Бенісіо дель Торо, Рутгер Хауер, Джош Хартнетт та інші.

Чутки про сиквел ходять вже кілька років, але предпродакшн
почався лише у квітні цього року. Парочка Родрігес-Міллер продовжують свою співпрацю і вже придумали робочу назву картині - Sin City: A Dame To Kill For.

Трохи пізніше свою участь у зйомках підтвердили Розаріо Доусон, Альба, Мікі Рурк і Оуен. Події, описані у фільмі, відбуваються ще до тих, що були описані у першій частині. Так що вийде щось на зразок приквела.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/zyomki_ sikvelu_mista_grihiv_pochnutsya_u_listopadi_1757971

Forbes назвав найдинамічніших світових алкогольних брендів


У рейтингу глобальних алкогольних брендів, які показали найбільш вражаюче зростання продажу за підсумками 2011 року, сім місць дісталося віскі, пише Forbes.ua.

За даними дослідницької компанії Euromonitor International, "найшвидшим" виявилося шотландське віскі William Lawson's.

Так, віскі William Lawson's (Bacardi) показало зростання продажу на 35% за рік. За купажування William Lawson's останні кілька років відповідає жінка -
найрідкісний випадок для індустрії. Пляшка 0,7 л коштує близько $25.

На 22,4% зріс продаж горілки Poliakov. Вона маловідома у країнах СНД, і навіть у Росії, де, як стверджує виробник, вона була створена. Рекорди популярності Poliakov б'є у Франції, позиціонуючись у рекламі як "справжня горілка російського походження". Пляшка такої горілки коштує $17 (0,7 л).

Poliakov - найуспішніший горілчаний бренд La Martiniquaise, другий за величиною алкогольної групи у Франції. Poliakov експортується у більш як 50 країн, а два роки тому цей бренд був включений у рейтинг "мільйонерів" - його продаж перевищив 1 млн дев’ятилітрових упаковок.

Біттер Fernet Branca показав зростання продажу на 20,3%. Це гіркий бальзам, настояний на травах і потім витриманий у дубових бочках. Придуманий 1845 р. італійським аптекарем Бернардіно Бранка. Трави та спеції для виготовлення напою збираються на чотирьох континентах. Рецепт тримається в секреті, точний перелік рослинних інгредієнтів невідомий.

Ірландський віскі Jameson показав зростання продажу на 19,2%, напій пастис Ricard - на 15,2%.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/forbes_nazvav _naydinamichnishih_svitovih_alkogolnih_brendiv_1757969