середу, 27 червня 2012 р.

З України видворено "злодія у законі" на прізвисько Осетрина

Правоохоронці видворили з України впливового у кримінальних колах "злодія у законі" на прізвисько Осетрина.

Про це УКРІНФОРМу повідомили у прес-службі Головного управління боротьби з організованою злочинністю /ГУБОЗ/ МВС України.

"З території України видворено "злодія у законі" - громадянина РФ, відомого у кримінальних колах як Осетрина, якого було затримано у Криму", - зазначили у прес-службі.


За даними ГУБОЗ, росіянин займається фінансовими справами грузинської злочинної спільноти Москви та підтримує зв'язки з кримінальними авторитетами, які перебувають у місцях позбавлення волі.

В Україну "злодій у законі" прибув з метою налагодження кримінальних та корупційних зв'язків та розширення діяльності підконтрольних йому злочинних груп.

Відтепер йому заборонено в'їзд на територію України упродовж 3-х років.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1737576

Під Києвом відкриється магазин продукції, зробленої ув'язненими

turmaДержавна пенітенціарна служба вирішила відкрити перший у Київському регіоні магазин з продажу товарів, які роблять ув'язнені пенітенціарних установ Київської області.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

У магазині, який з'явився в м.Гостомель,
буде представлено широкий асортимент промислових і продовольчих товарів, сувенірної продукції тощо.

За словами представника прес-служби,
відкриття подібних магазинів в Україні - нова тенденція.

Станом на червень магазини пенітенціарних установ працюють також у Вінницькій і Донецькій областях.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1737501

Українських водіїв зобов'яжуть цілодобово їздити зі включеними фарами - ЗМІ

Кабінет міністрів за ініціативою ДАІ підготував зміни до правил дорожнього руху, серед яких - вимога 7 місяців на рік (з 1 жовтня по 1 травня) цілодобово їздити зі включеними фарами. Штраф для порушників пропонують впровадити у розмірі 340-425 грн.

Проект вже пройшов стадію громадського обговорення, і наразі до нього вносяться останні поправки, пише газета "Сьогодні".

Також пропонується впровадити підстави для додаткових обмежень швидкості. Поряд зі знаком, що обмежує швидкість, має бути знак, що пояснює, чому треба їхати повільніше (наприклад, попереду дорожні роботи, пішохідний перехід, школа тощо).

Тимчасові обмеження пропонується впроваджувати не лише при дорожніх роботах, але і в місцях проведення масових або спеціальних заходів (мітинги, навчання) і при стихійних лихах.

Постійні обмеження пропонується впроваджувати на небезпечних ділянках доріг і вулиць (круті повороти, обмежена видимість, звуження дороги); перед пішохідними переходами; перед стаціонарними постами ДАІ; на ділянках доріг біля шкіл, дитсадків, дитячих оздоровчих таборів.

Крім того, перед знаком "Контроль", що забороняє проїзд без зупинки, має бути завчасно встановлено декілька знаків, що обмежують швидкість (наприклад, 90 км/год, через 100 метрів - 70 км/год тощо). Наразі таких знаків немає.

У прес-службі управління ДАІ МВС повідомили, що зараз обробляються зауваження до проекту, і можливі зміни. Наприклад, скоротять період їзди зі включеними фарами (до 1 квітня, а не до 1 травня).

Також у ДАІ обіцяють перший час не штрафувати, а лише попереджати тих, у кого не горять вдень фари.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/ukraiinskih_vodiiiv_zobovyagut_tsilodobovo_iizditi_zi_vklyuchenimi_farami___zmi_1737503

У Болгарії пропонують легалізувати зберігання малих доз наркотиків

Низка неурядових організацій Болгарії внесли до парламенту пропозицію не вважати злочином зберігання малих доз наркотиків, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

«У Болгарії необхідно внести зміни до законодавства, спрямовані на лікування і психосоціальну реабілітацію наркозалежних замість їх утримання у в'язницях. Потрібно переглянути класифікацію сьогоднішнього списку заборонених наркотичних речовин, визначити кількість, достатню для особистого вживання, ввести лікування, психосоціальну реабілітацію і консультацію як частину випробувального терміну і перетворити їх на реальну альтернативу позбавлення волі», - заявила фахівець з роботи з наркозалежними Рада Наслєднікова-Райнова.

За її словами, потрапивши до в'язниці, наркозалежні автоматично позбавляються можливості лікування. Лікар-нарколог вважає ненормальним становище, коли і той, хто продає, і той, хто вживає наркотики зазнають одного і того ж покарання.

У в'язницях Болгарії наразі перебувають близько 2000 наркозалежних злочинців. Утримання кожного з них обходиться болгарським платникам податків у 500 левів (250 євро) на місяць. Фонд «Ініціатива на захист здоров'я» провів онлайн опитування, в якому 83% опитаних заявили, що краще б їх податки йшли на лікування наркозалежних, а не на їх утримання у в'язницях.

За даними Болгарської асоціації метадонового лікування і Болгарського інституту наркозалежності, понад 300 000 жителів країни постійно вживають наркотики, з них близько 85% - у віці від 15 до 34 років. Найбільш масовим наркотиком у країні стала марихуана, на другому місці - синтетичні стимулятори, такі як амфетаміни і екстази, повідомив доктор Георгій Василєв із Болгарського інституту наркозалежності. Згідно з міжнародним дослідженням, яке з'ясовувало ступінь вживання алкоголю і наркотиків у різних країнах, Болгарія знаходиться на першому місці в Європі з вживання школярами амфетамінів.

У Болгарії створено 1140 ліжко-місць для безкоштовного лікування залежних від метадона, а також 100 місць у центрах психологічного лікування. Неурядові організації здійснюють кілька програм з реабілітації.

Відкрито найбільший у світі McDonald's

Найбільший у світі ресторан McDonald's відкрився у центрі Олімпійського парку у Статфорді (Східний Лондон). Фастфуд знаходиться у районі, де побудовано майданчики для Олімпіади-2012.

Про це пише The Daily Mail.

Двоповерховий "общепит", загальна площа якого становить 3 тисячі квадратних метрів, що дорівнює половині поля для гри в американський футбол, зможе обслужити за годину 1200 уболівальників, які зголодніли.
Раніше найбільший McDonald's розташовувався у Москві. Проте, російський ресторан поверне втрачений статус вже 9 вересня поточного року, коли після закінчення Олімпійських ігор лондонський McDonald's буде знесено.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/vidkrito_naybilshiy_u_sviti_mcdonalds_1737499

Відкрито білок, який відповідає за ожиріння

Американські вчені встановили, що білок під назвою Sfrp5 відповідає за ожиріння — він стимулює збільшення розмірів жирових клітин, сприяє накопиченню більшої кількості жиру й меншої швидкості його переробки.

Про це повідомляє Science Daily. Результати роботи групи вчених з Мічиганського університету (University of Michigan) і Національних інститутів охорони здоров'я США (NIH) опубліковано у липневому номері Journal of Clinical Investigation.

Група дослідників виявила, що клітини тварин, які страждають на ожиріння, виробляють більшу кількість Sfrp5, ніж клітини звичайних гризунів. У ході серії експериментів учені довели, що білок Sfrp5 впливає на сигнальний шлях WNT, внаслідок чого жирові клітини (адипоцити) збільшуються у розмірах для зберігання більшої кількості жиру, а швидкість спалення жирів в їх мітохондріях уповільнюється.

Для своєї роботи дослідники вивели мишей, клітини яких не могли виробляти Sfrp5, і посадили їх на високожирову дієту. Адипоцити цих гризунів не були здатні накопичувати велику кількість жиру і збільшуватися у розмірах, внаслідок чого миші не товстіли. Вчені виявили також підвищену експресію генів, пов'язаних з мітохондріями, і довели, що у відсутність білка Sfrp5 жир переробляється з більшою швидкістю, ніж у його присутності у нормальних клітинах.
"Ми довели, що Sfrp5 є важливим регулятором мітохондріальної активності", - зазначив один із співавторів дослідження.

За словами вчених, Sfrp5 являє собою рецептор-пастку. Він перешкоджає скріпленню білків - учасників сигнального шляху WNT з рецепторами, розташованими на поверхні клітини - таким чином придушується передача сигналу. Внаслідок чого адипоцити накопичують більше жиру і збільшуються у розмірах, а процес спалення жиру уповільнюється.

Автори дослідження передбачають, що після розширеної експериментальної роботи на мишах, а потім — з участю пацієнтів можна буде розпочати розробку ліків для лікування ожиріння.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/vidkrito_bilok_yakiy_vidpovidae__za_ogirinnya_1737506

Facebook змінив пошту своїх користувачів

Найбільша в світі соціальна мережа Facebook автоматично змінила в контактних даних кожного користувача адресу електронної пошти.

Після змін всім користувачам соцмережі замість вказаної раніше адреси пошти в інформації сторінки присвоєно пошту в зоні @facebook.com, при цьому унікальна частина поштової адреси відповідає адресі сторінки користувача, пише Lenta.ru.

У разі одержання листа на адресу, що закінчується на @facebook.com, власник сторінки інформований про звичайне повідомлення в соцмережі. Проте деякі з повідомлень можуть потрапляти в теку "Інші повідомлення", призначену для спаму.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/facebook_zminiv_poshtu_svoiih_koristuvachiv_1737504

вівторок, 26 червня 2012 р.

На ЗНО-2012 зареєстровано чотири сотні порушень

porushennjaПід час зовнішнього незалежного оцінювання в 2012 році було зареєстровано 399 порушень його учасниками.

Про це повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник під час селекторної наради, передають кореспонденти УКРІНФОРМу.

"На ЗНО у 2012 році зареєстровано 399 порушень. Найбільше з них у Києві та Донецьку, але не через низький рівень знань абітурієнтів,
а найбільшу кількість його учасників у цих містах", - сказав Табачник.

Міністр також нагадав, що цьогоріч уникати порушень абітурієнтам допомагали камери відеоспостереження та металошукачі, які було встановлено на деяких пунктах тестування, а також близько 2 тис. спостерігачів.

Водночас, Табачник зауважив, що у всіх регіонах України продемонстровано підвищення явки учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Так, якщо у 2010 році на ЗНО прийшло 88% від зареєстрованих, у 2011 - 81%, а цьогоріч перевірити свої знання з'явилися 91% вступників.

Нагадаємо, у 2012 році на зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалися понад 330 тис. абітурієнтів. ЗНО проходило з 15 травня по 7 червня, а додаткова сесія завершилася 23 червня.

Ірина Бакай, Андрій Шульга, КИЇВ. 26 червня 2012 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1737274

Вступна кампанія-2012 стартує через 5 днів

Рівно через 5 днів стартує вступна кампанія vstupna2012 року. Прийом заяв та документів від вступників на навчання на основі базової або повної загальної середньої освіти на денну форму розпочнеться 2 липня.

Про це повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник під час селекторної наради, передають кореспонденти УКРІНФОРМу.

"Із 2 липня розпочнеться прийом документів від вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти і закінчиться 31 липня", -
сказав Табачник.

Він зауважив, що прийом документів від осіб, які будуть складати вступні екзамени до ВНЗ, закінчаться 20 липня, а вступні екзамени будуть проводитися з 21 по 31 липня. Прийом заяв та документів від абітурієнтів, які для вступу на навчання мають проходити творчі конкурси, закінчаться 17 липня, а творчі конкурси - а вони будуть проведені у декілька сесій - з 10 до 31 липня.

Водночас, Табачник запевнив, що рейтингові списки буде оприлюднено не пізніше 12 години 1 серпня і 12 години 5 та 8 серпня.

Інформування громадськості про подання заяв на вступ до ВНЗ I-IV рівнів акредитації буде здійснюватися за даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти в інформаційній системі "Конкурс", тому приймальні комісії зобов'язані подавати у встановленому порядку отримані від вступників відомості в режимі он-лайн до ЄДЕБПО.

"Для уникнення черг у приймальних комісіях раджу користуватися системою електронної подачі документів. Особливо це актуально для осіб із сільської місцевості. В 2011 році нею скористався кожен 10-й вступник, тож сподіваюся, що цьогоріч охочих буде ще більше", - резюмував міністр.

Ірина Бакай, Андрій Шульга, КИЇВ. 26 червня 2012 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1737234

Фан-зону на Хрещатику демонтують до 16 липня

Офіційну фан-зону Євро-2012 на Хрещатику і майдані Незалежності демонтують до 16 липня.

Про це в понеділок на прес-конференції розказав куратор фан-зони Києва Вілен Матвеєв, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Демонтаж столичної фан-зони Євро-2012 завершиться до 16 липня", - сказав Матвеєв, не виключаючи при цьому, що роботи будуть завершені і раніше оголошеної дати.

У свою чергу заступник голови КМДА Анатолій Голубченко зазначив, що в зв'язку з наближенням фіналу чемпіонату столичну фан-зону розширили на 150 метрів - це дозволить додатково прийняти до 30 тисяч уболівальників. На цій території зараз встановлюють біотуалети, камери відеоспостереження та екрани.

"На фан-зону УЄФА виділив Києву 1 мільйон євро. Половину грошей ми вже отримали, а другу місто отримає в серпні. Бюджетних грошей на організацію цієї території витрачено не було", - підкреслив чиновник.

Він також повідомив, що на демонтаж фан-зони з цих коштів буде виділено 100 тисяч гривень.
Коментуючи місце розташування фан-зони, заступник голови КМДА підкреслив, що така була рекомендація УЄФА: "Розташування офіційної фан-зони в центрі міста - це стандартний підхід УЄФА. Не останню роль в розташуванні столичної фан-зони зіграла і близькість її до стадіону".

За словами Голубченка, все зроблено за стандартами УЄФА з точки зору утримання фан-зони, гарантування безпеки і правопорядку в ній. Як підкреслив чиновник, за весь період функціонування столичної фан-зони ніяких серйозних випадків на її території зафіксовано не було.

Скандальну радіопрограму польських журналістів, які ображали українок, знято з ефіру

1Радіопрограму польських журналістів “Ранковий WF” (від прізвищ ведучих Куби Воєвудського і Міхала Фігурського - ред.), в якій прозвучали образливі слова на адресу українок, знято з ефіру радіо Eska Rock.

Про це йдеться в офіційному повідомленні керівництва Eska Rock.

“Правління радіо Eska Rock прийняло сьогодні (в понеділок - ред.) рішення про зняття з ефіру передачі “Ранковий WFКуби Воєвудського і Міхала Фігурського. Правління висловлює жаль з приводу ситуації, яка сталася в ефірі радіо у ранковій програмі від 12 червня 2012 року. Усіх осіб, які відчули себе скривдженими словами наших ведучих, сердечно перепрошуємо”, - йдеться в повідомленні керівництва радіо.

Нагадаємо, що двоє відомих у Польщі журналістів Куба Воєвудський і Міхал Фігурський після матчу Україна-Швеція в ефірі розважального радіо Eska Rock у зневажливій формі висловилися щодо українок.

Євродепутат закликає якнайскоріше спростити видачу віз українцям

Голова представництва Європарламенту у комітеті парламентського співробітництва з Україною Павел Коваль (Польща) закликає керівництво ЄС без зволікань підписати зміни до Угоди про спрощення оформлення віз з Україною.

На цьому наголошується у переданій УКРІНФОРМу прес-службою Європарламенту заяві депутата Коваля.

"Угода про внесення змін до Угоди між Україною і Європейським Союзом про спрощення оформлення віз була парафована 16 лютого 2012 року. У світлі останніх подій слід було б очікувати на її якнайскоріше підписання. Ми закликаємо Єврокомісію і Раду ЄС вжити необхідних заходів для укладання Угоди без зволікань, щоб надіслати цим потужний сигнал українському народу - що, незважаючи на політичні перепони, ЄС готовий активно підтримувати його прагнення", - йдеться у заяві.

Коваль нагадав, що у рекомендаціях засідання Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС, яке відбулося 12-13 червня, наголошується на тому, що спрощення можливості для подорожей українців до країн Євросоюзу не повинно залежати від поличного клімату у відносинах між сторонами.

Як повідомляло агентство, Угоду між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз було укладено 18 червня 2007 р. (набрала чинності з 1 січня 2008 р.). У грудні 2011 року сторони завершили переговори про внесення змін до зазначеної Угоди, які передбачають подальшу лібералізацію візового режиму. 16 лютого 2012 року документ було парафовано та розпочався процес його підготовки до підписання.

У бажанні "поспілкуватися на ніч" з холодильником винен гормон грелін

Усі чудово знають, що наїдатися на ніч шкідливо, однак, за рідкісними виключеннями, наїдаються.

Виявляється, що винна у цьому не відсутність сили волі, а гормон голоду грелін, який починає швидко нагромаджуватися в організмі, коли ми вдень їмо дуже мало, пропускаємо їжу або навантажуємо себе спортом, утримуючись від їжі, пише Medikforum.ru.

"Грелін виводить ваш голод з-під контролю, - говорить сертифікований дієтолог Мануель Віллакорта. - І ви хапаєте увечері будь-яку їжу, до якої можете дотягнутися. Чинити опір цьому гормону дуже важко, і люди забувають про здорове харчування".

Однак грелін досить легко "не випускати на волю". Для цього їжа, особливо сніданок, повинен бути багатий білками. І від повноцінного обіду також не варто відмовлятися.
Тоді з легким серцем ви зможете, як кажуть, віддати свою вечерю ворогу.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_baganni_pospilkuvatisya_na_nich_z_holodilnikom_vinen_gormon_grelin_1737163

МНС оприлюднило найбільш обвалонебезпечні ділянки кримського узбережжя

Перелік з понад двадцяти найбільш обвалонебезпечних ділянок узбережжя Кримського півострова оприлюднило Головне управління МНС України в АРК.

Про це йдеться у повідомленні кримського главку МНС, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

«Перелік оприлюднено у зв'язку з прогнозованим посиленням активності геологічних процесів берегових схилів, та попередило відпочиваючих про небезпеку», - йдеться у повідомленні.

Зокрема на південному березі Криму найбільш небезпечними названі ділянки в межах бухти Ласпі до мису Херсонеський, мис Іфігенія, мис Кішка, Зелений мис, мис Микита, в межах Кучук-Ламбадського хаосу, мис Чабан-Куле, мис Ай-Фока, мис Пуль-Оба, мис Алчак, мис Меганом, підніжжя Карадага, ділянки узбережжя від Коктебеля до мису Киик-Атлама).

На західному узбережжі - від мису Лукулл, населені пункти Піщане, Берегове, Кутове, сел. Миколаївка до озера Кизил-Яр.

Узбережжя Керченського півострова (Азовське узбережжя - мис Голубиний, мис Ліхтар до мису Бакланов, від мису Бакланов до мису Тархан, мис Зюк, мис Кітен (райони сел. Заводський і сел. Семенівка).

Узбережжя Керченської протоки (від с. Героївське до озера Тобечик, мис Такил, Чорноморське побережжя - від мису Такил до Киз-Аульському маяка).

Головне територіальне управління МНС в АР Крим нагадує про заборону базування кемпінгів, встановлення наметів та використання небезпечних берегових зон як місць відпочинку.

Рятувальники звертаються до громадян, відпочиваючих, які планують відпочинок на узбережжі вищеперелічених районів, з проханням виключити перебування в даних місцях, так як це ставить під загрозу життя.

понеділок, 25 червня 2012 р.

Євро-2012 побив рекорд відвідуваності

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу stadion2012 року зібрала найбільшу аудиторію в історії турніру. За підсумками групової стадії і чвертьфіналів стадіони відвідали вже близько 1,3 млн. уболівальників (1 млн. 274 тис. 186 чоловік).

Про це повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".

"Середня відвідуваність стадіонів Євро-2012 становить 45 507 уболівальників. Вищим цей показник був у Німеччині 1988 року,
але тодішні арени мали менше комфортних зон і були більш місткими. З урахуванням наступних трьох матчів, які відбудуться на найбільших аренах турніру, зокрема, на фінал НСК "Олімпійський" продано близько 65 тисяч квитків, можна прогнозувати, що показник відвідуваності всіх матчів Євро-2012 перевищить 1 млн 400 тис. уболівальників", - зазначається у повідомленні.

2008 року на чемпіонаті Європи у Швейцарії та Австрії на матчах турніру побували 1,14 млн любителів футболу.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/e_vro_ 2012_pobiv_rekord_vidviduvanosti_1736996

Фан-зони Євро-2012 вже відвідали понад 5,5 млн осіб - Лубківський

fanzonejpgЗ початку чемпіонату Європи з футболу фан-зони Євро-2012 в Україні і Польщі відвідали понад 5,5 млн осіб.

Про це в понеділок на прес-конференції повідомив директор Турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

"З початку чемпіонату Європи з футболу фан-зони Євро-2012 в Україні і Польщі відвідали понад 5,5 млн осіб, що вже перевищує остаточні цифри за відвідуваністю попереднього чемпіонату в Австрії і Швейцарії - 4,2 млн",
сказав Лубківський, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

За словами Лубківського, з 5,5 млн - 2,8 відвідувачі фан-зон в Україні і 2,4
- в Польщі. Він також зазначив, що усього київську фан-зону відвідали понад 1,2 млн людей.

За даними прикордонної служби, Україну з початку року вже відвідало на 25% більше іноземних туристів, ніж це було за аналогічний період минулого року. "Сподіваємося, що усього до кінця Євро-2012 Україну відвідають щонайменше 900 тис. - 1 млн туристів", - зазначив Лубківський.

Андрій Шульга, Київ. 25 червня 2012 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/fan_zoni_e_vro_2012_ vge_vidvidali_ponad_55_mln_osib___lubkivskiy_1736981/

Телевізійники ВВС передумали і тепер закликають англійців завітати до України

Телеканал Бі-бі-сі, який раніше зняв фільм про расизм в Україні і застерігав від поїздок сюди на Євро-2012, раптово почав закликати фанатів збірної Англії долучитися до свята футболу і завітати в Україну.

Про це повідомляє Інформаційний центр «Україна-2012».

«Приїздіть та приєднуйтесь до свята!», - відзначає Бі-бі-сі, який транслював вихваляння України з боку вболівальників англійських футболістів.

Українці – фантастично гостинний народ, а атмосфера в країні під час Євро-2012 на 100% позитивна. На цьому в коментарях британському телеканалу наголошують вболівальники національної збірної Англії, які завітали до Києва.

Фани «Левів» також закликають своїх співвітчизників полишити усі свої справи та долучитися до атмосфери футбольного свята, яка панує в Україні.

«Це дивовижно! Люди в Україні абсолютно фантастичні, ми дійсно чудово проводимо час. Атмосфера неймовірно позитивна. Кожен відчуває себе частиною свята», – розповіли дві вболівальниці збірної Англії.

Прихильники команди Роя Ходжсона відзначають: так тепло, як в Україні, їх не зустрічали ніде. «Українці створили дійсно чудову атмосферу. Вони насолоджуються футболом, а фан-зони просто грандіозні», – наголосив Грем Блінч, який представляє Федерацію футбольних уболівальників збірної Англії.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, Англійська футбольна асоціація (FA) готує офіційну письмову скаргу на телеканал Бі-бі-сі, який напередодні старту чемпіонату Європи з футболу 2012 року розгорнув кампанію, спрямовану на дискредитацію країн-господарок турніру.

У травні в програмі Бі-бі-сі Panorama було продемонстровано фільм, у якому йшлося про проблеми расизму та футбольного хуліганства на стадіонах України та Польщі, а колишній гравець збірної Сол Кемпбелл радив англійцям уникнути поїздки до двох східноєвропейських країн.

Водночас напередодні матчу третього туру в квартеті D Україна - Англія прихильники команди Роя Ходжсона пройшли маршем по Донецьку з труною, на якій було написано «Кемпбелл, ти не правий!» та «Ми будемо робити те, що хочемо». Вболівальники з Англії неодноразово наголошували, що жодного разу не стикалися з проблемами, на які було вказано у фільмі Бі-бі-сі.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/televiziyniki_vvs_peredumali_i_teper_zaklikayut_angliytsiv_zavitati_do_ukraiini_1736849

НОК України представив форму збірної на Олімпіаду

1Національний олімпійський комітет України та компанія Bosco представили форму, в якій збірна України виступить на Іграх-2012 у Лондоні.

Відомі українські спортсмени - Сергій Бубка, Ніна Бочарова, Ельбрус Тедеєв, Ірина Дерюгіна, Ігор Коробчинський, Сергій Кушнірук, Іван Богдан, Віктор Налейкін - першими вдягнули олімпійську екіпіровку. Генеральним партнером з екіпіровки команди є компанія Bosco, повідомляє офіційний сайт НОК України.

"Приємно, що розпочавши нашу співпрацю з компанією Bosco перед Олімпіадою-2008, ми продовжуємо разом йти і до наступних Ігор, підписавши контракт до 2017 року", - сказав президент НОК України Сергій Бубка.

Офіційна презентація форми збірної на Олімпіаду запланована на початок липня.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/nok_ukraiini_predstaviv_formu_zbirnoii_na_olimpiadu_1736877

Українці надають перевагу заощадженням у валюті

1Українці, яким є що зберігати, останнім часом почали надавати перевагу іноземній валюті, ніж національній. Так, якщо 2007 р. співвідношення готівки заощаджень було 9,4% на 4,6% від ВВП на користь іноземної валюти, то 2011 р. - 7,2% на 0,7%.

Про це пише tyzhden.ua.

"З одного боку, це свідчить про недовіру до гривні та до можливостей органів центральної влади підтримувати її стабільність. З іншого - треба розуміти, що яку б грошову одиницю наші співвітчизники не обирали, все одно вона "лягає під матрац", виходячи з економічного кругообігу і зменшуючи потенційний сукупний попит, тому сам факт наявності значних заощаджень у готівці є свідченням невпевненості громадян у завтрашньому дні", - зазначає автор статті.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/ukraiintsi_nadayut_perevagu_zaoshchadgennyam_u_valyuti_1736862

Індія вийшла на друге місце після Китаю за кількістю самогубств

Самогубства є другою головною причиною смертей серед індійської молоді.

Такого висновку дійшли дослідники Лондонської школи гігієни та медицини тропіків, повідомляє Reuters.

"Вперше проведене загальнонаціональне дослідження статистики смертей в Індії виявило, що 56% жінок, які пішли з життя в 2010 році, і 40% чоловіків, були у віці від 15 до 29 років", - вказується в повідомленні.

Причому, в цій віковій категорії добровільно пішли з життя майже стільки ж молодих жінок, скільки загинули через ускладнення під час вагітності та пологів. Чоловіки цієї вікової категорії гинуть, переважно, в транспортних аваріях.

Вікрам Пател, професор психіатрії, який займався дослідженням, висловив надію, що результати допоможуть переконати владу Індії звернути увагу на охорону психічного здоров'я, оскільки в країні більшість людей не отримують жодної допомоги при депресіях.

Результати дослідження, опубліковані в The Lancet medical journal, також зафіксували, що щорік у світі накладає на себе руки мільйон людей. Сумним лідером тут є Китай із 200 тисячами самогубств, Індія із 190 тисячами - на другому місці.

Не менш тривожні цифри і в так званих благополучних, заможних країнах, де заподіюють собі смерть 140 тисяч людей на рік.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/indiya_viyshla_na_druge_mistse_pislya_kitayu_za_kilkistyu_samogubstv_1736875

В Ізраїлі встановили, яким транспортом жителі країни добираються на роботу

Як встановило опитування, проведене ізраїльським інститутом «Геокартографія», 55,6% працюючих ізраїльтян добираються на роботу власними автомобілями. 21,8% їздять автобусами, 10,7% ходять на роботу пішки, 6% користуються службовими автобусами, наданими працедавцем, 1,8% добираються на роботу велосипедом. Про це повідомляє ізраїльський інформаційний ресурс Israelinfo.

Лише 1,7% жителів Ізраїлю їздять на роботу потягами, 0.8% - мотоциклами і 0,6% заможних любителів комфорту приїжджають на службу на таксі. 70% ізраїльтян проводять у дорозі на роботу і назад не більше години в день.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/v_izraiili_vstanovili_yakim_transportom_giteli_kraiini_dobirayutsya_na_robotu_1736881

пʼятницю, 22 червня 2012 р.

У Києві продавали препарат для схуднення психотропної дії

preparatУ Києві викрито учасників організованої злочинної групи, які через інтернет-магазини продавали препарат для схуднення з вмістом психотропної речовини.

Про це УКРІНФОРМу повідомили в прес-службі Головного управління боротьби з організованою злочинністю (ГУБОЗ) МВС України.

"Під час спецоперації затримано учасників організованої злочинної групи з міжнародними зв'язками,
які тривалий час займалися поставками та продажем препаратів для схуднення, що містять у своєму складі психотропну речовину", - поінформували у прес-службі.

Про побічні дії придбаних в інтернет-магазині пігулок для схуднення повідомила правоохоронцям жителька столиці.
Результати дослідження засвідчили, що препарат містить заборонену в Україні психотропну речовину - сибутрамін.

Як зазначили в ГУБОЗ, члени злочинного угруповання - троє жителів Вінниці та громадянин Іраку - організували канал постачання психотропних препаратів з Китаю до України. Доставка здійснювалася переважно морськими вантажними кораблями до Одеси з приховуванням від митного контролю.

Для розповсюдження незаконного товару зловмисники створили декілька інтернет-магазинів.


Під час обшуків правоохоронці вилучили 11 356 блістерів, у яких міститься 166 822 капсули. Їх ринкова вартість становить від 3 до 5 мільйонів гривень. Вилучено також 54 тис. доларів США та понад 100 тис. грн.

Порушено кримінальну справу.

Сибутрамін є сильним стимулятором центральної нервової системи. Препарати з вмістом даної речовини зменшують апетит за рахунок пригнічення відповідного центру головного мозку і мають побічну психотропну дію.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1736438

"Київстар" і МТС поєднають мережі

Найбільші в Україні оператори мобільного зв'язку MTS"Київстар" і МТС досягли домовленості за умовами взаємного поєднання мереж.

Про це виданню "Комерсантъ-Украина" заявив директор департаменту регуляторно-правового забезпечення "Київстару" Андрій Осадчук.

"Договір про взаємне поєднання мереж на 2012 рік підписано на умовах, що задовольняють обидві сторони", - повідомив він.

Цю інформацію підтвердили і в МТС.


Попередню угоду між компаніями було розірвано на початку року за ініціативою "Київстару". Оператори звинувачували один одного в затягуванні підписання нового договору і мали намір звертатися щодо врегулювання суперечки до Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), та судів.

У НКРЗІ причин для конфлікту не бачили - торік регулювальник визнав всіх операторів телекомунікацій компаніями з істотною ринковою перевагою на ринку інтерконекта і встановив єдині ставки доступу - 0,36 грн/мин.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет із лютого веде розслідування, звинувачуючи "Київстар" і МТС у завищенні тарифів на роумінг, а минулого тижня АМКУ рекомендував знизити тарифи на зв'язок усередині країни.

Чергова образа. Українці в Німеччині обурені статтею в Bild


gazetajpgСтаття у німецькій газеті Bild am Sonntag від 17 червня, в якій Україну назвали "країною повій", викликала обурення серед українців у Німеччині.

Про це повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в ФРН.

"Я не уявляю, як кореспондент Bild am Sonntag може робити таке ототожнення після спілкування лише з однією українською повією", -
прокоментувала статтю на прохання агентства голова Центральної спілки українців у Німеччині (ЦСУН) Людмила Млош.

За її словами, німецьке видання образило своїм висловлюванням всіх українців. "Прочитавши таку жахливу статтю, людина, яка ніколи не була в Україні, може повірити, що тільки таким способом "виживають" українки", - додала вона.

Онлайн-версія статті під назвою "Справи повій нині погані: українські повії скаржаться на конкуренцію у фан-зонах" була опублікована на сайті Bild 16 червня. Стаття грунтується на нібито бесіді кореспондента з однією повією та стверджує, що в Україні 100 тис. жінок продають своє тіло за гроші.

Посольство України у ФРН, як повідомили агентству українські дипломати, зараз розглядає можливість офіційної реакції на вищезгадану публікацію. Офіційно відреагувати на образу планує і ЦСУН. Отримати коментар від видавництва Axel Springer поки що не вдалося.

Ганна Снігур-Грабовська, БЕРЛІН. 22 червня 2012 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1736476

Авіакомпанії світу в 2011 втратили 25 мільйонів валіз

Щотижня 496,153 тис. чемоданів не повертаються до своїх власників в аеропортах світу після закінчення польоту. За день же втрачають близько 70,648 тис. багажу.

Про це свідчать дані Центру польотів (Flight Center), повідомляє Air Journal.

"Більше 25 мільйонів валіз було загублено авіакомпаніями в 2011 році, що становило більше 70 тисяч за день і майже 3 тисячі за годину. Це приблизно на 20% більше, ніж цифри 2010 року", - відзначається в повідомленні.

Серед причин авіакомпанії називають стислий час розвантаження і неправильне заповнення етикеток.

Проте, 99% валіз повертаються до їх власників.

Для пошуку загубленої валізи авіакомпанії необхідно в середньому близько 48 годин.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/aviakompaniii_svitu_v_2011_vtratili_25_milyoniv_valiz_1736380

У Києві встановлять пам’ятник Віктору Цою

1У Києві проведуть творчий конкурс проектів пам'ятника Віктора Цоя, який планують встановити на озері Тельбін біля відомого «дерева Цоя».

Про це розповів голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов у день народження поета та музиканта гурту «Кіно» Віктора Цоя, повідомляє прес-служба КМДА.

«На піснях Цоя виховувались цілі покоління, проте і сьогодні його «Группа крови», «Легенда», «Песня Перемен», «Кукушка» не втрачають своєї актуальності. Зберегти культуру Києва – означає зберегти його історію і пам’ять про видатних особистостей. Київ повинен мати карту місць, пов’язаних із відомими особистостями, які жили і працювали у столиці у різні часи та епохи. Скрізь мають бути вказівники, а туристичні карти – оновлені. Початком реальних дій у цьому напрямі стане захист відомого «дерева Цоя» на озері Тельбін та облаштування цієї території у рамках міського проекту благоустрою району озера Тельбін, який реалізується вже сьогодні», – зазначив О.Попов.

21 червня кумирові 80-х виповнилося б 50 років. Як відомо, саме на березі озера Тельбін влітку 1986 року Цой разом з музикантами з «Кіно» брали участь у зйомках свого першого фільму - дипломної роботи київського режисера Сергія Лисенка. Саме плакуча верба на березі, де і розгортався сюжет фільму, стала неофіційним місцем паломництва прихильників творчості Віктора Цоя.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_kie_vi_vstanovlyat_pamyatnik_viktoru_tsoyu_1736382

Українці як допінг на роботі використовують каву, цигарки і шоколад

Українці, щоб інтенсивніше працювати, як допінг охоче використовують каву, цигарки і шоколад.

Такі результати дослідження міжнародного кадрового агентства HeadHunter, опубліковані на сайті агентства.

"Згідно з даними опитування, близько 76% українців використовують різні види стимуляторів для того, щоб працювати краще. При цьому найулюбленішим допінгом для них є кава: близько 36% опитаних вживають її двічі-тричі на день, ще третина пригублює ароматний напій на роботі один раз", - підрахували автори дослідження, опитавши 200 респондентів з числа зареєстрованих користувачів сайту hh.ua.

Другим за популярністю стимулятором працездатності є шоколад, яким користується близько 13% опитаних. А кожний десятий працівник як допінг використовує цигарки.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/ukraiintsi_yak_doping_na_roboti_vikoristovuyut_kavu_tsigarki_i_shokolad_1736387

Британська фірма відкрила вакансію зомбі без досвіду роботи

Британська фірма, що спеціалізується на організації розваг для прихильників зомбі, відкрила вакансію на посади живих мерців.

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на Orange News.

Як розповів представник компанії, претенденти на посаду зомбі мають прийти на співбесіду в гримі у стилі живих мерців і у відповідному вбранні. Крім того, їм треба продемонструвати працедавцям уміння поводитися, як зомбі, тобто видавати страшні нечленороздільні звуки і рухатися, як персонажі з фільмів жахів. Досвід роботи зомбі не потрібний.

Співбесіда кандидатів на посаду зомбі відбуватиметься 28 червня у Лондоні. Тим, кому вдасться справити добре враження на представників фірми, мають відправитися у графство Чешир, де знаходиться бездоглядний замок. Саме там найближчим часом і будуть організовані заходи для любителів зомбі.

Купуючи квиток у замок, любитель жахів і його друзі дістають можливість впродовж декількох годин бігати від зомбі і намагатися уникнути можливої "загибелі". Квитки в замок із зомбі коштують 99 фунтів стерлінгів на одну людину. Найближчий захід заплановано на 11 серпня.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/britanska_firma_vidkrila_vakansiyu_zombi_bez_dosvidu_roboti_1736377

Збірна Португалії - перший півфіналіст футбольного Євро-2012

Першим півфіналістом XIV чемпіонату Європи з футболу стала збірна Португалії. В 1/4 фіналу підопічні Паулу Бенту обіграли національну команду Чехії - 1:0 (0:0).

Автором переможного голу на Національному стадіоні у Варшаві став капітан піренейців Кріштіану Роналду, який на 79-й хвилині у падінні головою з кількох метрів відправив м'яч у сітку воріт Петра Чеха, повідомляє УКРІНФОРМ.

У півфіналі 27 червня португальці зіграють з переможцем донецького чвертьфіналу Іспанія - Франція, що пройде на "Донбас Арені" 23 червня.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/zbirna_portugaliii___pershiy_pivfinalist_futbolnogo_e_vro_2012_1736371

четвер, 21 червня 2012 р.

Арбітр матчу Англія-Україна очолив рейтинг суддівських помилок Євро-2012

Угорський арбітр матчу Англія-Україна Віктор Кашшаї очолив рейтинг суддівських помилок футбольного Євро-2012. Список складено телепрограмою "Новини Євро".

Про це повідомляють "Подробиці".

Гол-Девiча-колаж-4"У рейтингу найбільш грубих суддівських ляпів упевнену перемогу бере арбітр Віктор Кашшаї, який не зарахував явний гол українця Марко Девіча у ворота збірної Англії", - зазначається у повідомленні.

"Срібної галоші" удостоєний шведський арбітр Йонас Ерікссон. Він убачив симуляцію з боку героя поєдинку Греція-Росія Георгіоса Карагуніса і позбавив його можливості зіграти у чвертьфіналі.

Замикає трійку лідерів рейтингу голландський рефері Бйорн Кейперс. У матчі Україна-Франція він мав всі підстави показати другу жовту картку Жеремі Менесу і видалити його з поля. Суддя пожалів гравця, який через 10 хвилин розпечатав ворота збірної України.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/arbitr_matchu_angliya_ukraiina_ocholiv_reyting_suddivskih_pomilok_e_vro_2012_1736281

Надмірне вживання чаю шкодить чоловічому здоров'ю - вчені


Сім чашок чаю на день підвищують ризик ракуchai простати на 50 відсотків. Таку заяву зробили вчені з Університету Глазго, чим викликали хвилю обурення представників чайної індустрії.
Такі висновки британські дослідники зробили на підставі спостережень за станом здоров'я більш ніж 6000 людей протягом чотирьох десятиріч, повідомляє російський портал "Здоров'я".
Вони повністю суперечать результатам попередніх досліджень, які доводять, що флавоноїди, антиоксиданти, що містяться в чаї, знижують ризик розвитку раку, хвороб серця, діабету і хвороби Паркінсона.
Лікар Кашиф Шафік, який очолює групу вчених з Університету Глазго, розказав, що в процесі дослідження до уваги бралися і всі негативні чинники, які могли б вплинути на стан здоров'я пацієнтів, у яких розвинувся рак простати. Це були здорові чоловіки, які не курили і не зловживали алкоголем.
Проте, у 6,4% учасників дослідження протягом 37 років з його початку медики діагностували це захворювання.
Шафик також зазначив, що йому нічого невідомо про те, яке саме з'єднання в чаї надає так несприятливий вплив. Він навіть передбачив, що ті, хто п'є багато чаю, живуть довше і доживають до такого похилого віку, коли рак простати розвивається у досить великого числа чоловіків.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1736092

Зменшити ризик розвитку астми у дітей допомагають собаки


sobakaМікроби, що живуть у домашньому пилі у квартирах, де є собаки, можуть допомогти захистити дітей від можливого розвитку астми.

Про це свідчать дані дослідників з Каліфорнійського університету у Сан-Франциско, пише РІА Новости.

"Ми виявили, що додавання у мишачу їжу пилу з домогосподарств,
де є собака, захищає їх (мишей) від дитячого інфекційного агента, що передається повітряним шляхом, респіраторного сінцитиального вірусу (RSV infection). Ця інфекція поширена у дитинстві і зазвичай має симптоми середньої і значної вираженості. В останньому випадку існує високий ризик розвитку астми", - вважає автор наукової праці Кєї Фуджімура.

У своїй роботі вона разом з колегами порівняла три групи тварин: мишей, які отримували порцію "собачого пилу" до інфікування, мишей інфікованих, але які не піддавалися дії пилу, і мишей контрольної групи без інфекції.

Дослідження дали можливість припустити, що мікроби з "собачого пилу" можуть колонізувати шлунково-кишковий тракт, створюючи імунну відповідь і захищаючи свого господаря від астмагенного патогена RSV.

Ця робота є першим кроком до визначення ідентичності мікробних різновидів, які створюють захист проти повітряних інфекцій.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1736093

Де сьогодні дивитися чвертьфінальний матч Чехія - Португалія

Сьогодні, 21 червня, відбудеться перший чвертьфінальний матч Євро-2012. У поєдинку на Національному стадіоні у Варшаві зустрінуться збірні Чехії і Португалії. Цю гру можна подивитися на телеканалах "Україна" і "Футбол" о 21:45.

Кореспонденти УКРІНФОРМу в оперативному режимі забезпечуватимуть інформаційний супровід матчу на сайті агентства "Укрінформ-новини". Найцікавіші фотомиті зустрічі - на нашому веб-ресурсі "Укрінформ-фото".

Наступна гра між Німеччиною і Грецією відбудеться 22 червня на стадіоні "Арена Гданськ" у Гданську. Її можна побачити на Першому національному каналі і телеканалі "Футбол". Матчі Іспанія - Франція з "Донбас-Арени" (Донецьк) 23 червня транслюватимуть телеканали "Україна" і "Футбол", а 24 червня з НСК "Олімпійський" (Київ) між Англією і Італією - Перший національний канал і телеканал "Футбол". Початок усіх поєдинків о 21:45.

На сайті УКРІНФОРМу можна також детально ознайомитися з результатами матчів групового етапу Євро-2012.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/de_sogodni_divitisya_chvertfinalniy_match_chehiya___portugaliya_1736127

У Києві дешевшає житло

У Києві у травні 2012 року середня вартість 1 кв. м житла зменшилася на 0,53% і становила $1833,4 за 1 кв. м.

Про це повідомляється в огляді Спілки фахівців з нерухомості України (СФНУ) і Києва, пише companion.ua.

За даними експертів, середня вартість пропозиції однокімнатної квартири у будинках готельного типу у Києві на 1 червня становила $53,85 тис., стандартної однокімнатної квартири - $71,73 тис., двокімнатної - $98,37 тис., трикімнатної - $126,81 тис.

Крім того, в огляді наголошується, що рівень цін на житло у столиці на початку червня вище на 2,5% порівняно з початком літа минулого року.

Вартість "гостинок" з літа 2011 року збільшилася на 7,2%, "хрущовок" - на 4,11%, тоді як квартир у сучасних будинках - на 5,87%.

При цьому ціни на багатокімнатні квартири, квартири у будинках "сталінської" і довоєнної забудови за рік трохи зменшилися, за винятком будинків після капітальної реконструкції, попит на які високий.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_kie_vi_deshevshae__gitlo_1736076

Джонні Депп і Ванесса Параді розлучилися офіційно

Актори Джонні Депп і Ванесса Параді розлучилися офіційно.

Як повідомляє видання The Hollywood Reporter, цей факт підтвердили представники сторін.

"Ми просимо поважати їх право на особисте життя, але найбільше поважати право на приватність їх дітей", - прокоментував помічник Деппа.

Поки що залишається незрозуміло, як колишні закохані розподілять обов'язки щодо виховання дітей. Нагадаємо, що у Деппа і Параді 13-річна донька і 9-річний син.

Чутки про розрив з'явилися ще на початку 2012 року, однак жодних офіційних заяв з цього приводу досі не було.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/dgonni_depp_i_vanessa_paradi_rozluchilisya_ofitsiyno_1736080

Найбідніша країна Євросоюзу - Болгарія, найбагатша - Люксембург

1Згідно з попередніми оцінками за 2011 рік, у країнах-членах Європейського Союзу ВВП на душу населення у вигляді купівельної спроможності варіюється від 45% (Болгарія) до 274% (Люксембург).

Про це повідомляє Європейське бюро статистики (Євростат).

"Найвищий рівень ВВП в ЄС зафіксований у Люксембурзі. У цій мініатюрній державі ВВП на душу населення майже в 2,5 раза перевищує середній ВВП в Євросоюзі", - говориться у повідомленні.

Євростат також інформує, що ВВП Нідерландів перевищив середній показник в ЄС на 30%, а у Німеччини, Швеції, Ірландії та Австрії - на 25-30%. Фінляндія, Бельгія і Німеччина показали результат на 15%-20% вище від середнього, тоді як Франція і Великобританія відірвалися лише на 5%-10%. В Італії та Іспанії ВВП на душу населення знаходився на рівні середнього показника в ЄС.

Нижче від середнього рівня ВВП в Євросоюзі показали Кіпр (менше на 10%), Словенія, Мальта, Греція, Чехія і Португалія відстали на 15%-25%, Словаччина - на 25%. ВВП Естонії, Угорщини, Польщі та Литви відстали від середнього ВВП у країнах-членах ЄС на 30%-40%, тоді як Латвія - на цілих 40%.

Найнижчий ВВП показали Румунія і Болгарія (на 50% і 55% нижче від середнього рівня в ЄС).

Дані Євростату охоплюють 27 країн-членів ЄС, три країни Європейської асоціації вільної торгівлі, чотири кандидати в ЄС і дві потенційні країни-кандидати.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/naybidnisha_kraiina_e_vrosoyuzu___bolgariya_naybagatsha___lyuksemburg_1736085

УЄФА оштрафував Футбольну асоціацію Англії

1Контрольно-дисциплінарна інстанція УЄФА оштрафувала Футбольну асоціацію Англії на п'ять тисяч євро за неналежну поведінку її вболівальників у матчі групи D зі збірною Швеції.

Про це повідомляє сайт УЄФА.

"Контрольно-дисциплінарна інстанція УЄФА оштрафувала Футбольну асоціацію Англії на п'ять тисяч євро за неналежну поведінку її вболівальників (спроба вибігти на поле) в матчі групи D зі збірною Швеції, який відбувся в Києві 15 червня", - зазначили в організації.

Апеляція може бути подана протягом 24 годин з моменту оповіщення про це рішення.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/ue_fa_oshtrafuvav_futbolnu_asotsiatsiyu_angliii_1736074

середу, 20 червня 2012 р.

Незарахований гол Девіча у матчі Україна-Англія. ФОТО

Після матчу Україна – Англія, поразка в якому з рахунком 0:1 стала для української збірної завершальним квитком у Євро-2012, тема незарахованого гола Марко Девіча вирує в епіцентрі обговорення у соціальних мережах та поза ними.

На 62-й хвилині гри Девіч переграв Джо Харта й відправив м'яч у ворота англійців, однак захисник Джон Террі вибив його вже з-за лінії воріт. Попри, здавалося б, очевидне взяття воріт, виразно підтверджене даними відеотрансляції, угорський арбітр Віктор Кашшаї гол не зарахував. Трохи згодом угорець проігнорував і гру рукою захисника англійців у власному штрафному майданчику.
Гол-Девiча-колаж2

Уболівальницький гнів зрезонував в українському інтернет-просторі у вигляді величезної кількості фотожаб. А саме відео з лінії воріт і численні стоп-кадри незарахованого голу Марко Девіча стають своєрідним інтернет-звинуваченням у недосконалості чинної системи футбольного суддівства.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/nezarahovaniy_gol_devicha_u_matchi_ukraiina_angliya_fotokolagi_1736009


Гол-Девiча-колаж-3