четвер, 31 травня 2012 р.

Соцопитуванням довіряє кожен другий українець

Результатам соціологічних опитувань, що проводяться організаціями, які тривалий час працюють в Україні, довіряє половина громадян.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).
Рівень довіри населення до соцопитувань за 10 років істотно підвищився – з 36% у 2002 році до 51% у 2012-му. Водночас не довіряють соціологам 13% українців,
близько третини ще не визначилися зі своїм ставленням до соцдосліджень.

Опитуванням більше довіряють жінки (53%),
ніж чоловіки (48%); не довіряють результатам соцдосліджень 15% чоловіків та 11% жінок.

Найменший рівень довіри спостерігається серед представників вікових категорій 30-39 років (47%) та 70+ (46%). Найвищий рівень довіри до результатів соцопитувань декларують люди віком 40-49 років (55%).

Опитування проводилося з 12 по 23 квітня 2012 року. Методом інтерв'ю опитано 2 038 респондентів, які проживають в усіх областях України (включно з Києвом) та в АР Крим. Похибка не перевищує 3,3%.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1731188

В Україні 77% дітей-сиріт виховується в сім'ях

Державна політика на підтримку прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, стимулювання національного всиновлення дає свої плоди, адже зараз в Україні близько 77% дітей-сиріт виховується в сім'ях.

Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров у четвер на засіданні уряду, повідомляють кореспонденти УКРІНФОРМу.
"Вже близько 77% дітей-сиріт сьогодні виховується в сімейному середовищі. І ми ніколи не припинимо зусилля для того, щоб кожна осиротіла дитина отримала родину", - наголосив М.Азаров.

За його словами, уряд надає особливої ваги вирішенню проблеми сирітства в Україні. "Особливого значення ми надаємо захисту дітей, які за тих чи інших обставин залишились без піклування батьків. Їх в Україні близько 96 тисяч, і наше спільне завдання - зробити все можливе для того, щоб доля кожної такої дитини склалася благополучно", - зазначив Прем'єр-міністр.
Костянтин Соловчук, Наталія Печоріна, Марина Гонта, КИЇВ. 31 травня 2012 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/v_ukraiini_77_ditey_sirit_vihovue_tsya_v_simyah_1731146

Цигарку на цукерку міняють у Тернополі

Акція "Обміняй цигарку на цукерку" розпочалася в обласному центрі.

Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Михайло Буртняк.
"Соціально-профілактична акція присвячена Всесвітньому Дню проти тютюну.
Під час акції волонтери міняють цигарки на цукерки та інформують учасників щодо шкідливого впливу тютюнопаління на організм людини", - розповів він.

Крім цього, волонтери проводять бліц – опитування про вплив тютюну на організм людини, розповсюджують інформаційні листівки серед молоді. Також бажаючі можуть перевірити стан серцево–судинної системи фахівцями "Центру здоров’я".
Нині на Тернопільщині тютюнопаління – опосередкована причина кожного п'ятого випадку смерті людей віком понад 35 років.

За оцінкою експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), від хвороб, пов'язаних із тютюнопалінням, у світі щорічно помирає 4 млн осіб.

Олег Снітовський, ТЕРНОПІЛЬ, 31 травня 2012 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/tsigarku_na_tsukerku_minyayut_u_ternopoli_1731152

Отримати іпотеку під 3% зможуть навіть забезпечені українці

Сім'ї з щомісячним доходом до 21-46 тис. грн. можуть розраховувати на отримання пільгових кредитів на придбання нерухомості під 3% річних. Уряд вніс відповідні зміни до програми надання соціального житла.

Про це в четвер пише «Коммерсантъ-Украина».

«Уряд розширив коло претендентів на поліпшення житлових умов, які зможуть отримати іпотеку всього під 3% річних (позики видаються під 16% річних на строк до 15 років, але 13% з цієї ставки компенсуються державою). Згідно з постановою Кабміну №465 від 23 травня, до "Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які вимагають поліпшення житлових умов" внесено важливі зміни. Тепер середньомісячний дохід позичальника і членів його сім'ї має бути до 10 середньомісячних зарплат (29,42 тис. грн. для України; 45,92 тис. грн. для Києва), тоді як раніше поріг був обмежений п'ятьма середніми зарплатами (для України - 14,71 тис. грн.)», - зазначає видання.

У Мінрегіонбуді зміни пояснюють необхідністю усунути соціальну несправедливість. "Для сім'ї з однієї людини поріг збільшився удвічі й тільки. До змін сукупний дохід позичальника не повинен був перевищувати п'яти середніх зарплат по регіону, тобто для участі в програмі позичальник у Волинської області повинен був мати дохід від 3,8 тис. до 11 тис. грн. Після зміни сукупний дохід оцінюється для всієї сім'ї та не повинен перевищувати десяти середніх зарплат, наприклад для сім'ї у Волинській області - до 22 тис. грн.", - повідомили у прес-службі міністерства.

Серед іншого позичальникам дозволили не перебувати на обліку громадян, які вимагають поліпшення житлових умов. Проте пріоритет буде саме у "черговиків" і молодих сімей з дітьми. "Причина в тому, що велика кількість людей, так званих "нечерговиків", котрі потребують поліпшення квартирних умов, мають достатню фінансову можливість для отримання такого іпотечного кредиту. Перш за все, це громадяни, які мешкають у гуртожитку або офіційно орендують квартири", - уточнюють у Мінрегіонбуді.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/otrimati_ipoteku_pid_3_zmogut_navit_zabezpecheni_ukraiintsi_1731075

Цілодобову інформаційну багатомовну службу запроваджують до Євро-2012 у Львові

Цілодобову інформаційну службу українською та іноземними мовами запроваджують до Євро-2012 у Львові.

Про це УКРІНФОРМ повідомили у Медіа-центрі «Львів-2012».

«Вже з 1 червня кожен мешканець міста чи турист зможе за телефоном 297-55-55 отримати актуальну інформацію рідною мовою. Обслуговуватиме цей кол-центр 30 операторів»,-зазначив міський голова Андрій Садовий.

За словами мера, номер працюватиме і після чемпіонату, в основному, для туристів. В інформаційній службі можна буде довідатись, як доїхати у конкретне місце, де купити ліки, які аптеки працюють, де можна смачно поїсти тощо.

Послугу місто організувало спільно з компанією Adelina Call Center – найбільшим аутсорсинговим контакт-центром в Україні з представництвами в Росії, Білорусі та Туреччині. Буде задіяна і міська диспетчерська служба.

Інформаційна служба буде мати зв`язок з екстреними службами, щоб допомагати абонентам в критичних ситуаціях.

Інформаційну службу створили у рамках проекту «Привітне місто» для забезпечення інформаційної підтримки на час проведення чемпіонату.

Виявилося, що вік людини можна визначати і за запахом

Дослідники з Монельського центру хімічних наук (США) експериментально встановили, що запах людини змінюється з віком. Про це повідомляє інформаційний ресурс PLoS One. Спеціалісти вважають, що результати даних досліджень можна використовувати у діагностиці деяких захворювань і в криміналістиці.

У дослідженні брали участь молоді люди (20–30 років), люди середнього віку (45–55) та літнього віку (75–95 років). Виявилося, що молодим властивий більш інтенсивний та гострий запах порівняно з людьми похилого віку. Експеримент довів, що за запахом можна майже безпомилково визначити, якій віковій категорії належить його «виробник».

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/viyavilosya_shcho_vik_lyudini_mogna_viznachati_i_za_zapahom_1731061

Звукові автографи знаменитих поетів отримали любителі поезії у Харкові

Звукові автографи - записані за допомогою фонографа або магнітної плівки голосу знаменитих російських поетів - отримали учасники свята "Звучна поезія", яке відбулося у галереї "АВЕК", що у центрі Харкова.

Ведучим свята став автор однойменного аудіопроекту, відомий російський літературний критик, завідувач відділу поезії журналу "Новий світ" (Москва), лауреат телевізійної премії "Тефі" Павло Крючков, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Запис голосу відомої людини - це можливість продовжити її життя для нащадків, - сказав на відкритті свята П.Крючков. - Більш того це найцінніший матеріал для дослідників-літературознавців. Багато поетів, які читали свої вірші на публіці - пригадаємо знамениті вечори поезії у Московському політехнічному інституті - читають вірші, не дотримуючись написаного тексту, і в цьому виявляється їх особлива неповторність".

На святі пролунали у запису голоси поетів так званого срібного віку російської поезії, включаючи Осипа Мандельштама та Бориса Пастернака, нобелівського лауреата Іосифа Бродського, поетів- "шестидесятників", у тому числі, Андрія Вознесенського та Белли Ахмадуліної, поетів-фронтовиків, починаючи з Олександра Межирова, поета- "народника" Миколи Рубцова, харків’янина Бориса Чичибабіна - лауреата держпремії СРСР, який відбув строк ув’язнення у В’ятлазі за незгоду з владою...

Записи голосів були доставлені до Харкова із фонду літературного музею ім.Корнея Чуковського у Передєлкіно, а також із особистої фонотеки П.Крючкова.

Свято "Звучна поезія" було організовано з ініціативи діючого в Харкові музею Б.Чичибабіна, відомого під назвою "Чичибабін-центр", а також за підтримки фонду народного депутата України Олександра Фельдмана. Як було вирішено, подібні літературні свята у галереї АВЕК, встановленій для пропаганди образотворчого мистецтва, буде продовжено.

Григорій Суркіс залишить посаду президента ФФУ

Григорій Суркіс залишить посаду президента Федерації футболу України.
Про це керівник національної футбольної федерації заявив після засідання виконкому ФФУ, інформує Football.ua.

2 вересня нинішнього року відбудеться конгрес ФФУ, на якому буде обрано новий керівник федерації. Григорій Суркіс повідомив про те, що він не буде боротися за посаду президента організації.

Керівник ФФУ, крім того, зазначив, що він не проти скласти свої повноваження раніше, але за статутом необхідний тримісячний підготовчий термін до початку конгресу.

Григорій Суркіс очолив ФФУ в серпні 2000 року. У 2004 року його переобрали на 4-річний термін, а в 2007 року - ще на п'ять років.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/grigoriy_surkis_pokine_posadu_prezidenta_ffu_1730946

середу, 30 травня 2012 р.

У Румунії винайшли "детектор плагіату"

Фахівці у сфері комп'ютерних технологій Університету міста Тімішоара в Румунії винайшли "детектор плагіату".

Комп'ютерна програма може перевірити дипломні і наукові роботи студентів і викладачів на предмет плагіату, звіривши їх з існуючими аналогічними роботами по всій країні, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу.

"Кінцевою метою нового винаходу стає боротьба з поширеним у Румунії явищем плагіату, як серед випускників навчальних
закладів, так і серед науковців різного рангу", - прокоментував новину ректор Університету Марілен Піртя. Він зазначив, що в разі виявлення плагіату проти студентів будуть застосовані санкції, аж до виключення з університету, а науковці втратять науковий ступінь.

Принцип роботи програми, за його словами, досить простий: досить відсканувати написану дипломну або наукову роботу, і за 1-2 хвилини комп'ютер перевірить наявність аналогічних робіт, опублікованих в інтернеті.

"Єдиним недоліком софту залишається його відносна обмеженість. Програма може поки "викривати" лише роботи, видані
румунською мовою. Водночас практика останніх років показує, що переважна їх більшість "списуються" з інтернету саме румунською мовою", - зазначив один із авторів винаходу.

Як повідомляло агентство, лише за останній місяць у Румунії висунуто звинувачення в плагіаті проти колишнього міністра освіти Іоана Манга і Генерального прокурора Лаури Ковесі.

Зінаїда Гурська, КИШИНІВ. 30 травня 2012 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1730802

Київських дітей невдовзі влаштовуватимуть до дитсадка по інтернету

Дізнатися все про будь-який київський дитсадок або навіть влаштувати у дошкільний заклад дитину невдовзі можна буде через інтернет. Відповідний проект розробляє київська влада спільно з провідним світовим виробником програмного забезпечення.

Про це поінформував голова КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба КМДА.

«Разом із компанією «Майкрософт» ми хочемо зараз запровадити в Києві онлайн-систему запису дітлахів до дитсадків для того, аби будь-яка сім’я, маючи доступ до мережі інтернет, могла обрати дошкільний заклад та записати туди свою дитину. Ми хочемо зробити ці списки відкритими, щоб батьки могли відстежувати завантаженість того чи іншого садочка», – сказав О.Попов.

За його словами, торік столична мережа дитсадків розширилася на 4200 місць. На поточний рік заплановано її збільшення ще на 3500 місць. «3500 нових місць у дитсадках ми відкриємо цього року. І не лише за рахунок будівництва нових закладів, а й частково завдяки реконструкції. Ми звільнили приміщення, які раніше були передані в оренду бізнесові або державним установами. Зараз здійснюємо їхню капітальну реконструкцію, повертаємо профіль цим об’єктам», – зазначив голова КМДА.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/kiiivskih_ditey_nevdovzi_vlashtovuvatimut_do_ditsadka_po_internetu_1730804

Мешканців будинків у "транспортному периметрі" в Києві пропускатимуть у закриті зони за паспортом

Кияни, які мешкають у зоні обмеження руху на час проведення Євро-2012, зможуть безперешкодно під’їжджати до своїх будинків.

У цьому запевняють у Головному управлінні транспорту та зв'язку Київської міськдержадміністрації.

"Мешканці, які мають документи, що підтверджують їхню реєстрацію в межах транспортного периметру на період Євро-2012 (штамп у паспорті, позначка у посвідченні водія або позначка у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу), та особисто користуються транспортним засобом, зможуть безперешкодно пересуватися периметром", - йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційному інтернет-порталі КМДА.

Для інших транспортних засобів видаватимуться три типи тимчасових перепусток для в'їзду у дні проведення матчів: для в’їзду в зону закриття транспортного руху навколо НСК «Олімпійський» (транспортний периметр НСК «Олімпійський»); для в’їзду в зону закриття транспортного руху навколо офіційної фан-зони (транспортний периметр офіційної фан-зони); для в’їзду в об’єднаний транспортний периметр НСК «Олімпійський» і офіційної фан-зони.

Водночас у Головному управлінні транспорту та зв'язку КМДА наголошують, що кількість перепусток обмежена і видаватимуться вони першочергово для проїзду аварійного та спецтранспорту.

Нагадаємо, у період із 7 червня до 2 липня з 12.00 до 01.00 наступного дня у центрі столиці щоденно працюватиме офіційна фан-зона Приймаючого міста на майдані Незалежності та на вул. Хрещатик (від вул. Інститутської до вул. Б. Хмельницького). У межах проведення заходу з 00.00 год. 28 травня до 01.00 год. 7 липня 2012 року буде перекрито рух транспорту на вул. Хрещатик від вул. Інститутської до вул. Б.Хмельницького - за винятком спеціального та акредитованого транспорту.

Крім того, у дні проведення у Києві матчів, що припадають на робочі (11, 15, 19 червня), закривається рух транспорту з 6.00 год., а у дні проведення матчів, які припадають на вихідні (24 червня та 1 липня 2012 року) - з 10.00 год. до часу закінчення матчу (23.30 год. – за умови відсутності додаткового часу матчу) та протягом наступних трьох годин на таких вулицях:

вул. Червоноармійська (на ділянці від вул. І.Федорова до бульв. Т. Шевченка);

вул. І. Федорова (на ділянці від вул. Червоноармійської до вул. Предславинської);

вул. Димитрова (на ділянці від вул. Червоноармійської до вул. Анрі Барбюса);

вул. Анрі Барбюса (на ділянці від вул. І. Федорова до вул. Димитрова);

пров. Лабораторний (на ділянці від вул. Літньої до Федерації футболу України);

вул. Фізкультури (на ділянці від вул. М. Горького до НСК «Олімпійський»);

вул. Жилянська (на ділянці від вул. М. Горького до вул. Шота Руставелі);

вул. Саксаганського (на ділянці від вул. М. Горького до вул. Еспланадної);

вул. Шота Руставелі;

вул. Еспланадна;

вул. Рогнідинська;

Бессарабська площа (при цьому проїзд вул. Басейною та Крутим узвозом залишається відкритим);

вул. Скоропадського;

бульв. Лесі Українки (на ділянці від вул. Госпітальної до пров. Щорса);

пров. Госпітальний;

вул. Госпітальна;

вул. Терещенківська на ділянці від бульв. Т. Шевченка до вул. Льва Толстого, крім тролейбусів та автобусів великої та надвеликої місткості звичайного режиму руху.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1730791

Заснована премія за кращу подвійну роль

Один з провідних північноамериканських ресурсів, присвячених телебаченню, Zap2it заснував свою першу щорічну премію Zap2it Awards.

Глядачеві пропонується вибрати із запропонованого списку актора або актрису, які, на його думку, найкраще зіграли одразу дві ролі в одному телесеріалі, повідомляють іноземні ЗМІ.

Наразі лідируючу позицію посідає канадська актриса Ніна Добрєв, її рейтинг становив 67.21%. Нагадаємо, що вона зіграла Катерину і Олену у серіалі "Щоденники вампіра". На другому місці у голосуванні знаходиться американська актриса Сара Мішель Геллар, яка зіграла близнят у серіалі "Двійник".

Окрім них, в цьому списку знаходяться австралійська актриса Анна Торв і її співвітчизник Джон Ноубл за ролі в серіалі "Грань", а також американська актриса Александра Чандо, яка зіграла близнят у проекті "Гра у брехню".

Відзначимо, що голосування завершиться 11 липня 2012 року.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1730771

Названі кращі британські фільми за час правління Єлизавети II

У Великобританії складено список десяти кращих фільмів, які були випущені за роки правління королеви Єлизавети II.

В опитуванні, проведеному компанією HMV, взяли участь понад 55 тисяч жителів країни, повідомляє видання The Telegraph.

Перше місце зайняла картина "На голці", яку зняв режисер Денні Бойл, заснована на однойменному романові Ірвіна Уелша. Головну роль в ній зіграв Еван МакГрегор. Інші місця в першій десятці розподілилися таким чином:

2. "Монті Пайтон і священний Грааль"

3. "Гаррі Поттер і Дари смерті: Частина 2"

4. "Житіє Брайана по Монті Пайтон"

5. "Заводний апельсин"

6. "2001 рік: Космічна одіссея"

7. "Гаррі Поттер і в'язень Азкабану"

8. "Пограбування по-італійськи"

9. "Зомбі на ім'я Шон"

10. "Король говорить!".

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1730770

Північноамериканський прокат очолили "Люди в чорному"

Фільм "Люди в чорному-3" став лідером північноамериканського прокату у перші вихідні після прем'єри.

Як повідомляє сайт BoxOfficeMojo, нові пригоди агентів секретного підрозділу, що спеціалізується на іншопланетних формах життя, за вихідні 25-27 травня заробили 55 мільйонів доларів.

На друге місце після трьох тижнів лідерства опустилися "Месники" - ще один фільм, в якому Землю рятують від зовнішньої загрози. Стрічка зібрала за вихідні майже 37 млн дол. (всього 513,7 млн за чотири тижні у прокаті).

На третій позиції виявився "Морський бій" з 10,8 млн дол. (всього 44,3 млн).

Четверте місце за підсумками уїк-енду набрав "Диктатор" - комедія з Сашею Бароном Коеном у головній ролі. Картина, яку зняв режисер Ларрі Чарльз, який працював також над "Бруно" і "Боратом", заробила 9,6 млн дол. (загальний збір за два тижні прокату становив 41,5 млн).

На п'ятому місці у чарті дебютував фільм жахів "Заборонена зона" (оригінальна назва "Chernobyl Diaries") режисера Бредлі Паркера. Фільм, дія якого відбувається у Прип’яті, в зоні відчуження Чорнобильської АЕС, заробив у північноамериканському прокаті 8 млн дол.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1730766

Болгарія стане частиною європейського туристичного маршруту по епосі тоталітаризму

Болгарське місто Димитровград стане частиною європейського туристичного маршруту по об'єктах епохи тоталітаризму.

Про це повідомила керівник проекту "Атріум" з Національного інституту нерухомої культурної спадщини Болгарії Живка Шишкова.

«Ідею створенню європейського туристичного маршруту по об'єктах епохи тоталітаризму підтримали Італія, Угорщина, Болгарія, Словаччина, Румунія, Греція, Сербія, Хорватія, Албанія, Боснія і Герцеговина. Так виник проект "Атріум", який об'єднує 71 об'єкт в цих країнах», - повідомила Ж.Шишкова.

За її словами, 71 об'єкт – це лише стартова селекція. У проекті можуть з'явитися нові цікаві визначні пам'ятки, пов'язані з тоталітаризмом. Інтерес до цієї епохи виявляють туристи з країн Західної Європи, а також молодь, яка виросла в країнах колишнього соціалістичного табору.

«Раніше Димитровград був певною мірою ізольований зі своєю тоталітарною спадщиною. Це емблематичне місто ідеології соціалізму. Тепер саме ця спадщина дасть змогу Димитровграду вийти на міжнародну туристичну сцену», - додала Живка Шишкова.

Олександр Білик, СОФІЯ
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1730769

вівторок, 29 травня 2012 р.

83% дітей в Україні почуваються щасливими - дослідження

В Україні 83% хлопчиків та дівчаток почуваються щасливими.

Про це свідчать результати опитування дітей віком 10-17 років у межах проекту «Права дітей в Україні: реалізація та виклики після 20-ти років незалежності», які оприлюднив у вівторок на брифінгу Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

«Згідно з результатами опитування 83% українських дітей сказали, що почуваються щасливими. При цьому є, звичайно, відмінність між десятирічними і сімнадцятирічними. Так, серед тринадцятирічних 87% вважають себе щасливими, лише 4% вважають себе нещасливими, а інші - ще визначаються», - сказав Павленко.

За його словами, серед 16-17-річних хлопців та дівчат 23% вважають себе щасливими, серед мешканців обласних центрів питома вага таких дітей становить 20%, тобто, урбанізація та перехідний вік є значними факторами для формування у дітей відсутності щастя.

Павленко зазначив, що в ході дослідження вивчалося також таке питання, як інформованість дітей про запровадження інституту Уповноваженого Президента України з прав дитини. З'ясувалося, що 53% дітей-респондентів знає про введення такої посади, що свідчить про доволі високий рівень та якість поширення cеред них відповідної інформації. Найбільш поінформованими виявилися діти наймолодшої вікової групи (10-13 років) - 59,5%, а також учні сільських шкіл - 60%.

«Найбільшу довіру у дітей в отриманні інформації про їх права викликають батьки (97%) та брати чи сестри (90,5%), вчителям довіряють 89% дітей», - сказав Павленко. На його думку, цікавим є те, що дівчата порівняно з хлопцями частіше довіряють інформації, отриманій від учителів у навчальному закладі - 92% проти 86-ти, газетам та журналам - 78% проти 70%, тоді як хлопці схильні більше довіряти відомим особистостям - 67,5% проти 59-ти. Щодо інших джерел інформації, то помітних розбіжностей залежно від статі не зафіксовано.

Уповноважений Президента з прав дитини наголосив, що порівняно із дослідженням, присвяченому правам дітей, проведеному у 2000 році, відсоток дітей, які ніколи не чули про свої права, помітно зменшився (з 8 до 1%). Павленко також зазначив, що, попри загальну обізнаність дітей щодо своїх прав, певне занепокоєння викликає той факт, що опитані не знають, що діти, які вчинили злочин, не повинні піддаватися тортурам та приниженням, що діти не повинні голодувати або вживати недоброякісну їжу, а також, що дитина не повинна замість навчання працювати або бути примусово залученою до праці. Крім того, діти не знають про те, що ніхто не має права використовувати хлопців та дівчат для задоволення сексуальних потреб, підкреслив він.

Олена Собко, КИЇВ. 29 травня 2012 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1730576

На актрису Шерон Стоун подали у суд

Колишня няня трьох дітей відомої голлівудської актриси Шерон Стоун подала у суд на свою роботодавцю. Вона звинуватила актрису в расизмі і вимагає від неї компенсацію за моральну шкоду, що виражається у великій сумі, точний розмір якої поки що тримається у секреті. Про це повідомляє інформаційний ресурс Mignews.

Няня – філіппінка за походженням – скаржиться на те, що актриса постійно знущалася над нею
– висміювала її акцент, неприємно висловлювалася про її розумові здібності, змушувала працювати без вихідних. Сама ж актриса заявила, що причиною звільнення няні була банальна крадіжка, а національність персоналу їй байдужа.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/na_aktrisu_sheron_stoun_podali_u_sud_1730508

Переважна більшість українців не планує найближчим часом народження дитини - дослідження

Переважна більшість українців (81%) не планує найближчим часом народження дитини. Ще 6% - не визначилися. Тільки 10% респондентів заявили про плани народження дитини найближчим часом.

Такі результати дослідження громадської думки населення України щодо демографічної ситуації в країні, проведеного компанією Research & Branding Group, повідомляє УКРІНФОРМ.

"Серед причин, через які респонденти не погоджуються на народження дитини, 54% заявили, що їм вже пізно, у 22% - вже є діти та їх досить. Ще 14% вважають, що зараз не найпридатніші соціальні умови, а 7% респондентів зазначили, що їм ще рано", - говориться у дослідженні.

Найпоширенішими в Україні є сім'ї, в яких є одна (30%) або двоє дітей (43%), лише у 6% опитаних є троє дітей і тільки 2% респондентів мають більш як трьох дітей. Не мають дітей 19% українців.

Дослідження по регіонах показує, що сім'ї з двома дітьми більш поширені у Західній Україні (50%), тоді як в Центрі та на південному сході таких сімей відповідно 40% і 41%. Сім'ї з однією дитиною більш характерні для південного сходу (34%) і Центру (32%) України, ніж для Західної України (20%).

Згідно з даними опитування, серед основних причин скорочення чисельності населення за останні 10 років, близько двох третин респондентів (68%) називають низький рівень життя більшості населення. Кожний четвертий респондент (24%) у числі таких називає збільшення рівня смертності та наслідок державної соціальної політики (24%), а кожний п'ятий (20%) - зниження значущості цінностей сім'ї серед молоді.

Дослідження проводилося з 22 березня по 1 квітня 2012 року методом особистого інтерв'ю у 24 областях України і АР Крим. Всього було опитано 2078 чоловік.

Олег Олійник, КИЇВ. 29 травня 2012 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/perevagna_bilshist_ukraiintsiv_ne_planue__ naybligchim_chasom_narodgennya_ditini___doslidgennya_1730522

Віталій Кличко увійшов до п'ятірки найвидатніших українців всіх часів

Соціологічна група "Рейтинг" оприлюднила результати опитування "Видатні українці всіх часів". Абсолютна більшість респондентів - 58,7% - назвали найвидатнішим Тараса Шевченка, до трійки лідерів також увійшли Леся Українка (22,5%) та Богдан Хмельницький (20,1%).

Про це свідчать результати дослідження, проведеного у травні за участю 2000 респондентів.

"До першої десятки також увійшли Iван Франко (12,7%), Вiталiй Кличко (10,8%), Михайло Грушевський (7,7%), Григорiй Сковорода (5,7%), Iван Мазепа (5,6%), Степан Бандера (4,3%) та Ярослав Мудрий (3,8%)", - йдеться у повідомленні.

Другу десятку сформували Микола Амосов (3,7%), В'ячеслав Чорновiл (3,5%), Андрiй Шевченко (3%), Юлiя Тимошенко (2,8%), Володимир Кличко (2,8%), Микола Гоголь (2,4%), Сергiй Корольов (2,1%), Софiя Ротару (1,9%), Борис Патон (1,8%) та Сергiй Бубка (1,6%).

До третьої - увійшли Михайло Коцюбинський (1,6%), Лiна Костенко (1,4%), Володимир Великий (1,4%), три президенти України: Вiктор Янукович (1,4%), Леонiд Кучма (1,1%) та Леонiд Кравчук (1,1%), а також Олександр Довженко (1,1%), Валерiй Лобановський (1,1%), Богдан Ступка (0,9%) та Павло Тичина (0,9%). Результат 0,5-0,8% отримали Iван Скоропадський, Тарас Бульба, Iван Котляревський, Яна Клочкова, Княгиня Ольга, Олег Блохiн, Петро Симоненко, Данило Галицький, Петро Сагайдачний, Василь Стус, Пилип Орлик, Нестор Махно, Володимир Винниченко, Роман Шухевич, Лiлiя Подкопаєва, Володимир Вернадський, Вiктор Ющенко, Iван Кожедуб, Микола Пирогов, Андрiй Шептицький.

Як зазначили у соціологічній групі "Рейтинг", загалом респонденти назвали 224 людини. Водночас близько 15% опитаних не змогли згадати жодного видатного українця, найбільше таких виявилось на Донбасі (27%), найменше – в Центрі (9%).

Дослідники зазначають, що постать Кобзаря однаково визнається в усіх вікових групах, як в селах, так і містах. Найчастіше його називали мешканці Заходу, частіше жінки, ніж чоловіки.
Лесю Українку частіше називали у селах, на Заході, Півночі та Сході, також частіше серед жінок.

Богдана Хмельницького найчастіше згадували в містах, здебільшого чоловіки. Його постать визнається насамперед мешканцями Центральної, Північної та Східної України, найменше згадувань – на Заході.

Вiталiя Кличка серед видатних українців бачить переважно молодь, значно частіше чоловіки, більше у селах.

Степана Бандеру називали переважно на Заході України, де він входить у п’ятірку найвидатніших українців всіх часів.

На Заході також відносно частіше називалося ім'я В'ячеслава Чорновола; у ЦентріЮлії Тимошенко; на ПівдніМикола Амосов, Сергій Корольов, Микола Гоголь, Михайло Коцюбинський, Леонід Кучма та Володимир Кличко; на СходіЯрослав Мудрий, Володимир Великий, Софія Ротару та Валерій Лобановський; на ДонбасіСергій Бубка; на ПівночіБорис Патон та Олександр Довженко.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/vitaliy_klichko_uviyshov_do_pyatirki_nayvidatnishih_ukraiintsiv_vsih_chasiv_1730234

Пес із найбільшими очима потрапив до Книги рекордів Гіннеса

До Книги рекордів Гіннеса потрапив пес, чиї очі були визнані найбільшими у світі. Діаметр кожного ока бостон-тер'єра за кличкою Брускі становить 2,8 сантиметра, вказується на офіційному сайті Книги.

Про це повідомляє lenta.ru.

За словами господині чотирирічного Брускі Вікторії Рід, звернутися в Книгу їй порадив ветеринар, який оглядав пса. Медик відзначив, що навіть для бостон-тер'єра, у яких, як правило, досить великі очні яблука, органи зору Брускі мають надзвичайний розмір.

18-річна Вікторія вирішила відправити до Книги рекордів Гіннесса фотографії своєї окатої собаки з даним про розмір її очей. І досягнення було зафіксоване. Тепер жителька Техасу Рід сподівається поспілкуватися з іншими власниками собак-рекордсменів, а також привернути увагу громадськості до долі собак, які потребують різної допомоги.

Породу бостон-тер'єр вивели у США позаминулого століття. Представники цієї породи доброзичливі та енергійні. Ці собаки дійсно мають великі круглі широко розставлені очі.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/pes_iz_naybilshimi_ochima_potrapiv_do_knigi_rekordiv_ginnesa_1730500

АМКУ зобов'язав вісьмох нафтотрейдерів знизити ціни на А-95

Антимонопольний комітет України рекомендував восьми нафтотрейдерам знизити ціни на бензин марки А-95 до конкурентного рівня.
Про це йдеться в повідомленні АМКУ, передає УКРІНФОРМ.

«Антимонопольний комітет України рекомендував учасникам ринків нафтопродуктів знизити ціни на бензин марки А-95 до рівня, який існував би за умов значної конкуренції на ринку», - йдеться в повідомленні.

За даними АМКУ, рекомендації надані ПІІ «Лукойл Україна», ПАТ «Концерн Галнафтогаз», ПП «Окко нафтопродукт», ТОВ «Торговий дім Континіум - Галичина», ТОВ «Континент Нафто Трейд», ТОВ «Альянс Холдинг», ТОВ «УТН-Восток» і СП ТОВ «Кершер».

Як встановив комітет, на сьогодні відсутні об'єктивні економічні підстави для зростання та утримання цін на існуючому рівні на бензин вказаної марки.

Зокрема, у період з 3 квітня до 10 травня 2012 року ціни на сиру нафту знизилися на 12%, показники Platts на відповідне пальне зменшилися на 18,8%, в той час як ціни на АЗС у зазначених операторів в середньому зросли на 3%. При цьому, з початку 2012 року й по теперішній час курс долара США та курс євро у відношенні до гривні залишався стабільним.

Зазначені підприємства мають повідомили АМКУ про результати розгляду зобов'язань комітету у 15-денний строк.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/amku_zobovyazav_vismoh_naftotreyderiv_zniziti_tsini_na_a_95_1730454

Кожна четверта травма при педикюрі спричиняє інфекційне захворювання - дерматолог

Найбільше інфекційних ускладнень при отриманні косметичних послуг реєструється після манікюру та педикюру.

Про це УКРІНФОРМу повідомив головний дерматолог МОЗ України Олександр Літус.

"Найбільш травматичними косметичними послугами сьогодні є манікюр, педикюр, пірсинг, татуаж та чищення обличчя. Наприклад, на два відвідування манікюрного кабінету припадає одна травма, кожна 24-та травма супроводжується гнійниково-септичними інфекціями, а кожна четверта травма при педикюрі призводить до інфекційних захворювань", - зазначив О.Літус.

Він поінформував, що трохи менш небезпечними з інфекційної точки зору є перукарські послуги, накладання косметичних масок та інвазивні косметичні втручання.

На думку фахівця, зростання мережі закладів, які надають косметичні послуги, робить проблему інфекційної чистоти глобальною, тому їх споживачам слід ретельніше ставитися до їх вибору, оскільки це знизить ризик для здоров'я.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/kogna_chetverta_travma_pri_pedikyuri_sprichinyae__infektsiyne_zahvoryuvannya___dermatolog_1730498

Рух транспорту на Хрещатику перекрито до 7 липня

Рух транспорту на головній вулиці Києва - Хрещатику перекрито до 7 липня у зв'язку з проведенням чемпіонату Європи з футболу.

Про це УКРІНФОРМу повідомили в Управлінні ДАІ ГУ МВС України у м.Києві.

"З метою належної підготовки до відкриття фан-зони Євро-2012 та проведення цього заходу рух транспорту на Хрещатику перекрито з 00:00 28 травня до 1:00 7 липня від вул. Інститутської до вул. Богдана Хмельницького. Рухатися на цьому відрізку можуть лише спеціальні машини та акредитований транспорт ", - уточнили в УДАІ.

У відомстві нагадали, що з 25 травня по 7 липня заборонено паркування транспортних засобів на центральних вулицях міста:

вул. Б. Хмельницького від вул. Пушкінської до вул. Хрещатик;
 
вул. Прорізна від вул. Пушкінської до вул. Хрещатик;

вул. Городецького від вул. Заньковецької до вул. Хрещатик.

Крім того, передбачено, що під час проведення матчів Євро 11, 15, 19, 24 червня та 1 липня та упродовж трьох годин після їх закінчення буде повністю перекрито рух автотранспорту на таких ділянках: бульвар Лесі Українки від вул. Кутузова до вул. І.Кудрі в обох напрямках; вул. Червоноармійська від вул. І.Федорова до бульвару Т.Шевченка; вул. Жилянська від вул. Горького до вул. Шота Руставелі; вул. Саксаганського від вул. Горького до вул. Еспланадної.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у разі виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Працює також телефон для смс-повідомлень: (063) 9550900.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/ruh_transportu_na_hreshchatiku_perekrito_do_7_lipnya_1730262

понеділок, 28 травня 2012 р.

"Укрпошта" ввела в обіг присвячені Євро-2012 поштові марки

"Укрпошта" ввела в обіг для оплати послуг поштового зв'язку марки «Міста-господарі УЄФА ЄВРО 2012тм» та «Футбольні арени УЄФА ЄВРО 2012тм».

Зокрема, як повідомляє УКРІНФОРМ, продукція надрукована зчіпками з чотирьох марок «Львів», «Київ», «Харків», «Донецьк» та «Львів та «Арена Львів», «Київ. НСК «Олімпійський», «Харків. ОСК «Металіст», «Донецьк. «Донбас Арена».

Загальний тираж зчіпок з чотирьох марок - 400 тис. екземплярів. Номінал кожної марки - 4,80 грн. В УФ-променях на кожній марці світиться логотип «УЄФА ЄВРО 2012тм».

Марки надруковано на ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів» та є офіційно ліцензованою продукцією УЄФА.

Нагадаємо, 14 травня Укрпошта до Євро-2012 випустила марку із зображенням Кубка УЄФА.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/ukrposhta_vvela_v_obig_prisvyacheni_e_vro_2012_poshtovi_marki_1730261

До підготовки Євро-2012 залучали 9 тисяч безробітних

Під час підготовки до Євро-2012 Державна служби зайнятості залучила до відповідних робіт 9 тисяч безробітних.

Про це в інтерв'ю кореспондентові УКРІНФОРМу розповів директор ДЦЗ Петро Петрашко.

«Під час підготовки до Євро-2012 завдяки співпраці Державної служби зайнятості з роботодавцями, залученими до проекту,
було працевлаштовано майже 6,5 тис. безробітних, а 2,5 тис. брали участь у громадських роботах», - повідомив Петрашко.

За його словами, залучення безробітних до реалізації програм, які фінансуватимуться коштом бюджету, стане нормою після прийняття урядового законопроекту про зайнятість населення. «Законопроект передбачає залучення безробітних до виконання робіт під час реалізації проектів, що фінансуються за рахунок бюджету. На даний час такий механізм відсутній. У законопроекті передбачається, що Державна служба зайнятості буде укладати з роботодавцями угоди про працевлаштування безробітних у рамках реалізації таких проектів», - сказав директор ДЦЗ.

Повністю інтерв'ю директора Державного центру зайнятості Петра Петрашка читайте на сайті агентства.

Наталія Андрусенко, КИЇВ. 28 травня 2012 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1730236

Фільм "Любов" Міхаеля Ханеке в Каннах отримав Золоту пальмову гілку

Головний приз Каннського кінофестивалю - Золоту пальмову гілку - отримала кінострічка "Любов" австрійського режисера Міхаеля Ханеке.

Фільм розповідає про стосунки літнього подружжя. Головну роль виконує Жан-Луї Трентіньян, який грає чоловіка, відданого вмираючій дружині, повідомляє Бі-бі-сі.

Три роки тому Ханеке також став лауреатом головної премії Каннського фестивалю за фільм "Біла стрічка".

Ханеке є відомим режисером і сценаристом, має безліч престижних кінематографічних нагород. Окрім кіно, працює на телебаченні і в театрі.

Раніше на Каннському кінофестивалі художня стрічка Сергія Лозніци "В тумані" отримала нагороду журі Міжнародної асоціації кінокритиків Каннського кінофестивалю. Цей фільм є продуктом спільного виробництва України, Росії, Білорусі, Латвії, Німеччини і Нідерландів.

www.ukrinform.ua/ukr/news/film_lyubov_mihaelya_haneke_v_kannah_otrimav_zolotu_palmovu_gilku_1730191

Google стає одним із головних борців проти піратів Інтернету

Компанія Google спростила захист правовласників від піратської продукції, яку знаходить пошукова система в Інтернеті, - спеціальний розділ із відповідного змісту інформацією відкрито на сайті "Звіти про роботу сервісів Google". "Ми вважаємо, що відвертість має вирішальне значення для майбутнього інтернету", - зазначили в Google з приводу створення цього ресурсу.

Менеджмент Google також зазначає, що порушення авторських прав є найпопулярнішою причиною, через яку від компанії вимагають видалити з пошукової видачі ті або інші посилання. Компанія щонеділі отримує близько 250 тисяч скарг на піратські посилання. Це вже більше, ніж було за весь 2009 рік, зазначає Google.

Минулого місяця IT-гігант отримав майже 1,2 мільйона подібних запитів, від імені понад 1000 власників авторських прав. У запитах потрібно було видалити посилання більш ніж 24 тисяч сайтів.

Хоча боротьба з онлайн-піратством є важливою для компанії - актуальне питання збереження балансу між інтересами правовласників, користувачів і самих пошукових корпорацій, резюмує Google.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/google_stae__odnim_iz_golovnih_bortsiv_proti_pirativ_internetu_1730184

Музей історії Києва відкрився у будівлі на "Театральній"

Співробітники Музею історії Києва отримали символічні ключі від будівлі на Б.Хмельницького,7, над станцією метро "Театральна".

Музей було урочисто відкрито главою Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим у неділю, 27 травня, повідомляє УКРІНФОРМ.

Тепер у Музея історії Києва, який після виселення із Кловського палацу 8 років тому був бездомним, з'явилося власне приміщення. Правда, у ньому не помістяться усі 250 тисяч цінностей музею, які тимчасово зберігалися в Українському домі, тому експозицію періодично планують змінитювати.

"Поки що буде відкрито тільки одну експозицію. Але через деякий час, як тільки все перевеземо і змонтуємо, ми відкриємося повністю", - зазначає заступник директора музею Анатолій Збанацький.

В цю неділю музей зможуть відвідати всі бажаючі безплатно після 15.00, а з понеділка він закриється на кілька тижнів. Після вхід коштуватиме 20-30 грн.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/muzey_istoriii_kie_va_vidkrivsya_u_primishchenni_na_teatralniy_1730163

В Україні 50% дітей не розказують батькам про свої проблеми

Половина українських дітей мало спілкується зі своїми батьками і вважає за краще не ділитися з ними своїми проблемами.

Про це свідчить соціологічне опитування, проведене Українським інститутом соціальних досліджень імені О.Яременка, повідомляє ZN.UA.

"50% заявили, що спілкуються з батьками мало, причому у вихідні дні набагато менше, ніж у будні. З чого можна зробити висновок, що основною своєю функцією батьки бачать не стільки виховну (про що дитина думає, чим живе, з ким спілкується і як витрачає гроші), скільки контролюючу (де був, яку оцінку отримав тощо)", - зазначається в результатах опитування.

За словами дітей, 20% батьків не знають, де вони бувають після уроків, а понад 30% не знають правди про оцінки. Простежується тенденція: чим старша дитина, тим менше батькам відомо про неї.

На запитання "Чи знають батьки про те, які проблеми тебе хвилюють?" понад 50% дітей відповіли: "Знають або погано, або не знають зовсім". Єдине, що батьки добре знають про свою дитину, це про її здоров’я - про це говорять понад 90% дітей. При цьому лише 50% дітей називають спорт та активні заняття своїм основним хобі.

Найменш реалізоване, на думку дітей, їхнє право бути почутими. Варіант відповіді "Моя думка нікого не цікавить" обрали 15%. При цьому відсоток дітей, які обрали таку відповідь, вищий у школі (до 20%), ніж у сім’ї (що старша дитина, то менше до неї прислухаються). Попри це, довіра до батьківського слова найвища: майже 90% дітей найнадійнішим джерелом інформації вважають батьків. Газетам довіряють 76% дітей.

Майже 40% дітей критично оцінюють матеріальне становище своєї сім’ї. З цього погляду 30% узагалі не хотіли б жити так, як живуть їхні батьки. Зате духовно успадковувати приклад батьків готові 75% дітей. Батьки ж оцінюють матеріальне становище й стосунки в сім’ї вдвічі вище, ніж їхні діти.

Опитування дітей віком від 10 до 17 років, а також батьків та експертів, які працюють із дітьми, проводилося з 15 по 30 квітня 2012 року на замовлення уповноваженого президента України з прав дитини Українським інститутом соціальних досліджень імені О.Яременка за технічної підтримки БФ "Розвиток України" та представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Було опитано 4083 дітей.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/v_ukraiini_50_ditey_ne_rozkazuyut_batkam_pro_svoii_problemi_1730157

Британці готові витратити на ювілей Єлизавети II 800 млн фунтів

Жителі Великої Британії витратять понад 800 мільйонів фунтів стерлінгів на святкування "діамантового" ювілею королеви Єлизавети II і влаштують 9,5 тисячі вуличних вечірок на честь цієї події - вдвічі більше, ніж на честь минулорічного королівського весілля принца Уїльяма.

Популярний британський інтернет-портал, присвячений фінансовим послугам та споживчим витратам, moneysupermarket.com провів дослідження, згідно з яким жителі країни готові витратити понад 800 мільйонів фунтів на різні товари з ювілейною символікою, а також на їжу та напої для святкування 60-річчя царювання Єлизавети II.

У середньому кожний із тих, хто має намір відзначати цю подію, готовий витратити близько 40 фунтів.

Святкування "діамантового" ювілею триватимуть у Великій Британії чотири дні - з 2 по 5 червня.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/britantsi_gotovi_vitratiti_na_yuviley_e_lizaveti_ii_800_mln_funtiv_1730178

пʼятницю, 25 травня 2012 р.

Третині абітурієнтів не вдасться подолати збільшений прохідний бал до вишів - Гриневич

Близько 30% абітурієнтів можуть не подолати прохідний бал із профільних предметів до вищих навчальних закладів, оскільки його було збільшено до 140, а подекуди й 160 балів.

Таку думку в коментарі кореспондентові УКРІНФОРМу висловила координатор руху "Суспільство знань" Лілія Гриневич.
"Умовами прийому до вищих навчальних закладів визначено прохідний пороговий бал - 124, а для профільних предметів - 140.

Це призведе до того, що якась кількість дітей не зможе вступити. Наприклад, 124 бали не набирають орієнтовно 11-12% абітурієнтів, а от вже 140 - як правило до 30%. Тому, без сумніву, збільшення прохідного балу звузить можливість вступу абітурієнтів з такими низькими балами", - сказала Гриневич.

Однак вона констатувала, що вищі навчальні заклади мають право самостійно встановлювати прохідний бал, піднімаючи таким чином планку для своїх абітурієнтів. "Нині система оцінювання є рейтинговою, а це означає, що коли ви маєте 180 балів, то усі, хто має нижчу відмітку, відповідно знаходяться на нижчій від вас позиції. Тож, якщо прохідний бал піднімають, певний відсоток абітурієнтів відсікається від можливості вступити", - пояснила Гриневич.

Вона зауважила, що вступна кампанія 2012 року передбачає ряд інших нюансів, якими тим чи іншим чином можна маніпулювати. Це зокрема, на її думку, додаткові бали за навчання на підготовчих курсах, доступ до яких є обмеженим для абітурієнтів із сільської місцевості.

Ірина Бакай, КИЇВ. 25 травня 2012 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1729873

Журналісти на Євро-2012 їздитимуть в "Хюндаях" безкоштовно

Представники засобів масової інформації, які отримали від УЄФА акредитації на Євро-2012, їздитимуть у швидкісних поїздах "Хюндай" під час турніру безкоштовно.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури України Борис Колесніков, передає Інформаційний центр "Україна-2012".

"На період Євро-2012 всі акредитовані журналісти, які реєструвалися через сайт УЄФА, зможуть скористатися послугами швидкісних поїздів безкоштовно", - сказав він на брифінгу в першому поїзді "Хюндай", який що вирушив у проморейс до Львова у п'ятницю.

За словами Бориса Колеснікова, для представників ЗМІ безкоштовні квитки передбачено у вагони другого класу.

Замовити квитки на "Хюндаї" журналісти зможуть у прес-центрах на всіх стадіонах Євро-2012 через спеціальні пристрої за допомогою акредитаційної картки, повідомив віце-прем'єр-міністр.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/gurnalisti_na_e_vro_2012_iizditimut_ v_hyundayah_bezkoshtovno_1729890

Гайтана вийшла у фінал Євробачення

Співачка Гайтана, яка представляє Україну на "Євробаченні-2012", вийшла у фінал міжнародного пісенного конкурсу.

Як повідомляє прес-служба Першого національного телеканалу, який проводить пряму трансляцію Євробачення, Гайтана виступила 24 травня у другому півфіналі під номером 7 з піснею "Be My Guest".

"Українська представниця, співачка Гайтана, яка виконувала свій барвистий 3D номер, за результатами голосування пройшла у фінал", - відзначається у повідомленні.

Усього у другому півфіналі свої пісні виконали 18 учасників, 10 з них у результаті пройшли у фінал, який відбудеться 26 травня.

У ньому, крім Гайтани, візьмуть участь Лорін (Швеція) з композицією "Euphoria", Туджі (Норвегія) з піснею "Stay", Курт Каллея (Мальта) з піснею "This Is The Night", Джан Бономо (Туреччина) з піснею "Love Me Back", Отт Лепланд (Естонія) з композицією "Kuula", Донні Монтелл (Литва) з композицією "Love Is Blind", Каліопі (Македонія) з піснею "Црно і бело", Желько Йоксимович (Сербія) з піснею "Ніе убав Ствар" і "MayaSar" (Боснія і Герцеговина) з композицією "Korake Ti Znam".

Нагадаємо, у першому півфіналі перемогли Ісландія, Угорщина, Албанія, Румунія, Кіпр, Греція, Росія, Ірландія, Молдова і Данія.

У фіналі Євробачення, крім тих, хто переміг у півфіналах, братимуть участь представники Великої Британії, Німеччини, Іспанії, Італії, Франції і Азербайджану.

Нагадаємо, 18 лютого Гайтана стала переможцем національного відбору "Євробачення-2012".
На "Євробаченні-2011", що відбулося 10-14 травня 2011 року в Дюссельдорфі (Німеччина), представниця України Міка Ньютон посіла 4-е місце.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/gaytana_viyshla_u_final_e_vrobachennya_1729793