понеділок, 30 квітня 2012 р.

Київ б'є історичні рекорди температури

У Києві з 27 квітня щодня б'ються історичні рекорди середньодобової та максимальної температури повітря для кінця квітня.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія МНС України.

"У неділю температура вночі не опустилась нижче 17,7 градуса, що аж на 3 градуса вище попередньої найтеплішої
ночі, яка була у 1957 році", - йдеться у повідомленні.

На 15 годину дня температура піднялась до 29,4 градуса і перевищила попередній рекорд 2009 року на 2,2 градуса.

"Зважаючи на прогнози Українського гідрометцентру, у найближчі дні перевищення температурних рекордів в Україні продовжиться, що є черговим свідченням глобального потепління", - прокоментував ситуацію Директор ЦГО Олександр Косовець.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/kiiiv_be__istorichni_rekordi_1724075

Алея сакур у київському парку Кіото потрапила у Книгу рекордів

Алея сакур у київському парку Кіото, 987,45 м завдовжки, занесена у Книгу рекордів України.

Про це повідомляється на офіційному сайті Київської міської держадміністрації.

"У відновленому парку на знак дружби між Києвом і культурною столицею Японії - Кіото - вперше розцвіли дерева сакур. За цих півроку парк Кіото став улюбленим місцем відпочинку жителів Деснянського району, зокрема, житлового масиву Лісовий", - відзначив на церемонії фіксації рекорду найдовшої алеї сакур перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Він відзначив, що парк багато років знаходився у занедбаному стані. "Олександр Попов (голова КМДА - Ред.) вирішив відродити парк Кіото. У досить короткі терміни, завдяки злагодженій роботі співробітників районної держадміністрації, "Київзеленбуду" та інших профільних фахівців нам удалося створити справжню японську оазу", - додав О.Мазурчак.

Зараз сакурова алея у парку Кіото налічує більш як 360 дерев, це голландські саджанці, подаровані Києву японською компанією.

За словами О.Мазурчака, висадка алеї сакур - перший етап у процесі оновлення парку. У подальших планах - благоустрій території, заміна лавок, створення японських садів і ландшафтних куточків.

У цілому цього року міська влада планує реконструювати 130 парків і скверів.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/aleya_sakur_u_kiiivskomu_parku_kioto_potrapila_u_knigu_rekordiv_ukraiini_1724045

неділю, 29 квітня 2012 р.

Влада обіцяє 2 мільйони за інформацію про дніпропетровських терористів

Влада Дніпропетровської області гарантує два мільйони гривень винагороди за інформацію, що допоможе розслідувати теракт у Дніпропетровську.
Про це заявив Президент України Віктор Янукович у Дніпропетровську, де під його керівництвом завершилося засідання координаційного штабу з безпеки.
«Зараз прийнято рішення, і про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул і голова облради (Євген Удод – авт.), про те, що місцева влада прийняла рішення про винагороду в 2 мільйони гривень, яка буде надана і допоможе слідству в розкритті цього злочину», - зазначив В.Янукович.
Він додав, що коло версій теракту звужується, і на сьогодні слідство вже просунулося за деякими напрямками. Президент відзначив, що до оперативної групи з розслідування вибухів залучено кращих фахівців, які співпрацюють зі своїми закордонними колегами.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, 27 квітня у Дніпропетровську прогриміла серія вибухів, у результаті яких 29 осіб зазнали травм, 9 з них - діти. За фактом вибухів порушено кримінальну справу за статтею 258 ККУ (терористичний акт).
Людмила Блик, ДНІПРОПЕТРОВСЬК. 28 квітня 2012 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/vlada_obitsyae__2_milyoni_za_informatsiyu_pro_dnipropetrovskih_teroristiv_1723919

СБУ просить у громадян допомоги в розшуку організаторів теракту

Служба безпеки України просить у громадян допомоги в розшуку злочинців, які вчинили чотири теракти у Дніпропетровську.
"Громадян, які володіють будь-якою інформацією щодо обставин вибухів та осіб, причетних до скоєння злочину, просимо повідомити УСБУ у Дніпропетровській області за телефонами «гарячої лінії»: (056)-744-85-19 begin_of_the_skype_highlighting            (056)-744-85-19      end_of_the_skype_highlighting, (056)-791-93-78 begin_of_the_skype_highlighting            (056)-791-93-78      end_of_the_skype_highlighting, органи міліції - 102 або у інший спосіб", - йдеться у повідомленні прес-центру СБУ, переданому УКРІНФОРМу.
Спецслужба запевняє, що гарантує конфіденційність.
Як повідомляло агентство, 27 квітня у Дніпропетровську пролунало чотири вибухи, внаслідок яких постраждало 29 осіб.
Слідчими СБУ розслідується кримінальна справа, порушена прокуратурою Дніпропетровської області за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/sbu_prosit_u_gromadyan_dopomogi_v_rozshuku_organizatoriv_teraktu_1723819

У Києві не заборонено проведення масових заходів

У Києві не заборонено проводити масові заходи у святкові дні.
Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю (ВЗГ) ГУ МВС України у м.Києві.
"Заборони на проведення масових акцій, як у Дніпропетровську, у столиці немає", - сказав агентству заступник начальника ВЗГ Володимир Дмитренко.
За його словами, ряд організацій планують провести свої зібрання 1 травня і уже подали відповідні заявки.
Представник столичної міліції зазначив, що охорона громадського порядку у святкові дні забезпечуватиметься у рамках посиленого режиму несення служби, на який перейшли правоохоронці з огляду на теракт у Дніпропетровську.
"Кількість патрулів та їх розстановка не міняються, але міліція активніше проводитиме цільові оперативні заходи", - уточнив Дмитренко.
Він пояснив, що особовий склад орієнтований, зокрема, на виявлення підозрілих предметів, особливо у громадських місцях, осіб, які "крутяться біля урн" тощо.
"У свою чергу ми просимо громадян бути пильними і негайно повідомляти про предмети чи людей, які викликають підозру", - заявив Дмитренко.
Як повідомляло агентство, у Дніпропетровську у зв'язку з вибухами тимчасово заборонено проведення усіх масових заходів з 27 квітня по 2 травня.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_kie_vi_ne_zaboroneno_provedennya_masovih_zahodiv_1723848

Україна повинна заспокоїти тих, хто збирається на УЄФА.Євро-2012 - Віталій Кличко

Україна повинна дати чітку відповідь, хто винен у тому, що сталося у Дніпропетровську 27 квітня, і заспокоїти уболівальників, які мають намір приїхати до нас на Чемпіонат Європи з футболу.

Про це заявив лідер партії "Український демократичний альянс за реформи ("УДАР") Віталій Кличко у п'ятницю, 27 квітня, в ефірі програми "Шустер Live".

"Я думаю, що на сьогодні ми повинні дати чітку відповідь всім українцям, що ж насправді сталося, всім тим, хто найближчим часом має намір приїхати в Україну, і заспокоїти їх", - підкреслив Віталій Кличко.

За його словами, йому цього дня телефонували з Німеччини. Там масово здають квитки, і люди, які мають намір приїхати в Україну, занепокоєні. "Якщо ситуація розпалюватиметься, і найближчим часом ми не отримаємо чіткої відповіді, що ж насправді сталося, хто винен у цих подіях, то ми можемо опинитися не в дуже хорошій ситуації", - зазначив В.Кличко. Він розказав, що був у Дніпропетровську за кілька хвилин до першого вибуху. "По дорозі у Запоріжжя я отримав повідомлення, яке шокувало практично всіх, тим більше, напередодні Чемпіонату Європи, напередодні тих подій, коли спорт повинен стати візитною карткою України", - сказав В.Кличко.

Валентина Пащенко, КИЇВ. 28 квітня 2012 року.http://www.ukrinform.ua/ukr/news/ukraiina_povinna_zaspokoiiti_tih_hto_zbirae_tsya_na_ue_fae_vro_2012___vitaliy_klichko_1723854

суботу, 28 квітня 2012 р.

Discovery Channel покаже фільм про євроарени України

Discovery Networks у Центральній і Східній Європі, на Близькому Сході і в Африці (CEEMEA) покаже програму про підготовку України до Євро-2012. Підрозділ медіакомпанії Discovery Communications розробив креативну маркетингову кампанію до чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Про це повідомляє прес-служба каналу, передає Інформаційний центр "Україна 2012".

"Мета кампанії - утримати глядачів Discovery Channel біля екранів у дні європейської футбольної першості, пропонуючи їм хіти каналу до, після і між футбольними матчами. Discovery Channel вибрав стратегію - не "замість футболу", а "разом з футболом", - говориться у повідомленні.

До участі у промокампанії червневого ефіру Discovery Channel запросили одного з тренерів української збірної Юрія Калітвінцева, який візьме участь в зйомках проморолика та інших маркетингових, PR активностях каналу.

Discovery Channel також покаже програму, зняту в Україні і Польщі "Спортивні арени Євро-2012". Глядачі побачать, яку роботу довелося виконати будівельникам, дизайнерам, інженерам і іншим фахівцям.

Крім того, в ефірі телеканалу пройде масштабний конкурс, переможець якого зможе виграти поїздку до Франції - саме у цій країні проходить наступний чемпіонат Європи у 2016 році.

У Центральній і Східній Європі, на Близькому Сході і в Африці віщають 10 каналів з портфоліо Discovery, які транслюють свої програми 17 мовами і охоплюють 141 мільйон підписчиків з 105 країн.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1723798

Українці виявилися більш креативними у роботі, ніж росіяни - дослідження

Понад 60% українців вважають свою роботу креативною, тоді як менше половини росіян змогли відповісти на запитання про креативність своєї роботи ствердно.

Про це свідчать результати дослідження міжнародного кадрового порталу hh.ua, повідомляє korrespondent.net.

Так, пояснили кадровики, на запитання “Чи вважаєте Ви свою роботу креативною?" ствердно відповіли 61% опитаних. Характерно, що у Росії, наприклад, за даними аналогічного дослідження, цей показник становить 47%.

Найбільш креативна робота у жителів Харківської (71%), Рівненської (67%), Одеської (62%), Київської областей (61%), а також у жителів столиці (62%) і АР Крим (68%).

Фахівці з'ясували, що для отримання креативних ідей респонденти "використовують" мозковий штурм і логічні роздуми, але досить часто просто чекають "осяяння".

Водночас, на думку респондентів, для того, щоб бути успішним творчим працівником, необхідно мати гнучкість мислення (56%), винахідливість (44%), талант (35%) і високий рівень внутрішньої мотивації (32%) і непогано при цьому мати високий рівень компетенцій і освіти (23%).

Дослідження hh.ua також показало, що більшість опитаних до креативних завдань керівництва ставляться з радістю (47%) або нейтрально (30%), але іноді (у 6% випадків) нові завдання можуть дуже налякати.

У свою чергу найбільш популярними видами заохочення від керівництва за "креатив" є словесні похвали (43%), іноді премії (12%), рідко підвищення заробітної плати (7%) і ще рідше підвищення по службі (4%).

Креативна робота понад чверті респондентів (27%) так і залишається без позитивної оцінки.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1723786

Інтернет врятує від старечого недоумства

Інтернет може стати панацеєю від старечого недоумства і раннього старіння, виявили учені із США.

Як інформує сайт likar.info, дослідники з Каліфорнійського університету провели експеримент за участю літніх людей, яких розділили на дві групи. Протягом місяця одна група учасників мала читати книги, а друга - освоювати віртуальний простір. В ході експерименту лікарі спостерігали за добровольцями і знімали показники електроенцефалограм.

Виявлено, що робота в інтернеті стимулює роботу ділянок мозку, які відповідають за пам'ять, мову, зір, уяву, краще, ніж читання книг. Активізація роботи мозку уповільнює негативні процеси, що пов'язані із старінням.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1723787

Всі професії важливі, однак панночки звертають підвищену увагу тільки на деякі з них

Не секрет, що жінка, познайомившись з чоловіком, намагається дізнатися про нього якомога більше. Деякі його особливості відразу чітко дають жінці уявлення про нього. Серед таких особливостей - професія чоловіка. Щоправда, жінки досі не можуть позбутися застарілих стереотипів щодо того, чим займаються чоловіки. На жаль, з цим важко щось зробити. Але знаючи такий нюанс, можна під час побачення або підкреслити свою професію, або ретельно її приховати.

Найкращі професії чоловіка в розумінні жінки:

Вчитель - чоловік, який уміє навчати, не може не бути розумним, освіченим, терплячим, здатним зрозуміти іншу людину. До того ж влітку в нього велика відпустка, що важливо для сімейного життя.

Зубний лікар: жінка може сприймати побачення з таким чоловіком як відвідання дантиста без мерзенного дзижчання бормашини. Разом з тим, більшість чоловіків-стоматологів ведуть спокійне, розмірене життя - не те що хірурги і травматологи, яким часто доводиться зриватися вночі або у вихідні на операцію. До того ж зубний лікар через постійний страх пацієнтів просто змушений виробляти в собі терплячість і виваженість. Хіба це може не сподобатися жінці?

Письменник-прозаїк - творча, експресивна і влюблива особистість, чоловік цієї професії дуже чутливий і допитливий. Крім того, він довго пропадає в кабінеті над своїми романами, залишаючи жінці багато часу, щоб зайнятися собою.

Інженер, як правило, добре підкований у математиці і точних науках, такий чоловік зазвичай відповідальний, розумний і відданий своїй справі. Щоправда, у нього бувають божевільні дні здачі об'єкта або якогось технічного проекту, але це рано чи пізно проходить...

Лікар-психіатр - це добра людина, яка має гарну інтуїцію. Ну а про почуття він взагалі говорить професійно.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/vsi_profesiii_vaglivi_odnak_pannochki_zvertayut_pidvishchenu_uvagu_tilki_na_deyaki_z_nih_1723797

Samsung випередив Nokia із продажів мобільників

Згідно з опублікованими даними продажів за перший квартал цього року, південнокорейська корпорація Samsung вперше оспорила лідерство свого фінського конкурента Nokia, продавши чверть усіх стільникових телефонів у світі за звітний період, повідомляє Бі-Бі-Сі.

На думку аналітиків, успіх серії смартфонів Galaxy став причиною того, що корейська компанія продала 93,5 млн. апаратів, що майже на 13 млн. більше, ніж у займаючого перший рядок упродовж 14 років гіганта з Фінляндії.

Віце-президент Samsung Роберт Лі висловив упевненість, що мобільний сектор компанії зростатиме за рахунок нової моделі, продажі якої мають розпочатися в травні. Прибуток південнокорейської корпорації через зростаючий попит на смартфони за той же період зріс на 81% у порівнянні з останніми трьома місяцями 2011 року. Експерти вважають, що посилення конкуренції на ринку мобільників може змусити виробників уже найближчим часом знизити ціни на свої пристрої.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/samsung_viperediv_nokia_iz_prodagiv_mobilnikiv_1723806

Думку дітей про сигарети використовували в антитютюновій рекламі

У Великій Британії Центр дослідження раку зняв рекламний ролик на підтримку ідеї про скасування брендингу на сигаретних пачках, у якому діти розповідають, як їм подобаються сигаретні пачки.

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на портал The Drum.

У ролику діти розповідають про пачки сигарет, кажучи, що вони "їх улюбленого кольору", "виділяються у натовпі", що у них "прикольний дизайн", а один з дітей говорить, що з пачкою "було б здорово грати, тому що коли на неї дивишся, почуваєш себе майже щасливим". При цьому спочатку глядач не бачить, про що йдеться.

У кінці ролика видно, що діти тримають у руках різноколірні пачки сигарет, серед яких можна розглянути бренди Marlboro і Pall Mall. Рекламна кампанія виходить із слоганом "Видалення брендингу з сигарет нікого не змусить припинити палити, але у дітей стане на одну причину менше, щоб почати".

Нагадаємо, раніше у Великій Британії почалася акція щодо скасування брендингу на пачках сигарет, яка триває до 10 червня. Згідно із законопроектом, пачки усіх тютюнових брендів продаватимуться в однакових упаковках.

На сигаретних пачках буде лише попереджувальний напис про шкоду куріння та ілюстрації його наслідків.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/dumku_ditey_pro_sigareti_vikoristovuvali_v_antityutyunoviy_reklami_1723799

В Ахметова з'явиться свій онлайн-кінотеатр

"Медіа Група Україна" (канали "Україна" і "Футбол"), яка входить у СКМ Ріната Ахметова, створить онлайн-кінотеатр, де транслюватимуть кіно- і телефільми, а також матчі Євро-2012.

Про це пише "Коммерсант-Украина".
Для запуску інтернет-сервісу з ліцензійним відеоконтентом "МГУ" створила дочірню компанію Digital Screens. У тестовому режимі проект почне працювати в травні, а повноцінний запуск відбудеться восени.

Про запуск такого проекту думали також у групах StarLightMedia (телеканали СТБ, ICTV, "Новий канал", М1 та інші) й "1+1", однак через високий рівень піратства вирішили, що це дуже ризиковано.

Зараз чи не єдиним ресурсом з платним відеоконтентом в Україні є сайт megogo.net, запущений минулої осені. Як розповів керівник проекту Петро Антропов, у березні відвідуваність ресурсу становила близько 4,5 млн осіб. Зараз за перегляд окремих фільмів ресурс стягує плату - 10 грн за перегляд.

Нагадаємо, в СКМ Ріната Ахметова входять компанії "Метінвест" і ДТЕК, Перший український міжнародний банк і "Ренесанс-Капітал", телекомунікаційна група Vega, "Медіа Група Україна", видавничий холдинг "Сьогодні Мультимедіа", "ЕСТА Холдинг" (нерухомість), "Український рітейл" (роздрібна торгівля), UMG (видобуток глин), "Паралель" (оператор ринку нафтопродуктів), Harveast (сільське господарство), машинобудівний холдинг "Гірничі машини" та ряд інших.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1723801

пʼятницю, 27 квітня 2012 р.

УЄФА.Євро-2012 поповнить бюджет мінімум на 5 млн грн - податкова

Орендодавці можуть сплатити до бюджету майже 5 млн. гривень під час УЄФА.Євро-2012.
Про це повідомляється на офіційному сайті Державної податкової служби України.

"Під час проведення Чемпіонату Європи з футболу орендодавці можуть сплатити до бюджету майже 5 млн. гривень. Саме таку суму надходжень до бюджету чекають від цієї категорії платників у податковій", - йдеться у повідомленні.

Розрахунки зроблені на основі середньої вартості житла, що пропонується в оренду. "Вартість житла у Києві становить 1100 грн., Донецьку - 450 грн., Львові - 350 грн., Харкові - 360 грн. Кількість футбольних уболівальників та туристів на цей період становитиме понад 200 тис. осіб, а значить - значна частина із них орендуватиме житло", - зазначає прес-служба ДПС.

Усього станом на 1 січня поточного року зареєстровано понад 85 тисяч осіб, які здійснювали діяльність у сфері готельного бізнесу або надавали в оренду нерухоме майно. Із них 52 тис. - фізичні особи-підприємці і 33 тис. - громадяни, до бюджету сплачено понад 44 млн. грн.

У ДПС також зазначили, що протягом першого кварталу поточного року зареєстровано більш як 22 тисячі громадян, які отримували доходи від надання в оренду нерухомого майна. Вони сплатили до бюджету майже 16 млн. гривень податку.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1723337

Facebook відкрила розділ з безкоштовними антивірусами

Соціальна мережа Facebook відкрила спеціальний розділ, в якому користувачі можуть скачати безкоштовні антивірусні засоби з піврічною ліцензією.

Про це повідомляється у блозі з безпеки Facebook.

Усього на сайті представлено п'ять антивірусів: McAfee Internet Security, Microsoft Security Essentials (обидві - для Windows), Norton AntiVirus (версії для Windows і Mac OS X),Sophos
Anti-Virus (версія для Mac OS X) та Trend Micro internet security (для Windows і Mac OS X). Користувач може обрати для завантаження один із додатків, після чого інші стануть йому недоступними.
 

Пропозиція стала можливою завдяки співробітництву Facebook з великими виробниками антивірусів. Також досягнуті домовленості дадуть змогу соціальній мережі перевіряти, чи немає посилань, опублікованих користувачами, у базах шкідливих ресурсів компаній-партнерів. При переході за "поганим" посиланнямFacebook показуватиме відповідне попередження.

Крім цього, спеціалісти компаній публікуватимуть повчальні матеріали у блозі з безпеки Facebook.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/facebook_vidkrila_rozdil_z_bezkoshtovnimi_antivirusami_1723381

У дні проведення матчів Євро-2012 комунальний транспорт Києва працюватиме цілодобово

У дні проведення матчів Євро-2012 комунальний транспорт Києва працюватиме цілодобово.

Про це у п'ятницю на прес-конференції заявив перший заступник начальника Головного управління транспорту і зв'язку КМДА Іван Шпилевий, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Комунальний транспорт столиці в дні проведення матчів Євро-2012 працюватиме в цілодобовому режимі", - сказав він.

Невелике виключення в режимі роботи, за словами Шпилевого, буде зроблене для метро: "Виходячи з вимог безпеки пасажирів метрополітен у Києві в ці дні буде вночі закриватися на технологічну перерву на 2,5 години".

Чиновник додав, що для уболівальників, у яких є квитки на матч, проїзд у комунальному транспорті буде безкоштовним. "У день матчу їм можна буде їздити безкоштовно протягом всього дня матчу плюс 12 годин наступного дня", - додав Шпилевий.

Для власників квитків на матчі Євро, також буде організовано безкоштовний трансфер з аеропорту Бориспіль до ст. метро Бориспільська.

У Німеччині складено рейтинг найнадійніших автомобілів

Німецький клуб автомобілістів ADAC, що нараховує понад 15 мільйонів членів, склав щорічний рейтинг надійності автомобілів. Рейтинг грунтується на аналізі 230 тисяч випадків поломок у 2011 році. Вперше за час складання даного рейтингу найнадійнішими у всіх шести класах визнано автомобілі німецьких марок, у тому числі вироблені за межами Німеччини.

Серед автомобілів середнього класу до десятки лідерів потрапили лише німецькі машини. Перше місце дісталося Audi A5. Далі з невеликим відставанням йдуть Audi Q5 і BMX X3. Колишні безперечні лідери, такі, як Toyota Avensis і Mazda 6, цього року десятку найнадійніших моделей не увійшли.

Серед автомобілів бізнес-класу лідирує Audi A6. Друге і третє місця посіли відповідно BMW 5 серії та Mercedes E-класа. Список автомобілів малого класу очолює BMW Mini, за яким слідують Mitsubishi Colt, Opel Meriva і Dacia Sandero.

На думку фахівців ADAC, німецькі автомобілі досягли настільки вражаючих результатів завдяки багатомільярдним інвестиціям автовиробників Німеччини до програм із забезпечення високих стандартів якості.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1723385

Львів заборонив використовувати комуністичну та нацистську символіку

Заборону на використання комуністичної та нацистської символіки на території Львова прийняли депутати міськради.

Про це повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

«Питання, ініційоване свободівцем Юрієм Михальчишиним, було винесене на порядок денний сесії як додаткове, проте, зважаючи на важливість проблеми, депутати розглянули його першим»,- зазначили у прес-службі міськради.

Заборона торкнулась також використання символіки неіснуючої держави СРСР. Її, як і нацистську та комуністичну, відтепер не дозволяється встановлювати на будівлях держустанов та комунальних підприємств Львова, а також використовувати під час проведення масових заходів.

Аналогічна ухвала приймалась міськрадою і в минулому році. Проте рішення було опротестоване прокуратурою і оскаржене у суді. Тоді залишилась у силі заборона на використання нацистської символіки. Натомість було оскаржене вето на комуністичну і символіку СРСР.

Нінель Кисілевська, ЛЬВІВ.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1723375

Складено список найдорожчих для оренди островів

Найдорожчим приватним островом є острів Пті Сент Вінсент (Petit St Vincent) у Карибському морі, згідно з рейтингом найдорожчих приватних островів, які можна орендувати, британської газети The Telegraph.

Оренда цього острова обійдеться у 263,337 тисячі фунтів стерлінгів (426,1 тисячі доларів) на тиждень. Площа горбистого острова становить 46,5 гектара. Він є частиною держави Сент-Вінсент та Гренадіни.


Тиждень помешкання на ньому коштуватиме 232,661 тисячі фунтів стерлінгів (376,5 тисячі доларів). На третьому рядку розташувався острів Муша Кей на Багамах, що пропонується за 164,653 тисячі фунтів стерлінгів на тиждень (266,4 тисячі доларів), на четвертій - Гуана у складі Британських Віргинських островів (85,961 тисячі фунтів стерлінгів або 139,1 тисячі доларів на тиждень). Замикає п'ятірку лідерів острів Тагамого в Іспанії, який можна орендувати на тиждень за 82,479 тисячі фунтів стерлінгів (133,5 тисячі доларів).

Група невідомих заважала презентації фільму про "матч смерті"

Група невідомих у четвер зробила спробу перешкодити презентаційному показу художнього фільму "Матч" у столичному кінотеатрі "Україна". Міліція за підозрою в порушені громадського порядку затримала 20 осіб.

Про це повідомив ВЗГ ГУМВС України в Києві.

"Сьогодні близько 18:00 спецлінією "102" до чергової частини ГУМВС України в м.Києві надійшов виклик, що в кінотеатрі "Україна" на вул. Городецького, 5 група невідомих осіб порушує громадський порядок... Попередньо встановлено, що під час презентаційного показу художнього фільму "Матч" до приміщення кінотеатру увірвалося близько 30 невідомих осіб, які почали перешкоджати проведенню заходу, порушували громадський порядок. На прохання працівників та охоронців закладу припинити протиправні дії та залишити будівлю непрохані візитери не реагували", - йдеться у повідомленні.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Правоохоронці оглядають місце події, опитують свідків та очевидців. Розпочато досудове слідство, з'ясовуються мотиви та обставини скоєного.

Як повідомлялося, исторична драма російського режисера Андрія Малюкова "Матч" (2012) - фільм про "матч смерті" між радянськими футболістами та збірною зенитників-люфтваффе в окупованому Києві влітку 1942 року. Представники деяких політсил України виступали із закликами заборонити показ цієї картини.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1723360

четвер, 26 квітня 2012 р.

26-а річниця Чорнобильської катастрофи. Пам`ятаємо, дякуємо, шануємо…

У цей день кажуть «Україна відзначає»… Хоч доречніше було б – «Україна поминає», «вшановує», «сумує».  Як-не-як, йдеться про катастрофу щонайменше материкового масштабу. Аварії на Чорнобильській АЕС – 26 років.

Укрінформ, як твердять його працівники, жодного року про цю дату не забував – вшановував колег-журналістів, котрі в силу різних обставин стали ліквідаторами Чорнобильської катастрофи. Вповні одержали «дозу» гіркоти, розпачу, безсилля й страху перед невидимим радіоактивним убивцею. Виконуючи при цьому нехитру й водночас нелегку роботу. Чесно виконуючи…

Сталося так, що цього року Укрінформ про ліквідаторів… дещо забув. Зрештою, не в офіційній формальності цінність. УКРІНФОРМІВЦІ – пам'ятають, дякують, шанують. Поіменно. Зрештою, імен не так багато – 10. Перерахуємо їх від «А» до «Я» (нинішніх і колишніх працівників агентства). Уклінно дякуємо вам, Баликов Сергію Івановичу, Козловський Валерію Анатолійовичу, Козловський Олександре Анатолійовичу, Литвинов Олександре Олександровичу, Маркевич Олегу Миколайовичу, Репік Володимире Адамовичу (посмертно), Сидоренко Вікторе Івановичу, Сорока Михайле Михайловичу, Чамара Вікторе Федоровичу, Яремчук Віро Андріївно! Тримайтеся й залишайтеся нам гідним прикладом Журналіста з великої літери!

З історичної довідки: саме 26 квітня 1986 року о 1 год. 23 хв. за київським часом на четвертому енергоблоці ЧАЕС стався вибух, який повністю зруйнував реактор. В результаті аварії стався викид радіоактивних речовин, у тому числі ізотопів урану, плутонію, йоду-131 (період напіврозпаду 8 днів), цезію-134 (період напіврозпаду 2 роки), цезію-137 (період напіврозпаду 30 років), стронцію-90 (період напіврозпаду 29 років). Сумарна радіація ізотопів, викинутих у повітря, становила 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі 1945 року. Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США.

Спершу керівництво УРСР та СРСР намагалося приховати масштаби трагедії, але після повідомлень з Швеції, де на Фоксмаркській АЕС були знайдені радіоактивні частинки, принесені зі східної частини СРСР, та оцінки масштабів зараження розпочалася евакуація близько 130 тисяч мешканців Київської області із забруднених районів. Радіоактивного ураження зазнали близько 600 тисяч осіб, насамперед ліквідатори катастрофи. Навколо ЧАЕС створена 30-кілометрова зона відчуження.

Чорнобильська катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічними збитками.

У 1990 році Указом Президії Верховної Ради Української РСР 26 квітня оголошено Днем Чорнобильської трагедії.

На фото Володимира Репіка: зруйнований реактор 4-го енергоблоку ЧАЕС (1986 рік).

Forbes назвав найбагатших вигаданих героїв

Американське видання Forbes представило свій щорічний рейтинг найбагатших вигаданих персонажів.

Перше місце в ньому з великим відривом посів дракон Смог з "Хоббіта", "статки" якого оцінюються в 62 мільярди доларів, повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Успіх дракона пояснюється тим, що основа його багатства - дорогоцінні метали, вартість яких стрімко зростає.

Решта місць у першій десятці розподілилися таким чином:

2. Флінтхарт Гломгольд (головний конкурент Скруджа МакДага в мультсеріалі Діснея "Качині історії") - 51,9 млрд доларів;
3. Карлайл Каллен ("Сутінки") - 36,3 млрд доларів;
4. Джед Клемпетт ("Селюк з Беверлі-Хіллз") - 9,8 млрд доларів;
5. Тоні Старк ("Залізна людина") - 9,3 млрд доларів;
6. Багатенький Річі з однойменного фільму - 8,9 млрд доларів;
7. Чарльз Фостер Кейн ("Громадянин Кейн") - 8,3 млрд доларів;.
8. Брюс Уейн ("Темний лицар") - 6,9 млрд доларів;
9. Форрест Гамп з однойменного фільму - 5,7 млрд доларів;
10. Містер Монополія - 2,5 млрд доларів.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/forbes_nazvav_naybagatshih_vigadanih_geroiiv_1723084

Кількість користувачів інтернету в світі перевищила 2,2 млрд

Кількість користувачів інтернету в світі становить 2,27 млрд, з 2007 року зростання становило 1,1 млрд чоловік. Всього населення у світі на кінець 2011 р. нараховувало 7 млрд.

Такі дані оприлюднив Internet World Stats.

У більшості регіонів за останні п'ять років кількість користувачів мережі подвоїлася: з 2007 року їх кількість зросла на 1,1 млрд чоловік. При цьому 53% цього зростання забезпечила Азія, 16,1% - Європа, 11,3% - Латинська Америка, 9,6% - Африка, 5,2% - Середній Схід і тільки 3,6% - Північна Америка.

Так, в Африці кількість інтернет-користувачів збільшилася за останні п'ять років на 317% - до 140 млн, а у Північній Америці - лише на 17% до 273 млн. Інтернет-населення Європи - на 56% - до 501 млн.

2012 року відзначаються знаменні етапи: кількість інтернет-користувачів в Європі перевищила півмільярда, а в Азії - мільярд.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/kilkist_koristuvachiv_internetu_v_sviti_perevishchila_22_mlrd_1723081

Історичний центр Києва очищають від реклами

Станом на 25 квітня в центральній частині столиці демонтовано 146 рекламних носіїв. Усього в місті стане на 543 конструкції менше.

Про це повідомили в Головному управлінні з питань реклами КМДА.

"Центр Києва без реклами має значно кращий вигляд. Нарешті столиця відновлює свою привабливість: на Софіївській або Михайлівській площах зараз можна побачити красиву міську перспективу й архітектурні пам'ятники, а не рекламні щити", - констатував заступник голови міськдержадміністрації Олександр Пузанов.

Він додав, що всі дозволи на розміщення реклами в історичному центрі були видані в 2007-2010 роках, коли тогочасне керівництво міста не дуже займалося створенням комфортного міського середовища.

Однак, за словами Пузанова, діюча Концепція розвитку зовнішньої реклами передбачає раціональне планування рекламної інфраструктури з урахуванням містобудівних умов, історичних і природно-географічних факторів.

Протягом трьох місяців спеціалісти КП "Київреклама" демонтували 403 рекламні засоби, які були встановлені нелегально.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/istorichniy_tsentr_kie_va_ochishchayut_vid_reklami_1723085

Найвища погодинна оплата праці - в Бельгії

Найвищу погодинну оплату праці в Євросоюзі зареєстровано в Бельгії. Вартість однієї години, проведеної на робочому місці - 39,30 євро.

За даними, опублікованими виданням La Capitale, середня сума погодинної оплати на території Європи становить 23,10 євро.

Підвищення заробітної плати в Бельгії почалося з 2010 року. Тоді вона становила 38,2 євро.

Вартість робочої години в пограничних з лідером цього рейтингу державах розподілена таким чином: 34,2 євро - у Франції, 33,7 євро - в Люксембурзі та 30,10 євро за годину - в Германії.

Найнижчий рівень оплати зафіксовано в Болгарії - 3,5 євро на годину.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/nayvishcha_pogodinna_oplata_pratsi___v_belgiii_1723078

Журнал People назвав найгарнішу жінку планети

Журнал People склав свій традиційний список найгарніших жінок планети. У 2012 році лідером рейтингу стала поп-співачка Бейонсе Ноулз. Всього в топ-ліст потрапили 178 знаменитих жінок - актрис, співачок, моделей та інших представниць шоу-бізнесу.

Про це повідомляє Lenta.ru.

People відзначив уміння Бейонсе триматися на сцені, із смаком вбиратися і при цьому виконувати обов'язки матері - недавно у співачки і її чоловіка репера JAY-Z народилася дочка, яку вони назвали Блю Айві.

Окрім Бейонсе, до списку People також увійшли Софія Вергара, Шарліз Терон, Лілі Коллінс, Меделін Стоу, Крістіна Хендрікс, Мішель Вілльямс, Пола Паттон, Міранда Ламберт, Кейт Міддлтон тощо.

У квітні 2011 року People випустив список найгарніших людей світу. У топ-ліст було включено як чоловіків, так і жінок, а головною красунею планети тоді було названо Дженніфер Лопес.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/gurnal_people_nazvav_naygarnishu_ginku_planeti_1723088

середу, 25 квітня 2012 р.

Футболістам збірної Данії заборонили користуватися соцмережами під час Євро-2012

Федерація футболу Данії (DBU) заборонила футболістам національної збірної користуватися соціальними мережами під час Євро-2012.

У Данії це рішення викликало змішані емоції, повідомляє РАР.

"Тренер Мортен Ольсен хоче, щоб гравці зосередилися на матчах, а не на розмовах 24 години на добу. Контакт із вболівальниками утримуватиметься через офіційні канали збірної Данії в соціальних мережах, а також завдяки численним прес-конференціям", - сказав представник DBU Ларс Берендт.

Тим часом міністр спорту Данії Уффе Ельбек вважає, що рішення датської федерації футболу є "порушенням свободи слова".

Про це рішення місцевої федерації шкодує і воротар збірної Данії Томас Соренсен.

"Шкода, що не матимемо змоги написати вболівальникам про те, чим займаємося", - констатував він.

Нагадаємо: збірна Данії під час ЧЄ-2012 гратиме свої матчі в Україні: 9 червня з Голландією у Харкові та 13 і 17 червня відповідно з Португалією і Німеччиною у Львові.


Юрій Банахевич, ВАРШАВА. 25 квітня 2012 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/futbolistam_zbirnoii_daniii_zaboronili_koristuvatisya_sotsmeregami_pid_chas_e_vro_2012_1722805

Компанія Apple повідомила про рекордний продаж iPhone

Відома компанія Apple повідомила про рекордний продаж смартфону iPhone у першому кварталі 2012 року. З її фінансового звіту видно, що в січні-березні 2012 року (перший квартал календарного року - другий квартал фіскального року) компанії вдалося продати понад 35 мільйонів телефонів iPhone - майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У січні-березні 2012 року було також продано близько 11,8 мільйона планшетів iPad. Їх продаж виявився трохи гіршим за прогнози аналітиків, хоча в 2,5 раза перевищив показники першого кварталу 2011 року. На 7 відсотків - до 4 мільйонів одиниць - виріс продаж комп'ютерів Mac, що також виявилося гіршим за прогнози.

Прибуток Apple за перші три місяці 2012 календарного року становив 11,6 мільярда доларів - майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. А квартальна виручка компанії становила 39,2 мільярда доларів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, виручка Apple зросла на 59 відсотків, в основному за рахунок продажу на азіатських ринках, у першу чергу, у "Великому Китаї" (КНР, Гонконг, Тайвань). 58 відсотків виручки Apple забезпечив продаж iPhone. Три роки тому на частку смартфонів припадало лише 38 відсотків сумарної виручки Apple.

Після публікації фінансової звітності акції Apple, ціна яких на американських біржах упродовж дня знижувалася, подорожчали відразу на сім відсотків - до 599,5 долара за одну акцію. Нинішній рівень капіталізації компанії - 522 мільярди 390 мільйонів доларів, що робить її світовим лідером за цим показником.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/kompaniya_apple_povidomila_pro_rekordniy_prodag_iphone_1722684

Часопис Forbes запустив сервіс, що дозволяє відстежувати статки мільярдерів в он-лайні

Популярний діловий часопис Forbes запустив новий інтернет-сервіс, що дозволяє стежити в режимі реального часу за змінами в рейтингу мільярдерів. Новий сервіс дістав назву Real - Time Billionaires. У рейтингу буде представлено 50 позицій, дані по яких оновлюватимуться кожні п'ять хвилин, починаючи з моменту відкриття Нью-йоркської фондової біржі, але з 15-хвилинною затримкою.

Творці рейтингу пропонують користувачам щодня стежити за тим, як найуспішніші бізнесмени світу з легкістю втрачають і знову заробляють мільйони доларів. Наприклад, зазначає часопис, минулого понеділка впродовж усього двох годин з початку торгів на біржі статки мексиканського бізнесмена Карлоса Сліма, утримувача контрольного пакету акцій America Movil, збільшився на 500 мільйонів доларів, а наприкінці дня він підтвердив статус найбагатшої людини світу, заробивши ще один мільярд доларів.

Європейці цього дня були менш удачливими. Так, Бернар Арно, власник контрольного пакету акцій французької компанії LVMH, втратив за день близько 1,1 мільярда доларів. Журнал Forbes, що веде свою історію з 1917 року, вважається одним із провідних світових економічних видань. Великою популярністю користуються щорічні рейтинги найбагатших людей світу, які видання публікує з 1987 року.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/chasopis_forbes_zapustiv_servis_shcho_dozvolyae__vidsteguvati_statki_milyarderiv_v_on_layni_1722683

Учені США у своїх лабораторіях почали вирощувати вени

Американські учені з компанії Cytograft Tissue Engineering в лабораторних умовах почали вирощувати вени, що відповідають всім вимогам для проведення успішних операцій на серці.

Методика виробництва полягає в наступному: зі шкіри руки береться невеликий зразок клітин. Дані клітини, виробляють еластичний і міцний протеїн колаген, а потім в лабораторії вирощуються і розмножуються. Мета - отримання тонкого аркушу клітин. Згодом отриманий «аркуш» згортається і просочується живильними речовинами - це дозволяє шарам своєрідного «аркуша» спаятися і сформувати монолітну трубку. Фінальна стадія – трубка покривається ще одним шаром клітин. Учені вже змогли отримати судини, довжина яких досягає 20 сантиметрів. Використання донорських клітин, за словами розробників, дає можливість поставити виробництво судин «на потік» і зберігати їх до операції в холодильнику.

Нова розробка істотно полегшить життя пацієнтів, які за станом свого здоров'я вимушені проходити через процедуру діалізу. Спроби створити штучну систему кровопостачання, виконувані раніше, спиралися на матеріали-синтетики. Вени з них не мали достатній запас міцності і в значній мірі підвищували ризик інфекцій.

Повідомляється, що нові вени, вироблені з донорських клітин, вже пересаджено трьом пацієнтам із діагнозом важкої хвороби нирок. Поки «вирощені» імплантати працюють у нормальному режимі. Жодної імунної реакції або відторгнення не було зафіксовано. Правда, подібна технологія досить дороговартісна. На кожну «вирощену» вену доводиться витрачатися по декілька тисяч доларів.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/ucheni_ssha_u_svoiih_laboratoriyah_pochali_viroshchuvati_veni_1722682

У Великій Британії через десять років реальний пенсійний вік може досягнути 77 років

Демографи Великої Британії прогнозують, що за 10 років реальний пенсійний вік у цій країні може досягнути 77 років (нині офіційний вік - 65 років), повідомляє газета The Daily Mail. Видання зазначає, що 45 відсоткам осіб пенсійного віку доведеться працювати, як мовиться, до упору, фактично довічно, у зв'язку з тим, що вони просто не зможуть вижити на свої пенсії.

Перш за все, це стосується осіб, пенсії яких менше 12 тисяч фунтів стерлінгів на рік. Така перспектива чекає в першу чергу на тих жителів країни, яким сьогодні близько 50 років. Водночас, законодавство країни передбачає підвищення офіційного пенсійного віку до 2020 року до 66 років, а до 2028 – до 67 років.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_velikiy_britaniii_cherez_desyat_rokiv_realniy_pensiyniy_vik_moge_dosyagnuti_77_rokiv_1722678

Тенісні зірки виступили проти грунту синього кольору на турнірі у Мадриді

Лідери рейтингу Асоціації тенісистів-професіоналів серб Новак Джокович, іспанець Рафаель Надаль, швейцарець Роджер Федерер і шотландець Енді Маррей висловилися проти гри на грунті синього кольору під час турніру в Мадриді, який пройде з 6 по 13 травня. У свою чергу організатори змагань запевнили, що колір грунту ніяк не впливає на його якість.

Про це повідомляє L'Equipe.

"Всю історію грунтового сезону написано на червоно-коричневому покритті, а не на синьому, - підкреслив Надаль. - Мені подобаються зміни, коли вони спямовані на прогрес тенісу. Історія робить турнір по-справжньому великою. Так що, на мою думку, це помилка. Тенісисти нічого на цьому не виграють, так і самій грі це нічого не принесе. Тільки одна людина щось виграє - власник турніру".

У свою чергу, колишній румунський тенісист і власник турніру Іона Ціріака зазначив, що поважає думку зірок, але не може погодитися з усім, що вони говорять. "На корті синього кольору краще видно м'яч. Ті гравці, які його тестували, знайшли контраст між кортом і м'ячем ідеальним", - сказав він.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/tenisni_zirki_vistupili_proti_gruntu_sinogo_koloru_na_turniri_u_madridi_1722670

вівторок, 24 квітня 2012 р.

У Лос-Анджелесі відбулася прощальна вечірка Лікаря Хауса

У Лос-Анджелесі відбулася прощальна вечірка популярного американського серіалу Лікар Хаус, що йшов майже вісім років. Заключна серія під назвою "Усі помирають" вийде в ефір 21 травня, і у ній з'являться багато акторів, що вже залишили проект - зокрема, Олівія Уайлд та Кел Пенн.

Про це повідомляє NEWSru.co.il.

Попрощатися з одним із найуспішніших проектів американського ТБ у клубі Сicada зібралися: виконавець головної ролі Х'ю Лорі та його колеги-актори Омар Еппс, Джессі Спенсер, Шарлін Йі, Ембер Темблін та Одетт Еннейбл.

В інтерв'ю журналістам зірка британського кінематографу Лорі, про якого світ дізнався та полюбив у ролі геніального та уїдливого лікаря, зізнався, що останні серії Хауса стали для нього надто проблемним періодом.

"Я не сильний у розставаннях, як, втім, і у привітаннях, але, як мені здається, непоганий на проміжних етапах роботи. Дуже сумно прощатися з командою, і я сподіваюся, що остання серія стане гідним фіналом цієї дивовижної пригоди", - сказав він.

Ця роль принесла Лорі рекордні для ТБ гонорари: він отримував по $700 000 за кожну серію, і цей успіх було занесено до Книги рекордів Гіннеса. За цей період актор двічі був нагороджений Золотим Глобусом та шість разів номінований на головну телевізійну премію Emmy.

Нагадаємо, що у червні 2012 року Х’ю Лорі приїде зі своєю групою Band from TV у Київ.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_los_andgelesi_vidbulasya_proshchalna_vechirka_likarya_hausa_1722364

В Узбекистані примусово стерилізують десятки тисяч жінок

В Узбекистані примусово стерилізували десятки тисяч жінок з метою контролю за демографічною ситуацією. Частина жінок дізналася про стерилізацію лише після пологів.

Про це повідомляють МедНовости за результатами розслідування, проведеного журналістами Бі-бі-сі.

"Перші повідомлення про випадки примусової стерилізації з'явилися у 2005 році, коли з такою заявою виступила патологоанатом і правозахисниця Гульбахор Тураєва", - пише видання.

Вона повідомила, що в морг, де вона працює, привозять органи, видалені хірургічним шляхом у молодих, здорових жінок. В якості доказа Г.Тураєва зберегла 200 вирізаних хірургами маток. Після цієї прилюдної заяви Г.Тураєву звільнили з моргу. У 2007 році влада країни посадила її у в'язницю і пред'явила звинувачення у зазіханні на конституційний лад Узбекистану, наклепі і поширенні опозиційних матеріалів. Згодом Г.Тураєву засудили до шести років ув‘язнення, а потім, після вимог Євросоюзу, замінили вирок умовним терміном.

У 2007 році про випадки примусової стерилізації в Узбекистані повідомляв Комітет ООН проти тортур.

У 2010 році міжнародна правозахисна організація Expert Working Group провела опитування медиків і зібрала докази про приблизно 80 тисяч випадків стерилізації.

Узбецькі лікарі, що давали інтерв'ю на умовах анонімності, розповіли, що щороку вони мають звітувати про те, якій кількості жінок вони провели операцію по видаленню матки, скільки жінок планує користуватися контрацептивами. Лікарям також встановили негласні квоти на кількість таких операцій. Гінеколог з Ташкента зізналася, що її квота становить чотири жінки на місяць. Квоти сільських лікарів набагато вищі - до восьми жінок на тиждень.

Безліч жінок розповіли, що виявили факт видалення матки вже після пологів. На запитання про причини дій лікарів їм відповідали: "У вас вже є діти, навіщо вам ще?".

На офіційний запит кореспондентів уряд відповів, що все це голослівні і наклепницькі твердження, що не мають нічого спільного з дійсністю і що рішення про стерилізацію жінка приймає добровільно.

Водночас, МЗС Узбекистану спростував зведення про примусову стерилізацію жінок. Відповідна офіційна заява розповсюдила інформаційне агентство "Жахон" при МЗС республіки.

" Спотворена інформація по використанню контрацепції, і особливо хірургічної стерилізації в Узбекистані, що з'являється періодично у жовтій пресі, не знаходить свого підтвердження", - говориться у заяві. У ній вказано, що метод добровільної хірургічної контрацепції застосовується лише після консультації з лікарем і з письмової згоди подружжя.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1722362

Названий перший користувач Wikipedia, що вніс в енциклопедію мільйон виправлень

Уперше в інтернет-енциклопедію Wikipedia ввів більш як мільйон виправлень один користувач - американець Джастін Непп з Індіанаполісу.

Про це повідомляє Lenta.ru.

"Тридцятирічний американець закінчив Університет Індіани, отримавши ступені з філософії та політології. Найбільше виправлень він вніс до статтей про політику, філософію і масову культуру", - говориться у повідомленні.

За словами Неппа, до участі у проекті його підштовхнула раптова втрата роботи. Він почав редагувати онлайн-енциклопедію 6 березня 2005 року.

Серед найбільш плідних редакторів англомовної версії енциклопедії виявився також Ніл Едвардс з Уельса, який вніс понад 625 тисяч виправлень. У російськомовній Wikipedia перше місце за кількістю виправлень посів користувач з ніком Ilya Mauter, авторству якого належить 125 тис. виправлень.

Онлайн-проект Wikipedia почав роботу 2001 року. Наповнюють енциклопедію редактори-добровольці, число яких у всьому світі перевищує 90 тис. У списку сайтів світу, які найбільше відвідуються, інтернет-енциклопедія посідає п'яте місце.

Утім, нещодавно повідомлялося, що близько 60% статей про компанії в Wikipedia містять помилки.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1722357

Майже 80% офісних співробітників дратують один одного

Як показало дослідження, 79% офісних співробітників дратують один одного. Жінки частіше за чоловіків вибухають, коли хтось видає їх ідеї за своїх. Ніщо так не дратує на робочому місці, як базікання колег по телефону на особисті теми і зникнення харчів із офісного холодильника.
Про це повідомляють ФІНАНСИ bigmir)net.

Так, згідно з результатами опитування, проведеного Yahoo! Shine спільно з журналом Fitness серед більш як 2000 чоловіків і жінок, 79% працівники офісу час від часу відчувають роздратування з приводу своїх колег. Причому дратують їх як персональні риси, так і професійні особливості "товаришів" по службі.

На перше місце серед причин роздратування 41% чоловіків поставили запах. Приблизно стільки ж жінок (38%) вважають, що деяким з їх колег не завадило б частіше користуватися антиперспірантом.

Жінки частіше за чоловіків вибухають, коли хтось видає їх ідеї за свої (41% жінок проти 36% чоловіків). Оскільки молоді співробітники менш рішучі, коли справа стосується презентації своїх проектів, відсоток роздратування з приводу крадіжки ідей у віковій групі 18-34 роки однаково високий для обох статей - 44%.

Ще один дратівливий чинник - відсутність особистого простору. 33% жінок і 31% чоловіків зізналися, що їх роздратовують гучні телефонні розмови співробітників, що не стосуються роботи.

27% опитаних назвали звичку цупити їжу з офісного холодильника найбільш дратівливою серед всіх. 13% чоловіків і 12% жінок не знаходять собі місця, коли колега куштує їжу, що має сильний запах - піцу з цибулею або бутерброд із часниковою ковбасою.

Раніше повідомлялося, на що українці готові піти заради успішної кар'єри. Половина працюючих респондентів вважає свою кар'єру вдалою (12% відповіли, що їх кар'єра "однозначно успішна", 38% - "швидше успішна"). Водночас більш як чверть опитаних незадоволені своєю кар'єрою (21% "швидше незадоволені" і 5% - "однозначно незадоволені").

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1722354