пʼятницю, 23 грудня 2011 р.

Укрінформ запросив до обговорення нового сайту інтернет-спільноту Facebook

Укрінформ запустив бета-версію свого головного веб-ресурсу. Новий сайт створено з використанням новітнього програмного забезпечення й технологій, що дає йому змогу функціонувати на рівні вимог та завдань, які постають перед провідними інформаційними агентствами світу.

На етапі тестування нового веб-ресурсу
Укрінформ звернувся до користувачів Facebook із пропозицією висловити свої міркування щодо зовнішнього вигляду, побудови та функціональних можливостей сайту.

З метою максимального врахування побажань користувачів інтернету агентство планує залучити до обговорення сайту учасників інших соціальних мереж, широке коло своїх клієнтів і партнерів.


http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1065860

В Ізраїлі розробляється телевізор, яким можна буде управляти жестами

Ізраїльська компанія XTR3D веде розробку телевізора, в якому перемикати канали і регулювати гучність можна буде одним рухом руки, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на веб-ресурс Newsland. Ніяких натиснень на кнопки телевізора або пульта управління не потрібно.

Для розробок нових технологій розпізнавання руху інженери з XTR3D отримали інвестиції у розмірі 8 мільйонів доларів США. Частина коштів буде використана для розробки аналогічних проектів у галузі мобільних телефонів. Головним інвестором, що надав кошти для проведення досліджень, є американська компанія Texas Instruments.

За словами співробітника XTR3D Роя Раматі, основною ідеєю безконтактного телевізора є використання звичайної відеокамери, такої як веб-камера персонального комп'ютера або камера телефону. Камера, що використовується ізраїльськими інженерами, здатна працювати як при яскравому освітленні, так і в напівтемряві.


http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1065496

понеділок, 19 грудня 2011 р.

УКРІНФОРМ організовує участь іноземних журналістів у саміті Україна-ЄС

Українське Національне інформаційне агентство УКРІНФОРМ організовує перебування в Україні іноземних журналістів, які прибули до Києва для висвітлення саміту Україна-ЄС. До складу групи входять журналісти провідних світових ЗМІ: Ендрю Ретманн (інформаційний портал "EuObserver", Брюссель); Мартін Бенкс (журнал Європейського парламенту "The Parliament", Брюссель); Нілс Креймер (газета "Financial Times Deutschland", Берлін); Ютта Сомербауер (газета "Die Presse", Відень); Андре Ейчхофер (газета "DieWelt", Берлін).

У неділю журналісти зустрілися із заступником міністра закордонних справ - головою делегації України на переговорах з ЄС про Угоду про асоціацію Павлом Клімкіним та директором Департаменту ЄС МЗС України Всеволодом Ченцовим.

Крім того, за час перебування в Києві представники зарубіжних мас-медіа матимуть нагоду поспілкуватися з експертами, представниками громадськості та бізнес-спільноти, політиками, представниками органів державної влади.

У вівторок, 20 грудня, іноземні журналісти відвідають стадіон НСК "Олімпійський", зустрінуться з директором Чемпіонату УЄФА ЄВРО 2012 в Україні, головою місцевого організаційного комітету "Євро-2012 Україна" Маркіяном Лубківським.


http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1064651

У Києві проходить саміт Україна-ЄС

У понеділок, 19 грудня, у Києві розпочався ХV саміт Україна - Європейський Союз. Під час зустрічі на найвищому рівні сторони підіб'ють підсумки співпраці та окреслять пріоритетні напрями взаємодії на найближче майбутнє - зокрема в контексті укладення Угоди про асоціацію, яка стане ключовим інструментом реалізації євроінтеграційних прагнень України на середньострокову перспективу.

Українську делегацію очолюватиме Президент Віктор Янукович, а Європейський Союз представлятимуть Президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей та Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу.

Планується, що Янукович зустрінеться з Ромпейєм і Баррозу двічі: спочатку у вузькому колі віч-на-віч, потім - за участю ЗМІ.

У контексті поглиблення торговельно-економічного співробітництва лідери України та Євросоюзу розглянуть перспективи створення передбаченої Угодою про асоціацію поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, що спрямована на забезпечення поступової інтеграції економіки України до внутрішнього ринку ЄС.

Раніше українська сторона неодноразово заявляла про бажання парафувати Угоду про асоціацію на грудневому саміті. За якнайшвидше парафування цього документа висловився 1 грудня і Європарламент, прийнявши відповідну резолюцію.

Однак уже ближче до саміту представники обох сторін висловили сумнів у можливості парафувати Угоду безпосередньо на самому саміті, у тому числі і з технічних причин.

Тому зараз і Київ, і Брюссель сподіваються, що на цьому заході буде оголошено про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію та створення глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом, після чого вже можна буде приступити до парафування, підписання та ратифікації країнами-членами ЄС цього документа.

"Після чотирьох років складної, кропіткої внутрішньої та зовнішньої роботи ми практично завершили переговори з Євросоюзом щодо Угоди про асоціацію, включно зі створенням поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі. Тому ми впевнені в успішному саміті Україна-ЄС, який відбудеться в Києві 19 грудня" , - сказав Янукович на традиційній щорічній зустрічі з керівниками дипломатичних представництв іноземних держав 15 грудня в Києві.

На порядку денному саміту також стоятимуть питання щодо подальшого поглиблення секторальної співпраці між Україною та ЄС, зокрема у сфері енергетики і транспорту.

Президент України обговорить зі своїми європейськими колегами прогрес, досягнутий у діалозі з ЄС щодо запровадження безвізового режиму на основі відповідного Плану дій, представленого під час попереднього саміту Україна-ЄС у листопаді 2010 року. Будуть підбиті підсумки переговорів про внесення змін до Угоди між Україною та ЄС щодо спрощення візового режиму, що має на меті розширення категорій громадян України, які користуються правом на спрощене оформлення безкоштовних і багаторазових віз для поїздок до держав-членів ЄС.

Засідання саміту розпочалося о 12:40 і транслюється у прямому ефірі НТКУ.


http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1064590

Блогосфера в ОАЕ: територія без політики

Блогосфера є, але політики в ній немає - ця фраза якнайкраще характеризує наповнення і тематику блогів в ОАЕ. Публічно і масово обговорювати обраний курс розвитку країни або рішення державних діячів тут не заведено. Тому в соціальних мережах Twitter, Facebook і LinkedIn життя активне, але загалом аполітичне: блогери говорять про культуру, бізнес і справи, діляться новинками у світі кулінарії, літератури та мистецтва. Організатори суспільно-корисних ініціатив і акцій в соцмережах закликають, компанії просувають свою продукцію онлайн, рекрутери шукають нових співробітників тощо.

Що буває з тими, хто намагається дискутувати на політичні теми, наочно продемонструвала історія з п'ятьма еміратцями, які створили свій сайт uaehewar.net і опублікували заклик до демократії. Активісти на чолі з відомим еміратським блогером Мансуром Алі Абдуллою аль-Абд аль-Шехі виступали за проведення мирних демонстрацій на підтримку демократичних реформ, бойкотування парламентських виборів у країні у вересні 2011 року, і вимагали організувати вільні вибори до Федеральної національної ради (парламенту). Їх заарештували у квітні цього року, протримали в ув'язненні до кінця листопада і засудили до тюремного ув'язнення терміном від 2 до 3 років. Блогерів звинуватили у "підбурюванні до порушення законів; здійсненні дій, що загрожують національній безпеці; підриві громадського порядку; інакомисленні; перебуванні в опозиції до уряду і використанні Інтернету для образ президента ОАЕ, віце-президента країни і наслідного принця Абу-Дабі". Веб-сайт, що став майданчиком для дискусій, суд постановив закрити. Вирок носив остаточний характер і оскарженню не підлягав. Від в'язниці активістів врятував лише указ президента ОАЕ про їх помилування на честь 40-річчя від дня утворення ОАЕ, підписаний, швидше за все, виключно завдяки еміратському товариству осуджених. Після цього місцеві блогери, що трапився і журналісти вважають за краще не обговорювати тему про розвиток блогосфери в ОАЕ зі своїми іноземними колегами.

Коментуючи цей випадок у своєму недавньому інтерв'ю компанії CNN, віце-президент, прем'єр-міністр ОАЕ, правитель Дубая шейх Мухаммед бін Рашид аль-Мактум зазначив: "У нас своя демократія, і у вас не вийде принести вашу демократію нам. Ми інші, наша демократія заснована на Корані. Ми вже зробили немало для свого народу, ще багато що маємо зробити. Ніхто не досконалий, і ми також всі ще вчимося робити нашу роботу як годиться". Він зазначив, що для нього як державного діяча "важливо продовжувати розпочате, йти уперед на повній швидкості всупереч критикам і недоброзичливцям", і висловив надію, що "ці п'ятеро стануть хорошими громадянами як для свого власного блага, так і для блага народу". До речі, сам шейх Мухаммед вже декілька років веде свій особистий блог у Facebook. Однак політики там немає - лише фотографії, історія сім'ї аль-Мактум, захоплення правителя тощо.

Державні установи ОАЕ потихеньку заводять сторіночки в соцмережах, але поки вважають за краще оприлюднювати офіційну інформацію або коментувати якісь події за старим звичаєм - через свої прес-служби, офіційних представників або публікацію відповідних заяв на сайті офіційного інформагентства ВАМ. Наприклад, у Facebook є сторіночки МЗС ОАЕ, Оману, Саудівської Аравії, Бахрейну, Катару, Кувейту, але вони поки пусті. Хоча Бахрейн у цьому плані все ж більш прогресивний, маючи офіційні сторінки державних відомств (зокрема, МЗС і МВС), що оновлюються і в Twitter. Голова міністерства іноземних справ шейх Халед бін Ахмед аль-Халіфа коментує у Twitter і політичні теми. А міністерство внутрішніх справ Бахрейну саме в своєму блозі на Twitter оприлюднило першу інформацію про вибух замінованого мікроавтобуса біля стін британського посольства в Манамі 4 грудня.

З точки зору медіа і маркетингу Facebook як представник соціальних медіа - чудова платформа, не переобтяжена брендами, яка дає можливість впливати на вже наявну аудиторію та залучати нових користувачів, вважає менеджер дубайського агентства маркетингових комунікацій The Content Factory Жан-Рено Дюрбен. "Нові медіа, такі як Facebook, Twitter і подібні, радикально змінили спосіб життя, мислення і спілкування між людьми. Радіо знадобилося 38 років із моменту його винаходу, щоб залучити 50 млн слухачів, телебаченню - 13 років, а інтернет отримав 50 млн користувачів всього за 4 роки", - зазначив Актарул Васі з Інституту ісламських досліджень ім.Закіра Хусейна в Нью-Делі.

За статистикою 2011 року, список країн із найбільш активними користувачами мереж Twitter і Facebook на Близькому Сході очолили ОАЕ і Катар. В ОАЕ, за даними різних досліджень, на початок 2011 року акаунти в Facebook мали 36-45% жителів (близько 2,4 млн осіб), в Twitter - 201 тис. осіб. Основна маса користувачів Facebook в ОАЕ - це молоді люди 15-29 років і ті, кому за 30. За гендерною ознакою підписчики Facebook в ОАЕ розподілилися так: 63% чоловіків і 37% жінок. Сайт Facebook в Еміратах став другим за кількістю відвідувань після пошуковика google.ae. За даними Dubai School of Government (DSG), кількість користувачів Facebook у країнах Ради співпраці арабських держав Перської затоки на кінець 2010 року становила 5 млн осіб, а у всьому арабському світі - 27,7 млн осіб (за іншими даними - 9,7-15 млн). Загальна кількість користувачів Twitter у близькосхідний регіоні на початок 2011 року становила 6,5 млн осіб.


Однак був період, коли соціальні мережі в ОАЕ перебували під забороною. Так, із грудня 2007 року по серпень 2008 року соцмережу Twitter в ОАЕ було заблоковано, оскільки "її контент не відповідав релігійним, культурним, політичним і моральним цінностям ОАЕ". А такі соціальні мережі, як "Однокласники", "ВКонтакте", веб-сервіси Flickr, Myspace, Skype в країні блокуються і зараз.

Загалом, соціальні мережі на Близькому Сході (зокрема, в Єгипті та Тунісі) на початку року продемонстрували силу соціальних медіа і їх значний вплив на мобілізацію громадського руху в регіоні. У ЗМІ навіть з'явився вислів "твітерна революція". Пригадаємо в цьому контексті "арабську весну". За освітлення в Twitter подій "жасминової революції" в Тунісі та аналогічних подій в Єгипті 20-річну "блогера революції" і викладача університету Ліну бін Мхенні з Тунісу, а також одного із найактивніших "голосів" "арабської весни" єгипетського блогера Ваїля Гоніма були висунуто на Нобелівську премію. У результаті вони отримали Міжнародну журналістську премію від іспанської газети El Mundo, присуджену авторитетним міжнародним жюрі. У Тунісі в січні 2011 року число користувачів Facebook виросло на 8%, а тематика блогів змінилася із соціальної на політичну, зазначає Фаді Салем із DSG.

Крім того, соцмережі стали платформою і для боротьби за права жінок в арабських країнах. Прикладом є "гола революція", влаштована в листопаді у Twitter єгиптянкою Алією Магдою Ель Махді, яка опублікувала власні фотографії в оголеному вигляді як протест проти пригнічення і безправ'я жінок у мусульманському світі. "Голу" естафету підхопили представники молоді в Лівані, Іраку, Сирії та ряді інших арабських країн, підтримали в Ізраїлі.

За даними дослідження DSG, в Єгипті, наприклад, всього 5% користувачів Facebook, однак це 7 млн осіб, або майже чверть всіх користувачів Facebook у арабському регіоні. Водночас звіт Middle East and Africa Facebook Demographics у 2010 році оцінив кількість єгипетських користувачів Facebook у 20% населення країни. За даними звіту, на Єгипет, Туніс, Марокко, ОАЕ і Саудівську Аравію припадає 70% всіх користувачів Facebook на Близькому Сході.

У зв'язку з важливими подіями в регіоні активність мікроблогерів різко підвищується. Наприклад, у Єгипті пік активності "твітів" спостерігався в лютому після відставки президента Хосні Мубарака, а в Саудівській Аравії - в березні у зв'язку із запланованими на 20-е число маршами протесту в країні. А домінуючими трендами сервісу мікроблогів у Twitter сталі хештеги (ключові слова для пошуку відповідних тем обговорень у Twitter) #Jan25, #egypt, #libya, #bahrain про масовий виступ проти режиму 25 січня в Єгипті, подальші події в Єгипті, Лівії та Бахрейні.

Із блогами українських політиків віднедавна можна ознайомитися на сайті "
Укрінформ-блоги" - http://blogs.ukrinform.com

Марина Федяніна, АБУ-ДАБІ.

http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1063580

середу, 14 грудня 2011 р.

Більшість українців вважають, що Тимошенко ув'язнено через її політичну діяльність - результати соцопитування

Майже 38% українців вважають, що екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко опинилася за гратами через політичну діяльність. Такі дані навів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС), коментуючи всеукраїнське опитування громадської думки, проведене протягом 4-15 листопада 2011 року.

Як повідомила
УКРІНФОРМу асистент Генерального директора КМІС, опитування показало, що лише 16% опитаних не мають певної думки щодо судових справ над Тимошенко; 27% вважають, що вона ув'язнена за кримінальні злочини; 19% респондентів вважають, що це спричинено і її політичною діяльністю, і кримінальною.

Таким чином, більше половини опитаних - 57% - не виключають політичних причин ув'язнення Тимошенко, й, одночасно, близько половини виборців - 46% - вбачають наявність у цьому причин кримінальних. За даними соціологів, простежується явна диференціація у ставленні до причин ув'язнення колишнього прем'єр-міністра залежно від регіону та політичних уподобань виборців.

Зокрема, в Західному та Центральному регіонах значно більше тих, хто вважає, що Юлія Тимошенко ув'язнена саме за політичну діяльність, ніж тих, хто вважає, що вона ув'язнена за кримінальні злочини: в Західному регіоні - 61% проти 12%, а в Центральному - 48% проти 16%.

А от у Південному та Східному регіонах, навпаки, помітно більше тих, хто вважає, що Тимошенко опинилась у в'язниці саме за кримінальні злочини, ніж тих, хто вважає, що вона ув'язнена за політичну діяльність: на Півдні - 39% проти 22%, а в Східному - 42% проти 22%.

Різняться відповіді респондентів і залежно від політичних вподобань. Так, переважна більшість прихильників Партії регіонів (61%) та більшість виборців Комуністичної партії (51%) вважають, що Ю.Тимошенко ув'язнено за кримінальні злочини.

У свою чергу, абсолютна більшість прихильників БЮТ (92%) та переважна більшість прибічників "Фронту змін" (62%) вважають, що причиною ув'язнення Ю.Тимошенко є її політична діяльність.

На користь того, що у ставленні до ситуації з ув'язненням Тимошенко головним чинником є політичні уподобання, свідчить двозначність позиції тих, хто не визначився з політичним вибором. Серед тих, хто схиляється голосувати "проти всіх" (якщо б існувала така можливість), 30% наголошують, що ув'язнення прем'єр-міністра вмотивовано її злочинами, а 30% вважають, що причина її ув'язнення є політичною.

Довідка. Методом інтерв'ю було опитано 2037 респондентів, що мешкають в усіх областях України, у Криму та в Києві за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.


http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1063367

Екс-чиновник "Нафтогазу": Збитків, через які порушили справу Тимошенко, не існує

Кримінальна справа проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко стосовно газових угод була порушена безпідставно, оскільки інформація про пред'явлені НАК "Нафтогаз України" збитки від контрактів відсутня в бухгалтерському обліку компанії.

Про це у вівторок під час брифінгу заявив колишній працівник "Нафтогазу" Ігор Кость, якого місяць тому звільнили з посади начальника управління захисту інтересів компанії у судах.

"Ті збитки, які пред'явлені Юлії Тимошенко у цій кримінальній справі, є безпідставними. Таких збитків у бухгалтерському обліку "Нафтогазу" не існує. Тому я заявляю, що кримінальна справа стосовно Тимошенко порушена безпідставно і має бути закрита", - заявив Кость.

Він додав, що цивільний позов "Нафтогазу" було подано не після аналізу можливих збитків, а у зв'язку з тим, що Генпрокуратура звернулася до компанії з листом, у якому повідомила про встановлені нею збитки.

"І саме на основі цих гіпотетичних збитків була порушена кримінальна справа", - відзначив Ігор Кость.

Він підкреслив, що його позиція у "Нафтогазі" стосовно цього питання була відома усім, за що він і був звільнений.

При цьому Ігор Кость зауважив, що раніше не міг про це заявити, оскільки підписував документ, який забороняв відмовлятися від позову або зменшувати позовну суму.

Як повідомляв
УКРІНФОРМ, 11 жовтня Печерський райсуд Києва визнав Юлію Тимошенко винною у перевищенні службових повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році та засудив її до 7 років позбавлення волі без подальшого права займати державні посади протягом трьох років.

Суд також задовольнив цивільний позов НАК "Нафтогаз України", який вимагав від підсудної компенсації збитків у сумі 1,516 млрд грн, завданих компанії внаслідок підписання газових контрактів у січні 2009 року.

Алла Шершень, КИЇВ. 13 грудня 2011 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1063281

вівторок, 13 грудня 2011 р.

Дипломатів ЄС зобов'яжуть вести блоги та сторінки в соцмережах

Європейська служба зовнішньої діяльності (зовнішньополітичне відомство ЄС - ред.) планує офіційно затвердити порядок широкого використання сучасних засобів масової комунікації, таких як соціальні інтернет-мережі, з метою підвищення ефективності у просуванні та забезпеченні прав людини у світі. Про це йдеться у проекті нової концепції Євросоюзу "Права людини та демократія як провідні чинники зовнішньої діяльності ЄС", деякі положення якої оприлюднило брюссельське видання EUobserver.

"Однією зі статей документу, що пропонує Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Кетрін Ештон, є концепція "цифрової дипломатії", - пише EUobserver.

Зокрема, як пояснюється, широке та ефективне використання соціальних мереж на зразок Twitter, YouTube та Facebook під час подій Арабської весни засвідчили необхідність їх використання дипломатами представництв ЄС у світі задля реалізації так званої "цифрової дипломатії".

Як зазначає EUobserver, після набуття чинності концепції європейські дипломати повинні будуть на офіційних засадах вести сторінки в електронних соцмережах, запроваджувати та вести блоги, що стане частиною їх повсякденної роботи.

Окрім цього, концепція передбачає запровадження інституту постійних представників країн-членів ЄС з питань прав людини, які б виконували свої функції у Брюсселі.

Як відомо, нещодавно на порталі
агентства запроваджено проект "УКРІНФОРМ блоги", який став сучасним форматом для комунікації із громадянським суспільством керівників органів державної влади України.

http://www.ukrinform.ua/ukr/static/subjects/news

Рішення Апеляційного суду стосовно Тимошенко залежить від Президента - Власенко

Рішення Апеляційного суду Києва у газовій справі екс-прем'єра Тимошенко залежить не від головуючої у цій справі судді Олени Сітайло, а від Президента Віктора Януковича. Про це заявив журналістам адвокат екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Результат сьогоднішнього засідання не залежить від суддів Апеляційного суду - він повністю залежить від волі Президента Януковича", - сказав адвокат.

На думку Власенка, коли Президент під тиском європейської спільноти та українських громадян дасть команду скасувати вирок Печерського районного суду щодо позбавлення волі Тимошенко - його буде скасовано. Якщо такої команди не надійде, то, відповідно, рішення Апеляційного суду залишить у силі вирок попередньої інстанції.

Алла Шершень, КИЇВ. 13 грудня 2011 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1063266

12-річний школяр з ОАЕ створив поліпшену операційну систему на основі Windows XP

Махмуд Єль Дин Махмуд з ОАЕ у свої 12 років є справжнім комп'ютерним генієм. Юний програміст створив для власного користування поліпшену операційну систему на основі Windows XP, повідомляє газета "Khaleej Times".

Свою систему вихідець із Єгипту назвав Windows Emirates. Для її створення підліток змінив конфігурацію Windows XP, додавши кілька елементів з Windows 7, Mac і Linux і видаливши те, що вважав непотрібним. "Операційна система Windows Emirates має, втім, динамічний екран, полегшений доступ до файлів, прозоре растрове відображення та підтримує 3-D. Вона у сім разів швидша", - описує свій витвір школяр. Для того, щоб створити свою Windows Emirates, Махмуду довелося зламати систему захисту Windows.

Вивчати комп'ютерну науку Махмуд почав у 4-річному віці, як тільки освоїв читання та письмо. Ідея створення власної операційної системи у школяра виникла у 8-річному віці, коли він прочитав в Інтернеті статтю "Як створити свій власний Windows XP". "Спочатку мені здалося неможливим створити свою програму, однак потім я зрозумів, що для цього треба розібратися, як інтегрувати програми. Через рік я навчився цьому, а також освоїв мову програмування та створення анімованої бібліотеки динамічного компонування (DLL)", - розповідає юний програміст. Через три роки підліток вже був автором шести пробних операційних систем. Однак вони були недосконалими та містили помилки, проаналізувавши які Махмуду вдалося створити успішно функціонуючу Windows Emirates.

"Наскільки мені відомо, Махмуд є наймолодшим комп'ютерним генієм в арабському світі", - гордо говорить про сина Алаа Єль Дин Махмуд, лікар-консультант з ендокринології. Сам же 12-річний програміст має намір після завершення школи продовжувати вивчати програмування в університеті. Зараз він проводить в Інтернеті-мережі по три години на день, читаючи і вивчаючи програмування.

Крім створення Windows Emirates, школяр є комп'ютерним "хакером" та творцем комп'ютерних вірусів. "Компанія "Microsoft" запропонувала нагороду тому, хто зможе знайти і указати на недоліки у їх системі. Я зламав систему захисту Windows і протягом кількох днів маю намір надіслати Біллу Гейтсу листа з вказівкою виявлених недоліків та способи їх усунення", - зазначає Махмуд.

Марина Федяніна, АБУ-ДАБІ. 12 грудня 2011 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1062893

середу, 7 грудня 2011 р.

Не згідним з підсумками російських виборів пропонують носити білу стрічку

Напередодні чергових акцій населення проти підсумків виборів 4 грудня російські ЗМІ пропонують носити білі стрічки - як знак незгоди з результатами голосування.

"Біла стрічка - символ незгоди з підсумками виборів 4 грудня, вираження протесту мирним шляхом", - запропонували журналісти російського опозиційного журналу "The New Times" на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє власний кореспондент
УКРІНФОРМу в РФ.

Окрім того, в інтернеті поширюються правові поради учасникам протестів перед мітингом, під час і після затримання, а також у суді. ЗМІ поширює інструкцію з правил поведінки на масових заходах: що брати із собою і як поводитися на мітингу, флеш-мобе не залежно від того, дозволений він чи ні. "N 8: Не чиніть опору, розслабтеся і наваліться на руки затримуючих, притисніть підборіддя до грудей, руками прикрийте голову", - так звучить одна з 17 рекомендацій журналіста Ольги Романової.


У район Тріумфальної площі Москви також стягуються численні сили правоохоронних органів - співробітники ОМОН, поліції, військової автоінспекції. Там можна побачити і важку військову техніку - щонайменше, одну БТР, а також понад 10 автозаків. Серед поліцейських присутні співробітники з собаками.

На суботу заплановано чергову велику акцію не згідних з результатами виборів. При дозволеній кількості учасників 300 чоловік, кількість тих, хто підтвердив свою участь на спеціально створеній для цього сторінці в Facebook "Субота на Площі Революції", була вже 10000.

Як повідомляв
УКРІНФОРМ, 5 та 6 грудня у Москві відбулися акції протесту проти фальсифікації виборів до Держдуми, що завершилися 4 грудня.

Ігор Соловей, МОСКВА. 7 грудня 2011 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1061994

УКРІНФОРМ розпочав ребрендинг

Українське національне інформаційне агентство "УКРІНФОРМ" розпочало реєстрацію нового корпоративного логотипу, подавши відповідні листи до УКРПАТЕНТУ - уповноваженого на це органу.

Зміна лого пов'язана з відкриттям нового сайту
УКРІНФОРМу. Крім того, оновлений логотип є більш зручним для використання у поліграфії.

У новій корпоративній символіці використана назва "
УКРІНФОРМ" та акцентована увага на двох словах, які є її складовою - УКРаїнська ІНФОРМація. Цим розкривається суть діяльності агентства - підготовка різнобічної інформації про Україну та для країни.

Новий лого зберігає обриси земної кулі - традиційний елемент
УКРІНФОРМу від двадцятого століття.

Він також відображає географію діяльності першого інформаційного та єдиного національного агентства, крім якого ніхто в Україні не має
11 кореспондентів в інших країнах та можливості отримувати інформацію від більш як 30-ти інформагентств - зарубіжних партнерів.

Одним з основних елементів нового логотипу є три крапки, стилізовані під клавіші телетайпу - засобу передачі інформації, що існував до появи Інтернету. Як відомо, наявність трьох крапок у будь-якому тексті, серед іншого, означає подальший розвиток подій ("далі буде") або ж передачу достатньої інформації для власних висновків, що і є місією кожної новини - основи діяльності інформагентства.

Зберегти зображення лого
УКРІНФОРМу для заставки на робочий стіл комп'ютера, "планшетника", мобільного телефону тощо можна, скориставшись посиланням у матеріалі чи на сторінці агентства у Facebook.

http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1061861