вівторок, 12 липня 2011 р.

Сьогодні православні відзначають День Петра і Павла

День славних і всехвальних першоверховних апостолів Петра і Павла відзначає сьогодні православна церква. Цього дня закінчується Петрів піст.
Апостол Петро - уродженець міста Віфсаїди, брат апостола Андрія, жив зі своїм сімейством в Капернаумі і займався рибальством. Звали його Симоном, а ім'я Петро (означає камінь) він отримав від Ісуса Христа. Життя Петра висвітлене в Євангельському оповіданні інших апостолів тому, що він весь час знаходився поряд з Христом.
Апостол Павло носив ім'я Савл, що означає "випрошений", "вимолений", і лише через деякий час після звернення до Христа став називатися Павлом. Він був родом з Тарсу, мешканці якого користувалися правами римських громадян. Виховувався при Гамаліїлі, відомому іудейському законовчителі того часу.
Апостол Павло, як і апостол Петро, багато попрацював задля поширення Христової віри і справедливо вважався разом з ним "стовпом" Церкви Христової і першоверховним апостолом.
Вони обидва мученицьки померли в Римі при імператорі Нероні, і пам'ять про них вшановується в один день.

Рекорд купальського вінка вагою три тонни зафіксували у Вінниці

Найбільший в Україні купальський вінок сплели на свято Івана Купала у Вінниці. Рекорд зафіксували у дипломі Книги рекордів України: на створення вінка пішло 50 тисяч квітів. Діаметр вінка - 7 метрів, довжина - 24 погонних метра, ширина ободу вінка - 2 метри. Загальна вага "творіння" рук вінниччан - 3 тонни.
"Вінницький вінок - душа Поділля, адже створений городянами та гостями міста спільно. Широкі, багаті зеленню листя папороті, уквітчані ромашками, трояндами, колосками пшениці, синіми волошками та червоною калиною дарують потужний енергетичний запал, надихають на творчість", - відзначила представник Книги рекордів України Наталія Ярмоленко.
У Книзі рекордів зафіксували, що на вінок пішло 10 тисяч ромашки декоративної, 3 тисячі квітів троянди та 37 тисяч інших квітів. Вінок-рекордсмен вінниччани можуть побачити у центральному парку культури і відпочинку ім. Горького, куди його транспортували. Для того, аби квіти не зав'яли, виготовлено спеціальний каркас, який дозволить упродовж 5-7 днів залишатись ромашкам та трояндам "живими".

четвер, 7 липня 2011 р.

Ой, на Івана, на Купала вся Україна святкувала...

20-метровий купальський вінок сплели в ніч на Івана на Прикарпатті
У селі Рівня, Рожнятівського району, що в Івано-Франківській області, відбулася молодіжна Купальська забава. В ніч на Івана молодь встановила новий рекорд України - сплела 20-метровий купальський вінок, який пустили на воду. І традиційно - презентація виробів народних умільців, ярмарок, вогняне шоу та хороводи під відкритим небом.

У "Мамаєвій Слободі" відсвяткували Івана Купала
У ніч з 6 на 7 липня 2011 року на території етно-комплексу "Мамаєва Слобода", що в Києві, відбулося барвисте святкування Івана Купала.

Фото Дар`ї Решетняк

Театралізоване свято Івана Купала провели на Київщині

У селі Проців Бориспільського району Київщини гості дійства взяли участь у створенні ще одного найбільшого в Україні купальского вінка, у конкурсах, спортивних змаганнях і вікторинах.

Фото Сергія Аніщенка

Івана Купала відсвяткували в Івано-Франківській області
У селі Долина Тлумацького району Івано-Франківської області не менш феєрично відсвяткували Івана Купала.

Фото Юрія Рильчука

На Тернопільщині відсвяткували Купальську ніч

Всеукраїнський фестиваль сільської молоді "Купальська феєрія" відбувся у селі Чагарі Гусятинського району. Юнаки та дівчата з тернопільських сіл відтворили давні традиції Купальської ночі. До самого ранку тривали масові гуляння, дегустація страв галицької кухні, молодіжні ігри, співанки, що відтворювали усю таємничість свята Івана Купала.


Фото Олега Снітовського

середу, 6 липня 2011 р.

У світі відзначають День поцілунку

У середу, 6 липня, в світі відзначають День поцілунку. У багатьох містах світу святкування цього дня знаменується конкурсами поцілунків, повідомляє портал Likar.info.

Уперше його почали відзначати у Великій Британії ще наприкінці XIX століття. 20 років тому цей день був затверджений як свято Організацією Об'єднаних Націй.

Раніше дослідники Віденського університету довели, що регулярні поцілунки корисні для здоров'я і можуть мати лікувальний ефект. Вчені встановили, що довгий і пристрасний поцілунок знижує не лише кров'яний тиск, але й кількість холестеролу в крові, зменшуючи ризик інфаркту.
Згідно з опитуваннями, проведеними у країнах Європи, середньостатистичний європеєць цілується 7 разів на день.

понеділок, 4 липня 2011 р.

Бій Володимир Кличко - Девід Хей дивився кожний п'ятий українець

У суботу пряма трансляція з Гамбурга, де Володимир Кличко проводив боксерський поєдинок з британцем Девідом Хеєм, зібрала біля екранів рекордну кількість телеглядачів.

Українці до глибокої ночі затамувавши подих дивилися всі 12 раундів бою українського чемпіона з британським базікалом. На кону були не тільки 4 чемпіонські пояси, а й честь Володимира - він просто зобов'язаний був поставити на місце зухвалого англійця. Все це вкрай ефективно підігріло інтерес до бою.

Як повідомляє офіційний сайт телеканалу "Інтер", протягом всієї трансляції кількість тих, хто дивилися поєдинок в Україні постійно зростала. Найбільший інтерес у глядачів викликав кінець бою. Рейтинг останніх хвилин поєдинку становив близько 20% - п'ята частина мільйонної української аудиторії.

У Німеччині, де проходив поєдинок, було також встановлено новий рекорд перегляду боїв братів Кличків. За даними телеканалу RTL, за поєдинком Володимира Кличка і Девіда Хея стежили 16,28 млн телеглядачів.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями WBO, IBO й IBF українець Володимир Кличко завоював четвертий чемпіонський пояс WBA, перемігши по очках одноголосним рішенням суддів британця Девіда Хея. Поєдинок відбувся в Гамбургу на стадіоні Imtech Arena в присутності 55 тисяч глядачів. Таким чином, брати Клички зібрали всі чемпіонські пояси у суперважкій вазі.

Віталій Кличко хоче нокаутувати Девіда Хея


Після того, як Володимир Кличко минулої неділі переміг Девіда Хея за кількістю очок, зустрітися з британцем у ринзі виявив бажання і брат Віталій. Про це заявив менеджер братів Кличків Бернд Бенте.
"Віталій сказав, що хотів би нокаутувати Хея, адже Володимирові це не вдалося, - зазначив Бенте. - Бій може бути проведений наприкінці цього чи на початку наступного року".
Натомість, за його словами, поєдинок-реванш між Володимиром і Хеєм не планується, повідомляє німецьке інформагентство DPA.
Бернд Бенте додав, що Кличко-молодший цьогоріч ще вийде в ринг. Серед можливих суперників українця - Тайсон Фьюрі та Дерек Чісора.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, чемпіон світу з боксу у надважкій вазі за версіями Міжнародної боксерської федерації (IBF), Всесвітньої боксерської організації (WBO), Міжнародної боксерської організації (IBO) українець Володимир Кличко 3 липня переміг в об'єднавчому поєдинку в Гамбурзі чемпіона Всесвітньої боксерської асоціації (WBА) британця Девіда Хея. За підсумками дванадцяти раундів Володимир Кличко виграв бій одноголосним рішенням суддів з рахунком 118:108, 117:109, 116:110. Таким чином, тепер усі титули у професіональному боксі у надважкій вазі належать братам Кличкам. Старший брат Володимира Віталій володіє поясом чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC).
Ганна Снігур-Грабовська, БЕРЛІН. 4 липня 2011 року.http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1025877

Брати Клички святкують історичний тріумф - німецька преса


Перемога Володимира Кличка над Девідом Хеєм стала у неділю головною спортивною темою німецької преси. Цей боксерський бій підтвердив звання "поєдинку року" і назавжди увійшов в історію, адже брати Клички тепер володіють усіма титулами у професіональному боксі у надважкій вазі, вважають провідні спортивні коментатори.
"Дощ і низька температура не змогли зіпсувати боксерський поєдинок року, - пише газета Financial Times Deutschland. - 45 тисяч глядачів на гамбурзькому стадіоні стали свідками нелегкої і сповненої тактики боротьби. Завдяки небагатьом, але ефективних ударам Кличку-молодшому вдалося перемогти Хея". За даними видання, бій став найдорожчим в історії боксу, адже кожен боксер отримає за нього гонорар у розмірі щонайменше 8 млн євро.
Газета Hamburger Abendblatt вітає братів Кличків з "історичним тріумфом", адже Володимиру вдалося заволодіти останнім поясом, якого бракувало у родині українців. "Війна завершилася без жертв, - з полегшенням констатує видання, нагадуючи, як Хей обіцяв відірвати супернику голову. - Хею бракувало мужності нанести сильніші удари, а Кличко так і не зміг відправити суперника в нокаут, який мав би стати 50-им у його списку".
"В ринзі Кличку вдалося примусити балакучого Хея замовкнути", - зауважує газета Die Welt. На думку видання, британець хоч і не зміг перемогти українця, як того обіцяв, але був дійсно гідним суперником. "Обидва боксери боролися до останньої секунди, - пише автор статті. - Буде шкода, якщо Хей, як і обіцяв, залишить професійний бокс". Перед початком бою, нагадує кореспондент, Хей підігрів інтерес публіки своїм запізненням, за що напевно йому доведеться заплатити штраф. "Але свою поразку він прийняв гідно, нарешті потиснувши руку Володимиру", - констатує журналіст.
За даними телеканалу RTL, у Німеччині за поєдинком Володимира Кличка та Девіда Хея спостерігали 16,28 млн телеглядачів.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, чемпіон світу з боксу у надважкій вазі за версіями Міжнародної боксерської федерації (IBF), Всесвітньої боксерської організації (WBO), Міжнародної боксерської організації (IBO) українець Володимир Кличко переміг в об'єднавчому поєдинку у Гамбурзі чемпіона Всесвітньої боксерської асоціації (WBА) британця Девіда Хея. За підсумками дванадцяти раундів Володимир Кличко виграв бій одноголосним рішенням суддів з рахунком 118:108, 117:109, 116:110. Таким чином, тепер всі титули у професіональному боксі у надважкій вазі належать братам Кличкам. Старший брат Володимира Віталій володіє поясом чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC).
Ганна Снігур-Грабовська, БЕРЛІН.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1025663

пʼятницю, 1 липня 2011 р.

У США схрестили самокат, скейт і велосипед

Американці розробили новий дивовижний апарат під назвою Sbyke - гібрид самоката, скейта та велосипеда (scooter, skateboard, byke).
У новинці використане переднє колесо найпоширенішого серед велосипедів класу BMX розміром 20 дюймів і вилка, подібна до велосипедної. Але позаду наїзник виявить лише підніжку і пару 85-міліметрових коліщаток, як у роликової дошки.
Із самокатом у цього гібрида трьох транспортних засобів спільним є високе кермо і можливість розгону за рахунок відштовхування, з велосипедом - велике переднє колесо, а з роликовою дошкою - спосіб повороту. Переднє колесо апарату фіксоване, а управляється він зміщенням центру ваги, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на ТСН.
Однак задній механізм повороту не скопійований напряму зі скейта - це оригінальна запатентована система, обладнана пружиною. В результаті на Sbyke можна як виконувати "фігури вищого пілотажу", так і спокійно кататися доріжками в парку.
Sbyke може стояти на місці сам по собі, на відміну від самоката. Алюмінієва рама та кленова дошка укупі з вибраними міцними вузлами покликані надійно витримувати дорослу людину. Сам апарат важить приблизно 6 кілограмів.
Рекомендована роздрібна ціна гібрида становить 249 доларів. Sbyke має надійти в продаж у США вже у серпні 2011 року.

Читання книг продовжує молодість

Німецькі експерти називають читання своєрідним "еліксиром молодості". Вони закликають з віком не відмовлятися від читання книг, навіть якщо з'явилися проблеми з концентрацією і зором.
Медики пояснюють, що читання книг супроводжується перекладом слів в уявні образи, що допомагає підтримувати когнітивні функції. Читання підтримує уміння концентруватися і поповнює словниковий запас. Цей метод успішно застосовується при роботі з літніми людьми, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Likar.info.
Читання стимулює людський мозок, тому формуються нові сінапси (зони контакту між відростками нервових клітин і іншими клітинами). Ефект підсилюється, якщо є можливість обмінятися враженнями з іншими людьми.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1012719