четвер, 28 жовтня 2010 р.

Девід Хей має намір провести поєдинок з Кличком наступного року

Під час нещодавнього інтерв'ю для радіо BBC London 94.9, діючий чемпіон світу з боксу за версією WBA у суперважкій вазі англієць Девід Хей обговорював ймовірність проведення бою з одним з братів Кличків 2011 року, передає Укрінформ-спорт.
У своєму наступному бою Девід Хей захищає титул проти свого співвітчизника Одлі Харрісона у Манчестері 13 листопада. Діючий чемпіон світу за версіями IBF, WBO, IBO українець Володимир Кличко проведе захист своїх титулів у Німеччині 11 грудня проти англійця Дерека Чисорі. Старший із братів Віталій Кличко, який захистив колись свій титул за версією WBC у бою проти американця Шеннона Бріггса, за попередніми даними проведе свій наступний бій у березні наступного року.
Девід Хей передбачає, що поєдинок проти одного з братів відбудеться 2011 року, тому що він може запропонувати набагато вигідніший з фінансової точки зору бій, ніж хто-небудь.
"Є багато боксерів, таких як Дерек Чисора, з якими він (Володимир Кличко) може битися, - заявив Хей. - Багато боксерів подібних до Шеннона Бріггса, з якими може битися його брат. Але людям нудно від таких боїв. Люди впадають в нудьгу, дивлячись на те, як вони (брати Клички) б'ють нікудишніх хлопців, у яких немає жодного шансу. Я єдиний гідний опонент, і вони це знають.
Вони звикли мати справу з боксерами, які виходять на ринг з опущеними руками, лише заради грошей, але я не такий. І для них це буде як коротке замикання. Вони не знатимуть, що робити. Я вважаю, що після того, як вони підрахують кількість грошей, зароблених на боях з Чисорою і Бріггсом, стане зрозуміло, що всі дороги ведуть до Девіда Хея".
Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p33154/

Шеннона Бріггса виписали з лікарні

Американський боксер-важковаговик Шеннон Бріггс, який 16 жовтня був госпіталізований після бою з Віталієм Кличком, виписаний з лікарні. 27 жовтня він разом зі своєю дружиною Аланою повернувся в США з Німеччини, де проходив бій з Кличком. За словами Бріггса, він відчуває себе відмінно, передає Укрінформ-спорт.

Боксер дав інтерв'ю прямо в міжнародному аеропорту Нью-Джерсі. Бріггс запевнив, що він готовий вийти на ринг хоч наступного тижня, але поки не ухвалив рішення про те, чи буде він продовжувати кар'єру. За словами американця, найближчий час він планує провести з сім'єю, а також займеться своїми бізнес-проектами.

У бою з Кличком, який відбувся в Гамбурзі, Бріггс за підсумками 12 раундів зазнав поразки за очками. Відразу після поєдинку його доставили до лікарні, і лікарі виявили у боксера кілька переломів лицьових кісток, струс мозку та травму біцепса лівої руки. Пізніше руку прооперували.

Бріггс, якому 4 грудня виповниться 39 років, провів на професійному рингу 59 боїв, здобув 51 перемогу (45 - нокаутом), зазнав шість поразок і один поєдинок звів внічию. Ще один бій був визнаний таким. У минулому американець володів титулом чемпіона світу у важкій вазі за версією WBO (Всесвітня боксерська організація).

понеділок, 25 жовтня 2010 р.

Валуєва виключили з рейтингу WBC

Російський боксер-суперважкоатлет Микола Валуєв виключений з рейтингу Всесвітньої боксерської ради (WBC). Раніше він займав в рейтингу п'яте місце, передає Укрінформ-спорт.
Чемпіоном WBC є українець Віталій Кличко. Перше місце в рейтингу займає американець Рей Остін, а друге - кубинець Одланьєр Соліс. Саме ці два боксери в очному бою вирішать, хто буде битися з Кличком-старшим за чемпіонський титул.
Нагадаємо, що в жовтні Микола Валуєв переніс операцію на лівому плечі, проте заявив, що збирається після одужання продовжити кар'єру і хоче зустрітися на рингу з Віталієм Кличком.
На початку цього року Кличко-старший і Валуєв вели переговори про титульний бій, але сторони не домовилися про фінансовий бік справи. Після цього Віталій навіть заявив, що росіянин боягуз і що він ніколи не буде битися з Валуєвим, який, нібито, знаходиться у владі своїх менеджерів, а ті, у свою чергу, намагаються нав'язати йому, Віталію Кличко, завищені вимоги.

Все про «повітряні ворота» Євро-2012

Що таке аеропорт європейського рівня – вже у 2011 році відчують Київ, Донецьк, Львів та Харків, коли будуть повністю здані порти, які зустрічатимуть гостей Євро-2012. Між тим, сучасний авіатранспортний ресурс допоможе регіонам і країні відчути не тільки економічну вигоду, а й міжнародний престиж. Як змінюються «повітряні ворота» під впливом Євро-2012, читайте в огляді підготовки провідних аеропортів країни у журналі "Україна-2012", вісника Інформаційного центру "Україна-2012".
МІЖНАРОДНИЙ АЕРОПОРТ «БОРИСПІЛЬ» (Київ)
Ключові цифри:
Пропускна спроможність на сьогодні – 1840 пас\год
Пікова пропускна спроможність під час Євро-2012 - 4150 пас\год
Довжина злітно-посадкових смуг: ЗПС № 1 – 4000 м, ЗПС № 2 – 3500 м
Паркінг - на 1300 машино-місць
Розташування – 29 км від Києва
Модернізація головних «повітряних воріт» країни – аеропорту «Бориспіль» до 2012 року передбачає розширення до п’яти терміналів: три міжнародні (діючий «B», нові «F» і «D»), також один внутрішньо український («A») і один — для VIP-персон («C»). Плече «Борисполю» у прийомі гостей Євро-2012 підставить також і аеропорт «Київ» (Жуляни), який планує побудувати новий термінал бізнес-класу.

Вимогою УЄФА на момент проведення Євро-2012 є пропускна здатність терміналів аеропорту «Бориспіль» 4150 пасажирів у годину пік, нині цей показник складає 1840 пасажирів.

Очікувана пропускна здатність усіх терміналів аеропорту у 2012 році - 6050 пасажирів у годину пік, що покриває потреби чемпіонату і дає простір для розвитку порту.

В УЄФА не бояться звинувачень у корупції

В УЄФА досить спокійно відреагували на заяву діяча федерації футболу Кіпру Спироса Марангоса про підкуп членів виконкому УЄФА перед прийняттям рішення щодо проведення Євро-2012 в Україні і Польщі, передає Укрінформ-спорт.

Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно повідомив, що різні доноси організація отримує щодня і не може реагувати на кожний з них. "Якщо б ми розглядали усі звернення, безмежно довіряючи інформаторам і не маючи жодних доказів, то у нас залишилося б небагато часу для футболу", - підкреслив Д.Інфантіно.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, два дні тому низка німецьких і французьких ЗМІ оприлюднили заяву скарбника федерації футболу Кіпру Спироса Марангоса. У ній він стверджує про наявність доказів того, що принаймні п'ять діячів виконкому УЄФА нібито отримали загалом 11 млн євро хабарів за надання Україні і Польщі права провести Євро-2012. За його інформацією, корупційні дії відбувалися в офісі однієї юридичної фірми на Кіпрі. Кіпріот також повідомив, що наприкінці серпня цього року він намагався зустрітися з головою дисциплінарної комісії УЄФА Петером Лімахером і передати йому документи з доказами корупції. Однак за декілька днів до запланованого приїзду в Женеву зустріч була скасована з ініціативи П.Лімахера, стверджує С.Марангос.

У Польщі заяви діяча кіпрської федерації футболу назвали абсурдними. "Це якась нісенітниця. Це акт відчаю і фрустрації цієї особи", - сказав з цього приводу колишній голова польської федерації футболу (PZPN) Міхал Лісткевич. Заяви кіпріота він пов'язує з його можливими особистими проблемами функціонування у національній федерації футболу Кіпру. "Федерації футболу Польщі немає чим дорікнути. Я впевнений, що ця людина не має жодних доказів. За такі звинувачення він може очікувати на гостру реакцію з боку УЄФА, включно із судовим позовом", - наголосив польський футбольний діяч.

Схожу думку з цього приводу висловив міністр спорту і туризму Польщі Адам Гєрш. "Це наклеп, який не вартий уваги ЗМІ", - констатував він.

Юрій Банахевич, ВАРШАВА. 25 жовтня 2010 року.

Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/3/p32877/

Квитки на Євро-2012 будуть дешевшими, ніж у 2008 році

Вартість квитків на матчі чемпіонату Європи з футболу, який пройде з 8 червня по 1 липня 2012 року в Україні та Польщі, буде меншою, ніж на попередньому Євро-2008. Про це в інтерв'ю газеті «Команда» повідомив директор Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський. Укрінформ-спорт надає  можливість ознайомитись з найцікавішими відповідями.

- Згідно з планом, розробленим УЄФА, реалізація квитків на фінальний турнір Євро-2012 почнеться навесні наступного року. Чи можна чекати до цього часу  офіційні дані щодо  вартості пропусків?
- Ціна на квитки вирішальної частини Євро буде незабаром визначена. А філософія УЄФА полягає в тому, щоб зробити квитки максимально доступними для вболівальників. Разом з місцевими оргкомітетами в Україні та Польщі Європейський футбольний союз, як ніхто, зацікавлений в тому, щоб всі арени на вирішальній стадії були заповнені на 100 відсотків. Це дуже важливо з точки зору успішного проведення турніру.
- Мішель Платіні, інші посадові особи запевняли, що вартість квитків буде відповідати купівельній спроможності українців... Це значить, що перепустки будуть дешевші, в порівнянні з Євро-2008?
- Так, готовий це підтвердити. Причому ціна буде однаковою і для українців, і для поляків, і для мешканців інших європейських країн. До речі, цікавий момент - вартість на квитках, які будуть призначені для поширення в Україні, буде вказана і в євро, і в гривнях (для поляків відповідно - у євро і злотих). Тобто наші співвітчизники будуть мати можливість сплатити вартість вхідних документів у національній валюті.
- Коли ж стартує  кампанія з продажу довгоочікуваних квитків?

- Квитки почнуть реалізовуватися 1 березня 2011-го. Єдиним авторизованим каналом для цього стане офіційна інтернет-сторінка УЄФА - uefa.com. До речі, найбільш нетерплячим уболівальникам вже зараз можна зайти на цей веб-ресурс, заповнити відповідну графу з реєстрацією адреси електронної пошти - саме на цю адресу їм прийде повідомлення про початок продажів. Хотів би, щоб читачі правильно орієнтувалися в системі реалізації перепусток на матчі. Якщо 1 березня людина відправить заявку, то це не означає, що вона відразу одержить квиток у руки. Першим чином УЄФА організовує процес накопичення заявок. Адже, наприклад, досвід проведення попереднього чемпіонату Європи показує, що навколо квитків виникає дуже великий ажіотаж. На Євро-2008 конкурс був десять до одного - 10 млн претендентів на 1 млн квитків! У цьому випадку УЄФА проводить щось на зразок лотереї.
Додам, що безпосередньо самі квитки на матчі Євро-2012 опиняться в руках щасливих володарів вже в 2012 році. До слова, загалом на ігри фінальної частини майбутнього форуму надійде в продаж приблизно 1 млн 400 тис. перепусток.
- Чи будуть передбачені квоти для збірних, що змагаються між собою?
- Так. Причому відкрию вам таємницю. Україна і Польща, як країни-господарки турніру, будуть мати в цьому плані перевагу перед іншими асоціаціями. Окрема квота буде передбачена для нас. Окрема - для 14-ти країн, чиї збірні стануть учасниками Євро. І третя квота - для решти країн, які не пройшли кваліфікацію, але є членами УЄФА.
Хотів би особливо відзначити, що унікальність такої події, як Євро-2012, дає українцям всі можливості для відвідування не тільки поєдинків нашої збірної, але і матчів за участю інших команд. І особисто я не маю найменшого сумніву, що інтерес з боку наших співвітчизників до кожного поєдинку (а їх всього 31) буде дуже великим!
- Ви допускаєте, що не обійдеться без нарікань, особливо з боку людей старшого покоління? Мовляв, комп'ютерами в Україні користуються ще далеко не всі...
- Вважаю, що не варто розглядати нашу країну як якусь відсталу в цьому плані. Можу помилитися в якихось статистичних даних, але доступ до Інтернету на сьогоднішній день має чи не кожен другий українець у великих містах. Зауважу, що нами розробляються й інші, альтернативні, варіанти розповсюдження квитків, але говорити про це поки рано.
Укрінформ-спорт
http://www.sport.ukrinform.ua/news/p32858/

Шевченко потрапив до списку 50 футбольних легенд півстоліття

Знаменитий британський футбольний тижневик World Soccer в ювілейному номері, присвяченому власному 50-річчю, опублікував інтерв'ю з 50 футбольними легендами півстоліття, передає Укрінформ-спорт.
У список 50 живих легенд, які, на думку редакції, зробили найбільший вплив на розвиток футболу в період з 1960 по 2010 роки, увійшов нині, як і на початку своєї кар'єри, що грає за київське "Динамо", а перед цим захищав кольори зоряних "Мілана" та "Челсі", Андрій Шевченко.
Крім динамівця у список потрапили ще два футболісти з пострадянського простору - автор переможного гола у фіналі першого розіграшу Кубка (згодом Чемпіонату) Європи ростовчанин Віктор Понедєльнік та просто легенда воротарського цеху Рінат Дасаєв, який найяскравіше грав у 80-ті роки, коли захищав рамку воріт московського "Спартака", збірних СРСР, а потім і "Севільї".
В одному зі своїх інтерв'ю Андрій Шевченко справедливо зізнався, що пишається своєю видатною кар'єрою.
Укрінформ-спорт
http://www.sport.ukrinform.ua/news/1/p32804/

пʼятницю, 22 жовтня 2010 р.

Наступна зима матиме холодні й дуже холодні періоди - прогнозист Вазіра Мартазінова

Наступна зима не буде точним повторенням торішньої, однак багато холодних і дуже холодних днів вона все-таки приготувала. Про це сказала на сьогоднішній прес-конференції начальник відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди науково-дослідного Інституту метеорологічних досліджень Вазіра Мартазінова, яка, на думку кліматологів і метеорологів, є одним з найкращих прогнозистів на пострадянському просторі.
За словами В.Мартазінової, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, справжня зима настане в середині грудня, коли випаде перший сніг і посиляться морози. Великі морози з похибкою у два-три дні настануть на Новий рік, прогнозує вона. Проте, наголошує дослідниця, в кожному зимовому місяці й аж до середини березня будуть періоди, коли "показники температури повітря перетинатимуть 20-градусні позначки".
На думку В.Мартазінової, глобальне потепління, про яке останнім часом так багато говорять, викликане не "парниковим ефектом" і не збільшенням вмісту вуглекислого газу в атмосфері, а різкою і часом невиправданою зміною техногенного навантаження на природні процеси, що посилилися за останні десятиліття.
Згідно з її дослідженнями, глобальне потепління спостерігається з 1911 року і має три періоди розвитку. Перший тривав з 1911 по 1944-1945 роки. Після нього до 1978 року тривав період стабільності температур, який зменшив процеси нагрівання Землі. З 1978 року і понині триває третій період глобального потепління, який характеризується на північних широтах високими температурами влітку та низькими взимку. "Ми взимку повертаємось до температур 50-х років, які були морозними і сніжними. Нинішня зима не буде винятком з цього правила", - підкреслила прогнозист.

До Євро-2012 у Польщі з’явиться статуя Ісуса Христа, вища за Спасителя у Ріо-де-Жанейро

В межах туристичної підготовки до Євро-2012 Польща планує встановити найвищу в світі статую Ісуса Христа, яка за висотою на 9 метрів перевершить Спасителя із Ріо-де-Жанейро, що увійшов до списку семи нових чудес світу.
Статую хочуть спорудити у польському місті Свебодзін неподалік від кордону з Німеччиною,  передає Укрінформ-спорт.
Висота скульптурної фігури сягне 33 метри, її увінчає двометрова корона. Стоятиме статуя на 16-метровому постаменті. Таким чином, вся споруда підніметься над землею на 51 метр і «залишить у тіні» всі побудовані до того статуї Христа.
Місцеві городяни Свебодзіна вважають, що якщо побудувати в місті іподром чи поле для гольфу, то туристи приїжджатимуть до міста лише під час сезону, а з новозбудованою статуєю Христа сезон триватиме увесь рік. 
Відкриття скульптури планується на листопад поточного року.
Укрінформ-спорт
http://www.sport.ukrinform.ua/news/p32598/

Святослав Вакарчук: Гімном Євро-2012 може стати енергійна і натхненна пісня

Лідер гурту «Океан Ельзи» та Друг Євро-2012 Святослав Вакарчук мріє про те, щоб українська збірна з футболу заслужила найвищу нагороду ЧЄ-2012. «Вболівальник вірить завжди, тим більше, що моя улюблена команда – збірна України. Хоча сьогодні об’єктивних причин, що завтра ми виграємо чемпіонат Європи, у мене нема», - заявив співак в ексклюзивному інтерв’ю журналу «Україна-2012», передає Укрінформ-спорт.
Водночас Вакарчук запевняє: «вважати, що ми ні на що не здатні - теж нема підстав». «Сьогодні у нас молода команда, формується, показує характер. Впевнений: якщо їм дати зігратися, не буде постійних пертурбацій, якщо тренер буде мати гармонійні стосунки з колективом – результат буде. Слава Богу, талант є, фізичні дані є. Головне – працювати кожному над собою, і команді загалом над єдиним завданням. І ми бачимо, що людина при бажанні може дорости до світового рівня, як це показав раніше Шевченко, Блохін чи Бєланов», - впевнений він.
Співак вважає, що Євро-2012 – велика подія, яка може Україну серйозно зрушити з місця.  Проте не треба перебільшувати масштаби проведення турніру в Україні. «Давайте дивитися правді в очі: це лише спортивне свято, а не чарівна паличка, яка змінить кожен куточок нашого життя. Україна за два роки підготовки за інфраструктурним розвитком не наздожене Західну Європу. Україна не стане Англією, а Київ не перетвориться на Лондон чи Париж. Але підготувати все на європейському рівні для України – серйозний іспит і великий поштовх до змін. Вперше створити сучасну і якісну інфраструктуру, дороги, стадіони, забезпечити на об’єктах проникнення ІТ-технологій, створювати можливість інтернаціонального обслуговування з боку персоналу, привести до ладу туристичну концепцію країни – усе це організаційна робота, і в ній мало романтики», - підкреслив він.
Щодо своєї участі в проекті Друзі Євро-2012 Вакарчук вважає своєю роллю популяризувати чемпіонат. Ідея залучитися музично до Євро-2012 поки що не переросла в конкретний проект. « Писати чи не писати для чемпіонату пісню чи гімн – залежить не тільки від мене. Для групи «Океан Ельзи» це була б честь. Та заздалегідь планувати такі речі неможливо. Переконаний, що гімном Євро-2012 може бути дуже якісна, енергійна пісня, написана за натхненням, а не на замовлення. Для будівництва доріг і стадіонів має бути бізнес-план, архітектурний проект, а з піснею так не буває», - зайважив Славко Вакарчук. Відповідаючи на запитання, чи буде він співати під гаслами Євро, фронтмен «Ельзи» відповів: «Все має бути природно. Робити такі речі нарочито - нерозумно. Але якщо народиться спеціальний музичний проект під Євро -2012, з радістю візьмемо в ньому участь».

четвер, 21 жовтня 2010 р.

Шеннон Бріггс хоче реваншу

Американський боксер-суперважкоатлет Шеннон Бріггс, який зазнав болісної поразки в 12-раундовому бою з киянином Віталієм Кличком за звання чемпіона світу за версією WBC, як і раніше перебуває в одній із лікарень Гамбурга.

Як повідомляє
Укрінформ-спорт із посиланням на Bild, учора 38-річний боксер, який отримав у бою з Кличком серйозні травми руки й обличчя, зібрав прес-конференцію. На ній стало відомо, що майбутню операцію знову відкладено - цього разу на п'ятницю, оскільки з руки Бріггса досі не спала серйозна пухлина.

Американець, який заліковує ушкодження, здивував присутніх тим, що планує взяти у Кличка-старшого реванш: "Я знову можу сміятися. Тепер я хочу реваншу. Якщо він відбудеться, битимуся двома руками. У цьому бою я бився однією рукою, і це був найважчий у моєму житті поєдинок".


Укрінформ-спорт
http://www.sport.ukrinform.ua/news/2/p32676/

Бріггс не виключає завершення своєї боксерської кар'єри

Шеннон Бріггс після поразки у поєдинку проти Віталія Кличка та отриманих травм, через які і досі перебуває у лікарні Гамбурга, серйозно розмірковує над завершенням своєї боксерської кар'єри. У першому після суботнього бою інтерв'ю для газети "Bild" на відповідне запитання Бріггс відповів: "Я ще не знаю. Я був двічі чемпіоном світу. Можливо, Бог не хоче, щоб я і втретє став чемпіоном".
За словами Бріггса, після повернення додому він спочатку хоче поговорити із своїм тринадцятирічним сином, який із сльозами на очах спостерігав за поразкою батька по телевізору. "Можливо, він переконає мене більше не виходити в ринг", - сказав американець.
Бріггс зізнався, що відчув розрив сухожилля в руці ще під час першого раунду, але не хотів показувати цього ані супернику, ані тренерові. "Я не хотів здаватися, продовжував боксувати, по суті, однією рукою. Двома руками я б Кличка точно переміг", - зазначив боксер. Змусити його зупинити бій могла, за його словами, лише кохана жінка. Алана, з якою Бріггс разом вже 17 років, цими днями переселилася у лікарняну палату боксера.
Як повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в ФРН, заплановану на вівторок операцію на біцепсі лівої руки Бріггса було перенесено на сьогодні. Після цього він ще залишиться у гамбурзькій лікарні два-три дні.
Ганна Снігур-Грабовська, БЕРЛІН.
Укрінформ-спорт
http://www.sport.ukrinform.ua/news/p32615/

Шеннон Бріггс приховав травму під час бою з Віталієм Кличком

Американський боксер-суперважковаговик Шеннон Бріггс протягом всього бою з Віталієм Кличком приховував від своїх тренерів і секундантів травму лівої руки. За словами Бріггса, він дістав розтягнення зв'язки біцепса лівої руки вже у першому раунді, але не хотів відмовлятися від продовження боротьби і приховав травму, передає Укрінформ-спорт із посиланням на інтернет-видання boxingscene.com.
Американець розповів, що протягом всього бою йому доводилося битися однією рукою. Бріггс додав, що якби обидві його руки були в порядку, то він напевно б нокаутував Кличка-старшого.
Бій Кличко - Бріггс відбувся 16 жовтня у Гамбурзі та завершився перемогою українця по очках. Після бою американського боксера доставили в лікарню, де у нього виявили кілька переломів лицьових кісток, струс мозку і травму руки. Бріггс досі перебуває в клініці.
За словами американця, якому 4 грудня виповниться 39 років, він поки що не вирішив, чи продовжуватиме кар'єру професійного боксера. "Я двічі був чемпіоном світу, - нагадав Бріггс. - Можливо, Бог не хоче, щоб я став чемпіоном утретє".
Укрінформ-спорт
http://www.sport.ukrinform.ua/news/p32610/

Шеннон Бріггс: "Віталій Кличко виступив блискуче"

Американський боксер-суперважкоатлет Шеннон Бріггс, який перебуває в госпіталі Гамбурга (Німеччина), звернувся до своїх уболівальників в офіційному прес-релізі. До клініки Бріггс потрапив після поєдинку з Віталієм Кличком, який відбувся 16 жовтня, передає Укрінформ-спорт.
"Дякую всім за вашу турботу. Я прибув у лікарню в суботу вночі, після кількох тестів як застережного засобу лікар дійшов висновку, що важких травм голови у мене не було. Я залишаюся у лікарні, щоб далі дослідити травму лівого біцепса, яку я дістав у першому раунді. На жаль, через травму я відхилився від плану на бій. Не хочу нічого відбирати у Віталія Кличка, який виступив блискуче, але невідомо, як би закінчився бій, якби я не пошкодив руку на самому початку.
Ми вдячні чудовим лікарям і людям у Гамбургу за їх турботу і підтримку, яку вони мені надали. І як людина, яка все життя страждає на астму, я дуже вдячний лікарю Чарльзу Хенслі і його гомеопатичному препарату Zivair, який дав змогу мені пройти всю 12-раундову дистанцію в бою за титул чемпіона світу WBC.
Незважаючи на повідомлення про те, що мій тренер хотів зупинити бій, я хочу відзначити, що зупинка бою не була варіантом. Дякую за вашу підтримку. Сподіваюся, я показав, що маю серце лева і наполегливість чемпіона", - наводить текст офіційне звернення Шеннона Бріггса Fightnews.
Укрінформ-спорт
http://www.sport.ukrinform.ua/news/2/p32672/

Чисора пообіцяв відібрати чемпіонські пояси у Кличка і образив Бріггса

Британець Дерек Чисора, який 11 грудня зустрінеться з чемпіоном світу з боксу у надважкій вазі за версіями WBO, IBF та IBO Володимиром Кличком, на прес-конференції у Маннгеймі пообіцяв відібрати пояси в українця. "В арені Маннгейма Кличко здобув цей титул, тут він його і позбудеться", - заявив англійський боксер, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в ФРН.
"Я не вмію красиво говорити, але 11 грудня я покажу найкращий бій свого життя і залишу Німеччину чемпіоном світу", - підкреслив Чисора, порадивши братам Кличкам "йти на пенсію". Водночас він прокоментував поєдинок Віталія Кличка та Шеннона Бріггса: "Бріггс - це сором для боксу. Він - типовий американець, який зацікавлений лише у гонорарі. Я - не він, мене цікавить титул, а не гроші".
На захист Бріггса одразу став Володимир: "Бріггс заслуговує на повагу. Я не думаю, що він цікавився лише грошима. Якби це було так, то він вже після кількох раундів міг би впасти".
Тим часом, як повідомив менеджмент Бріггса, його завтра буде прооперовано на біцепсі лівої руки, після чого він ще залишиться у гамбурзькій лікарні два-три дні. За даними медиків, жодних важких травм голові британця завдано не було. "Мій тренер хотів передчасно завершити поєдинок, однак я цього не дозволив", - передав журналістам слова боксера його представник.
Укрінформ-спорт
http://www.sport.ukrinform.ua/news/1/p32499/

вівторок, 19 жовтня 2010 р.

УЄФА змінило місце розташування

Президент УЄФА Мішель Платіні у присутності президентів усіх 53 футбольних асоціацій Європи та членів виконкому урочисто відкрив новий адміністративний будинок союзу європейських футбольних асоціацій у Ньоні, передає Укрінформ-спорт.
Будівля, що отримала назву "Ла-Кларьєр", розташована навпроти Будинку європейського футболу в Ньоні, на березі Женевського озера. З його будівництвом багато штатних співробітників УЄФА, які раніше базувалися в інших місцях, отримають можливість працювати в штаб-квартирі організації.
Кругла за формою чотириповерхова будівля, в якій розташовано близько 200 робочих місць, відповідає найвищим екологічним стандартам. Перший камінь у фундамент "Ла-Кларьєр" був закладений у січні 2009 року.
Гостям церемонії влаштували екскурсію будівлею. Дизайном нового відділення штаб-квартири, яке також примітно низьким споживанням енергії, займалася архітектурна фірма Bassi & Carella.
Штаб-квартира УЄФА спочатку розташовувалася в Парижі. У Ньон європейський футбольний союз переїхав в лютому 1995 року після 35-річного періоду роботи в Берні, столиці Швейцарії. Будинок європейського футболу був відкритий у жовтні 1999 року.
Укрінформ-спорт
http://www.sport.ukrinform.ua/news/p32526/

Чемпіон світу з боксу за версією WBC Віталій Кличко знову готовий до переговорів з Девідом Хеєм

Після успішного захисту титулу в поєдинку проти Шеннона Бріггса чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) у надважкій вазі Віталій Кличко заявив про свою готовність провести свій наступний бій проти володаря титулу Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) у цій вазі британця Девіда Хея, передає Укрінформ-спорт.
"Хочу нокаутувати Хея і додати останній чемпіонський пояс до нашої сімейної колекції, - цитує Віталія Кличка Boxingscene.com. - Ніхто у світі крім мого брата не може перемогти мене. Я найсильніший. Я, як і раніше, повний енергії і вже через кілька місяців буду готовим повернутися на ринг". Якщо Хей знову не погодиться на бій, наступним суперником Віталія ймовірно стане переможець відбіркового поєдинку між Одланьєром Солісом та Реєм Остіном.
Менеджер промоутерської компанії братів Кличків K2 Promotions Бернд Бенте заявив, що вони готові запропонувати Хею рівний розподіл усіх прав від трансляції поєдинку, і Хею тут ні з чим сперечатися. "Ми пропонуємо, щоб кожний суперник отримав половину від світових прав на трансляцію. Це чесна пропозиція, - сказав Бенте. - Девіду Хею залишається лише поставити свій підпис".
У свою чергу, як повідомляє The Telegraph, Девід Хей, який 13 листопада має зустрітися з Одлі Харрісоном, залишився не у захваті від поєдинку Віталія проти Бріггса і заявив, що вийде на бій проти Кличка, коли він буде до цього готовий, а не Віталій. "Мене не турбують ветерани подібні Бріггсу, - відзначив Хей. - Його найкращі роки давно позаду. Я знаходжуся у найкращій формі, і зустрінуся з Кличком, коли буду готовий. Зараз я думаю тільки про те, щоб вручити Одлі Харрісону квиток в один кінець, без повернення".
Укрінформ-спорт
http://www.sport.ukrinform.ua/news/p32542/

Англійський суддя впевнений, що не було необхідності переривати бій Кличко - Бріггс

У Німеччині продовжують активно обговорювати підсумки титульного боксерського бою в абсолютній ваговій категорії між Віталієм Кличком і Шенноном Бріггсом, в якому американець ціною травм обличчя і руки вистояв усі 12 раундів, але поступився. Багато спеціалістів висловлюють думку, що поєдинок необхідно було зупинити, оскільки перевага чемпіона була очевидною, а для претендента все могло закінчитися ще плачевніше. Суддя в рингу Іан Джон Льюїс і лікар Штефан Бок дали свої пояснення з приводу рішення не переривати бій, передає Укрінформ-спорт із посиланням на Bild.
"Я уважно стежив за станом Бріггса, - заявив англійський рефері. - Аж до заключного раунду він був небезпечний і сподівався, що йому вдасться провести удар, який вирішить долю бою".
"Після шостого раунду я став непокоїтися за Бріггса, - зауважив, у свою чергу, лікар Бок. - Однак я чекав сигналу судді в рингу. Якби була моя воля, я б обов'язково обстежив Бріггса в паузі між раундами".
Укрінформ-спорт
http://www.sport.ukrinform.ua/news/p32544/

понеділок, 18 жовтня 2010 р.

Хей не готовий битися з Кличком

Чемпіон світу з боксу у надважкій вазі за версією WBA англієць Девід Хей заявив, що битиметься з Кличком лише тоді, коли буде готовий до цього бою, передає Укрінформ-спорт із посиланням на ТСН.
"Проведу бій проти Кличка тоді, коли я буду готовий, а не коли цього захочуть Клички. Зараз я зосереджений лише на майбутньому поєдинку з Одлі Харрісоном", - сказав Хей.
Також Хей дав оцінку поєдинку Віталія Кличка проти Шеннона Бріггса. "Це карнавал для німців, але справжні шанувальники боксу знають, що їх бій - це витрата часу", - заявив Хей.
З патріотичних міркувань Хей підтримав свого співвітчизника Дерека Чісору, якому 11 грудня належить зустрітися з чемпіоном IBF/IBO і WBO Володимиром Кличком.
"Погодившись на цей бій, і в разі своєї перемоги Дерек передає своє майбутнє промотерам Кличка, - сказав Хей. - Це почнеться з бою проти Віталія Кличка, і, можливо, за ним піде реванш, якщо він переможе обох. І, хоча люди не сприймають його поєдинок проти Володимира всерйоз, я гадаю, він досить швидкий і сильний, щоб перемогти. Сподіваюся, він зробить це. Складне завдання для такого недосвідченого боксера, але, як і кожен англієць, я буду вболівати за нього".
Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/1/p32488/

Нокаут був би кращим фіналом для всіх - німецька преса про боксерський бій Кличка та Бріггса

Чергова перемога українського боксера-суперваговика Віталія Кличка, здобута ним минулої суботи у Гамбурзі над американцем Шенноном Бріггсом, - сьогодні головна спортивна тема на шпальтах німецьких газет. Однак ейфорію від непереможності Кличка на другий план витіснили побоювання щодо здоров'я Бріггса, який після поєдинку й досі перебуває у лікарні, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в ФРН.
"Кличко перетворив Бріггса на прізвисько "Кулемет" на справжнє "кулеметне м'ясо", - пише газета Bild. За даними видання, під час бою американець дістав від Віталія 302 удари. Зі струсом мозку, переломами стінок орбіт обох очей та пошкодженням зв'язок і м'язів лівої руки Бріггса відразу госпіталізували до лікарні Гамбург-Еппендорф. За інформацією лікарів, стан боксера вже не викликає занепокоєння, він поводиться адекватно, однак потребує знеболювальних засобів. Скоріш за все, ліву руку американця прооперують, і він зможе залишити клініку не раніше п'ятниці. Навідався до пацієнта і сам Віталій, повідомляє видання.
Стаття у Berliner Kurier вийшла під назвою "Бокс на межі з убивством". "Напередодні бою Кличко пообіцяв Бріггсу "кров і біль" і навіть перевиконав свою обіцянку, - пише газета. - Суперника після 12 раундів забрала "швидка". Чому все зайшло так далеко?" На погляд видання, нокаут був би кращим фіналом для всіх - і для Кличка, і для публіки, і для самого Бріггса.
"Після суботнього вечора американець уже ніколи не зможе бути таким, як раніше", - цитує газета тренера Кличка Фріца Здунека. Напередодні бою команда Бріггса попросила рингового суддю у жодному разі не закінчувати поєдинок достроково. "І хоча б через це суддя міг би краще придивлятися до стану Бріггса, який уже під час перших раундів дістав ушкодження м'язів і струс мозку", - вважає автор статті.
"Бріггс, попри біль, протримався всі 12 раундів, однак заплатив за це високу ціну, - зазначає Rheinische Post. - Сам він був госпіталізований, а його дружина й досі перебуває у шоковому стані". У тому, що все зайшло так далеко, видання звинувачує передусім команду американця, для якої технічний нокаут означав би погіршення іміджу, а отже - й негативні фінансові наслідки. "Але для 38-річного бруклінця Бріггса, який страждає на астму, йшлося, скоріш за все, не про гроші, а про власну гідність, - зазначає видання. - Хоча 700 тисяч євро гонорару за бій з Кличком він дійсно заробив "потом і кров'ю".
На тлі загальної ейфорії Die Welt побачила у поєдинку перші "тривожні сигнали" для Кличка-старшого. "З усією повагою до надзвичайних чеснот українця треба, на жаль, констатувати, що він боксує вже не на всі сто відсотків, - пише газета. - Поки що цього вистачає, та чи надовго?"
"Якби я був його другом, то за келихом вина порадив би 38-річному батькові трьох дітей подумати над завершенням боксерської кар'єри, - зазначає автор статті. - Хоча це було б проти піднесених настроїв уболівальників та комерційної спокуси, однак він залишив би бокс "королем рингу" і все одно був би й надалі улюбленцем свого народу".
Як повідомляв УКРІНФОРМ, минулої суботи у Гамбурзі Віталій Кличко провів успішний захист титулу чемпіона світу у надважкій вазі за версією WBC у поєдинку проти американця Шеннона Бріггса. Після завершення дванадцятираундового бою судді одностайно віддали перемогу Віталію Кличку -120:107, 120:107, 120:105.

Шеннон Бріггс - у критичному стані в реанімації

Шеннон Бріггс перебуває в реанімації університетської клініки Гамбурга. Після бою у боксера діагностовані переломи стінок орбіт обох очей, крім того, було встановлено, що Шеннон пошкодив зв'язки і м'язи руки в початкових раундах, передає Укрінформ-спорт.
Лікар Штефан Бок, який спостерігав за ходом поєдинку, сказав на прес-конференції, що він зупинив би бій після 10 раунду, але рефері отримав вказівку від WBC не переривати поєдинок без особливої потреби, щоб дати можливість Бріггсу боротися за титул.
За словами Бока, лікар має можливість показати червону картку, але він нею не скористався, бо реакція зіниць Шеннона між раундами була в нормі. Побоювання в нього викликала сонливість Бріггса в останній третині поєдинку, тому що це може бути симптомом струсу мозку.
Ш.Бок підкреслив, що рішення про переривання бою прийняти дуже непросто - з одного боку, "існує життя і після боксу", з іншого - "чи варто позбавляти боксера іноді останнього шансу на титул?". Тренер Віталія Кличка Фріц Здунек зазначив, що, якби Шеннон був його підопічним, він викинув би рушник у 10 раунді, прагнучи вберегти боксера від наслідків для здоров'я. Раніше повідомлялося, що Шеннона Бріггса після бою з Віталієм Кличком було відправлено до лікарні на медичне обстеження.
Як передає УКРІНФОРМ із посиланням на Gazeta.ua, сам Кличко побажав Бріггсу одужати і продовжити виступи на ринзі. "Сподіваюся, що отримані ним ушкодження не становлять загрози життю. Він чудовий боєць, що вміє влаштовувати шалено класні шоу. І я бажаю йому всього найкращого", - заявив українець.
Поєдинок між чемпіоном світу WBC Віталієм Кличком і американцем Шенноном Бріггсом встановив телерекорд у Німеччині нинішнього року. Бій подивилися 12,59 млн глядачів. Попереднє досягнення цього сезону належало Гран-прі Бахрейну Формули-1, який подивилися 10,51 млн глядачів.

Я довів, що є найсильнішим у світі - Віталій Кличко

Український боксер-суперваговик, чемпіон світу за версією WBC Віталій Кличко у поєдинку проти американця Шеннона Бріггса напередодні у Гамбурзі вкотре довів, що йому немає рівних. "Я - найсильніший у світі", - заявив він на прес-конференції після бою, повідомляє Укрінформ-спорт власний кореспондент УКРІНФОРМу в ФРН.
"Я дуже щасливий, що переміг. Бріггс був нелегким суперником, використовував чимало трюків, але я контролював бій", - сказав Кличко. Водночас він не приховував свого розчарування, що за всі 12 раундів так і не вдалося нокаутувати американця. "Я не хотів поспішати, наносив удар за ударом, але він так і не впав, - пояснив Віталій. - Бріггс не хотів здаватися і через це заслуговує на мою повагу". Українець зізнався, що відчував і деякі урари Шеннона. "Особливо це відчули мої нирки", - посміхаючись, сказав він.
Не стримував задоволення поєдинком і тренер Кличка, Фрітц Здунек. "Віталій з кожним поєдинком стає все краще і краще", - сказав він. Водночас, Здунек відзначив гарну підготовку Бріггса, який, незважаючи на численні удари українця, протримався всі 12 раундів. "Якби американець був моїм підопічним, я б достроково припинив бій", - висловив свою думку тренер.
Сам Бріггс на прес-конференцію не з'явився. Як заявив лікар, що його оглядав після бою, він скаржився на запаморочення, тому його відправили на огляд до найближчої лікарні, аби виключити можливість внутрішнього крововиливу. "У Шеннона напевно є струс мозку, однак загальний його стан в мене тривоги не викликає", - сказав Штефан Бок. Він зізнався, що побоювався за здоров'я Бріггса вже після шостого раунду, а після десятого навіть рекомендував його команді припинити поєдинок, однак американець хотів йти до кінця.
"Сподіваюся, що Бріггс швидко прийде до тями і буде знову битися. Він робить гарне шоу, - сказав Кличко. - Що ж до мене, то через кілька місяців я знову буду готовий вийти на ринг". Серед кандидатів, проти яких він хотів би боксувати, українець назвав британця Девіда Хея та росіянина Миколу Валуєва.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, напередодні у Гамбурзі Віталій Кличко провів успішний захист титулу у поєдинку проти американця Шеннона Бріггса. Після завершення дванадцятираундового бою судді одноголосно віддали перемогу Віталію Кличку -120:107, 120:107, 120:105.

Віталій Кличко відстояв титул чемпіона світу за версією WBC у поєдинку проти Шеннона Бріггса

Чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) у суперважкій вазі Віталій Кличко провів успішний захист титулу у німецькому місті Гамбург у поєдинку проти американця Шеннона Бріггса. Після завершення дванадцяти раундового бою судді одноголосно віддали перемогу Віталію Кличку -120:107, 120:107, 120:105, передає Укрінформ-спорт.
Початок поєдинку Бріггс, незважаючи на численні прогнози, провів у тактичній боротьбі, лише зрідка відповідаючи ударами назустріч. Проте до середини бою Віталій Кличко все більше почав вкладатися в удари, збільшуючи свою перевагу, а в деяких раундах Шеннон був просто на межі нокауту.
Після поєдинку Віталій Кличко подякував уболівальникам за підтримку, а Шеннону Бріггсу за чудовий бій. "Дякую за вашу підтримку. Бріггс хороший боксер у нього велике серце. У цьому поєдинку він продемонстрував наполегливість і волю до перемоги, хоча і поступився", - сказав Кличко-старший.
У свою чергу, Шеннон Бріггс назвав Віталія Кличка кращим боксером суперважкого дивізіону. "Я зустрічався з Джорджем Форманом, Ленноксом Льюїсом, але Віталій найкращий. Я добре підготувався до цього поєдинку, але програв. Віталій Кличко найкращий боксер суперважкого дивізіону", - зазначив Шеннон Бріггс.

пʼятницю, 15 жовтня 2010 р.

Анджеліні Джолі не дозволяють знімати фільм у Боснії

Уряд Боснії і Герцеговини відібрав у Анджеліни Джолі дозвіл на зйомки на території країни, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Agence France-Presse.
Зараз Джолі вже розпочала зйомки фільму, присвяченого подіям в Боснії 1992-1995 років, в Болгарії. Робота повинна була продовжитись в боснійських містах Сараєво і Зарніца.
Згідно з офіційним прес-релізом компанії GK Films, яка займається виробництвом фільму, картина присвячена коханню серба та боснійки на тлі війни. У свою чергу боснійські ЗМІ поширили інформацію про те, що за сюжетом боснійка закохується в свого гвалтівника-серба. Саме це і викликало по всій країні протести з боку ініціативних груп жінок - жертв боснійської війни. Результатом цих протестів стала заборона, озвучена міністром культури Боснії і Герцеговини Гаврилом Граховачєм.

Повну колекцію відеокліпів Джексона видадуть на DVD

Лейбл Epic/Legacy Recordings (підрозділ Sony Music) видасть повну колекцію відеокліпів Майкла Джексона на DVD, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Reuters.
Видання під назвою "Michael Jackson's Vision" надійде у продаж 22 листопада. Три DVD міститимуть у цілому 40 роликів, знятих за сольну кар'єру Джексона. Вже відомо, що до видання ввійде повна версія відеокліпу "Thriller". Крім того, на одному з дисків міститиметься відео на пісню "One More Chance", що раніше не випускалося.
Нагадаємо, що Майкл Джексон помер 25 червня 2009 року у Лос-Анджелесі. Йому було 50 років. Після смерті виконавця у прокат був випущений присвячений йому документальний фільм "This Is It".

четвер, 14 жовтня 2010 р.

Новий прес-центр ІЦ "Україна-2012" в УКРІНФОРМі стане домівкою для всіх шанувальників футболу

Новий прес-центр Інформаційного центру "Україна-2012", відкритий в агентстві УКРІНФОРМ, стане домівкою для всіх шанувальників футболу. Таке переконання висловив віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков у цьому прес-центрі під час брифінгу, присвяченому ходу підготовки України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, передає Укрінформ-спорт.
"У найближчі півтора року він буде домівкою для тих, хто любить футбол. До відкриття основного прес-центру на стадіоні "Олімпійський" це буде головний інформаційний центр з висвітлення, я сподіваюсь, не проблем Євро, а шляхів їх вирішення", - сказав Б.Колесніков.
Він зазначив, що українська команда, яка займається підготовкою до проведення футбольного чемпіонату, буде завжди рада бачити тут журналістів. "Ви зможете сюди звернутися за будь-якою інформацією щодо об'єктів Євро-2012", - запевнив віце-прем'єр-міністр представників мас-медіа.
Нова конференц-зала на 100 місць оснащена сучасною мультимедійною технікою, радіоапаратурою, телефонним та інтернет-зв'язком, Wi-Fi-мережею. Приміщення повністю готове до проведення прес-конференцій, інтернет-конференцій, "гарячих" телефонних ліній та відеомостів.
Б.Колесніков також повідомив, що вже видається Інформаційний вісник "Україна 2012", який виходить українською та англійською мовами. "Звісно, жодне періодичне видання не може змагатися з інтернетом у швидкості, але може розкрити ширше ту чи іншу проблему", - підкреслив він. Вісник розповідає про підготовку України до чемпіонату Європи 2012 року, знайомить читачів з відомими футболістами, які гратимуть у турнірі, цікавими культурно-історичними та природними надбаннями України. Журнал виходитиме щомісяця.

Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p32207/

Відкрився новий прес-центр «Україна-2012»

Сьогодні, 14 жовтня 2010 року, в приміщенні національного інформагентства УКРІНФОРМ за участі Віце-прем'єр-міністра України з питань Євро-2012 Бориса Колеснікова відбулась презентація нового прес-центру Інформаційного центру «Україна-2012». Прес-центр на 100 місць для журналістів та інших учасників заходів працюватиме виключно в рамках висвітлення підготовки України до чемпіонату Європи 2012 року з футболу.
Приміщення обладнане сучасною мультимедійною технікою, радіоапаратурою, телефонним та інтернет зв'язком, комп’ютерною Wi-Fi-мережею, готовий до проведення прес-конференцій, інтернет-конференцій, гарячих телефонних ліній, відео-мостів. Усі ці заходи відбуватимуться в межах діяльності Інформаційного центру «Україна-2012».
Технічне наповнення прес-центру включає 7 цифрових систем, починаючи від відображення інформації, відеоконференції, конференц система з функціями синхронного перекладу на три мови одночасно до звукопідсилення і спеціального освітлення. Усе технічне обладнання – виробництва Японії та Німеччини.

Прес-центр має можливості онлайн-трансляції, підготовки аудіо- та відеозаписів прес-конференції, інтернет-конференції, гарячої лінії, проведення презентацій з різних носіїв інформації.

У конференц-залі передбачені покращені умови для теле- та фото-зйомки під час заходів. Для представників ЗМІ виділено 7 окремих тимчасових робочих місць, кулуари.
На переконання Бориса Колеснікова, новий прес-центр стане домівкою для всіх шанувальників футболу. «У найближчі півтора року він буде домівкою для тих, хто любить футбол. До відкриття основного прес-центру на стадіоні "Олімпійський" це буде головний інформаційний центр з висвітлення, я сподіваюсь, не проблем Євро, а шляхів їх вирішення», - відзначив Віце-прем'єр.
У день відкриття нового прес-центру було також представлено вісник Інформаційного центру «Україна-2012», що виходить українською та англійською мовами. Нове видання з назвою «Ukraine-2012» у деталях розповідає про підготовку України до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, знайомить читачів з відомими футболістами, які гратимуть на майбутньому турнірі, цікавими культурно-історичними та природніми надбаннями України. Журнал виходитиме щомісячно на 84-ох сторінках формату А4. Два перші номери журналу присвячені підготовці найскладніших інфраструктурних об’єктів країни – стадіонів та аеропортів. Журнал знайомить як з окремими об’єктами, яких досі не бачила країна, так і аналізує нові можливості, які отримають всі українці після Євро-2012.

За словами головного редактора видання – керівника Інформаційного центру «Україна-2012» Юрія Пільчевського, головне завдання журналу «Ukraine-2012» – всебічне висвітлення процесу підготовки України до єврочемпіонату, популяризація Євро-2012 в Україні, а також просування іміджу нашої країни на міжнародній арені.

Інформаційний Центр «Україна-2012» створений наказом Кабінету міністрів України від за розпорядженням Кабінету Міністрів України №875-р від 25 червня 2008 року. Діяльність центру передбачає кілька напрямків. По-перше, надання ексклюзивної інформації  щодо підготовки та перебігу Євро-2012 (новини, статті, аналітика) шляхом організації та проведення прес-конференцій, круглих столів, прес-турів для представників медіа, веб-конференцій на сайті Інформаційного центру. По-друге, організація інтерв’ю та надання коментарів з підготовки та проведення Євро-2012 від провідних експертів та спікерів:  Секретаріат Кабінету Міністрів України;  представники міністерств;  очільники організацій – підрядників з підготовки проектів по ЄВРО 2012; коментарі відповідальних національних представників від Польщі та України; коментарі та інтерв’ю керівників міських та обласних владних структур.
Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p32247/

вівторок, 12 жовтня 2010 р.

Запущено сайт з прослуховування підводних звуків онлайн

У Мережі з'явився незвичайний сайт (listentothedeep.net), на якому можна послухати, що діється в глибинах океанів, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на NewScientist.
LIDO (Listening to the Deep Ocean Environment) пропонує прямий ефір десяти гідрофонів, встановлених в європейських і канадських водах. Найближчим часом будуть встановлені гідрофони в Азії.
Мета проекту - запис і архівування підводного шуму, за допомогою якого дослідники будуть вивчати вплив діяльності людини на китів і дельфінів. Гідрофони, встановлені біоакустиком Мішелем Андре та його колегами з Каталонського технологічного університету, здатні почути кита за сотні кілометрів, вирізняючи його звуки з поміж шумів людської діяльності (судноплавство, вітрові електростанції, нафтові і газові свердловини, сейсморозвідка).
Офіційна презентація сервісу відбудеться в листопаді на конференції з проблем підводної акустики в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

В Україні налічується 12,9 млн регулярних користувачів Інтернету - дослідження

В Україні налічується 12,9 мільйона регулярних користувачів Інтернету віком 15 років і старші. Про це свідчать результати чергової хвилі настановного дослідження, що проводиться компанією InMind на замовлення Інтернет Асоціації України (ІнАУ), повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
У вересні 2010 року, на основі даних настановного дослідження, почала роботу перша софтверна панель інтернет-користувачів України: робота цієї репрезентативної медіапанелі дає змогу за допомогою спеціального програмного забезпечення, встановленого на комп'ютери панелистів, здійснювати моніторинг відвідування українськими користувачами всіх інтернет-сайтів.
На сьогодні 33% всіх жителів України, або 12,9 млн, користуються Інтернетом не рідше як один раз на місяць. 8,3 млн інтернет-користувачів проживають у великих містах і містах з чисельністю населення понад 50 тис., 4,6 млн користувачів проживають в населених пунктах з населенням 50 тис.
З усіх українських інтернет-користувачів старших 15 років 8,7 млн використовують Інтернет щодня або практично щодня. Найвищий рівень поширення Інтернету - серед молодих вікових груп: 61% інтернет-користувачів - від 15 до 29 років, 39% - від 30 до 44 років.
Основним місцем використання Інтернету є дім. 75% регулярних користувачів використовують для доступу в Інтернет домашній стаціонарний комп'ютер, 19% - домашній ноутбук.

Кібератаки можуть бути приводом для колективної оборони НАТО - Генсек Альянсу

Кібернетичні атаки на будь-яку країну-союзницю теоретично можуть бути приводом для застосування статті 5 Вашингтонського договору НАТО щодо колективної оборони. Про це у Брюсселі під час традиційної щомісячної прес-конференції заявив Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.
Андерс Фог Расмуссен окремо наголосив, що кібернетичні напади, як і будь-які інші варіанти атак, не можуть бути заздалегідь визначені як очевидний привід для застосування статті 5 Вашингтонського договору, оскільки рішення щодо цього великою мірою залежатиме від конкретної ситуації.
"Так було завжди, і в цьому немає нічого нового. У цьому і є сила Статті 5-ї, що потенційні агресори ніколи не знають, коли Альянс її застосує. Ми так зробили лише один раз у нашій історії - 12 вересня 2001 року, тому що всі союзники розцінили напад на Сполучені Штати як атаку на всіх. Навіть кібернетичні атаки можуть бути розцінені як привід для застосування статті 5, але ніхто не знає цього заздалегідь", - сказав Расмуссен.
Він наголосив, що у подібних випадках діятиме стандартна процедура. Країна-союзниця, яка піддалася кібернетичному нападу, може запросити консультації у рамках Альянсу відповідно до статті 4 Договору НАТО. Такі консультації теоретично можуть призвести до рішення щодо поєднання зусиль для колективної оборони відповідно до статті 5 Вашингтонського договору.
Генеральний секретар окремо підкреслив, що нова Стратегічна концепція НАТО міститиме положення про те, що Альянс діятиме відповідно до принципів Хартії ООН. При цьому він не виключив проведення операцій НАТО поза територіальними кордонами країн-членів.
"Головним принципом для всіх наших операцій буде оборона та захист нашого населення. Це залишається ключовим завданням - захистити людей від загроз та агресії. У сучасному середовищі з безпеки ми можемо охоплювати нашою діяльністю й інші регіони для забезпечення ефективності такого захисту", - сказав Андерс Фог Расмуссен.

Поєдинок Володимира Кличка проти Дерека Чисори відбудеться 11 грудня у Маннгеймі

Чемпіон світу з боксу в надважкій вазі за версіями WBO, IBF та IBO Володимир Кличко захищатиме свій титул у поєдинку з британцем Дереком Чисорою 11 грудня на спортивній арені Маннгейма "SAP ARENA", повідомили Укрінформ-спорт у прес-службі "Klitschko Management Group".
"Чисора - молодий, швидкий боксер і гарний нокаутер, - цитує Володимира прес-служба. - Мій тренер вже застеріг мене. Тому я буду інтенсивно тренуватися, аби не дати британцю жодного шансу".
"Я дуже радий, що зустрінуся з Кличком на ринзі, - сказав Чисора. - Всі, напевно, думають, що мої шанси в даному випадку схожі на шанси снігової кулі в пеклі. Але мене це не цікавить. Я готовий до цього бою. Це буде моя ніч, і наприкінці року весь світ знатиме моє ім'я".
34-річний Кличко має у своєму послужному списку 55 перемог, з них 49 виграні достроково, і лише 3 поразки. У 26-річного Чисори за плечима 14 перемог, з них 9 достроково, та жодної поразки. Він є 13-им номером у списку найкращих боксерів світу в надважкій вазі.
На маннгеймській "SAP ARENA" Кличко-молодший боксуватиме вже вчетверте. Продаж квитків на поєдинок розпочнеться 13 жовтня. Квитки коштуватимуть від 57 до 750 євро.

Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p32040/

У суботу я доведу, що недарма є володарем чемпіонського поясу - Віталій Кличко

Український боксер-суперваговик, чемпіон світу за версією WBC Віталій Кличко цієї суботи планує вкотре довести, що недарма є володарем чемпіонського поясу. Про це він заявив на сьогоднішній прес-конференції у Гамбурзі, присвяченій поєдинку проти американця Шеннона Бріггса, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в ФРН.
"Бріггс є на сьогодні одним з найкращих боксерів світу, - наголосив Кличко-старший. - Бій буде непростим, але я перебуваю у найкращій фізичній формі і готовий до поєдинку". Українець зізнався, що злякався і навіть не спав ночами, коли вперше побачив Бріггса. "Мені ще ніколи не доводилося боксувати проти суперника із такими великими м'язами", - сказав Віталій. Те, що американець хворий на астму, Кличко не вважає проблемою. "Астма буде для нього гарним вибаченням для суботнього програшу", - додав український боксер.
Тренер Кличка Фрітц Здунек підтвердив, що його підопічний перебуває у гарній спортивній формі. "Ми оптимально підготувалися до поєдинку, - сказав він. - Ми продивилися всі бої за участю Бріггса. У суботу Віталій залишить ринг гамбургзької "О2 Арени" лише як переможець".
Останні два місяці інтенсивно до бою готувався і Бріггс. "У суботу я доведу, що я справжній боксер, справжній нокаутер і взагалі небезпечний хлопець, - заявив Шеннон на прес-конференції у Гамбурзі. - Я повезу цей чудовий пояс додому в Америку". За його словами, команда Кличка зробила неправильний вибір, коли запропонувала йому боксувати проти Віталія. "Зі мною вони прорахувалися. Я зовсім не такий, як попередні суперники Кличка", - сказав Шеннон. Він назвав українця "великим чемпіоном", але не сумнівається, що зможе перемогти його вже у першому раунді. "Перед смертю моя мати сказала мені: "Сину, дій швидко, в цьому твоя сила", - розповів американець, який, незважаючи на астму, двічі ставав чемпіоном світу з боксу.
"Цієї суботи Шеннон стане втретє чемпіоном світу, - впевнений його тренер Герман Кайседо. За його словами, Бріггс здатен нокаутувати Кличка вже в першому раунді і цим самим увійти в історію як найшвидший нокаутер. Він нагадав, що 27 із 45 переможних нокаутів його підопічний здобув у перших раундах.
Не обійшлося на прес-конференції і без курйозів. Під час свого виступу Бріггс почав провокувати Кличка, сумніваючись у його "докторському титулі". "Я - найкращий", - почав кричати американець на прізвисько "Кулемет" (Cannon) і, роздягнувшись до пояса, демонструвати журналістам свої м'язи. Після того, як українець так і не піддався на його провокації, Шеннон демонстративно залишив залу, пообіцявши Віталію, що брат Володимир стане його наступною жертвою.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, 38-річний Бріггс посідає восьме місце у рейтингу WBC. 2006 року американець став чемпіоном світу за версією WBO (Всесвітня боксерська організація), нокаутувавши білоруса Сергія Ляховича, однак через рік поступився цим титулом росіянинові Султану Ібрагімову. Цього року Бріггс провів три бої і у всіх трьох переміг нокаутом у першому раунді. Всього на професійному рингу він здобув 51 перемогу (45 - нокаутом), зазнав п'ять поразок, один бій звів внічию, а ще один поєдинок був визнаний таким, що не відбувся.
39-річний Кличко має на своєму рахунку 40 перемог (38 з них - нокаутом) і дві поразки.
Поєдинок відбудеться 16 жовтня на спортивній арені Гамбурга "o2 World".

Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p32049/

Росіянин Денис Бойцов відмовився від участі в турнірі претендентів на титул чемпіона IBF

Росіянин Денис Бойцов відмовився від участі в турнірі претендентів на титул чемпіона світу серед боксерів-професіоналів за версією Міжнародної боксерської федерації (IBF), передає Укрінформ-спорт.
Як повідомляє американський інтернет-ресурс "Файтньюз", замість Бойцова запропоновано змагатися американцю Едді Чемберсу, який вже зустрічався з чемпіоном світу IBF українцем Володимиром Кличком і програв нокаутом у 12-му раунді.
Планується, що в перших поєдинках турніру Чемберс зустрінеться з французом Жан-Марком Мормеком, українець Олександр Дмитренко - з американцем Джонатоном Бенксом. Переговори з боксерами поки що тривають.
Переможець цього турніру стане обов'язковим претендентом на титул чемпіона світу, який належить українцю Володимиру Кличку. А наступний бій Володимир проведе 11 грудня в Німеччині, найвірогідніший суперник - британець Дерек Чисора.
Такий турнір пройде вдруге - в 2008 році в аналогічних змаганнях брали участь росіянин Олександр Повєткін, американці Келвін Брок, Кріс Берд і Едді Чемберс. Росіянин став переможцем, але своїм правом позмагатися за титул чемпіона досі не скористався.
Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p32038/

Віталій Кличко не бачить гідних суперників

Чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) Віталій Кличко не бачить для себе гідних суперників. Про це він заявив в інтерв'ю bokser.org, передає Укрінформ-спорт.
"Я готовий вийти на ринг з будь-ким, але Адамек не захотів проводити поєдинок, Девід Хей пропав (ми йому зробили пропозицію, проте не отримали відповіді), Валуєв боїться, Повєткін бою не хоче, тобто теж відчуває страх. З ким нам битися?", - сказав боксер.
"Я вибрав Шенона Бріггса, тому що він найкращий зараз. Шенон - великий, сильний парубок і жорсткий боєць. Цей поєдинок буде цікавий всім любителям боксу", - додав В.Кличко.
Бій Віталій Кличко - Шенон Бріггс відбудеться 16 жовтня у Гамбурзі.

Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/1/p31979/

понеділок, 11 жовтня 2010 р.

Найщасливіша дитина у світі з'явилася на світ у Великій Британії

Дівчинку, що з'явилася вчора на світ у клініці Доброї Надії міста Саттон Колфілд (Вест-Мідлендс, Велика Британія), охрестили найщасливішою дитиною у світі. Маля народилося в день "трьох десяток", 10.10.10, та ще й о 10 годині, 10 хвилин і 10 секунд, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМУ.
Немовля з'явилося на світ раніше терміну, але пологи були природними і пройшли успішно, говорять лікарі. А настільки точний час народження зафіксував електронний годинник у пологовому відділенні. Дівчинку назвали Ніам Бонд. Мати малючки, 20-річна офіціантка Кілі Хірн розповідає, що пологи були заплановані на 29 листопада, і аж до кінця жовтня жінка мала намір працювати в барі. Але дитина захотіла з'явитися на світ раніше. Кілі говорить, що була просто приголомшена, побачивши на табло час народження немовляти. "Це винятковий момент і особливий час, який неможливо буде забути. Тим паче, що це моя перша дитина", - сказала щаслива мати.
Батько новонародженої, 22-річний Дін Бонд, упевнений, що народитися в день, який вважають одним із найщасливіших у столітті, - це знак успіху і для дитини, і для її батьків. День "трьох десяток", який випадає лише раз у століття, нумерологи називають символізуючим момент потужного відродження. Деякі з них упевнені, що вчора був найщасливіший день нинішнього століття, пише британська газета "Дейлі Мейл".