вівторок, 31 серпня 2010 р.

Інтернет знищує здатність до поглибленого мислення та навчання

Група американських психологів дійшла до висновку, що тривале користування Інтернетом призводить до змін у функціонуванні головного мозку. В результаті людина втрачає здатність до поглибленого мислення та навчання, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Security Lab.
Дослідження медиків переконливо довели, що в тих, хто проводить в Інтернеті багато часу, швидко розвиваються дві області головного мозку - частина, що відповідає за короткочасну пам'ять, і центр, відповідальний за ухвалення швидких рішень. В той же час ті зони мозку, які керують детальним аналізом, глибоким продумуванням проблеми, залишаються без навантаження і поступово втрачають навики інтенсивної роботи. В результаті інтернет-користувачі перетворюються на імпульсивних людей, не здатних до інтелектуальної діяльності.

Волосся американського футболіста застрахували на мільйон доларів

Компанія Procter&Gamble застрахувала волосся гравця в американський футбол Троя Поламалу, який виступає за клуб Пітсбург Стілерс в Національній футбольній лізі (NFL).
Волосся Поламалу, який бере участь в рекламній кампанії шампунів Head and Shoulders, застраховане на один мільйон доларів. Про це повідомляє Associated Press, передає  Укрінформ-спорт.
Що саме має статися з волоссям футболіста, щоб страхова компанія виплатила страховку, не уточнюється.
Гравець носить волосся довжиною майже 90 сантиметрів на знак поваги до своїх самоанських предків. Як повідомляє Reuters, Поламалу стверджує, що він не стригся з 2000 року.
Відомі випадки, коли суперники намагалися зупинити Поламалу, хапаючи його за волосся. Один такий інцидент стався в 2006 році в матчі з командою Канзас Сіті Чіфс.
Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p29561/ 

У Києві з'явилася можливість замовлення серенад і любовних листів

У Києві з'явилася послуга з організації незабутніх побачень, виконання серенад під балконами і написання любовних листів. Мінімальне "любовне" замовлення, в яке входять 3-4 серенади іспанською чи італійською мовами обійдеться мінімум в 1000 грн. А написання листа для коханої - $40 за 1 тис. символів, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на газету "Сегодня".
За словами організатора цих заходів Олексія Гріффа, в основному замовники - чоловіки. З ними добирають костюми для "шоу", продумують антураж побачення, складають "палкі" промови.

Розгадано секрет привабливості жінок для п'яних чоловіків

Лондонські вчені спробували з'ясувати, чому п'яним чоловікам подобаються практично всі жінки без винятку, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Discovery News.
У дослідженні взяли участь тверезі і п'яні молоді люди. Виявилося, під впливом алкоголю чоловіки втрачають здатність відрізняти симетричні, а значить, симпатичніші жіночі обличчя, від асиметричних, менш привабливих, облич. Тверезі учасники експерименту виявилися розбірливішими - вони називали симпатичними дівчат з правильними рисами обличчя, тоді як їхні п'яні візаві говорили, що їм подобаються і дівчата з менш симетричними зовнішніми даними.
Незважаючи на втрату здатності відрізняти симпатичних жінок від менш привабливих під впливом алкоголю, чоловіки все-таки залишаються уважнішими до зовнішності представниць протилежної статі, ніж жінки, зазначили вчені. Як припускають, п'яні жінки стають менш розбірливими тому, що не приділяють такої пильної уваги зовнішності потенційного партнера, як це роблять чоловіки.
Інші матеріали на цю тему:

Риторика брехні поповнилася новими ознаками

Єдиним більш-менш ефективним способом дізнатися, бреше людина чи ні, до недавнього часу був так званий "детектор брехні". Сьогодні група вчених з Британського університету оприлюднила результати своїх експериментів, пов'язаних з пошуком нових методів визначення брехні, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на зарубіжні ЗМІ.
Встановлено, що, спостерігаючи за зіницями співрозмовника, можна визначити, говорить він правду, чи намагається вас обдурити. Така залежність між зіницями і тим, що людина говорить, обумовлена нашою фізіологією і будовою головного мозку. Тому що коли ми вигадуємо, задіюється певна його частина, яка переживає стресову ситуацію, і при цьому наші зіниці трохи розширюються.
Крім зіниць, брехуна також можуть видавати безліч несвідомих дій, які можуть супроводжуватися чуханням потилиці, прикриттям рота або погладжуванням носа. Все це більшість людей не в змозі контролювати, оскільки відбувається це на підсвідомому рівні.

Warner Bros. і Walt Disney звинувачують рекламників у співпраці з піратськими сайтами

Голлівудські компанії Warner Bros. і Walt Disney подали до суду на Triton Media, звинувативши цю фірму в співпраці з низкою сайтів, які надають посилання на піратський контент, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Security Lab.
Позивачі стверджують, що Triton Media винна у сприянні порушенню авторських прав, а також власне у порушенні авторських прав. У позові в загальних рисах описується діяльність компанії Triton Media, згадується її система управління рекламою на веб-сайтах.
У позові також йдеться про сайти-спільники free-tv-video-online.info, supernovatube.com, donogo.com, watch-movies.net, watch-movies-online.tv, watch-movies-links.net, havenvideo.com і piratecity.org.

Google хоче запустити платний показ фільмів на YouTube

Корпорація Google, що володіє відеохостингом YouTube, веде переговори з найбільшими кіностудіями Голлівуда про запуск послуги платного показу фільмів у режимі потокового відео до кінця 2010 р., повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Financial Times.
За словами експертів, Google тим самим виведе конкурентну боротьбу з Apple за домінуючі позиції у дистрибуції кінематографічного контенту на новий етап. Передбачається, що з початку подібна послуга буде доступною тільки у США і лише потім - в інших країнах.
Вартість перегляду фільму становитиме $5, потокове відео буде доступне протягом 48 годин. Google активно просуватиме нову послугу як у пошуковику, так і на самій сторінці YouTube.

Помер останній учасник фіналу першого ЧС з футболу

Пішов з життя останній учасник фінального матчу першого чемпіонату світу з футболу, що відбувся у 1930 році. Легендарний нападаючий Франсиско Варальйо, котрий грав за збірну Аргентини, яка тоді у фіналі програла з рахунком 2:4 команді Уругваю, помер у віці 100 років, повідомляє Укрінформ-спорт із посиланням на Бі-бі-сі.
Варальйо забив більше ніж 199 голів, виступаючи за футбольний клуб "Бока Хуніорс". Цей рекорд був побитий лише в нинішньому році.
Укрінформ-спорт
http://www.sport.ukrinform.ua/news/p29480/

понеділок, 30 серпня 2010 р.

У бою з Бріггсом я втілю в життя чергову мрію - Віталій Кличко

16 жовтня у Гамбурзі відбудеться поєдинок за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) між киянином Віталієм Кличком та американцем Шенноном Бріггсом, а сьогодні у столиці України пройшла перша офіційна прес-конференція, присвячена цій події, передає Укрінформ-спорт.
Першим надали слово гостю. Бріггс відзначив, що він радо відгукнувся на пропозицію Кличка-старшого зустрітися на рингу і розіграти чемпіонський пояс.
"Я дуже ціную те, що Віталій надав мені таку можливість. Для мене велика честь битися з ним. Не забувайте, що я двічі був чемпіоном світу, перемагав Джорджа Формана, маю найбільшу кількість нокаутів у пешому раунді, аніж будь-який інший боксер...", - зазначив американець.
Бріггс пообіцяв "для початку" побити обох братів Кличків, а потім "розібратися" з британцем Девідом Хеєм. З Віталієм Кличком Шеннон планує завершити поєдинок вже у першому або другому раунді.
У свою чергу, Кличко сказав: "Знаю, що уболівальники хотіли побачити поєдинок між мною та Миколою Валуєвим. Я зробив усе, що міг, аби цей бій відбувся, запропонував велику суму гонорару. Але Валуєв назвав цю суму замалою. Не думаю, що 1,5 мільйона доларів можна назвати малою сумою. Коли свого часу мені надав подібну можливість тодішній чемпіон Леннокс Льюіс, я погодився без роздумів. Це має бути найбільшою мотивацією для боксера... Потім я пропонував бій Девіду Хею, але той мовчав. Олександр Повєткін "захворів", а потім знайшов інші причини, щоб не виходити у ринг. Тому наш вибір випав на Бріггса, який нині є "найсильнішим серед можливих".
"Статистика поєдинків примушує поважати Шеннона. Знаю, наскільки серйозним буде поєдинок. Але я знаю й те що Віталія Кличка нині може перемогти лише Віталій Кличко. Зроблю все, щоб цей пояс залишився у мене. Я поставив собі за мету виграти з братом усі титули у надважкому дивізіоні. Більшість своїх мрій я вже втілив у життя. Втілю й цю".
Шеннон Бріггс на прізвисько "Гармата" має на професійному рингу 51 перемогу (45 - нокаутом) і 5 поразок. У Віталя Кличка 42 поєдинки - 40 перемог (38 - нокаутом) та 2 поразки. 
 
Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p29427/

Кордони Інтернету будуть "розмиті"

Аналітики компаній Cisco і Monitor Group представили можливі сценарії розвитку Інтернету на наступні 15 років, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на newsroom.cisco.com.
Передбачається, що в майбутньому інтернет-аудиторія зростатиме в основному за рахунок жителів країн, що розвиваються, а QWERTY-клавіатура перестане бути основним інтерфейсом для виходу в Мережу. Також аналітики виходили з передумови, що система управління Інтернетом у майбутньому не зазнає змін, а тарифікація доступу в Мережу, навпаки, зміниться дуже сильно.
Всього аналітики виділили 4 можливі сценарії розвитку. Згідно з першим сценарієм, кордони Інтернету будуть розмиті. У цьому разі через 15 років користувачі по всьому світу зможуть виходити в Мережу з великої кількості доступних пристроїв, а Інтернет стане центром для надання послуг.
За другим сценарієм Інтернет чекає перетворення на небезпечну мережу через велику кількість кібератак. Передбачається, що у "Всесвітньої павутини" можуть з'явитися безпечні аналоги, доступ до яких буде недешевим.
Третій варіант передбачає зниження швидкості поширення Інтернету через нестабільну економічну ситуацію в ряді країн. Останній сценарій передбачає, що популярність Інтернету стане настільки величезною, що Мережа не зможе впоратися з потоком інформації в зв'язку з існуючими технічними обмеженнями.

Талісман Євро-2012 покажуть 16 листопада

Представлення офіційного талісману Євро-2012 відбудеться 16 листопада поточного року. Про це під час відкриття нового терміналу харківського аеропорту повідомив директор турніру Євро-2012 Мартін Каллен, передає Укрінформ-спорт.
Як розповів під час нещодавньої прес-конференції директор Місцевого організаційного комітету «Євро-2012 Україна» Маркіян Лубківський, розробкою талісману єврочемпіонату займається компанія «Warner Brothers», яка попередньо провела консультації з МОК обох приймаючих країн. «Не можу розповісти як виглядатиме талісман, але впевнений, що він усім сподобається», - сказав пан Лубківський.

Він також додав, що після презентації, талісман як колись і логотип Євро-2012, вирушить у роуд-турне, у ході якого буде презентований в усіх приймаючих містах Чемпіонату Європи з футболу 2012 року (Донецьк, Київ, Львів, Харків, Варшава, Вроцлав, Гданськ, Познань).


Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p29382/

пʼятницю, 27 серпня 2010 р.

Німецьким роботодавцям заборонять шпигувати за працівниками в соціальних мережах

Уряд ФРН прийняв проект закону про захист особистих даних найманих працівників, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на DW-WORLD.
Зокрема, роботодавцю забороняється збирати особисті дані про кандидатів на ту чи іншу вакансію, розміщені в соціальних мережах. Можна користуватися тільки тими даними, що знаходяться у відкритому доступі. Забороняється встановлювати на підприємствах приховані камери відеоспостереження. Встановлення камер дозволяється лише в певних випадках, зокрема, якщо це виправдано виробничою необхідністю і не порушує інтереси співробітників. Роботодавець буде зобов'язаний повідомити співробітників про існування таких камер.

Москвичів хочуть штрафувати за скачування піратських фільмів

Московська міська дума запропонувала ввести штраф за скачування піратських фільмів в Інтернеті, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на РІА Новини.
Мова йде про створення спеціального закону, що охоронятиме авторські права в Інтернеті. Передбачається, що провайдерів зобов'яжуть розкривати IP-адреси користувачів за запитом міліції. Завдяки цьому правоохоронні органи зможуть встановлювати особу правопорушників. Згодом їх можна буде штрафувати. Сума можливого штрафу не називається.

IBM анонсувала найшвидший процессор у світі

Корпорація IBM повідомила подробиці про процесор z196, який повинен стати найшвидшим процесором в світі, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на PC Mag.
Тактова частота цього чіпа складе 5,2 гігагерца. Z196 складається з 1,4 мільярда транзисторів. Площа процесора становить 512 квадратних міліметрів. Після свого виходу z196 відбере звання найшвидшого мікропроцесора в світі в іншого чіпа IBM - Power6.

Бріггс: Я нокаутую, а потім поголю Кличка налисо

Екс-чемпіон світу у важкій вазі американець Шеннон Бріггс висловив упевненість в тому, що здобуде дострокову перемогу над Чемпіоном WBC українцем Віталієм Кличком, передає Укрінформ-спорт.
"Я зараз у кращій формі у своєму житті. Планую нокаутувати Віталія швидше, ніж 12 з гаком років тому Люїс впорався зі мною", - зазначив боксер.
"Ось побачите, наша зустріч з українцем в Гамбурзі вийде швидкоплинною. Віталій впаде на настил рингу і буде безпорадно мотати головою, не в силах піднятися, коли рефері в рингу відрахує "десять", - додав він.
На питання, чи може Бріггс пообіцяти постригтися налисо, якщо переможе Кличка нокаутом, американський боксер відповів, що має намір це зробити з українцем.
"Я точно можу постригти Кличка-старшого. Або навіть поголити його налисо. А нокаутую Віталіка я в будь-якому разі", - заявив Бріггс.
Нагадаємо, що Віталій Кличко домовився про поєдинок з Шенноном Бріггсом. Бій відбудеться 16 жовтня в Гамбурзі (Німеччина) на арені O2 World. 
Укрінформ-спорт http://sport.ukrinform.ua/news/p29327/

четвер, 26 серпня 2010 р.

Столичне Автошоу-2010 готується до старту

Столичне Автошоу 2010 - сьоме щорічне автомобільне свято - пройде 10-12 вересня у Києві, в автоцентрі на Столичному шосе. Українська Автомобільна Корпорація, яка є організатором Столичного Автошоу, прагне створити справжню атмосферу свята й запросити на свій захід якомога більше учасників та відвідувачів. Про це Укрінформ-спорт повідомили в оргкомітеті автошоу.
Рекламним символом автошоу є Вогонь, який запалює серця мільйонів автолюбителів. Найяскравіші автопрем'єри, найгарячіші ціни, багата шоу-програма, захоплюючі тест-драйви - все це для палких сердець! На автошоу пройде заключний етап акції "Не пробібікай свій талант!", у якому братимуть участь талановиті артисти та творчі колективи віком до 35 років.
Напередодні вулицями міста пройде урочистий факельний автомарафон за участю відомих автоспортсменів та зірок українського шоубізу, які запалять вогонь Столичного Автошоу та розпочнуть довгоочікуване свято дивовижної гри світла, музики, рухів, неймовірних костюмів та вогняних фігур.
На заході будуть представлені такі відомі бренди, як Mercedes-benz, Renault, Opel, Chevrolet, Chery, Kia, Nissan, Toyota, Lada і, звичайно ж, ЗАЗ. Крім того, можна буде придбати й комерційну техніку таких брендів, як Mercedes-benz, TATA, JAC, I-VAN, Mitsubishi Fuso. Акредитація учасників триває.
За словами керівника оргкомітету столичного автошоу Ірини Міхальової, "цього року ми очікуємо рекордну кількість відвідувачів та проданих під час заходу автомобілів. Пропозиції компаній, що представлені на святі, безумовно, будуть привабливими для автолюбителів. Для гостей заходу готується нова цікава програма. Буде представлено близько 20 новинок автомобілів та спеціально підготовлені пропозиції від партнерів та спонсорів свята. Це буде, дійсно, кращим часом та місцем, щоб придбати авто".
Довідка. Столичне автошоу 2010 - сьоме щорічне автомобільне свято, що пропонує спеціальні умови покупки автомобілів. На Столичному Автошоу будуть представлені як автомобільні бренди, так і банківські й страхові компанії. Торішнє Столичне Автошоу відвідало близько півмільйона автолюбителів, і було продано понад 500 автомобілів за три дні заходу. Організатор Столичного Автошоу - Українська Автомобільна Корпорація.

Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p29274/

Рекламу на ТБ пропускають 86 відсотків телеглядачів

Згідно з опитуванням, проведенним дослідницькою компанією YouGov, 86 відсотків телеглядачів пропускають рекламні блоки. В онлайн-опитуванні взяли участь 4199 респондентів, повідомляє Укрінформ-спорт із посиланням на The Guardian.
Проте 52 відсотки респондентів зазначили, що саме телевізійна реклама запам'ятовується. 10 відсотків опитаних вважають, що найкраще пам'ятають рекламу з газет. 48 відсотків респондентів вважають, що реклама залишатиметься в пам'яті, якщо скоротити рекламні блоки. На думку 17 відсотків, необхідно зробити коротшою саму рекламу. 32 відсотки зазначили, що все залежить від рекламних кампаній, які мають запам'ятовуватися.
YouGov з'ясувала, що телевізійна реклама в основному подобається людям віком від 18 до 34 років. Респонденти старші 55 років зазначають, що не підпадають під вплив рекламних роликів. 
  
        
Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p29277/

Перші Юнацькі олімпійські ігри завершено

Сьогодні в Сінгапурі завершилися змагання перших в історії Юнацьких олімпійських ігор. На старти виходили 3 522 спортсмени (1 846 юнаків та 1 676 дівчат) віком від 14-ти до 18-ти років, які представляли 204 країни світу. Протягом дванадцяти днів юні атлети у 26-ти олімпійських видах спорту розіграли 201 комплект нагород.
Україну на престижних стартах представляли 55 юних олімпійців, які змагалися у 18-ти видах спорту і вибороли 35 медалей, з яких 10 золотих, 9 срібних та 16 бронзових.
Як повідомили Укрінформ-спорт у прес-службі НОК, деякі українські учасники привезуть на Батьківщину одразу кілька нагород. Так, справжніми героями Юнацької олімпіади стали гімнаст Олег Степко, на рахунку якого 2 золоті та 2 срібні медалі, дворазовим чемпіоном Ігор став плавець Андрій Говоров, а його колега по команді Дарина Зевіна "зібрала" повний комплект нагород різного гатунку. Колекцію з двох медалей з Сінгапуру везуть Анастасія Спас (сучасне п'ятиборство), Олександр Бондар (стрибки у воду), Анатолій Мельник (веслування на байдарках і каное) а також Ксенія Дарчук (дзюдо).
ЧЕМПІОНИ І ПРИЗЕРИ
І ЛІТНІХ ЮНАЦЬКИХ ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГОР
(Сінгапур, 2010 рік)
Загалом медалей: 35 (10 золотих, 9 срібних та 16 бронзових)
Чемпіони:
1. Дарина ЗЕВІНА - плавання (100 м на спині)
2. Андрій ГОВОРОВ - плавання (50 м вільним стилем, 50 м батерфляєм)
3. Олександр САТІН - стрибки на батуті
4. Олег СТЕПКО - спортивна гімнастика (вправи на коні, вправи на брусах)
5. Ігор ЛЯЩЕНКО - легка атлетика (спортивна ходьба на 10 км)
6. Катерина ДЕРУН - легка атлетика (метання списа)
7. Денис КУШНІРОВ - стрільба (пневматичний пістолет, 10 м)
8. Анастасія СПАС - сучасне п'ятиборство (змішана естафета).
Срібні призери:
1. Олександр ЛИТВИНОВ - класична боротьба (58 кг)
2. Ірина РОМОЛДАНОВА - тхеквондо (53 кг)
3. Наталія КОВАЛЬОВА - академічне веслування (одиночка)
4. Олег СТЕПКО - спортивна гімнастика (багатоборство, вільні вправи)
5. Дарина ЗЕВІНА - плавання (50 м на спині)
6. Анатолій МЕЛЬНИК - веслування на байдарках і каное (каное, спринт)
7. Олександр БОНДАР - стрибки у воду (трамплін, 3 м, вишка, 10 м).
Бронзові призери:
1. Каріна СТАНКОВА - жіноча боротьба (70 кг)
2. Дарина ЗЕВІНА - плавання (200 м на спині)
3. Максим ДОМІНІШИН - тхеквондо (73 кг)
4. Костянтин РЕВА - важка атлетика (85 кг)
5. Анастасія СПАС - сучасне п'ятиборство
6. Дмитро АТАНОВ - дзюдо (55 кг)
7. Ганна ШЕЛЕХ - легка атлетика (стрибки з жердиною)
8. Віктор ЧЕРНИШ - легка атлетика (стрибки у висоту)
9. Сергій КУЛІШ - стрільба (пневматична гвинтівка, 10 м)
10. Ганна АЛЕКСАНДРОВА - легка атлетика (потрійний стрибок)
11. Олена КОЛЕСНИЧЕНКО - легка атлетика (400 м з бар'єрами)
12. Ксенія ДАРЧУК - дзюдо (78 кг), Змагання змішаних команд
13. Оксана РАЙТА - легка атлетика, 2000 м з перешкодами
14. Вікторія ПОТЄХІНА - стрибки у воду (трамплін, 3 м)
15. Анатолій МЕЛЬНИК - веслування на байдарках і каное (каное, слалом).

"Мусульманське братство" запустило мережу подібну до Facebook

Єгипетський рух "Мусульманське братство" запустило власну ісламську соціальну мережу Ikhwanbook, яка зовні нагадує Facebook, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Бі-бі-сі.
Ikhwanbook відрізняється суворішими правилами щодо використання фотографій і вторгнення у приватне життя користувачів. Мережа призначена, зокрема, для тих мусульман, яким не подобаються ліберальні правила Facebook, що допускають, наприклад, публікацію посилань на антиісламські сайти.
Поки Ikhtwanbook працює в тестовому режимі.

суботу, 21 серпня 2010 р.

У Києві відбулася акція "19 років Незалежності - час справдження надій чи втрачених ілюзій"

КИЇВ, 21 серпня. У столиці на Майдані Незалежності міська УНП провела акцію до Дня національного прапора та Незалежності України: "19 років Незалежності - час справдження надій чи втрачених ілюзій".
Фото: Багмут Павло

Українців закликають вивішувати національні прапори

КИЇВ, 20 серпня. Активісти громадських організацій пов'язали жовто-блакитні хустки на 19 пам'ятників у центрі Києва. Таким чином вони оголосили про старт всеукраїнської акції "Прапор", мета якої - закликати українців вивішувати національні прапори. Активісти пошили для маленьких пам'ятників хустки розміром півтора, а для великих - три метри завдовжки. За словами організаторів, ідея акції - щоб усі мешканці України, незалежно від регіону проживання, мови, національності, об'єдналися під одним державним прапором України.
Фото: Пастушок Надія



Цікаві факти про спорт

У шашках можливі всього 7 варіантів першого ходу, засвідчує Укрінформ-спорт.
У грі “Морський бій” кораблі займають 22 клітинки зі 100.
Найпопулярніший вид спорту в кінематографі – бокс.
Бокс був узаконений як вид спорту тільки в 1900 році.
Приблизно 30 відсотків гравців НБА мають на своєму тілі татуювання (у середньому по Америці татуювання мають 4 відсотки жителів).
У 1958 році Джей Фостер виграв національний чемпіонат Ямайки з настільного тенісу. На той момент йому було всього 8 років.
Скільки шахових коней можна розмістити на шахівниці так, щоб вони не перебували під боєм один у одного? Відповідь: 32.
У футбольній першості держави Ватикан грають такі команди як “Телепошта”, “Гвардійці”, “Банк”, “Бібліотека”, “Збірна музеїв”.
Під час олімпіади 1896 року до складу гімнастики входили: стрибки в довжину, стрибки із жердиною, лазіння по канату, штовхання ядра та ін.
Найповільніша швидкість у спорті була зареєстрована 12 серпня 1889 року – 1,35 км/год. Цим видом спорту було перетягування канату.
Відповідно досліджень, проведених Detroit Free Press, 68 відсотків професійних хокеїстів втратили на льоду хоча б по одному зубу.
Першим в історії олімпійським чемпіоном у 776 році до нашої ери став якийсь кухар з Эліди на ім’я Кореб.
Найдовша зафіксована партія в гру “Монополія” тривала 1680 годин (більше 70 днів).
Футбольний м’яч складається з 32 панельок – 12 чорних п’ятикутників і 20 білих шестикутників.
Шаховий термін “гамбіт” пішов від італійського вислову “dare il gambetto” – “ставити підніжку”.
Відразу після удару швидкість м’яча для гольфу стає 270 км/годину.
Кеглі для боулінгу для падіння досить відхилення в 7,5 градусів.
У 1900-1920 роках перетягування канату було олімпійським видом спорту.
Американці витрачають близько 1 500 000 000 годин в рік на гру в тетріс.
Спортивний термін хет-трік пішов від звичаю у грі в крикет. Якщо гравцеві вдавалося три рази успішно вкинути м’яч, то його нагороджували новеньким капелюхом (англ. капелюх – хет).
Всупереч поширеній помилці, у дзюдо не 10, а 12 данів. Правда, одинадцятого дану не була удостоєна жодна людина, а дванадцятий був присуджений тільки одній людині – засновникові дзюдо Дхигаро Кано.
Найстарішою людиною, яка завоювала Олімпійську медаль, був Оскар Сван. Він зайняв друге місце в змаганнях зі стрільби на Олімпіаді 1920 року у Швеції. Тоді йому було 72 роки.
У шаховій партії, що триває 40 ходів, можливі 1,5 на 10 в 128-й ступені варіантів розвитку гри. Це перевищує кількість атомів у космічному просторі.
У 1477 році в Англії Едуард IV заборонив гру в крикет, тому що вона заважала тренуванням зі стрільби з лука.
У 1936 році на відкритті одного з турнірів з настільного тенісу поляк Алекс Енрліх і румун Панет Фаркаш грали один м’яч протягом 2 годин 12 хвилин.
Біля входу на центральний корт Уїмблдона написані рядки Р.Кіплинга: “…І якщо зустрінешся із Тріумфом і нещастям, зумієш поставитися до обманів однаково…”.
Склад збірної США (!) на XXX шаховій олімпіаді в Манілі: Ірина Левітіна, Олена Ахмиловська, Ганна Ахшарумова, Есфірь Епштейн. Тренер – Олександр Іванов.
У сутичці сумоїстів перемагає той, хто змусить супротивника торкнутися підлоги будь-якою частиною тіла – коліном, рукою, головою… або змусить його вийти за межі рингу.
Фінальна гра Чемпіонату Європи з футболу 1976 року була сотою грою Франца Бекінбауера за команду ФРН.
Серед чемпіонів у всіх видах спорту, вік чемпіонів з більярду найбільший – у середньому 35,6 років.
Уперше хокейна воротарська маска була застосована в 1936 році в Берліні японським воротарем Танакі Хоімой.
Британський біговий кінь “Гуморист”, що виграв не один приз на дербі 20-х років, виявляється, взагалі не повинен був бігати. Розтин, зроблений після його смерті, показав, що в коня була тільки одна легеня.
У сезоні 1979-80 років у віці 19 років Уейн Гретцкі став наймолодшим хокеїстом в історії НХЛ, який набрав 50 або більше голів й 100 або більше очків за сезон. І наймолодшим гравцев, визнаним “Найкориснішим гравцем ліги”.
У червні 1963 року в Британії м’яч, посланий з подачі англійським тенісистом Майклом Сангстером, летів зі швидкістю майже 248 км/годину. Це була найпотужніша подача, коли-небудь зафіксована у світовому тенісі.
У древній Греції якщо двобій кулачних боїв затягувався, то за згодою обох суперників суддя призначав … клімакс (!) – посилення. За жеребкуванням один із бійців повинен був, не прикриваючись, прийняти удар. Якщо витримував, то сам бив у відповідь, і так далі до повної перемоги одного з суперників.
Раніше карточна масть “піки” називалася “лопатами”, “клушами” й “винами”; масть “чирви” – “копитами”; масть “бубен” – “ботями” й “дзвінками”, а “треф” – “жлудями”.
24 червня 1989 року Шарунас Марчюленіс став першим радянським баскетболістом, що підписав контракт на 3 роки із клубом НБА (“Golden State Warriors”).
Правила кінних перегонів зазначають, що довжина імені бігового коня не повинна перевищувати вісімнадцяти літер. Занадто довгі імена обтяжливі для запису.
В уставі одного австралійського гольф-клубу записано, що якщо м’яч влучить у кенгуру, то слід грати далі, як ніби нічого й не трапилося.
Херлінг – це ірландський трав’яний хокей.
Довжина більярдного кия – 142,5 сантиметри.
Шашки старіші за шахи.
Бейсбол виник у 1700 році в Англії.
Футбольний стадіон Уемблі в Англії створений тільки для ігор, тренування на ньому заборонені.
Більярд займає в США сьоме місце серед всіх видів спорту за поширеністю.
Після удару професійного воллейболіста м’яч може летіти зі швидкістю до 130 км/годину.
170 000 000 000 000 000 000 000 000 шляхів для гри в перших десятьох ходах у шахах.
Середній вік жінок, які беруть участь у літніх олімпійських іграх, – 20 років.
У хокеї із шайбою є дві воротарських школи – “баттерфляй” та “стенд-ап”.
Сума чисел на протилежних сторонах гральної “кості” завжди дорівнює 7.
До 1850 року м’ячики для гольфу виготовлялися зі шкіри й набивалися пір’ям.
Число позицій у грі “го” (древня настільна китайська гра по типу шахів) у 10e76 разів більше, ніж у шахах.
Маса м’ячика для гри в настільний теніс – 2,5 грами.
Найшвидший гол у НХЛ був забитий уже на третій секунді гри.
Тільки дві країни у світі брали участь у всіх Олімпійських іграх.
Для вирішення головоломки “Кубик Рубика” потрібно в середньому від 48 до 100 поворотів.
Число можливих комбінацій перших чотирьох ходів у шахах дорівнює 318 979 564 000.
Бразилія – єдина країна, що брала участь у всіх чемпіонатах світу з футболу.
Американці витрачають щорічно близько 630 мільйонів доларів на м`ячики для гольфу.
Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p29065/
    
Інші матеріали на цю тему:

Цікаві факти про футбол

Щорічний збиток приватному і державному майну, який завдається англійськими футбольними фанатами, оцінюється в 40 млн. фунтів стерлінгів, повідомляє Укрінформ-спорт.  
В світі офіційно зареєстровано 220 випадків смерті від серцевого нападу на футбольних матчах. За оцінкою німецьких учених, смерть від інфаркту під час перегляду футболу забрала життя принаймні 40 тис. чоловік за останні 20 років.
Кращі футбольні м’ячі світу шиються з шкіри карликових баранчиків хутром всередину.
Численні згадки про те, що у геніального бразилійського футболіста Гаррінчі одна нога коротша за іншу на 12 см – це вигадки засобів масової інформації. Ноги у нього були абсолютно однакової довжини. Кульгавість його була обумовлена тим, що у нього були ампутовані великий і середній пальці на лівій нозі. І це трапилося вже в середині його футбольної кар’єри.
Перший в світі випадок використання тефлону у виробництві одягу був пов’язаний з футболом. Компанія DuPont вручила знаменитому воротареві Л. Яшину на його п’ятдесятиріччя кепку з тефлоновим волокном і рукавички. Кепка воротареві сподобалася, а рукавички чомусь образили його, оскільки він угледів в них натяк на те, щоб воротарі пропускали більше м’ячів. І дійсно, м’яч вислизав, його було неможливо втримати в руках.
В світі офіційно зареєстровано 220 випадків смерті від серцевого нападу на футбольних матчах. За оцінкою німецьких учених, смерть від інфаркту під час перегляду футболу забрала життя принаймні 40 тис. чоловік за останні 20 років.
Законопроект про дозвіл проведення футбольних ігор по суботах був аппельований в ізраїльському парламенті рекордну кількість разів – 36! Розгляд цього законопроекту триває вже сьомий рік.
Національна команда Ботсвани не виграла жодного міжнародного матчу за 28 років існування. У команді змінилося більше 50 головних тренерів, 4 з яких були колишніми радянськими спортсменами.
Гравець іспанської збірної Хесус Мануель Девота (грав з 1964 по 1968) мав 2 золоті олімпійські медалі по веслуванню.
Не менше 40% акцій німецького клубу “Баварія” належать нашому співвітчизникові Анатолію Кудренко.
22 січня 1927 відбулася перша в історії радіотрансляція футбольного матчу – на стадіоні “Хайберрі” “Арсенал” зустрічався з “Шеффілд Юнайтед”. Окрім цього “Арсенал” був першою командою, яку показали по телебаченню. 16 вересня 1937 року в товариському матчі зустрілися основа і дубль “канонірів”.
У 1891 році ірландський експерт по правилах футболу Джон Пенальті запропонував ввести одинадцятиметровий штрафний удар за грубу гру або гру рукою, умисно здійснену гравцем команди, що захищається, в межах її штрафного майданчика. Вперше такий удар був виконаний в ірландській футбольній лізі. Тепер у всьому світі його називають пенальті.
У фіналі кубка англійської ліги 2005 року був зафіксований рекорд шуму на стадіоні. Після голу гравця “Ліверпуля” Ріїсе у ворота лондонського “Челсі” мерсисайдські уболівальники видали крик потужністю 130,7 децибела. Досягнення було занесене в “Книгу Гіннесу”. Попередній рекорд складав 128,74 децибела і був встановлений в 2000 році на матчі американського клубу “Денвер Бронкос”.
Своєрідним рекордсменом є захисник Мацціа, який грав в середині 60-х років за італійський клуб “Брешіа”. На 38-ій секунді зустрічі з командою “Мантова” він забив м’яч в свої ворота, створивши найшвидший автогол.
В кінці 50-х років в італійському місті Сієна футбольні судді вирішили зіграти самі. Склали дві команди, вийшли на поле, і матч почався. Все йшло нормально до тих пір, поки у ворота однієї з команд не був забитий спірний м’яч. Ось тут-то всі 22 гравці, кожен з яких за службовим обов’язком відмінно знав і вмів тлумачити правила, стали доводити свою правоту. Слово за слово, і справа дійшла до такої колотнечі, що довелося втрутитися поліції.
У грі на першість Греції 1978 р. “Етнікос” приймав “Паок”. Відкривши рахунок, гості, підбігши до лавки запасних, бурхливо розділяли радість з її мешканцями, не звертаючи увагу на пропозицію судді продовжити зустріч. Недовго думаючи, футболісти “Етнікоса” у відсутність суперників почали з центру, безперешкодно прошлі до їхніх воріт і зрівняли рахунок.
В середині 50-х років влада іранського району Аль Харвас, розташованого недалеко від Персидської затоки, наділили суддів необмеженими правами. Місцеві судді виходили на поле, маючи при собі не лише свисток, але й гумову палицю, бо правила дозволяли їм не лише штрафувати чи видаляти футболістів, але на свій розсуд завдавати їм ударів дубиною. Стверджують, що матчі в цьому районі проходили виключно коректно.
У 1957 році в Німеччині за декілька секунд до завершення футбольного матчу у ворота однієї з команд був забитий переможний гол. При цьому суддя не помітив, що нападаючий підправив м’яч рукою, і зарахував гол. Тоді на поле вийшов місцевий священик і став голосно перестерігати команду, що перемогла, признатися, як була справа. Слова пастиря здобули дію. Футболісти призналися в тому, що забили м’яч неправильно. Суддя гол відмінив, і зустріч закінчилася внічию.
Футбол офіційно заборонений в шести країнах, включаючи Афганістан, Кампучію і Гренландію. Цікаво, що футбол (сокер, тобто європейський футбол) дозволений для гри в штаті Юта, США, лише за умови, що поле розташоване не ближче, ніж в 1,5 милі від церкви. Для бейсболу, гольфу і американського футболу це відстань – 0,5 милі.
Бразильського футбольного захисника Пінейро називали рекордсменом по голах у власні ворота. Лише у одному сезоні він забив у ворота своєї команди 10 голів. Пінейро перевели в напад. У першому матчі “рекордсмен” знов ухитрився вразити власні ворота. Коли футболістові виповнилося 25 років, товариші по команді подарували йому компас, на якому було вигравійовано: “Пам’ятай, противник на тій стороні”.
Це сталося в 1980 р. під час футбольного матчу в румунському місті Тімішоаре між місцевою “Політехнікою” і командою бразильського клубу “Атлетіко”. Один з бразильських нападаючих на високій швидкості увірвався в штрафний майданчик господарів поля і вийшов один на один з румунським воротарем. Голкіпер “Політехніки” у відчайдушному стрибку кинувся в ноги бразильцеві, той підскочив і врізався головою в штангу воріт, яка, не витримавши удару, переламалася навпіл. Судді довелося на 20 хвилин перервати матч для того, щоб працівники стадіону замінили “постраждалу” штангу. Бразильський нападаючий, як ні в чому не бувало, продовжував гру.
Найбезглуздіший гол року. Так називали гол, забитий захисником “Спарти” (Роттердам) у матчі з іспанською “Барселоною” в 1973 році. Відбиваючи м’яч від своїх воріт, футболіст відправив його високо вгору. М’яч був підхоплений вітром, лопнув в повітрі і безформною грудкою впав у ворота “Барселони”. Суддя Форес наказав замінити м’яч і, не дивлячись на протести гравців, зарахував гол.     

Бекхем стане обличчям інтерактивної програми з фітнесу EA Sports

Знаменитий футболіст Девід Бекхем візьме участь у рекламній кампанії видавництва EA, що випускає комп'ютерні ігри. Як йдеться на офіційному сайті футболіста, він стане головним обличчям нової інтерактивної програми з фітнесу EA SPORTS Active 2, повідомляє Укрінформ-спорт.

EA SPORTS Active 2 буде доступна на платформах Xbox 360, PlayStation3, Wii, iPhone і iPod. Програма призначена для зміцнення м'язів, розвитку витривалості та гнучкості. Бекхем відзначив, що вражений цією програмою і налаштований на майбутню співпрацю.

Найбільш відомими іграми EA Sports є серії FIFA, Fight Night, NBA Live і NHL.
Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p29008/

 

iPod назвали "вбивцею" футболу

Нападаючий англійського футбольного клубу "Сток Сіті" Дейв Кітсон заявив, що iPod'и вбивають футбол, повідомляє Укрінформ-спорт із посиланням на Thе Sun.

За словами 30-річного Кітсона, гравці в роздягальнях постійно слухають музику замість того, щоб спілкуватися один з одним, а така поведінка футболістів знищує командний дух. Також форвард підкреслив, що музика може мотивувати футболістів, але тільки в тому випадку, якщо всі разом слухають одну й ту ж мелодію.
Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p29009/

Алонсо заробляє більше за всіх у "Формулі-1"

Гонщик команди Ferrari Фернандо Алонсо виявився найвисокооплачуванішим пілотом "Формули-1" в 2010 році, повідомляє Укрінформ-спорт із посиланням на  Business Book GP.

Річна зарплата Фернандо Алонсо оцінюється в 30 мільйонів євро, причому в цю цифру не включені доходи іспанця від продажу атрибутики і від особистих спонсорів.

Практично стільки ж за підсумками 2010 року отримає Кімі Райкконен, хоча він уже й не виступає у "Формулі-1".

Розриваючи контракт з фіном достроково, Ferrari погодилася на виплату неустойки, яка в сумі із зарплатою в раллійній команді Citroen також наближається до 30 мільйонів.

Серед діючих пілотів чемпіонату світу другу позицію займає Льюїс Гемілтон, який заробляє в McLaren 16 мільйонів євро.

На третьому місці розташувався ще один пілот Ferrari Феліпе Масса. Його контракт оцінюється в 14 мільйонів.

Цікаво, що гонщики команди-лідера чемпіонату Red Bull заробляють дуже скромно, порівняно зі своїми колегами.

Контракт Марка Веббера приносить йому 4,2 мільйони євро в рік, а Себастьяна Феттеля - лише 2 мільйони.

Найменшу зарплату у Формулі-1 отримує гонщик HRT Бруно Сенна. Вона оцінюється всього в 150 тисяч євро в рык.
Топ-10 зарплат пілотів "Формули-1" (у млн. євро на рік)

1. Фернандо Алонсо (Ferrari) - 30
2. Льюїс Гемілтон (McLaren) - 16
3. Феліппе Масса (Ferrari) - 14
4. Дженсон Баттон (McLaren) - 9
5-6. Міхаель Шумахер (Mercedes) - 8
5-6. Ніко Росберг (Mercedes) - 8
7. Роберт Кубіца (Renault) - 7,5
8. Рубенс Баррікелло (Williams) - 5,5
9. Марк Веббер (Red Bull) - 4,2
10-11. Ярно Труллі (Lotus) - 3
10-11. Хейккі Ковалайнен (Lotus) - 3
Укрінформ-спорт   http://sport.ukrinform.ua/news/p29020/
  

пʼятницю, 20 серпня 2010 р.

Камерон Діас визнана найнебезпечнішою зіркою інтернету

Голлівудська кінозірка Камерон Діас визнана найнебезпечнішою знаменитістю в інтернеті - пошук пов'язаних з нею матеріалів може обернутися серйозними проблемами для користувачів, свідчать дані виробника антивірусних програм McAfee.
Як повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Рейтер, кожен десятий сайт, на якому можна знайти зірку фільму "Лицар дня", містить шкідливі програми, що заражають комп'ютери і крадуть інформацію у користувачів, виходить з результатів дослідження.
На другому рядку розташувалася Джулія Робертс, а третє місце посіла лідер минулого року Джессіка Біл.
Творці вірусів використовують зірок як приманку, змушуючи фанатів викачувати на перший погляд нешкідливі програми, насправді розроблені для крадіжки паролів та іншої особистої інформації для отримання прибутку, сказав Дейв Маркус, голова відділу з дослідження питань безпеки McAfee Labs.
"Вони знають, що люди хочуть отримати скринсейвери з популярними особами. Вони стежать за основними темами обговорень у мережі і створюють шкідливі програми з урахуванням цієї інформації", - сказав Маркус.