середу, 26 листопада 2008 р.

Львів'яни визначилися з міською емблемою до "Євро-2012"


ЛЬВІВ, 26 листопада. (Ігор Бачун - УКРІНФОРМ). Кінця добіг конкурс на кращу емблему до "Євро-2012" у Львові. Сьогодні журі оголосило переможця. Ним стала студент-магістр Української академії друкарства Наталія Явровська.
Майже 200 робіт студентів, професійних дизайнерів і художників було представлено на суд громадськості. Із майже півтори тисячі осіб, котрі взяли участь у голосуванні, близько 600 віддало перевагу саме проекту Наталії Явровської. При кінцевому підбитті підсумків журі підтримало вибір громади.
Переможниця отримає грошову премію - 10 тисяч гривень. Авторам робіт, які зайняли друге та третє місце, виплатять відповідно 5 і 3 тисячі гривень.
Тепер емблему доопрацьовуватимуть професійні дизайнери. Її адаптують до поліграфічного відтворення у чорно-білому і кольоровому варіантах. А відтак використовуватимуть для промоції Львова як міста, що приймає "Євро-2012". Офіційною ж буде емблема, яку подасть УЄФА.

четвер, 6 листопада 2008 р.

"Фанівське" побоїще у Львові зірвано

ЛЬВІВ, 8 листопада. (УКРІНФОРМ). Не довелося 60 вболівальникам київського "Арсеналу" бути присутніми на матчі з львівськими "Карпатами", який розпочався о 15-й годині на стадіоні "Україна" в обласному центрі.
Як повідомили кореспондентові УКРІНФОРМу у відділі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України у Львівській області, їх було затримано близько восьмої години ранку при в'їзді у місто. Під час огляду салону автобуса, що прямував із столиці, правоохоронці виявили газові балончики, боксерські капи і рукавиці, пристрої для відстрілу газовими капсулами, кастети, спортивні бинти і 100 пар робочих жорстких рукавиць.
Для з'ясування всіх обставин фанатів доправили у міське управління внутрішніх справ. Серед затриманих - 21 громадянин Росії (переважна більшість з них є мешканцями Москви), решта - громадяни України (жителі Києва, Волинської та Чернівецької областей).
Правоохоронці так і не змогли погодитись із версією географічно "різношерстого" угрупування «вболівальників "Арсеналу"», що такий щедрий арсенал озброєння вони припасли виключно для власної безпеки.

На Вінниччині затримано вісьмох митників за одержання хабарів та сприяння контрабанді

КИЇВ, 6 листопада. /УКРІНФОРМ/. У ході спецоперації затримано вісьмох працівників Дністрянської митниці /Вінницька область/ за фактами неодноразового одержання хабарів. Про це повідомив в.о.голови СБУ Валентин Наливайченко сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
Зокрема, правоохоронці спіймали "на гарячому" одного з керівників зазначеної митниці, який за своїми функціональними обов"язками відповідав за організацію боротьби з контрабандою.
Встановлено, що посадовець отримував хабарі за сприяння контрабандному переміщенню товарів через митний кордон. Причому, він особисто налагодив канал незаконного перевезення сільськогосподарської продукції з Молдови. Внаслідок протиправної діяльності митника до держбюджету не надходили митні платежі, а на територію України потрапляли небезпечні та заборонені до ввезення продукти харчування.
Порушено кримінальну справу.
За даними СБУ, з початку поточного року за матеріалами спецслужби порушено 243 кримінальні справи за фактами одержання хабарів працівниками державних контролюючих органів.

понеділок, 3 листопада 2008 р.

Най жиє ЗУНР - провісник України!

ЛЬВІВ. (УКРІНФОРМ). Пішою ходою місцями, пов'язаними з незабутніми історичними подіями 90-річної давнини, пройшли сотні молодих львів'ян. Так вони вшанували річницю ЗУНРу, яку широко відзначили в області. Маршрут охопив вулицю Руську, де колись розташовувалося молодіжне-спортивне товариство "Сокіл", яке виховало чималу плеяду січових стрільців. Стрілецькі пісні лунали біля будівлі Ставропігійського ліцею, де розміщувався парламент ЗУНРу, під Ратушею, над якою у 1918 році замайорів синьо-жовтий прапор.
Не оминули й приміщення колишнього Народного дому, в якому розміщувався військовий штаб січовиків. По ходу професор Інституту українознавства імені І. Крип'якевича НАНУ Микола Литвин давав пояснення і розповідав про події, які тут відбувалися. Саме в ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 року. внаслідок збройного повстання, яке очолив сотник легіону січових стрільців, а пізніше командувач Української Галицької Армії, військовий міністр ЗУНР Дмитро Вітовський, було відроджено державність. І хоча Західно-Українська Народна Республіка проіснувала лише вісім місяців, вона стала вікопомним етапом в історії українського державотворення. А її Президент - голова Української Народної Ради Євген Петрушевич і керівник Державного Секретаріату Кость Левицький назавжди увійшли в історію як видатні політичні діячі українського народу.
Активісти скаутської організації "Пласт" підняли прапор на міській Ратуші, а відтак учасники колони вишикувались і утворили написи "1918" і "ЗУНР-90". Увечері біля пам'ятника І. Франку юнаки і дівчата організували лампадковий ланцюг. І потім зі свічками в руках вирушили до меморіалу січових стрільців на Личаківському кладовищі.

Закарпатські Ромео і Джульєта намагалися відстояти своє кохання, стрибнувши з мосту

УЖГОРОД, 2 листопада. /Ярослав Ядловський - УКРІНФОРМ/. З переломами ніг до Ужгородської центральної клінічної лікарні доставили 32-річну Марію та 22-річного Івана. Обоє - роми з Ужгородського району. Каліцтва отримали під час спроби суїциду. Вони намагалися звести рахунки з життям, стрибнувши в річку з транспортного мосту, що біля готелю "Ужгород" в обласному центрі.
Причина такого вчинку: батьки не дозволяли закоханим побратися, мотивуючи це 10-річною різницею у віці Марії та Івана. На щастя, спроба самогубства виявилася невдалою. Івана після надання необхідної медичної допомоги відпустили додому, а Марію залишили в лікарні для додаткового обстеження.

Викрито злочинну групу, яка незаконно перерахувала на офшорні рахунки більш як 890 млн доларів США

КИЇВ, 31 жовтня. /УКРІНФОРМ/. Службою безпеки України викрито діяльність організованої злочинної групи, яка надавала послуги з незаконного перерахування валютних коштів за кордон. Про це УКРІНФОРМу повідомили в прес-центрі СБУ.
Учасники угруповання створили так званий "конвертаційний центр", використовуючи у своїй діяльності зв'язки у правоохоронних та контролюючих органах. Так, протягом 2008 року з використанням рахунків та реквізитів підконтрольних цій групі нерезидентів України, відкритих у ЗАТ "Фінансовий союз банк" (м. Дніпропетровськ), за підробленими фінансово-господарськими документами було незаконно перераховано за межі України на рахунки офшорних компаній понад 890 млн доларів США.
Порушено кримінальну справу. 30 жовтня накладено арешт на грошові кошти фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності у розмірі понад 3 млн доларів США, що перебували на їхніх транзитних рахунках і рахунках фірм-нерезидентів України та призначались для незаконного виведення за межі України.